Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Royal Ascot - 21 juni

Ascot - vrijdag 21 juni - Start: 15:30

Race 1 Albany Stakes (Fillies´ Group 3) (Class 1) - starttijd 15.30

Gekeken naar de wedsystemen in Engeland, waar het Royal Ascot plaatsvind, gaat het vooral tussen Daahyeh en Nayibeth. Daahyeh (6) is getraind door R Varian , die 12% winst heeft over de afgelopen twee weken en het specifiek op Ascot ook prima doet. Daahyeh, maakte haar debuut op Newmarket in mei, waar ze met 1 ¾ lente won over dezelfde afstand als vandaag. Ze zal zoals de vorige keer, gereden worden door jockey D Egan. Nayibeth (20) doet het qua wedkansen net iets beter dan Daahyeh. Ze maakte haar debuut in april waarbij ze startte in een veld van 9 deelnemers. Ze maakte daar een indrukwekkende indruk toen ze met 4¼ lengtes won. Ze is getraind door W A Ward (die uit 7 races nog geen winnende paarden heeft gehad) en wordt gereden door J Rosario, met wie ze haar overwinning boekte. Nayibeth wordt voor de eerste keer met ‘’blinkers’’ (oogkleppen) gereden. Silent Wave (25) komt uit de stal van C Appleby en wordt gereden door één van de Ascot top jockeys, J Doyle. De merrie gefokt uit de War Front lijnen werd tijdens haar debuut eerste op deze afstand toen ze met 2¾ lengtes won. Ondanks dat geen goede start had, liep ze van begin tot eind aan kop. Chili Petin (5) is een stalgenoot van Nayibeth. Zij won tijdens haar debuut in april over een iets kortere afstand met jockey J Velazquez aan boord. Er zat 2¾ lengte tussen haar en de overige deelnemers. Wordt voor het eerst gereden met oogkleppen en een tongstrap.

Plaats 1: Daahyeh (6)
Plaats 2: Nayibeth (20)
Plaats 3: Silent Wave (25)
Plaats 4: Chili Petin (5)

 

Race 2 King Edward VII Stakes (Group 2) (Class 1) - starttijd 16.05

De grootste kanshebber komt uit de stal van A P O’Brien. Japan (5) heeft met een RPR van 132 veruit de hoogste rating in dit veld. In mei kwam hij na 228 dagen aan start om tot een vierde plaats te komen op York. Daarna reed hij mee in de Epsom Derby waar hij derde werd en maar een halve lengte te kort kwam tot winnaar Anthony Van Dyck. Wordt door Ascot top jockey R Moore gereden. Private Secretary (8) komt ook met een top jockey aan start. Namelijk niemand minder dan de populaire F Dettori. Daarbij komt hij uit de stal van J Gosden die over de afgelopen 14 dagen maar liefst 21% winst behaalde. Private Secretary liep 3 races in 2019 en won deze allemaal. Zijn meest recente was eind mei waarbij hij met een nek won van Spanish Mission terwijl hij al teruggenomen werd in tempo. Pondus (7) won 2 van zijn 3 starts. Zijn meest indrukwekkende was zijn meest recente starts waar hij met 5 lengtes won in een veld van 14. Dit deed hij onder jockey O Murphy, die ook vandaag met hem aan start komt. De concurrentie vandaag is sterker maar hij lijkt alsnog een goede kans te maken. Dit geldt ook voor Pablo Escobarr (6), van trainer W Haggas. J Doyle reed hem in zijn meest recente start naar een tweede plaats, op 2¼ lengtes achter winnaar Anthony Van Dyck. Zijn race ervoor was na een rust van 205 dagen waar hij ook als tweede eindigde en maar een hoofd te kort kwam tot Living Legend. Wordt gereden met een tongstrap en wordt nogmaals door J Doyle gereden, die ook tot één van de top jockeys van het Royal Ascot behoort.

Plaats 1: Japan (5)
Plaats 2: Private Secretary (8)
Plaats 3: Pondus (7)
Plaats 4: Pablo Escobarr (6)

 

Race 3 Commonwealth Cup (Group 1) (Class 1) - starttijd 16.40

Ierland maakt hier een goede kans op de winst dankzij Ten Sovereigns (7) die getraind wordt door A P O’Brien. Hij liep in totaal 4 races waarvan hij alle (3) races over deze afstand won. In zijn laatste race werd hij 5 van de 19 over 1 mile (en na een pauze van 217 dagen). Vandaag loopt hij weer over zijn gewoonlijke 6F met jockey R Moore in het zadel, die hem ook zijn laatste race reed. Jash (3) eindigde in zijn voorlaatste race een halve lengte achter Ten Sovereigns in september vorig jaar. Zijn enige race daarna was in mei dit jaar waar hij met een neklengte won. Zijn jockey voor vandaag is J Crowley. Advertise (1) heeft vandaag een thuiswedstrijd. Hij komt uit de stal van M Meade en wordt gereden door top jockey F Dettori die hem al 3 maal eerder reed (waarvan 2 met winst). Zijn laatste race werd hij15 van de 19 over 8F. Vandaag wordt over 6F gelopen en daarover won 3 van de 4 keer. Hij wordt vandaag voor het eerst met oogkleppen gereden. Hello Youmzain (2) zijn trainer K Ryan heeft de afgelopen dagen maar 12% winst weten te behalen met paarden uit zijn stal. Vorige maand hielp Hello Youmzain daaraan mee, toen hij op Haydock met ruim 3 lengtes won. Vandaag neemt K Stott plaats in het zadel, die hem in oktober nog naar de overwinning reed.

Plaats 1: Ten Sovereigns (7)
Plaats 2: Jash (3)
Plaats 3: Advertise (1)
Plaats 4: Hello Youmzain (2)

 

Race 4 - Coronation Stakes (Fillies´ Group 1) (Class 1) - starttijd 17.20

Hermosa (3) is de grootste concurrentie voor de overige deelnemers in dit veld. De merrie is getraind door A P O’Brien waarvoor ze in 2019 haar beide starts overtuigend won. Haar mees recente was eind mei toen ze op Curragh met 4 lengtes won van Pretty Pollyanna. Dit deed ze onder R Moore die haar ook vandaag zal rijden en over de afgelopen dagen een 20% winstpercentage heeft. Hermosa heeft 4 van haar in totaal 9 starts gewonnen en komt hier in topvorm aan start. Pretty Pollyanna (8) werd weliswaar tweede in haar laatste start achter Hermosa. Deze race was na een rust van 226 dagen  en ze liep een sterke race. Jockey S De Sousa neemt vandaag plaats in het zadel en heeft al 2 maal eerder met haar gewonnen. Castle Lady (1) is getraind door H A Pantall maar mogelijk komt de naam van waar ze eigendom is bekender voor. Dat is namelijk Godolphin Syndicate. Castle Lady won over deze 1M alle 3 haar starts. In mei deed ze dit met een neuslengte verschil tot de nummer twee, al waren haar andere winsten met ruimere marges. Haar jockey vandaag is M Barzalona, die haar in haar laatste 2 races reed. Jubiloso (4) staat een zware taak te wachten. Hoewel ze haar debuut won et 2¾ lengtes en in haar laatste race, dit deed met ruim 7 lengtes, is de concurrentie hier een stuk zwaarder. Haar trainer is M Stoute en haar jockey vandaag J McDonald, die over de afgelopen 14 dagen met 25% van zijn gereden paarden won. Een paar wat ook interessant kan zijn en ik niet uit dit rijtje kan laten is Twist ‘N’ Shake (9). Getraind door J Gosden en met F Dettori als jockey, kan er weinig fout gaat. Daarbij is zij in goede vorm. In 2019 liep zij 3 races waarvan ze er één won en bij de overige twee, tweede werd. De tweede plaatsen kwam ze maar een hoofdje en nek te kort op de winnaar.

Plaats 1: Hermosa (3)
Plaats 2: Pretty Pollyanna (8)
Plaats 3: Castle Lady (1)
Plaats 4: Jubiloso (4)
Extra voor de plaatsen : Twist ‘N’ Shake (9)

 

Race 5 - Sandringham Stakes (Fillies´ Handicap) (Str) (Class 2) - starttijd 18.00

Trainer E Walker won vorig jaar met Agrotera en maakt dit jaar een goede kans met Hotsy Totsy (15). Ze maakte haar debuut in april dit jaar op Newbury waar ze als derde eindigde op minder dan één lengte van de winnaar. Haar 2 races erna won ze beide. De meest recente zelfs met 6 lengtes. Haar jockey vandaag is J Spencer die een 22% winstpercentage over de afgelopen 14 dagen heeft maar nog niet eerder een combinatie vormde met haar. Haar 3 gelopen races waren over 7F en vandaag gaat ze naar 1M en dus een stuk omhoog in afstand. Nonchalance (9) debuteerde in mei en behaalde een vierde plaats. Ook zij won haar beide twee races erna. In mei won zij met 3 lengtes (over deze afstand) en een paar weken geleden met 1¼ lengtes. Haar eerste twee races werd zij (zoals ook vandaag) gereden door R Havlin en ze komt van trainer J Gosden. Desirous (17) komt van trainer R Beckett die in de afgelopen 14 dagen een winstpercentage van 24% heeft. Ze sloot in 2018 haar seizoen af met winst en begon hetzelfde toen ze in mei na 214 dagen de overwinning pakte op Goodwood. Dit deed ze met jockey H Bentley die vandaag met haar aan start komt. Invitational (8) komt uit de stal van R Varian en zal voor het eerst A Atzeni als jockey krijgen. Van haar 3 starts won zij er twee. Haar laatste start (en winst) was in april dit jaar na een pauze van 101 dagen.

Plaats 1: Hotsy Notsy (15)
Plaats 2: Nonchalance (9)
Plaats 3: Desirous (17)
Plaats 4: Invitational (8)

 

Race 6 - Duke Of Edinburgh Stakes (Handicap) (Class 2) - starttijd 18.35

Een aantal paarden zijn in deze race zeer gewaagd aan elkaar. Te beginnen met Baghdad (3). De door M Johnston getrainde hengst won 4 van zijn 9 starts.  Na 302 dagen rust pakte hij een derde plaats op Newcastle in april dit jaar. Zijn laatste race was een maand erna waar hij er met een halve lengte met de winst vandoor ging. R Moore is vandaag zijn jockey en heeft nog niet eerder op hem gereden maar dat zal vast niet negatief uitpakken. Fujaira Prince (17) komt van R Varian. De grijze ruin kwam in april na 324 dagen weer aan start om als eerste te finishen met 3 lengtes tot het overige veld. In mei liep hij naar een twee plaats en zat er maar een neklengte verschil tussen hem en winnaar First Eleven. Wordt zoals in zijn laatste twee starts, gereden door A Atzeni. Corgi (16) werd vorig jaar runner-up achter Baghdad op Ascot. Dit scheelde maar een neklengte, al lijkt de kans niet zo groot dat hij vandaag voor verandering zal zorgen. In september vorig jaar onderging hij een ‘’’wind surgery’’ wat een positief effect heeft op de luchtwegen met name bij paarden in de rensport. Daarna werd hij geruind in november en startte zijn 2019 seizoen halverwege mei. Na 263 en 2 ingrepen werd hij derde in een veld van 18 deelnemers op 2½ lengtes van de winnaar. Jockey is J Crowley die hem sinds 2018 rijdt. Secret Advisor (7) komt na 664 dagen aan start maar had in 2017 een erg goed seizoen. Van zijn 6 races is haar namelijk maar in 1 race niet geplaatst geweest. Hij won twee races en sloot ook dat seizoen af met winst. Op York won hij uit een veld van 19 met een neklengte. In oktober het jaar erna is hij geruind en dit word daardoor ook zijn eerste start als ruin. Hij heeft alle potentie om hier goed te lopen maar na 664 rust is het moeilijk inschatten.

Plaats 1: Baghdad (3)
Plaats 2: Fujaira Price (17)
Plaats 3: Corgi (16)
Plaats 4: Secret Advisor (7)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.