Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Axevalla - 24 januari

Axevalla - 24 januari -  start 18:20
Start V64 (v.a. race 4): 19:30


Race 1: bandenstart

We trappen de avond af met een ingewikkelde puzzel, aangezien het gros van de deelnemers hier debuteert. En dan ook nog eens met een bandenstart, die ongetwijfeld zal leiden tot één of meerdere galopperende paarden. Ik ga het hier proberen met Bearicecream (7), die bij haar laatste kwalificatieproef veel verbetering liet zien t.o.v. voorgaande pogingen. Vanaf dit gunstige “springspår” maakt ze een goede kans op de koppositie, mocht dat lukken dan is zij het te kloppen paard. Bull Lock (1) maakte vlak voor kerst zijn debuut. Hij gaf toen geen blijk van enige startsnelheid en kreeg uiteindelijk de slotronde in het dodenspoor voor zijn kiezen. Vanaf dit nummer zou hij een gunstiger parcours moeten krijgen. Warpaint (8) wist bij 9 eerdere pogingen (kwalificaties + koersen) slechts één keer de draf eronder te houden, maar haar kwalificatieproef van vorige week leek te duiden op verbetering. Ze heeft de startsnelheid van een stoomwals, wat dat betreft is haar startnummer (achter de 1) niet eens zo ongunstig. Ventabs Hillevi (6) is één van de debutantes en zij zou kunnen profiteren van dit gunstige startnummer. De reeds 6-jarige Kardinal F (3) is sinds zijn kwalificatieproef in april nog niet in actie gekomen, maar de trainer heeft zich optimistisch uitgelaten.

Plaats 1: Bearicecream (7)
Plaats 2: Bull Lock (1)
Plaats 3: Warpaint (8)
Plaats 4: Ventabs Hillevi (6)

 

Race 2: monté, bandenstart

Ugly Duckling (5) is na drie starts nog ongeslagen in het bereden genre. Ondanks dut ongunstige startnummer zou hij hier de kop wel eens kunnen pakken en in dat geval moeten ze hem nog maar zien te kloppen. Vai Piano (8) is verre van betrouwbaar, maar beschikt over de nodige potentie. Rijdster Oscarsson is zeer getalenteerd en wanneer zij de gangen van haar pupil er onder weet te houden dan strijdt ze voorin mee. Digital Promise (6) startte drie keer eerder in een monté-koers en werd telkens derde. Vanaf dit gunstige nummer zou ze mijn favoriet kunnen bedreigen in de strijd om de koppositie en als dat lukt dan is ze in beeld voor de overwinning. Alex Ås (2) is een vaste klant in het monté-circuit en hij finisht altijd in het geld. Dreamlover G.D. (10) maakt makkelijk een foutje en is dus onbetrouwbaar, maar op basis van potentie zou hij hier in het trio moeten kunnen lopen.
Plaats 1: Ugly Duckling (5)
Plaats 2: Vai Piano (8)
Plaats 3: Digital Promise (6)
Plaats 4: Alex Ås (2)

 

Race 3: bandenstart

Granit Palema (6) kan redelijk snel beginnen en zou vanuit het springspår de kop kunnen pakken. Laatst wist hij van kop af met miniem verschil te winnen, waarbij hij blijk gaf van een goed koershoofd. Favoriet. Jack Marke (1) kan ook snel vertrekken en heeft dus ideaal geloot. Het meest waarschijnlijke scenario is dat hij zal koersen vanaf de rug van mijn beoogde koploper en in dat geval doet hij mee om de voorste plaatsen. Skinny Dipping (7) wist laatst na een onmogelijk parcours te imponeren door verrassend te winnen. Ze beschikt echter niet over al te veel startsnelheid, dus dit startnummer zou een valkuil kunnen zijn. Sincerus (9) kwam twee weken geleden op deze baan in actie onder loodzware omstandigheden en liep toen zijn beste koers tot nu toe. In de laatste rechte lijn ondervond hij de nodige hinder en dat koste hem misschien wel de overwinning. Nu met Jepson! Vivaldi (10) zou hier kunnen verrassen.

Plaats 1: Granit Palema (6)
Plaats 2: Jack Marke (1)
Plaats 3: Skinny Dipping (7)
Plaats 4: Sincerus (9)

 


Race 4: V64-1, bandenstart

Southwind Feji (8) is op haar thuisbaan Axevalla uit 7 starts nog ongeslagen en ook over de sprint werd ze nog nooit geklopt. Ze maakt haar rentree nadat ze werd geschrapt vanwege matige bloedwaarden en volgens trainer Hedberg is ze nog niet in topvorm, maar een veld als deze hoort ze op te rollen. In tegenstelling tot haar laatste starts koerst ze hier (verplicht) met ijzers, maar aangezien ze haar eerste 18 (!) koersen won met dergelijk beslag lijkt dat me ook geen probleem. Het is geen hele spannende banker voor uw V64-spel, ze zal namelijk mega-favoriet worden, maar er zijn maar weinig scenario’s te bedenken waarbij ze dit niet wint. Gossip’s Cash (3) is qua temperament een typische Ready Cash en hij springt erg gemakkelijk. Als Jepson hem dravend van start krijgt dan zal hij de kop nemen en in dat geval is hij de eerste uitdager van de favoriet. Thorn Bird (6) werd bij haar voorlaatste start nog tweede in de V75, waar ze met een waanzinnige eindspurt nog veel terrein goedmaakte op winnares Stonewashd Diamant. Lijkt een zekerheidje voor het trio en bij een mindere dag van de favoriet doet ze mee voor de overwinning. Xlnt Chili Tripel (4) was indertijd bij Joakim Lövgren een meervoudig V75-winnaar en op basis daarvan zal hij het nodige spel trekken. Onlangs maakte hij na langdurig blessureleed echter zijn rentree en leek daarbij in de verste verte niet op het paard van weleer. Hij is nu wellicht scherper, maar ik zou het toch liever proberen met Kungkurt (1), die hier ideaal heeft geloot.

Plaats 1: Southwind Feji (8)
Plaats 2: Gossip’s Cash (3)
Plaats 3: Thorn Bird (6)
Plaats 4: Kungkurt (1)


Race 5: V64-2

In het tweede V64-onderdeel treffen we een vol veld met paarden waarvan er eigenlijk niet één beschikt over bewezen vorm. Ik zou dan ook willen adviseren om op uw V64-ticket net zoveel paarden aan te strepen als uw budget toestaat. G.K. Trixy (5) is niet supersnel van start, maar in dit veld is ze desondanks favoriet voor de koppositie. Trainer Stenströmer gaf aan dat hij geen verklaring heeft voor de matige prestatie van laatst, maar dat ze thuis in de training nog steeds goed aanvoelt. Dracula (10) beschikt over de nodige potentie, maar het is nog maar de vraag hoe hij uit de voeten kan over de sprint. Heeft met dit nummer sowieso geluk nodig qua koersverloop. Lady Vishwa (6) debuteert voor Stefan Persson en hij gaf aan dat ze op basis van wat ze in de training laat zien verbeterd lijkt te zijn. Hij is voorzichtig optimistisch. Episod (11) liet laatst na een zuinige koers een prima eindschot zien en finishte toen aan de kar van de winnaar. Dit nummer is natuurlijk erg lastig. Edmund (2) zou op basis van zijn startnummer kunnen verrassen.

Plaats 1: G.K. Trixy (5)
Plaats 2: Dracula (10)
Plaats 3: Lady Vishwa (6)
Plaats 4: Episod (11)


Race 6: V64-3

Viking’s Topline (4) heeft wel eens voor hetere vuren gestaan en maakt hier een redelijke kans op de koppositie. En vanaf daar is hij het te kloppen paard. Anderzijds liep hij afgelopen zondag nog op Örebro, waar hij na een zwaar parcours vijfde werd. Wellicht zit die verrichting nog in de benen. Kwetsbare favoriet. Wingait Erik (1) maakt zijn rentree na een korte trainingsperiode. Volgens trainer Persson is hij nog niet in topvorm, maar dat laatste heeft hij in een veld als deze waarschijnlijk niet eens nodig. Hij is niet snel van start, dus met dit startnummer bestaat er een kans op insluiting. Digger Lord (8) kan snel beginnen, al is de vraag of Jepson vanaf dit nummer kiest voor een offensieve tactiek. Hij kan hoe dan ook uitstekend uit de voeten over de langere afstand en -ook al is het koersen met ijzers in zijn geval een minpuntje- hij is dan ook een kandidaat voor de overwinning. R.K. King (5) debuteert hier voor trainer Widegren nadat hij er een tijd is uit geweest vanwege een knie-operatie. Hij traint erg goed volgens zijn trainer, al zal het hem nog wat aan scherpte ontbreken. Komt voor het eerst aan de start met een Zweedse variant van de Amerikaanse “bike”.

Plaats 1: Viking’s Topline (4)
Plaats 2: Wingait Erik (1)
Plaats 3: Digger Lord (8)
Plaats 4: R.K. King (5)


Race 7: V64-4

We vervolgen met een aardige koers voor 4-jarige merries. Tourzo (2) springt erg gemakkelijk en is dus onbetrouwbaar. Anderzijds kan ze heel rap beginnen en de laatste keer dat ze foutloos in de rondte ging wist ze op Solvalla aan 38-1 toe te slaan in een sterker bezet veld dan nu. Mocht ze de draf er onder houden dan zou dit zomaar eens “spets-och-slut” kunnen zijn en wat dat betreft is ze een gewaagde risico-banker. Maar dan alleen voor mensen met stalen zenuwen. Bagatelle (6) is veel betrouwbaarder en bij haar laatste start wist ze middels een goed eindschot te verrassen tegen een behoorlijk veld. Dat is wel alweer twee maanden geleden, dus wellicht ontbreekt het haar aan scherpte. Orbital Ås (10) staat er qua winsom als gegoten in en is hier een van de betere paarden. Het koersen met ijzers is wel een minpuntje. Jasmin Band (4) is beter dan haar “rijtje” doet vermoeden. Zo kwam ze laatst nog goed terug na een galoppade, terwijl ze bij haar voorgaande start “met de handen vol” ingesloten over de finish kwam. Wahtoshi (9) zou hier normaal gesproken voorin mee moeten doen, maar volgens trainer Heiskanen is haar startnummer in het tweede gelid een enorm nadeel.

Plaats 1: Tourzo (2)
Plaats 2: Bagatelle (6)
Plaats 3: Orbital Ås (10)
Plaats 4: Jasmin Band (4)


Race 8: V64-5, bandenstart

Na Southwind Feji in het eerste onderdeel levert het duo Hedberg/Andersson in de vorm van Jejje Palema (6) de tweede mega-favoriet van deze V64. En daar is andermaal weinig tegenin te brengen. Laatst kwam ze in de V75 veel te laat vrij, maar met een geweldig eindschot werd ze nog derde. De vorm is dus goed en normaal gesproken neemt ze hier na een paar honderd meter de kop. In dat geval zie ik haar niet meer geklopt worden. Bigarrå (5) is op dit moment na de favoriet het meest gespeelde paard in de V64. Trainer Heiskanen geeft echter aan dat het koersen met ijzers in haar geval enorm nadelig is en dat ze passief gereden zal worden. Lijkt op dit moment dus overspeeld. Västerbo Cheers (7) koerste laatst met ijzers en deed dat helemaal niet zo slecht, terwijl ik wel gecharmeerd ben van rijder Benzon. Interessant object voor uw koppelspel. I’m Sailing (8) is hier na de favoriet vermoedelijk het beste paard, maar ze heeft een tijd niet gelopen en koerst normaliter rondom zonder ijzers. En ze treft hier ook nog eens nummer 5 in het band, het meest nadelige startnummer. Harkeröds Mimmi (4) start vanaf de binnenkant en wellicht wacht haar een zuinig parcours. Zou kunnen verrassen met een trioklassering.

Plaats 1: Jejje Palema (6)
Plaats 2: Västerbo Cheers (7)
Plaats 3: I’m Sailing (8)
Plaats 4: Harkeröds Mimmi (4)


Race 9: V64-6

We sluiten de V64 af met een leuke, open koers. Jullan Palema (4) kan rap beginnen en zou van kop af wel eens een heel eind kunnen komen. Het beste paard is ze waarschijnlijk niet, maar aangezien de zwaarste opponenten een stuk minder gunstig geloot hebben heeft ze toch een prima winkans. Elegant Frost (1) is supertrouw en heeft al voor hetere vuren gestaan dan deze. Er dreigt echter kans op insluiting en dat maakt hem kwetsbaar, maar normaal gesproken is hij een kandidaat voor de overwinning. Rob Dyrdek (12) is wellicht het beste paard van het veld, maar dit startnummer is natuurlijk erg nadelig. Rijder Jakob Smith, de verzorger van Giganten-deelnemer Baron Gift, is erg onervaren maar wist al wel met dit paard te winnen. Doyouknow (3) liep hier vorige week op een loodzware baan een prima koers en vanaf dit startnummer heeft hij op zijn minst een plaatskans. Davici (7) heeft al heel lang niet gelopen en maakt hier zijn debuut voor Sofia Aronsson. Zij heeft aangegeven dat hij er klaar voor is en dat hij absoluut in staat is om hier te verrassen!


Plaats 1: Jullan Palema (4)
Plaats 2: Elegant Frost (1)
Plaats 3: Rob Dyrdek (12)
Plaats 4: Doyouknow (3)


Race 10: bandenstart

Bombibitt S.I.R. (6) is hopeloos onzeker, maar wanneer hij hier de gangen eronder weet te houden dan neemt hij de kop en dan is hij het te kloppen paard. Pantheon Face (2) is ook al niet erg betrouwbaar, maar hij heeft voor hetere vuren gestaan. Nu weer met Carl Johan Jepson! Whitesocksspirit (5) liep hier vorige week een goede koers en bij een vergelijkbare prestatie doet hij weer voorin mee. Wel een lastig startnummer. Belle Godiva (4) is niet de gemakkelijkste, maar ze is wel een van de snellere paarden in dit veld. Van de paarden uit het tweede band maakt Carro’s Girl (12) de beste kans op een klassering. Vorige week deed ze het niet slecht op Mantorp en ze beschikt dus over enige vorm.

Plaats 1: Bombibitt S.I.R. (6)
Plaats 2: Pantheon Face (2)
Plaats 3: Whitesocksspirit (5)
Plaats 4: Belle Godiva (4)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.