Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Ascot - 19 oktober

Ascot - zaterdag 19 oktober - Start: 14:35u

Het officiele einde van het Engelse vlakke baan seizoen kent zijn einde op Ascot. De kampioenen worden gehuldigd en wij worden getrakteerd op vier Groep 1, een Groep 2, en een ultra competitieve Handicap. De hevige regenval heeft zijn consequenties gehad en wij moeten op zoek naar modder liefhebbers!

Race 1

Wij beginnen met de sterk bezette Groep 1 Sprint Stakes over 1200 meter waar de bodem een grote rol gaat spelen. One Master (15) won de enige Groep 1 in Europa over 1400 meter tijdens het Arc weekend in Parijs. Daarna is deze race altijd het plan geweest en in goede vorm past 1200 meter over zware bodem haar goed. Zij heeft behoorlijke steun in de wedmarkt gehad en daarom krijgt zij met een gewichts ontheffing van 1,5 kilogram de voorkeur. Sands Of Mali (8) won deze race vorig jaar aan 28/1 en sindsdien is deze race weer zijn hoofddoel geweest. Alles is opzij gezet voor deze dag en heeft geen zwaar seizoen achter de rug. Hij houdt van zware grond en zal zich als een vis in het water voelen. Hello Youmzain (12) verbetert per start en liet in zijn laatste opdracht zien bij de top van Europa te horen over soepele bodem. Hij won op Haydock over zeer soepele grond en als hij de verbetering doorzet gaat hij zich in voor hem ideale condities weer melden in de eindstrijd. Advertise (11) heeft een geweldig seizoen achter de rug met een prachtige Royal Ascot zege over deze baan en afstand. Over normale bodem was hij de huizenhoge favoriet geweest maar de huidige bodem is een groot vraagteken. Frankie Dettori rijdt hem weer en de combinatie zal veel steun van het publiek krijgen.

1.       One Master
2.       Sands Of Mali
3.       Hello Youmzain
4.       Advertise

 

Race 2

In de Groep 2 stayers race gaat het maar over een paard en dat is de koning van de lange afstanden, Stradivarius (8). Dit paard is al tien starts op rij ongeslagen en won deze race in 2018 en 2017. Niets wijst erop dat hij hier zijn waterloo gaat vinden met zijn voornaamste belagers hier afwezig. Het enige punt van zorg is de zware ondergrond aangezien hij daar al eerder kwestbaar mee is geweest. Van de achtervolgers lijkt alleen Kew Gardens (4) aan te kunnen klampen die nu al driemaal op rij tweede is geweest. Vooral zijn laatste start was goed in de Groep 1 Irish St. Leger. Withhold (9) kan de afstand aan en is bovendien in goede vorm getuige zijn recente zege op Newmarket.

1.       Stradivarius
2.       Kew Gardens
3.       Withhold

 

Race 3

De merries hebben in hun Groep 1 over een korte 2400 meter het rijk alleen. Star Catcher (11) heeft een geweldig seizoen achter de rug met vier zeges uit vijf starts. Zij heeft over deze baan en afstand gewonnen toen de bodem ook al zeer soepel was. Met de steun van Frankie Dettori staan alle lichten op groen aangezien er geen reden is waarom zij de race kan verliezen. Stalgenoot Anapurna (3) komt na een goede zege tijdens het Arc weekend hier weer aan de start. De bodem zal voor haar geen probleem zijn maar of zij Star Catcher kan voorblijven betwijfel ik. Wel heeft zij een zeer goede kans op die tweede plaats. De stal van Aidan O’Brien heeft deze race de afgelopen twee jaar gewonnen en heeft ook nu weer vier ijzers in het vuur. Fleeting (6) vist al het hele seizoen in topraces net achter het net. Zo ook twee weken geleden toen zij aan 19/1 net voorbij werd gelopen in een Groep 1 tijdens het Arc weekend. Zij is goed genoeg om zich hier weer in de eindstrijd te melden. Tarnawa (12) komt ook over vanuit Ierland en wordt getraind door Dermot Weld. Hij stuurt zijn paarden niet zomaar de Engelse kant op en na twee klinkende zeges in thuisland Ierland acht hij de tijd rijp om hier zijn geluk te beproeven.

1.       Star Catcher
2.       Anapurna
3.       Fleeting
4.       Tarnawa

 

Race 4

Een zeer sterke editie van de QE II over de mijl met Benbatl (2) die na een klein jaar geweldig terugkwam op de baan van Newmarket. Als hij die race goed heeft verwerkt en kan uit de voeten in de modder dan is hij lastig te verslaan. Het gevaar komt echter uit Frankrijk en heet The Revenant (8). Deze vierjarige is in zijn carriere nog niet buiten het podium geeindigd en is in zijn laatste zes starts ongeslagen. Hij verpletterde tijdens het Arc weekend zijn concurrentie en kan bovendien over zware bodem prima uit de voeten. Dit is wel zijn zwaarste opdracht uit zijn carriere maar de connecties zijn hoopvol gestemd. Magna Grecia (12) is de Engelse 2000 Guineas winnaar over deze afstand maar is daarna van het toneel verdwenen. Hij is dus fris maar mist wel race ritme. Trainer Aidan O’Brien geeft aan dat hij in goede vorm steekt en als hij dat kan vertalen over de soepele boden dan hebben wij hier te maken met een kandidaat voor de winst. Aan een grote cote, en ook fris, staat Century Dream (3) die vorig jaar in deze race goede derde was. Ook toen was de bodem zeer soepel wat aangeeft dat hij de condities aankan. Hij komt terug na 203 dagen pauze maar is dus wel fris en is een prachtige winnend plaats weddenschap.

1.       Benbatl
2.       The Revenant
3.       Magna Grecia
4.       Century Dream

 

Race 5

Het hoofdnummer van de dag over 2000 meter waar £1,2 miljoen wordt verdeeld. Ik sta hier helemaal achter Addeybb (1) die tijdens Royal Ascot ook over deze afstand heeft gewonnen. Hoe meer regen, hoe beter voor hem en hij zal de condities ontzettend op prijs stellen. Magical (6) is de klasbak van het veld en met een vijfde plaats in de meeste recente Arc achter Waldgeist heeft zij de beste prestatie van het veld achter haar naam staan. Coronet (3) wordt gereden door Frankie Dettori en als het even meezit kan Frankie vandaag alle zes races winnen. Met Coronet had men tegen haar eigen sexe uit kunnen komen in race 3 maar toch wordt ervoor gekozen om hier te starten. Dat geeft aan dat grijze merrie in topvorm steekt en met de steun van Frankie zullen zij ver komen. De Japanse Deirdre (4) verrastte op Goodwood met Groep 1 winst. Zij zette die prestatie kracht bij door in Ierland geweldig hard te finishen in de evenknie van deze race. In die vorm doet zij mee voor de winst maar de bodem is een groot vraagteken.

1.       Addeybb
2.       Magical
3.       Coronet
4.       Deirdre

 

Race 6

Met slechts vijf voorgaande edities weinig sterke trends maar deze ultra competitieve Handicap over 1609 meter wordt een lust voor het oog. De baan zal behoorlijk aangetast zijn door de races ervoor en daarom ga ik op zoek naar een modder specialist. Escobar (6) voldoet aan een hoop eisen en hij houdt van een zware baan. Hij was bovendien tweede in deze race vorig jaar aan 33/1 en kan dus verrassen aan een grote cote. Hij komt altijd in actie in deze Handicaps en zijn laatste derde plaats op deze baan geeft aan dat de vorm goed is. Dark Vision (19) heeft moeite om zijn tweejarigen campagne een goed vervolg te geven maar juist zijn laatste race geeft aan dat de vorm weer beter wordt. Hij was toen derde op de baan van York op een soepele ondergrond en kan hier laten zien dat hij nog steeds een goed paard is. Aidan O’Brien zadelt Amedeo Modigliani (14) met zoon Donnacha aan boord. De vierjarige heeft pas vijf starts in de benen en keerde op 1 oktober terug met een vierde plaats in Ierland. Hij zal die race nog nodig gehad hebben en zal hier veel scherper voor de dag komen. De cote is al behoorlijk geslonken van 10/1 naar 4/1 en dat is een goed teken, helemaal met een pupil van O’Brien. John Gosden heeft twee paarden in de race en beide hebben een goede kans op de overwinning. Lord North (1) wordt gereden door Frankie en hij won de Cambridgeshire tijdens zijn laatste start maar is daardoor zes kilogram omhoog gegaan in de Handicap Rating. Of dat te veel van het goede is moet blijken. Hij moet met topgewicht op pad en over de zware baan is dat een hele opgave. Stalgenoot Kick On (5) won 65 dagen geleden een Groep 3 race op Salisbury over deze afstand. Hij bleef toen een goed paard voor en in die vorm moet er rekening met hem gehouden worden. Hij is in eigendom van de sponsor van de dag en die wil graag een race winnen op zijn dag!

1.       Escobar
2.       Dark Vision
3.       Amedeo Modigliani
4.       Lord North & Kick On


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.