Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Axevalla - 12 maart

Axevalla - dinsdag 12 maart - Start: 18:20

Hingstdagen på Axevalla. Een mooie meeting op de StoChampionatsbana die negen goed bezette races omvat. De vierde race is de Executive Caviar’s Fyraåringslopp waarin de Noor Dimoko Merci het gaat opnemen tegen de Zweed Nyhet en de Italiaanse import Zizou. Het is het eerste onderdeel van de V64 die start om ca. 19:30 uur. De starttijd van de eerste race is 18:20

Race 1 - Mister J.P.:s Lopp, 2140 meter bandenstart

In deze openingsrace op Axevalla komt de beginnersklasse in actie. Kattis Palema (10) en Mr Swish (6) lieten beide een goede indruk achter in de kwalificatieproef. Filur W.I. (9) heeft iets meer ervaring. Bij zijn debuut was de pupil van Rickard Svanstedt foutief en de laatste keer werd hij vierde. Er zit een stijgende lijn in. Stalgenoot The Trick Vick (7) maakt zijn debuut en heeft de steun van Stefan Söderkvist. Dit viertal gaat het waarschijnlijk onderling uitmaken.

Plaats 1:    Kattis Palema (10)
Plaats 2:    Mr Swish (6)
Plaats 3:    Filur W.I. (9)
Plaats 4:    The Trick Vick (7)

 

Race 2 -  El Mago Pellinis Montélopp, 2140 meter bandenstart

Meerde kanspaarden in koers. Kid Vacation (8) liep pas twee montekoersen maar won beide keren. Hij maakt zijn seizoendebuut en trainer Veijo Heiskanen zal hem klaar hebben voor een goede prestatie. So Bear (7) kwam op Mantorp niet uit de verf met zijn steekloop op een plakkerige baan. Die prestatie mag worden vergeten. Unona (10) was de laatste keer derde nadat zijn eerder vanwege keelproblemen nog was geschrapt. De merrie maakt vandaag haar debuut onder het zadel. Talapoin (9) heeft nog niet heel veel ervaring in het montegenre maar zes koersen leverden wel vier klasseringen op en een overwinning.

Plaats 1:   Kid Vacation (8)
Plaats 2:   So Bear (7)
Plaats 3:   Unona (10)
Plaats 4:   Talapoin (9)

 

Race 3 - Patos Lopp, 2140 meter bandenstart

Als je naar de prestaties kijkt van Emilie K. (1) vertonende die een stijgende lijn. De merrie heeft goede kans om hier haar eerste overwinning van het seizoen te behalen. De ruin Conway Streamline (6) heeft voldoende snelheid in huis om ook een rol te spelen. Hij loopt continu sterke tijden. Sugar Man (4) maakt zijn seizoensdebuut.  Een klassering moet mogelijk zijn. Vapour Trail (2) is niet altijd even betrouwbaar. Als hij de juiste gangen eronder houdt kan hij ver komen.

Plaats 1:   Emilie K. (1)
Plaats 2:   Conway Streamline (6)
Plaats 3:   Sugar Man (4)
Plaats 4:   Vapour Trail (2)

 

Race 4 - V64-1, Executive Caviar's Fyraåringslopp, 2140 meter autostart

Tien vierjarigen in koers met de ongeslagen Noor Dimoko Merci (4) die de favorietenrol krijgt toebedeeld. Verleden jaar won hij driemaal en bij zijn seizoensdebuut pakte hij de draad van het winnen gelijk weer op. Het te kloppen paard. Nyhet (6) is dit seizoen al heel sterk bezig. De pupil van trainer Robert Berg won al drie koersen en was in zijn overige twee starts ook nog geplaatst. Nyhet zal voor weerwerk willen zorgen. De Italiaan Zizou (7) sloot 2018 af met een overwinning. Hij maakt hier zijn debuut. Thirsty For More (2) zag een aantal klasseringen beloond worden met een overwinning. Een klassering op plek twee, drie over vier is reëel.

Plaats 1:   Dimoko Merci (4)
Plaats 2:   Nyhet (6)
Plaats 3:   Zizou (7)
Plaats 4:   Thirsty For More (2)

 

Race 5 - V64-2, Jocose Stolopp, 2140 meter bandenstart

Veertien merries in deze Stolopp. In het eerste band heeft Magic Heart (1) de beste papieren. Haar debuut verliep prima met een tweede plaats. De start daarop werd omgezet in een ruime zege waarbij de koers van start tot finish werd gedomineerd. Vandaag heeft zij bovendien twintig meter voordeel aan de start. Dat geldt ook voor Ventabs Hillevi (2) die bovendien in goede vorm verkeerd. Canarsie (9) loopt zich regelmatig in het geld. Een betrouwbaar paar in deze koers.  Evelina C (11) won haar laatste race.  De merrie heeft voldoende snelheid in de benen.

Plaats 1:   Magic Heart (1)
Plaats 2:   Ventabs Hillevi (2)
Plaats 3:   Canarsie (9)
Plaats 4:   Evelina C (11)

 

Race 6 - V64-3,  Centurion A.T.M.:s B-tränarserie, 2140 meter autostart

De favoriet krijgt het niet gemakkelijk met veertig meter geven aan het eerste en twintig meter geven aan het tweede band. Bouncing Ball O.O. (13) won voor het laatst in mei vorig jaar. In de daarop volgende starts was hij altijd geplaatst. Börge (12) komt over vanuit Denemarken. Hij heeft elke keer veel aanhang bij de wedders. Rocky Bear (4) heeft dit seizoen al vier starts in de benen waarvan er eentje werd gewonnen en ook nog een tweede plaats werd behaald. Ook Justice Rhyme (6) In het tweede band is een gevaarlijke concurrent die zijn vorm bevestigde met een overwinning.

Plaats 1:   Bouncing Ball O.O. (13)
Plaats 2:   Börge (12)
Plaats 3:   Rocky Bear (4)
Plaats 4:   Justice Rhyme (6)

 

Race 7 - V64-4,  Alebäck Stuteris Lopp - Spårtrappa, 2140 meter autostart

In deze race wordt er gestart op winsom. Trainer Christoffer Eriksson heeft Barista Oak (2) in koers. Deze was al enkele keren geplaatst en staat voor een overwinning. Dat geldt ook voor Dolly Streamline (3) die het nieuwe seizoen behoorlijk is begonnen. Brainy (7) verdween na de kwalificatie even uit beeld. Eind januari maakt hij een zegevierend debuut om vervolgens een goede tweede plaats te behalen. Kan hij dat hier voortzetten? Simb Triumph (13) en Warpaint (11) noemen we verder nog. Beide hebben dit jaar al twee races gewonnen.

Plaats 1:   Barista Oak (2)
Plaats 2:   Simb Triumph (13)
Plaats 3:   Brainy (7)
Plaats 4:   Warpaint (11) 

 

Race 8 - V64-5, King on the Hill:s Lopp, 2640 meter bandenstart

In het najaar van 2018 zette Mack Dragan (9) een hele goede prestatiereeks niet. Hij maakt zijn debuut over de afstand waarop hij al eerder succesvol was. Hij moet echter wel veertig meter geven aan Bag’s Simoni (1) die de koers van huis uit kan dicteren. Verder start Cantona Mearas (4) twintig meter voor hem en ook die kan op deze afstand uitstekend uit de voeten. Een leuk treffen tussen deze drie paarden. Viking’s Topline (6) en Mr Crazed (2) kunnen misschien voor een verrassing zorgen.

Plaats 1:   Bag’s Simoni (1)
Plaats 2:   Mack Dragan (9)
Plaats 3:   Cantona Mearas (4)
Plaats 4:   Mr Crazed (2)

 

Race 9 - V64-6, Västerbo Stuteris Lopp - Fördel Ston, 1640 meter autostart.

We sluiten deze meeting op Axevalla af met een race over de mijl. Princess Teemer (10) heeft niet het beste nummer. De vorm is echter goed. Right For Glory (9) won dit seizoen al een opdracht over de mijl. De getoonde tijd was prima. Västerbo Cheers (3) evenaarde onlangs bijna zijn record over de mijl. Hij werd toen gereden door Stefan Persson die hem ook nu weer rijdt. Kiss My Lips H.C. (12) verkiezen wij boven Tyra I.H. (4). Een open aangelegenheid.

Plaats 1:   Princess Teemer (10)
Plaats 2:   Right For Glory (9)
Plaats 3:   Västerbo Cheers (3)
Plaats 4:   Kiss My Lips H.C. (12)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.