Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Ascot - 27 juli

Ascot - zaterdag 27 juli - Start: 14:50

Ascot staat in het teken van de race met veel historie en prijzengeld. De King George en Queen Elizabeth is na de Derby de hoogst gedoteerde race van Engeland met £1,25 miljoen. Enable is de publiekslieveling op weg naar haar derde Arc de Triomphe zege.

Race 1

Wij trappen de dag af met een Groep 3 over 1200 meter voor tweejarige merries waarin Summer Romance (10) alle aandacht opeist. Zij is ongeslagen in twee starts en de manier waarop zij haar laatste Listed race won was adembenemed. Trainer Charlie Appleby heeft een winpercentage van 30% met zijn tweejarigen op Ascot en daar kan Summer Romance aan bijdragen. Ultra Violet (11) heeft pas een start in de benen maar maakte daarin ontzettende indruk door te winnen met acht lengten verschil. Haar plafond is nog lang niet bereikt en zij kan hier de favoriet partij bieden in de eindstrijd. So Sharp (9) hoort ook in de categorie van de bovenste twee paarden thuis en won ook haar debuut. Zij is echter nog erg onervaren en moet nog veel leren maar loopt over van talent. Dark Lady (3) wordt met elke race beter en jockey Ryan Moore zet 17% van al zijn starts op Ascot om in winst. Hij reedt Dark Lady ook tijdens haar laatste race toen zij met vijf lengten voorsprong won.

1.       Summer Romance
2.       Ultra Violet
3.       Dark Lady
4.       So Sharp

 

Race 2

Deze Handicap over 1600 meter wordt pas voor het negende jaar verreden maar heeft al veel goede winnaars gekend. Frankie Dettori is in de vorm van zijn leven met overwinningen in meerdere landen. Hij rijdt Beatboxer (1) die wordt getraind door zijn werkgever John Gosden. Dettori heeft een winpercentage van 29% op Ascot dit jaar en na een ietwat teleurstellend optreden tijdens Royal Ascot heeft Beatboxer 37 dagen de tijd gehad om bij te komen. Motakhayyel (2) wint drie van zijn vier starts en is nog steeds aan het verbeteren maar dit wordt echter zijn moeilijkste opgave in zijn carriere. Bovendien heeft de favoriet geen geweldige staat van dienst in deze race met vijf van de acht favorieten ongeplaatst. Flashcard (5) is nu in het voordeel ten opzichte van Motakhayyel in vergelijking met hun vorige race. Het gewicht is nu in het voordeel van Flashcard en dat kan wel is de doorslaggevende factor in deze race zijn. Wings Of Time (3) lijkt de keuze hierachter die per race verbeterd en hiervoor ook voldoende tijd krijgt. Het is opmerkelijk dat hij hier zestien dagen na zijn laatste race weer aantreedt.

1.       Beatboxer
2.       Motakhayyel
3.       Flashcard
4.       Wings Of Time

 

Race 3

Met negentwintig starters is deze Handicap een hele puzzel. Dertien van de laatste zeventien favorieten waren ongeplaatst dus we moeten zoeken naar eenoutsider met een hoge cote. Raising Sand (3) is een vaste gast in deze grote Handicaps op Ascot en lijkt weer klaar voor een goede race. Hij is het toonbeeld van trouw en met zoveel starters is dat al heel wat. Trainer Mark Johnston heeft drie van de laatste zestien edities gewonnen en hij heeft twee paarden in de race. Hij heeft voor de gelegenheid de twee beste jockeys van het land geboekt wat veel zegt over zijn verwachtingen. Lake Volta (11) komt met Ryan Moore in actie en is na zijn recente tweede plaats op de baan van Hamilton een kanshebber. Frankie Dettori komt in actie met Vale Of Kent (8) en die werd in deze column twee weken geleden getipt als winnaar in een grote Handicap op Newmarket. De combinatie blijft herenigd en hebben weer een goede kans. Makzeem (9) was een vaste gast in dit soort races maar was even de kluts kwijt. Hij heeft ondertussen weer de draad opgepakt met een zege en is direct weer terug voor meer. Als hij dichtbij zijn vorm van vorig jaar komt dan gaat hij zich mengen in de eindstrijd. Spanish City (17) is een van de twee Roger Varian starters en hij is hier vanaf een laag gewicht interessant. Hij was zesde in deze race vorig jaar en is sindsdien een toonbeeld van trouw zonder te winnen. Admirality (21) hikt ook al enige tijd tegen een overwinning aan en met vier podium plaatsen op rij komt er snel een overwinning aan. Oisin Murphy klimt in het zadel en hij is nog steeds verwikkelt in de strijd om het jockey kampioenschap.

1.       Raising Sand
2.       Lake Volta & Vale Of Kent
3.       Makzeem
4.       Spanish City & Admirality

 

Race 4 - King George VI And Queen Elizabeth Stakes (Gr-1)

Het hoofdnummer van de dag en de week en misschien wel de race van het jaar op Engelse bodem. Enable (8) is uiteraard de blikvanger en heeft met tien overwinningen uit elf starts een behoorlijke reputatie opgebouwd. Al haar overwinningen kwamen tot stand op verschillende banen en dit is de eerste keer dat zij terugkeert naar dezelfde baan. Zij won hier twee jaar geleden als driejarige deze race en is nu als vijfjarige weer terug voor de dubbel. Tijdens haar rentree leek zij beter dan ooit en men moet van goede huizen komen Enable hier te stoppen. Crystal Ocean (2) is dit jaar nog ongeslagen in drie starts en kreeg eindelijk zijn Groep 1 kroon tijdens Royal Ascot. Hij is net als Enable op weg naar de Arc De Triomphe maar moet hier wel 1,5 kilogram meer dragen dan Enable en dat lijkt een hele opgave. Waldgeist (7) komt over vanuit Frankrijk en was tijdens Royal Ascot goede derde achter Crystal Ocean over een bodemtype die niet ideaal leek voor hem. Hij treft hier ideale omstandigheden met het warme weer en kan aan 16/1 een goede winnend plaats weddenschap zijn. Cheval Grand (1) is een Japans paard en draagt hier de steun van heel Azie die met grote getalen zullen meekijken. De Japan Cup winnaar van 2017 komt hier na een tweede plaats in Dubai in actie na 137 dagen en de vraag is dus of er genoeg scherpte is. Anthony Van Dyck (10) is de kersverse Engelse Derby winnaar en werd in de Ierse variant tweede achter een stalgenoot die de hele weg het tempo maakte. Hij liep met afstand de beste race van de achtervolgers en als zijn vorm hetzelfde niveau vasthoudt dan is hij hier aan een laag gewicht een kanshebber.

1.       Enable
2.       Crystal Ocean
3.       Waldgeist & Anthony Van Dyck
4.       Cheval Grand

 

Race 5

Een Listed race voor tweejarige hengsten waar Godolphin weer de aandacht opeist. Al Dabaran (1) heeft zijn enige start gewonnen en deed dat met veel overmacht. Hij zal veel steun in de wedmarkt hebben waarschijnlijk als favoriet van start gaan. Maxi Boy (3) was in zijn laatste start derde in een Groep 2 op de baan van Newmarket en krijgt weer de steun van Frankie Dettori. Dat de jockey trouw aan het paard blijft zegt veel. Sun Power (7) is een paard met heel veel potentie en na zijn vierde plaats tijdens Royal Ascot kan dit een niveau zijn die hij aankan.

1.       Maxi Boy
2.       Al Dabaran
3.       Sun Power

 

Race 7

De afsluiter over 2406 meter kent een paard die in eigendom is van de Royal Ascot Racing Club en die paarden doen het altijd goed op hun thuisbaan. Production (10) mag het bodemgewicht proberen heeft tevens een leerling op zijn rug die er nog is 2,5 kilogram van afhaalt. Zijn voorlaatste race was een overwinning waarna een mindere prestatie volgde. Ryan Moore is wederom geboekt door trainer Mark Johnston en zij komen in actie met Vivid Diamond (4). Moore had ook kunnen kiezen voor Production aangezien hij verantwoordelijk was voor zijn laatste race. Dat geeft ons veel vertrouwen en na een recente derde plek op Chester kan hij hier meedoen voor de overwinning. Lariat (5) is het toonbeeld van trouw met vier tweede plaatsen op rij. Hij deed dat steeds achter paarden die daarna een grote koers hebben gewonnen en die kwaliteit paarden komt hij hier niet tegen. Ook Kiefer (7) heeft drie geweldige races in de benen en zal zich hier mengen in de eindstrijd. Hij start steeds aan hoge cotes dus let niet te veel op de prijs.

1.       Production
2.       Vivid Diamond
3.       Lariat
4.       Kiefer

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.