Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Royal Ascot - 22 juni

Royal Ascot - zaterdag 22 juni 2019 - starttijd 15:30

Race 1 Chesham Stakes (Listed Race) - starttijd 15.30

Trainers P Cole en A P O’Brien hebben hier beide 4 maal gewonnen met paarden die door hen getraind zijn. Ook dit jaar heeft A P O’Brien een sterk paard wat voor hem aan start verschijnt. Dit in de vorm van Lope Y Fernandez (9). De 900.000 pond kostende hengst debuteerde eerder deze maand op Curragh, waar hij makkelijk won met 3¾ lengtes tot het overige veld. Dit was over dezelfde afstand als vandaag. Ook krijgt hij R Moore in het zadel, dus niets lijk hem tegen te houden om hier weer een topprestatie neer te zetten. Pinatubo (12) komt uit de stal van C Appleby en is in bezit van Godolphin. Zijn trainer heeft over de afgelopen twee weken een winstpercentage van 23% behaald. Hij maakte zijn debuut in mei en won zijn beide starts zonder al te veel moeite. Zijn laatste race won hij over een iets kortere afstand met 1½ lengtes tot de nummer twee. Zijn jockey is J Doyle die hem in beide races ook reed. Year Of The Tiger (15) begon zijn carrière begin deze maand en kwam op een tweede plaats, op 2¾ lengtes achter Lil Grey binnen. Ook hij komt van trainer A P O’Brien en zijn jockey is S Heffernan die hem voor het eerst zal rijden. Heaven Forfend (6) komt van trainer M Stoute en krijgt voor het eerst O Murphy als jockey mee, wat zeker geen straf is. De hengst komt uit de Frankel lijn en dat op zich is al veelbelovend. Dit liet hij ook zien toen hij tijdens zijn debuut in mei als tweede de finish over kwam op 1½ lengte achter de winnaar in een veld van 12 deelnemers.

Plaats 1: Lope Y Fernandez (9)
Plaats 2: Pinatubo (12)
Plaats 3: Year Of The Tiger (15)
Plaats 4: Heaven Forfend (6)

 

Race 2 Jersey Stakes (Group 3) - starttijd 16.05

Space Blues (13) won zijn laatste 2 starts in mei. De Dubawi hengst wordt getraind door C Appleby en zal gereden worden door J Doyle, die hem reed tijdens zijn beide overwinningen. Allebei de races waren over dezelfde afstand als vandaag. De laatste van de twee won hij met een halve lengte maar hij leek nog meer dan genoeg over te hebben. Happy Power (5) won zijn laatste race tegen oudere paarden met meer ervaring. In 2019 startte hij 3 maal waarvan hij er 2 won. Hij komt van trainer A Balding en wordt gereden door jockey S De Sousa, die hem dit jaar beide keren naar de overwinning reed. So Perfect (12) staat in training bij A P O’Brien. Van haar 9 starts viel ze maar 2 maal buiten de plaatsen (in het begin van haar carrière). Ze liep in april naar een derde plaats uit een veld van 15 deelnemers en kwam maar een hoofdje te kort tot de winnaar. Haar laatste race won zij op Naas met 2 ¼ lengtes. R Moore neemt plaats in het zadel en heeft al 3 maal eerder met haar gewonnen. Urban Icon (15) komt van trainer R Hannon en zal als jockey T Marquand hebben, die hem in al zijn 5 races heeft gereden. Zijn beste race in 2019 was ook zijn meest recente toen hij op Epsom tweede werd, een neklengte achter Space Blues.

Plaats 1: Space Blues (13)
Plaats 2: Happy Power (5)
Plaats 3: So Perfect (12)
Plaats 4: Urban Icon (15)

 

Race 3 Hardwicke Stakes (Group 2) - starttijd 16.40

Alle paarden die hier aan start komen hebben al eens (of meerdere malen) gewonnen over deze afstand dus dat zal voor niemand een probleem vormen. Masar (3) heeft alle potentie om hier sterke race te rijden. De door C Appleby getrainde hengst won zijn laatste race met 1½ lengte van runner-up Dee Ex Bee. Laatstgenoemde werd donderdag op Ascot tweede, vlak achter publiekstrekker Stradivarius. In het zadel neemt J Doyle plaats die in 2017 al eens met hem won. Het enige punt is dat hij zijn laatste race liep begin juni 2018 en na een jaar weer aan start verschijnt. Desondanks zijn de verwachtingen hoog en als hij in diezelfde vorm terug komt kan hij ze waar maken. Southern France (8) heeft zijn meeste races over een iets langere afstand gelopen maar heeft over de afstand van vandaag ook al eens gewonnen en zal daar ook geen probleem mee moeten hebben. In 2019 startte hij 2 maal voor A P O’Brien. Hij werd derde op Navan met 1 lengte tot de winnaar en tweede op York met maar driekwart lengte tot winnaar Stradivarius. Jockey R Moore reed hem in zijn laatste race. Defoe (2) komt aan start voor trainer R Varian. Zijn 3 races in 2019 waren allen over deze afstand. Zijn laatste race won bij met een halve lengte op Epsom. Vandaag is A Atzeni zijn jockey en kent hem veruit het best. Mirage Dancer (4) is getraind door M Stoute. Geen enkele trainer heeft deze race zo vaak gewonnen als hij en ook met Mirage Dancer maakt hij kans. Na 167 dagen rust kwam hij eind mei aan start om met 1½ lengte te winnen op Goodwood met P Dobbs aan boord. Dit is ook zijn jockey van vandaag.

Plaats 1: Masar (3)
Plaats 2: Southern France (8)
Plaats 3: Defoe (2)
Plaats 4: Mirage Dancer (4)

 

Race 4 Diamond Jubilee Stakes (Group 1) - starttijd 17.20

Met £600.000 aan prijzengeld is dit de meest rijke race van vandaag. Blue Point (1) deed dit jaar in 4 races mee. Deze won hij allemaal, al waren de eerste 3 ervan op Meydan. Allen won hij met ruime marges en werd hij gereden door W Buick. Zijn laatste start won hij onder J Doyle, die vandaag ook plaats neemt in het zadel. Die start was dinsdag en het is de vraag of hij weer zo’n prestatie neer kan zetten in zo’n korte tijd. Invincible Army (8) is getraind door J Tate en wordt gereden door P J McDonald. Dit jaar kwam hij na 252 dagen eind maart voor het eerst weer aan start. Duidelijk in goede vorm want hij won die race met 2 lengtes. Daarna kwam hij nog één maal aan start in mei, waar hij ook won, dit keer met 2¼ lengtes (van dezelfde tegenstander, Major Jumbo). Blue Point zal alles op alles moeten zetten om van Invincible Army te winnen in deze omstandigheden. City Light (3) komt van trainer S Wattel en werd vorige jaar nipt tweede in deze race. In zijn 4 races erna heeft hij niet meer gewonnen maar kwam wel 2 maal in de buurt en eindigde op een tweede plaats. Zal vandaag onder C Soumillon rijden die hem al vele malen vaker heeft gereden. Tot nu toe maar één maal met winst. Emblazoned (6) wordt gereden door top jockey F Dettori, die dit jaar op Royal Ascot winst na winst boekt. In maart 2018 begon Emblazoned aan zijn carrière en won twee maal in 6 starts. Daarnaast plaatste hij zich ook 4 keer. Zo ook in zijn laatste race, toen hij na 323 dagen als tweede de finish over kwam op maar een halve lengte achter de winnaar.

Plaats 1: Blue Point (1)
Plaats 2: Invincible Army (8)
Plaats 3: City Light (3)
Plaats 4: Emblazoned (6)

 

Race 5 Wokingham Stakes (Heritage Handicap) - starttijd 18.00

De paarden die er hier het meest uitspringen zijn Danzeno en Cape Byron. De voorkeur gaat uit naar Danzeno (16), die na 313 dagen rust begin deze maand weer te zien was. En hoe!! Op Nottingham won hij makkelijk toen hij het overige veld op meer dan 6 lengtes achter zich liet. Hij komt uit de stal van M Appleby en wordt gereden voor F Dettori, die al een enorme hoeveelheid Royal Ascot winnaars op zijn naam heeft. Cape Byron (3) heeft zijn meeste races op Ascot gelopen, met een aantal zeer goede resultaten. In mei liep hij zijn laatste race (na 217 dagen rust) waarbij hij eerste werd in een groot veld met een totaal van 26 deelnemers. Tussen de eerste 3 paarden zat er qua afstand weinig verschil maar Cape Byron was de hele race al sterk aanwezig. Vandaag wordt hij gereden door A Atzeni, net zoals in zijn laatste race. Watchable (26) maakte in 2019 al 7 starts waarvan de ruin er 3 won. Begin mei won hij met een halve lengte op Doncaster en begin deze maand met 3½ lengtes op Epsom. Beide over de afstand die vandaag ook gelopen zal worden. Jockey is J Watson die nog niet eerder op hem heeft gereden aar wel een winstpercentage van 17% heeft over de afgelopen 2 weken. Trainder is D O’Meara. Soldier’s Minute (21) liep tot nu toe 4 races in 2019 waarvan hij zijn eerste en laatste won. Zijn meest recente was in een veeld van 21 waar hij met 3 lengtes wist te winnen. Hij is getraind door K Dalgleish en vandaag heeft hij (voor het eerst) P Dobbs als jockey.

Plaats 1: Danzeno (16)
Plaats 2: Cape Byron (3)
Plaats 3: Watchable (26)
Plaats 4: Soldier’s Minute (21)

 

Race 6 Queen Alexandra Stakes (Condition Race)- starttijd 18.35

Mogelijk kan Younevercall (12) een grote rol gaan spelen. Zijn carrière begon hij over flat in 2015. Van de 2 starts won hij er één. Toen hij eind dat jaar wisselde van trainer T Lacey naar K Bailey, begon hij over hurdles. Dit bleek een uitstekende keuze want hij won de helft van zijn starts. Zijn laatste start was op Sandown in april dit jaar, waar hij met 9 lengtes won over deze afstand. Vandaag loopt hij na jaren weer over flat maar zal daar vermoedelijk  geen problemen van ondervinden. Wordt gereden met ‘’tongstrap & cheekpieces’’. In deze race neemt top jockey F Dettori plaats op Corelli (2). De door J Gosden getrainde ruin liep in totaal 6 races en liep daarbij maar één maal de plaatsen mis. 3 races wist hij tot nu toe te winnen. In november kwam aan hij start na 202 dagen rust om een eerste plek te pakken. In maart dit jaar is het geruind en zijn start daarna was in mei dit jaar na 156 dagen, om een tweede plaats te bemachtigen met maar een halve lengte tot winnaar Baghdad. Cleonte (5) staat in training bij A Balding en liep in mei nog op Ascot. Hier werd hij derde, op 4 lengtes achter Dee Ex Bee. In zijn laatste race werd hij zesde op 17 lengtes achter de winnaar maar kon hij door omstandigheden niet zijn eigen race lopen. In beide races werd hij gereden door S De Sousa en dat zal vandaag niet anders zijn. De jockey heeft een 18% winstpercentage over de afgelopen 2 weken. Lucky Deal (13) zijn carrière bestaat uit 20 starts, waarbij hij vandaag omhoog gaat in afstand. Hij won in totaal 6 races en plaatste zich er daarnaast nog 7 keer. Zijn meest recente race was eind mei toen hij won op Haydock met marge van 5 lengtes. Werd (en wordt) gereden door F Norton, die de afgelopen weken nog weinig winnaar gereden heeft.

Plaats 1:Younevercall (12)
Plaats 2: Corelli (2)
Plaats 3: Cleonte (5)
Plaats 4: Lucky Deal (13)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.