Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Royal Ascot - 20 juni

Ascot - donderdag 20 juni - Start: 15:30

Dag drie van het mooiste paardensport evenement is aangebroken. Het Nederlandse tintje was compleet met het bezoek van onze Koning en Koningin. Deze dag staat in het teken van de Gold Cup voor stayers.

Race 1 - Norfolk Stakes (Gr-2)

We beginnen met een Groep 2 race voor tweejarigen paarden en daar zijn er vijftien van ingeschreven. Acht van de laatste tien winnaars hadden de race ervoor gewonnen en dat is dus een belangrijke indicatie. Amerikaanse trainer Wesley Ward heeft deze koers tweemaal in de afgelopen tien jaar gewonnen en brengt hier de razendsnelle Maven (8) aan de start. Tyler Gaffalione springt in het zadel en de enige vraag is of zij de soepele ondergrond kan verwerken. King Neptune (7) geniet veel steun in de wedmarkt en de cote is geslinkt van 12/1 naar 6,5/1. Dat is aanzienlijk en altijd een goede indicatie voor een paard van Aidan O’Brien. Expressionist (5) heeft de steun van James Doyle en hij heeft al gewonnen over baan en afstand. Dat was over een bodem omschreven als ‘Good to Soft’ en daardoor is hij hier in het voordeel en mede door de omstandigheden van zijn laatste overwinning krijgt hij hier de voorkeur. Mount Fuji (10) is een stalgenoot van King Neptune en wordt gereden door Ryan Moore. Die jockey is nooit verkrijgbaar aan 12/1 maar dat is nu wel het geval. De winnend plaats wedders vinden hier een buitenkans met een paard die zijn laatste koers makkelijk won.

1.       Expressionist
2.       King Neptune
3.       Maven
4.       Mount Fuji

 

Race 2 - Hampton Court Stakes (Gr-3)

De Groep 3 Hampton Court Stakes voor driejarigen paarden over 2000 meter heeft wederom vijftien paarden aangetrokken met een lichte voorkeur voor Headman (10) die tijdens zijn laatste start een goed bezette Handicap wist te winnen. Dat was onder topgewicht en de manier waarop was veelzeggend. Het enige vraagteken is de soepele ondergrond. Fox Chairman (6) was op Chester goede derde in een Listed koers achter Circus Maximus en dat paard won afgelopen dinsdag. Die vorm pakt dus goed uit en daarom zie ik hem ver komen in deze race. Cape Of Good Hope (3) was vierde in de Franse Derby en staat in deze Groep 3 dus eigenlijk gedeklasseerd. De soepele ondergrond is echter een onbekend terrein dus dat kan alle kanten op. De trainer en jockey zijn in goede vorm en wonnen deze koers vorig jaar met de zesde van de Franse Derby dat jaar. Cap Francais (4) miste op een haar na de Derby na twee goede koersen. Hij lijkt laat te ontwikkelen en kan hier de andere optie zijn. U bent gewaarschuwd!

1.       Headman
2.       Fox Chairman
3.       Cape Of Good Hope
4.       Cap Francais

 

Race 3 - Ribblesdale Stakes (Gr-2)

De Groep 2 Ribblesdale Stakes over 2400 meter is een van de hoogtepunten van de dag en heeft zich ontwikkeld tot een Oaks revanche. Fleeting (3) vertegenwoordigt de O’Brien – Moore tandem en was een goede derde in de Oaks met een sterk eindschot. Deze combinatie leverde de winnaar twaalf maanden geleden. Frankellina (4) is de underdog in deze race na een zesde plaats in de Oaks. De merrie is nog onervaren en kon het parcours van Epsom slecht verwerken. Ascot zal haar beter passen en met James Doyle in het zadel zijn er mogelijkheden. Star Catcher (11) is de rit van Frankie Dettori en die moet op het moment van schrijven nog zijn eerste overwinning realiseren. De langere afstand zal haar passen en met een scherp eindschot zijn er mogelijkheden. Zij was in haar laatste koers derde achter Queen Power (8) die nog geen stap verkeerd heeft gedaan. De bodem is een onbekend terrein maar er is voldoende talent in huis.

1.       Frankellina
2.       Star Catcher
3.       Fleeting
4.       Queen Power

 

Race 4 - Gold Cup (Gr-1)

Het hoogtepunt van de dag in de vorm van de Groep 1 Gold Cup over 4000 meter. De winnaar van vorig jaar is er nu weer bij en heet Stradivarius (4) onder Frankie Dettori. Deze bruine hengst was vorig jaar ongeslagen in de stayers divisie en heeft dit jaar weer zijn rentree gewonnen. De waarde zit hem in duo’s en trio’s in deze race met Stradivarius als eerste selectie. De winnaar van de Melbourne Cup is er ook bij en heet Cross Counter (6) onder James Doyle. Zijn tussenstop in Dubai was een walkover in de Groep 2 Dubai Gold Cup. Hij is met zorg geprepareerd voor deze race en kan wel is verrassen. Thomas Hobson (5) is een interessante deelnemer uit de training van Willie Mullins aan 20/1. Deze rasstayer keerde goed terug met een tweede plaats in een Groep 2 in Duitsland en zal nu scherper zijn. De negenjarige is niet de jongste meer maar lijkt aan een derde jeugd begonnen te zijn op een baan waar hij steevast goed presteert. Dee Ex Bee (8) is dit jaar ongeslagen in stayerskoersen op Ascot en Sandown. Hij heeft daar nog niet het kaliber paarden verslagen welke hij hier tegenkomt en dus wordt dit zijn grote examen.

1.       Stradivarius
2.       Cross Counter
3.       Thomas Hobson
4.       Dee Ex Bee

 

Race 5 - Britannia Stakes

Deze race is een Handicap over 3200 meter met dertig paarden! Een hele puzzel dus waar wij de trends raadplegen. De favoriet heeft een slechte reputatie in deze race met slechts eenmaal winst in de afgelopen tien jaar. Turgenev (3) krijgt hier de lichte voorkeur onder Frankie Dettori op basis van zijn laatste race.  Hij was vijfde in de Groep 2 Dante Stakes, een van de belangrijkste voorbereidings koersen voor de Derby. Hij schoudert hier veel gewicht maar heeft de steun van een topjockey uit een ongunstige startbox. Glorious Lover (14) staat op veel dingen in het midden van deze race met startbox veertien in het midden van de gewichten. Zijn laatste race op Newmarket leek erg veel op voorbereidings koers en ik verwacht hem nu veel beter. Gerald Mosse springt in het zadel en deze Franse veteraan kan de druk wel aan. Awe (20) steekt in geweldige vorm na winst op Newmarket. Dat was erg indrukwekkend en met de verwachte verbetering kan zij hier een goede race lopen. Hij heeft bovendien al op deze baan geraced en was toen goede tweede. Motafaawit (2) was in vorige race over baan en afstand een maatje te groot voor zijn tegenstanders. Dat was over hetzelfde bodemtype en daarom heeft hij hier een hele goede kans op de overwinning. Oisin Murphy  komt in actie op King Ademar (21) en die heeft twee goede races in de benen. Hij krijgt hier de Blinkers op en dat moet voor extra concentratie zorgen. Met die aanvullende Blinkers zijn de intenties in ieder geval duidelijk!

1.       Turgenev
2.       Motafaawit
3.       Glorious Lover
4.       Awe & King Ademar

 

Race 6 - King George V Stakes

We sluiten af met de King George V Stakes over 2400 meter voor driejarigen paarden. De race is in Handicap verband en heeft een hoog niveau kwaliteit deelnemers. De combinatie Aidan O’Brien en Ryan Moore zijn uiterst succesvol deze week en de heren brengen hier Constantinople (1) aan de start. De Galileo zoon moet met topgewicht op pad en dat gaat tegen de trends in van de afgelopen tien jaar en bovendien hebben de favorieten geen goede reputatie met slechts twee overwinningen in de laatste tien jaar. Andrew Balding heeft twee paarden in deze race en ondanks dat Good Brithday (8) op jockey keuzes tweede viool lijkt te spelen heeft hij al gewonnen over soepele bodem. Zijn laatste race was erg goed in een sterk bezette Handicap op Newbury en heeft bovendien de steun van Oisin Murphy. Fox Premier (7) is de stalgenoot van Good Birthday en heeft eerste jockey Silvestre de Sousa op zijn rug. Zijn jaar is nog foutloos met twee overwinningen uit evenzoveel starts maar het bodemtype is nog onbekend terrein dus ik hou een slag om de arm. Questionare (11) heeft de ontketende Frankie Dettori aan boord en die is op woensdag goed bezig geweest met twee overwinningen. Het is slechts de vierde start van het paard maar de combinatie was vorig jaar ongelukkig derde in deze race. Het is nog onduidelijk waar het plafond van zijn capaciteiten liggen.

1.       Constantinople
2.       Good Birthday
3.       Fox Premier
4.       Questionare

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.