Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Ascot - 10 augustus

Ascot - zaterdag 10 augustus - Start: 14:05

De Shergar Cup zet rensport neer in een ander perspectief. Twaalf jockeys verdeeld in vier teams van drie verdienen punten door hun klasseringen in de races en dragen in de race altijd dezelfde kleuren. De teams zijn verdeeld in ‘The Girls’, ‘Great Britain & Ireland’, ‘Europe’ en ‘Rest of the World’. Dit jaar is onze Adrie De Vries er weer bij!  

Race 1

Wij beginnen met een sprint over 1000 meter. Adrie de Vries komt in actie op Corinthia Knight (4) en dat is een van zijn beste kansen op een overwinning. Deze vierjarige ruin voldoet aan heel veel trends aangezien 91% van de winnaars vier of vijf jaar oud was. Ook had 91% van de winnaars een cote van 6/1 of lager en dat is precies de cote op het moment van schrijven. Startbox elf is niet ideaal maar Adrie hoort bij de beste jockeys in dit veld en kan dat compenseren. Danzeno (1) is een geduchte tegenstander met tweemaal winst uit drie starts. De overige start was een derde plaats tijdens Royal Ascot en heeft dus de kwaliteit in huis om hier te winnen. Final Venture (3) vertrekt uit startbox twaalf en is al vier starts lang het toonbeeld van trouw met louter podiumplaatsen. Ook hier wordt weer een betrouwbare race verwacht. Stone Of Destiny (10) heeft pole position geloot en heeft de kortste weg naar de finish aan de reling. Zijn laatste start was een tiende plek in een van de meest competitieve sprint Handicaps van het land op Goodwood en zal hier een eerlijkere kans hebben. Zet hem op Adrie!

1.       Corinthia Knight
2.       Danzeno
3.       Final Venture
4.       Stone Of Destiny

 

Race 2

De stayers race over 3200 meter ziet helaas geen Adrie in actie. De historie leert dat 95% van de winnaars een cote hadden van 8/1 of lager en met trainer Ian Williams tweemaal de winnaar in de afgelopen vijftien jaar kom ik uit bij Blue Laureate (10) onder Nanako Fujita. De vierjarige ruin liep een geweldige race over baan en afstand vijftien dagen geleden en werd toen derde. Hij was toen onfortuinlijk in het verloop van de race maar liet veel wilskracht zien. Billy Ray (6) is op het moment van schrijven de favoriet en zijn cote is behoorlijk geslonken de afgelopen dagen. Hij heeft de steun van de plaatselijke Danny Tudhope die verwikkeld is in de strijd om de jockeytitel. Zijn laatste race op de baan van Newbury was zeer goed met een tweede plaats. What A Welcome (2) won over deze baan en afstand in oktober 2018 en is op basis daarvan een outsider aangezien zijn recente vorm iets te wensen over laat. Time To Study (3) is een stalgenoot van Blue Laureate en was in juni dit jaar derde tijdens Royal Ascot. Als hij die vorm benadert dan heeft hij hier een kans.

1.       Blue Laureate
2.       Billy Ray
3.       What A Welcome
4.       Time To Study

 

Race 3

Dit was een aparte race vorig jaar met een winnaar die onderweg een grote voorsprong nam en die nooit meer uit handen gaf. Genetics (9) is er dit jaar weer bij maar draagt nu 4 kilogram meer en zijn recente vorm is niet geweldig. Veel paarden in deze race hebben geen geweldige recente vorm maar Mandarin (10) is de uitzondering op de regel. Hij heeft zijn twee laatste races gewonnen en deed dat met enige autoriteit. Ook van hem wordt weer een goede prestatie verwacht. Toch gaat de voorkeur in deze race uit naar een starter van Sir Micheal Stoute. Melting Dew (4) heeft ook geen geweldige recente vorm maar met Hayley Turner en andere hoofdattributen moet een betere prestatie verwacht worden. Adrie de Vries heeft het niet getroffen op Restorer (2) die dit jaar nog geen potten heeft kunnen breken. Het enige pluspunt is dat hij onder het gewicht van zijn laatste overwinning is gezakt en op basis daarvan hopen wij op een goede prestatie.

1.       Melting Dew
2.       Mandarin
3.       Genetics
4.       Restorer

 

Race 4

De Engelse mijl is de afstand van deze race en Adrie de Vries heeft het op papier weer niet getroffen met de loting. Het enige lichtpunt aan de vorm van Original Choice (4) is dat hij in sterker gezelschap een goede race liep op de baan van Goodwood. Hij werd richting de finish gehinderd en werd vervolgens achtste. Hij is een interessante (chauvinistische) winnend plaats weddenschap. Power Of Darkness (10) won zijn laatste race vanuit onmogelijke positie en is hier daarom de favoriet. Via Serendipity (9) is de winnaar van vorig jaar en is beter dan zijn verrichtingen doen vermoeden. Hij is in actie gekomen tegen goede paarden en komt hier in rustiger vaarwater. Another Batt (1) komt ook in veel zwaarder gezelschap in actie en kan hier zomaar verrassen. Hij heeft al gewonnen in Dubai en in onlangs van trainer veranderd.

1.       Power Of Darkness
2.       Via Serendipity
3.       Original Choice
4.       Another Batt

 

Race 5

Terug over 2400 meter heeft onze landgenoot weer een outsider geloot. Toch heeft Sophosc (8) een aantal trends in zijn voordeel aangezien 70% van de winnaars uit startbox 5,7 of 8 kwamen. Ook hadden 70% van de winnaars een officiele Handicap Rating tussen 84 en 90. Zijn recente vierde plaats was over 2000 meter en de extra afstand is in zijn voordeel. De voorkeur gaat echter naar Vivid Diamond (2) die in zijn laatste start tweede was over baan en afstand en daardoor hier de beste papieren heeft. Hij loopt het hele jaar al goede races en was in Duitsland al vijfde in een Listed opdracht. Stalgenoot Sapa Inca (5) is dit hele jaar nog niet buiten het trio geeindigd en ondanks dat hij in steeds zwaarder gezelschap in actie komt blijft deze Galileo dochter verbeteren. Never Do Nothing (3) was 28 dagen geleden goede derde over deze baan en afstand en kan hier op herhaling. Hij is in zijn hele carriere nog nooit buiten het trio geeindigd.

1.       Vivid Diamond
2.       Never Do Nothing
3.       Sophosc
4.       Sapa Inca

 

Race 6

De dag sluit af met een sprint over 1200 meter en dit lijkt de leukste race van de dag. Victory Day (5) eist de favorieten status en dat is geheel terecht na zijn goede prestaties dit jaar. Na winst was hij goede tweede in een sterk bezette Handicap op York. De loting zit niet mee met startbox twaalf maar hij heeft de kwaliteiten in huis om hier te winnen. Adrie de Vries komt in actie op Kinks (7) en die heeft op basis van zijn laatste prestatie een goede kans op de overwinning. Hij won toen over deze afstand op de baan van Newmarket en liet toen een mindere reeks achter zich. De loting is helemaal in het voordeel en vanaf pole position kan onze landgenoot hier toeslaan. Junius Brutus (3) wordt dit jaar per start beter en zal na twee pogingen hier in topconditie aan de start verschijnen. Tijdens zijn laatste race was hij al dichtbij de overwinning en de extra afstand lijkt in zijn voordeel. Hero Hero (9) heeft in vier starts nog niets verkeerd gedaan en was tijdens Royal Ascot voor het eerst buiten het podium. Dat kaliber paarden komt hij hier niet tegen en daarom hoort hij hier op de tickets thuis. Startbox drie is bovendien gunstig.

1.       Kinks
2.       Victory Day
3.       Junius Brutus
4.       Hero Hero


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!


Het Europese team bestaat dit jaar uit de volgende drie jockeys:
Filip Minarik (Captain) - Duitsland
Deze Tsjechische jockey rijdt sinds 2000 in Duitsland en is viervoudig Duits kampioen. Hij heeft meer dan 1.500 races gewonnen, waarvan 14 Groep-1 races. Hij maakt zijn Shergar Cup debuut.
Gerald Mossé - Frankrijk
Deze veteraan is sinds 1983 professional en groeide uit tot een van de beste jockeys van Frankrijk. Hij won onder andere de Prix de l'Arc de Triomphe en heeft geraced in Hong Kong.
Adrie de Vries - Nederland
Door een afzegging van Cristian Demuro is onze eigen Adrie de Vries gevraagd om het Europese team compleet te maken. De twaalfvoudig Nederlands kampioen en tevens kampioen in Duitsland en Qatar heeft inmiddels meer dan 2.200 overwinningen en won Groep-races in negen landen. Het is zijn tweede deelname na zijn debuut in 2017.


Het Girls-team bestaat dit jaar uit de volgende jockeys:
Hayley Turner (Captain) - Groot-Brittannië
De meest succesvolle vrouwelijke jockey in Groot-Brittannië. Won twee Groep-1 races en won tijdens Royal Ascot. Ze is niet voor de eerste keer de captain van dit team en heeft de Shergar Cup al eerder gewonnen.
Jamie Kah - Australië
Deze 23-jarige jockey won al driemaal het jockeyklassement in de provincie Adelaide, de eerste keer als 16-jarige leerlingjockey. Haar 129 overwinningen in 2016/2017 werd een nieuw record voor vrouwelijke jockeys. Ze heeft inmiddels meer dan 800 overwinningen en won in maart 2019 haar eerste Groep-1.
Nanako Fujita - Japan
Deze 21-jarige Japanse werd in 2016 de eerste vrouw in 16 jaar die een Japanse jockeylicentie kreeg. In augustus 2018 won ze haar 35e race, een nieuw record voor Japanse vrouwen en in februari van dit jaar won ze haar eerste Groep-1, ook een unicum voor een Japanse vrouw. Afgelopen juni was er een Wereldkampioenschap voor vrouwen, in Zweden, en hier wist zij wereldkampioen te worden.Het team van Groot-Brittannië en Ierland bestaat uit de volgende jockeys:
Tadhg O'Shea (Captain) - Ierland
De meest succesvolle jockey in de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij het seizoen 2018/2019 afsloot met alweer zijn zevende jockeykampioenschap. Hij won tevens op Royal Ascot en maakt op dezelfde baan dit weekend zijn Shergar Cup debuut.
Danny Tudhope - Groot-Brittannië
Danny is op dit moment de leider in het jockeykampioenschap in Engeland. Zijn Royal Ascot 2019 was fantastisch met maarliefst vier overwinningen. Dit bracht zijn Royal Ascot totaal op zes. De totaalteller staat inmiddels op meer dan duizend.
Jamie Spencer - Ierland
Een van de meest bekende en meest winnende jockeys in Groot-Brittannië en Ierland. Hij is in beide landen kampioen geweest en won vier Classic races.Het team van de rest van de wereld bestaat uit:
Yuga Kawada (Captain) - Japan
De 33-jarige Japanse veteraan maakt zijn Shergar Cup debuut, direct als captain. Hij won in Japan meer dan 1.200 races, waarvan 12 Groep-1, en is één van slechts acht jockeys die alle vijf Classic races in Japan wist te winnen. Tijdens een korte periode in Engeland in 2018 won hij vier races in dertig starts.
Mark Zahra - Australië
Een Australische topjockey met 13 Groep-1 overwinningen in zijn thuisland.
Vincent Chak-Yiu Ho - Hong Kong
De Hong Kong leerlingkampioen van 2010/2011. Reed tevens in Nieuw-Zeeland, waar hij 44x won en won zijn debuut in Engeland in 2018. In het meest recente Hong Kong jockeykampioenschap werd hij vierde. Hij maakt zijn Shergar Cup debuut.

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.