Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Auteuil - 10 november

Auteuil – zondag 10 november – starttijd 12.50

Race 1 Steeple-Chase National des Anglo Arabes – starttijd 12.50

Eleos de la Brunie (5), Aragorn d’Alalia (3), Dismoitout d’Oc (2) en Auri Plenam Delmar (1) waren allen vorige maand het laatst te zien op de renbaan Bordeaux over 4200 meter. Hier won Eleos de la Brunie met 14 lengtes van Aragorn d’Alalia, die als tweede eindigde. Daarna kwam met 8 lengtes verschil, Dismoitout d’Oc als derde over de finish. Aragorn d’Alalia gaat qua gewicht het meest omlaag maar dat zal waarschijnlijk niet genoeg zijn om Eleos de la Brunie dit keer te verslaan. Als voordeel heeft Aragorn d’Alalia  de ervaring over 4400 meter, waar hij al meerdere keren over heeft gewonnen. Dismoitout d’Oc startte die race voor het eerst in een steeplechase en zal meer zijn verbeterd in de tussentijd. Léon Malpic (4) liep in maart zijn laatste race waar hij op 2½ lengtes achter de winnaar eindigde. Hij heeft nog niet eerder over 4400 meter gelopen maar behaalde mooie nette resultaten over zowel kortere als langere afstanden.

Plaats 1: Eleos de la Brunie (5)
Plaats 2: Aragorn d’Alalia (3)
Plaats 3: Dismoitout d’Oc (2)
Plaats 4: Léon Malpic (4)
 

 

Race 2 Prix Sambristan - starttijd 13.25

Bunny Flight (3) won haar steeplechase debuut een maand geleden met 1½ lengte. Haar meest recente (steeplechase) race was 3 weken geleden waar ze ook op Auteuil aan start kwam. Hier werd ze vierde in een race die werd gewonnen door Laterana, die met 13 lengtes een duidelijke winnaar was. Ze liep één maal eerder over deze afstand en pakte daar een tweede plaats. Althor (2) plaatste zich in 2 van zijn 3 steeplechases waarbij hij in beide op een derde plaats kwam (allen over dezelfde afstand als vandaag). In zijn meest recente race zat hij 9½ lengtes van de winnaar af. Hij won 2 keer in zijn carrière waarvan de laatste keer in april dit jaar. Queenie’s Cash (5) eindigde ver achter de winnaar in haar laatste race in april. Toch won ze in totaal 2 van haar 6 starts waarvan beide over de afstand van vandaag werden gereden. Funky Town (4) haar laatste 2 races waren steeplechases en bij beide kwam ze op een vijfde plaats. Een jaar geleden won ze nog over hurdles maar dat was ook haar enige winst tot nu toe. Over deze afstand heeft ze meermaals gereden maar wist beter te presteren over korter.

Plaats 1: Bunny Flight (3)
Plaats 2: Althor (2)
Plaats 3: Queenie’s Cash (5)
Plaats 4: Funky Town (4)

 

Race 3 Prix Robert de Lipowski - starttijd 14.00

Gamin d’Oudairies (2) won 2 van zijn 4 gelopen races. Namelijk zijn debuut in juli op Royan-la Palmyre en zijn laatste race begin deze maand op Auteuil over dezelfde 3500 meters. Zijn voorlaatste race over hurdles werd hij vierde maar zat op zeer dichte afstand achter de winnaar. Yeiayel (1) zit qua resultaten dicht in de buurt van Onestepforward. In september werd hij tweede tijdens zijn debuut op Nantes maar won zijn race erna hier op Auteuil met één lengte verschil. Beide liep hij over deze afstand en is dus letterlijk niets anders gewend. Moises Has (5) maakte zijn debuut eind september en kwam daarbij op een vierde plaats. Deze race was gewonnen door Onestepforward, waar hij 5½ lengtes achter zat. Vandaag maakt hij zijn tweede start. Kimriver (3) behaalde de beste resultaten in het begin van zijn carrière over flat. Tot nu toe liep hij 2 races over hurdles waarvan hij als derde eindigde in de laatste ervan. In die race liep ook Gamin d’Oudairies, waar hij iets minder dan 5 lengtes achter eindigde.

Plaats 1: Gamin d’Oudairies (2)
Plaats 2: Yeiayel (1)
Plaats 3: Moises Has (5)
Plaats 4: Kimriver (3)

 

Race 4 Prix Sytaj - starttijd 14.35

Lady Ardilaun (6) liep een totaal van 12 races waarbij ze er 4 won en daarbij in 4 plaatste. In september liep ze zien de switch van hurdles naar steeplechases makkelijk aan te kunnen toen ze met ¾ won. Eind oktober liep ze haar tweede (en laatste) steeplechase waar ze tweede werd achter winnaar Bebe d’Or, die tot nu toe 4 van zijn starts heeft gewonnen. Geen slechte prestatie om daar als runner-up dicht achter te eindigen dus. Sainte Saone (1) kwam 16 keer aan start sinds de start van zijn carrière in 2017. Hij daarvan won een indrukwekkende 10 races. Toch wist hij niet tot de plaatsen te komen in zijn laatste race, begin oktober. Daar werd hij vierde op 4¾ lengtes achter winnaar Redwillow Imperial. Met 4400 meter was dat zijn eerste race over een langere afstand dan 3600 meter. Rocktaline (2) heeft over verschillende afstanden gewonnen. Vanaf 3400 tot 4200 dus vandaag zal hij 100 meter verder moeten (wat geen probleem zal moeten zijn). Twijfelpunt zijn zijn inconsequente resultaten.  Zijn laatste 4 resultaten zijn 5-1-5-1. Waarbij hij vorige week nog won met 10 lengtes verschil, terwijl hij de race ervoor 32½ te kort kwam tot de winnaar. Emeraude de Kerza (3) wisselde vaak tussen steeplechases en hurdles, waarbij ze bij beide goede prestaties heeft geleverd. Ook heeft ze over verschillende afstanden bewezen van waarde te zijn. Haar laatste race was haar laagste plek tot nu toen ze als zevende over de finish kwam. Gekeken naar haar eerder behaalde resultaten hoort ze wel in dit rijtje thuis.

Plaats 1: Lady Ardilaun (6)
Plaats 2: Sainte Saone (1)
Plaats 3: Rocktaline (2)
Plaats 4: Emeraude de Kerza (3)
 

 

Race 5 Prix Marc Antony - starttijd 15.15

Best Sholo (6) won zij laatste race met een gemakkelijke 5 lengtes hier op Auteuil. Zijn race ervoor deed hij het ook niet slecht toen hij nipt tweede werd. In zijn 6 starts ervoor had hij zich nog nooit geplaatst en het ziet ernaar uit dat hij zijn tempo gevonden heeft. Hij wordt gereden door jockey D Mescam, die hem in zijn beide laatste races ook reed. Montgeoffroy (1) eindigde 2½ lengtes voor Yayajonh (7). Beide konden winnaar Flip de Vega niet bijhouden die met 3 lengtes verschil won. Yayajonh is al vaak in zijn leven als runner-up geëindigd, vaak niet ver van de winnaar verwijderd. Weliswaar scoorde hij zijn laatste en enige winst in juli 2017. Vandaar dat de voorkeur naar zijn concurrent Montgeoffroy gaat. Laatstegenoemde won in juni dit jaar nog een steeplechase. De race tegen Yayajonh was over hurdles en tevens ook zijn laatst gelopen race. Hij zal starten onder jockey  M O Belley, die hem sinds oktober 2018 al heeft gereden. Figue (10) kan het hier ook goed gaan doen. De merrie won eind 2018 haar debuut op Le Mans en won ook haar laatste race begin oktober. Het Het veld is sterker dan ze gewend is maar gezien ze nog maar 4 starts heeft gehad is er ruimte genoeg voor verbetering en zal ze hier ook de nodige ervaring opdoen. Want dat deze merrie talent heeft is wel duidelijk.

Plaats 1: Best Sholo (6)
Plaats 2: Montgeoffroy (1)
Plaats 3: Yayajonh (7)
Plaats 4: Figue (10)

 

Race 6 Prix Général Donnio - starttijd 15.50

Tiesto d’Authie (4) won meermaals in steeplechases en heeft al eerder over zowel deze afstand als deze baan gewonnen. Tijdens zijn laatste race kwam hij ¾ te kort voor een herhaling toen hij als runner-up achter Dalahast de streep over kwam. Dalahast is een paard met een rating van 73 die zijn afgelopen 5 races heeft gewonnen. Minder dan één lengte daarachter finishen is geen schande. Polinuit (3) kwam in zijn beide laatste starts als tweede over de streep. In september kwam hij maar een neusje te kort tot winnaar Vic Royal (over deze afstand). Vandaag wordt zijn eerste start na ruim een maand rust. Chinco Star (5) kwam in zijn laatste race bijna 24 lengtes achter Tiesto d’Authie binnen. Wat opvalt is dat hij of met grote afstand wint, of op een grote afstand achter de winnaar eindigt. Gekeken naar zijn vorige race lijkt het onwaarschijnlijk dat hij als eerste de streep over komt. Toch kunnen we hem niet helemaal uitsluiten en wordt het een strijd om de plaatsen. Balkan de Pécos (2) liep 3 races in 2019 waarvan de laatste 2 steeplechases waren. Hij haalde het niet tot de plaatsen en als we naar zijn resultaten kijken, zien we dat zijn laatste winst dateert uit april 2018.

Plaats 1: Tiesto d’Authie (4)
Plaats 2: Polinuit (3)
Plaats 3: Chinco Star (5)
Plaats 4: Balkan du Pécos (2)

 

Race 7 Grande Course de Haies des 4 Ans - starttijd 16.25

Voor het prijzengeld van €250.000 (waarvan €112.500 voor de winnaar) is het niet vreemd dat er paarden aan start verschijnen die erg aan elkaar gewaagd zijn. Ook is het niet verwonderlijk dat een aantal van deze paarden al één of meermaals tegen elkaar gestreden hebben. L’Autonomie (9) won een indrukwekkende 6 van haar 9 starts (allen over hurdles). 2 daarvan waren over dezelfde afstand als ze vandaag ook zal lopen. Meest recent is haar winst uit oktober waar ze met welgeteld 15 lengtes won. Een aantal paarden uit die race komen hier ook aan start. Pic d’Orhy (3) werd tiende in zijn laatste race maar dat was veruit de zwaarste die hij tot nu toe liep. Een bekende race: de JCB Triumph Hurdle op Cheltenham. Daarvoor maakte hij 6 starts over hudles waarvan hij er 3 won en bij de overige als tweede finishte. Kortom, hij heeft nog nooit een slechte race gelopen en het zal verassend zijn als dat vandaag wel gebeurt. Feu Follet (7) startte 6 keer over hurdles en won 5 daarvan. Zijn laatste race over hurdles won hij in mei dit jaar met 7 lengtes verschil tot het overige veld. Zijn laatste 4 races waren steeplechases waarvan hij zich bij 2 plaatste. Polirico (4) is 5 keer gestart over hurdles dit jaar. In 4 ervan kwam hij als runner-up over de finish, met nooit meer dan 7 lengtes tussen hem en de winnaar. Zijn laatste race liep hij vorige maand waar hij zevende werd. Nog niet eerder eindigde hij zo laag in zijn carrière en de kans op een herhaling lijkt onwaarschijnlijk.

Plaats 1: L’Autonomie (9)
Plaats 2: Pic d’Orhy (3)
Plaats 3: Feu Follet (7)
Plaats 4: Polirico (4)

 

Race 8 Prix Tournay - starttijd 17.00

Fleuve d’Adjonc (7) won zijn voorlaatste start met 9 lengtes. Zijn laatste race werd hij tweede met maar één lengte verschil tussen hem en de winnaar. Echter waren beide races steeplechases en werd kwam hij in zijn laatste race over hurdles op plek 12. Hij wordt gereden door jockey T Stromboni, die hem zijn laatste paard races ook reed. Happy Business (13) startte 6 maal over hurdles en plaatste zich in 3. Haar laatste race was anderhalve week geleden waar ze tweede werd op Fontainebleau. Kapteen (1) won nog niet maar werd een aantal weken geleden tweede op Auteuil. Zijn voorlaatste race werd hij vierde maar zat maar 2 lengtes achter winnaar Belle Capitaine.  Fictif Gravel (3) kwam iets meer dan 7 lengtes binnen achter winnaar Best Sholo in zijn laatste race. Hier reed ook Kapteen mee, waar hij ongeveer 2 lengtes achter eindigde op een vierde plaats. Hij plaatste zich één aal uit 6 starts en krijgt dezelfde jockey mee als die hem naar een derde plaats reed in augustus, O Jouin. Geen enkel van de bovengenoemde paarden heeft ooit over 3900 meter gelopen. Fleuve d’Adjonc en Fictic Gravel komen het meest in de buurt van de te lopen afstand. Beide liepen ooit over 3800 meter.

Plaats 1: Fleuve d’Adjonc (7)
Plaats 2: Happy Business (13)
Plaats 3: Kapteen (1)
Plaats 4: Fictif Gravel (3)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.