Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Axevalla - 12 juli

Axevalla – vrijdag 12 juli 2019 - Start: 17.00

De StoChampionatet is het jaarlijkse hoogtepunt op de baan van Axevalla. Vrijdag worden de series voor deze prestigieuze merriekoers verreden met onder andere toppers als Conrads Rödluva, A Sweet Dance, Activated, Hankypanky Rubyred  en Real Caviar aan de start. De finale staat geagendeerd op 21 juli. Vanaf race vier worden de series verreden en deze zijn allemaal onderdeel van het V64-spel. Die start zoals gebruikelijk rond 19.30 uur. De eerste race staat gepland om 18.20 uur.

Race 1 - Travrondens Montélop, 2140 meter bandenstart  

De montepaarden trappen af op deze mooie vrijdagavondmeeting van Axevalla. Hambra's Bon Jovi (4) won zijn voorlaatste race met Josefine Ivehag. De ruin heeft zijn vorm, met name onder het zadel, helemaal te pakken. Ook Water Puddle (6) zette zijn voorlaatste start om in een hele ruime overwinning. De concurrentie kwam amper in de buurt. Hij is iets betrouwbaarder dan Hambra's Bon Jovi. Teton York (7) doet het goed onder het zadel. Een overwinning hangt in de lucht. Snobben C.D. (10) debuteert in het montegenre. De kwalificatieproef zag er in elk geval goed uit.

Plaats 1:    Water Puddle (6)
Plaats 2:    Hambra's Bon Jovi (4)
Plaats 3:    Teton York (7)
Plaats 4:    Snobben C.D. (10)

 

Race 2 -  Centurian A.T.M:s Lopp, 2140 meter bandenstart

Een race met meerdere kanspaarden. Alva Palema  (7) lijkt op dit moment over de beste vorm te beschikken. Zij kan hier opnieuw toeslaan met Erik Adielsson die de merrie voor het eerst rijdt. Kantens Rose (4) kwam in twee starts nog niet uit de verf. Vorig seizoen kende zij een sterke periode. Laat zij haar oude vorm nu weer zien? Listas Marion (13) heeft dit seizoen al twee zeges op zak. Zij heeft even rust genoten en maakt na vier maanden haar heroptreden. Het seizoen van One Direction (10) verloopt op dit moment voortvarend. Zij doet opnieuw mee om de eerste prijs.

Plaats 1:   Alva Palema  (7)
Plaats 2:   Kantens Rose (4)
Plaats 3:   Listas Marion (13)
Plaats 4:   One Direction (10)

 

Race 3 – Svensk Travsports Unghästserie - Treåringslopp, 2140 meter autostart

Elf driejarigen in deze race waarvan de kanspaarden in het tweede gelid moeten beginnen. Ze zijn aan elkaar gewaagd. Je T'Aime Perle (10) werd in drie starts alleen maar tweede. Een overwinning zit eraan te komen en het is in deze race zeker mogelijk. Echter is Usain Töll (9) een hele goede tegenstander. Hij debuteerde met winst in Halmstad waar hij de gehele weg de leiding had. Hij won die race met drie lengtes voordeel.  Ook Express Lime (11) is zijn carrière uitermate goed begonnen en doet opnieuw mee om de overwinning. Bodybuilder (6) en Aurora Palema (3) worden verkozen uit de overige deelnemers.

Plaats 1:   Je T'Aime Perle (10)
Plaats 2:   Usain Töll (9)
Plaats 3:   Express Lime (11)
Plaats 4:   Bodybuilder (6)

 

Race 4 - Uttagningslopp StoChampionatet - Skara Kommuns lopp, 2640 meter autostart

De eerste serie van het StoChampionatet met de grote blikvanger Conrads Rödluva (7). De vosmerrie, die dit seizoen al driemaal won en eenmaal tweede werd uit vier starts zou niet al te veel problemen moeten hebben met deze concurrenten. Zij werd tweede in de Drottning Silvias Pokal en won vervolgens weer overtuigend in Rättvik. Achter deze favoriet is meer mogelijk. Global Vintage (3) toonde een stijgende vorm in haar race op Rättvik waarbij  Conrads Rödluva voor moest laten gaan. Bjorn Goop brengt Valetta (11) aan de start. De merrie won in Gävle de Diamantstoet. Een ruime overwinning in een sterke tijd. Fossens Wally (4) is in beeld voor een klassering.

Plaats 1:   Conrads Rödluva (7)
Plaats 2:   Global Vintage (3)
Plaats 3:   Valetta (11)
Plaats 4:   Fossens Wally (4)

 

Race 5 - Uttagningslopp StoChampionatet - Vänern Kötts lopp,  2640 meter autostart

Afgelopen maandag liep Landing Gear (10) nog in Rättvik. De merrie van Stefan Melander werd na de start met startnummer acht helemaal teruggenomen naar de laatste plaats. In de slotronde ging ze in de aanval maar zij zag haar opmars stranden in een fout. Met de vorm lijkt weinig mis. Die vorm moet ook goed zijn om Fantasia Sisu (6) voor te blijven. De merrie van trainer Robert Bergh won in Halmstad na een koers op maat. Zij lag de gehele weg tweede paard in het tweede spoor en ging halverwege de laatste bocht in de aanval. Zij won het gemakkelijk. A'Nana De Bohem (3) draait een goed seizoen waarin al drie races werden gewonnen. De laatste keer bleef zij ongeplaatst. Adi Gallia (1) is in beeld voor een klassering. Winnen wordt lastig.

Plaats 1:   Landing Gear (10)
Plaats 2:   Fantasia Sisu (6)
Plaats 3:   A'Nana De Bohem (3)
Plaats 4:   Adi Gallia (1)

 

Race 6 - Uttagningslopp StoChampionatet - Hallmedias lopp, 2640 meter autostart

In deze derde serie van het StoChamponatet heeft Robert Bergh opnieuw een kanspaard. Ditmaal brengt hij Miss Sober (7) aan de start. De merrie is oer trouw met haar prestaties. Het is de eerste keer dat zij over 2640 meter start maar dat zal geen probleem opleveren. Don't Be Shy (11) is een geduchte concurrent. Een allround koerspaard die deze serie ook winnen kan afsluiten. Indiana Boko (10) is snel maar presteert wisselvallig. Op Solvalla liep zij een nette race. Trainer Timo Nurmos zal haar in juiste vorm hebben gekregen. Dat is hem wel toevertrouwd. Flaming Ace Sisu (2) is constant en heeft de juiste vorm te pakken. Pakt zij haar eerste zege van dit seizoen?

Plaats 1:   Miss Sober (7)
Plaats 2:   Don't Be Shy (11)
Plaats 3:   Indiana Boko (10)
Plaats 4:   Flaming Ace Sisu (2)

 

Race 7 -  Uttagningslopp StoChampionatet - Agria Djurförsäkringars lopp, 2640 meter autostart

A Sweet Dance (11) is een topmerrie die haar stijgende vorm beloond zag worden met een overwinning op Axevalla over de afstand van vandaag. Zij vertrekt in handen van Stefan Söderkvist als favoriet in deze vierde serie. Vikens Fingerprint (8) is in goede vorm en hoort in de finale thuis. Dat moet haalbaar zijn. Head For Home (3) is één van de weinige goede nakomelingen van Conny Nobell. De merrie won al een aantal races en plaatste zich regelmatig. Verder is Zeeland Kronos (6) in beeld voor een klassering. Zij beviel in haar laatste race.

Plaats 1:   A Sweet Dance (11)
Plaats 2:   Vikens Fingerprint (8)
Plaats 3:   Head For Home (3)
Plaats 4.   Zeeland Kronos (6)

 

Race 8 - Uttagningslopp StoChampionatet, 2640 meter autostart

In deze serie is Activated (11) de grote naam. De merrie van Fredrik Wallin klopte in de Drottning Silvias Pokal de crack Conrads Rödluva. Dan heb je de nodige klasse in huis. In deze serie komen paarden van dat niveau niet in actie dus we gaan ervan uit dat zij als winnares doorgaat naar de finale. Robert Bergh heeft met Au Pair Girl (1) een paard in vorm in deze race. Lukt het Bergh om meerder paarden in de finale te krijgen. Die kans is reëel. Zeta Kronos (12) moet ook beginnen in het tweede gelid. De merrie heeft de capaciteiten om bij eerste drie te finishen. Van de overige paarden zien wij Ottens Flamma (9) het verst komen.  

Plaats 1:  Activated (11)
Plaats 2:  Au Pair Girl (1)
Plaats 3:  Zeta Kronos (12)
Plaats 4:  Ottens Flamma (9)

 

Race 9 - Uttagningslopp StoChampionatet, 2640 meter autostart.

Op Solvalla toonde Hankypanky Rubyred (11) haar grote vorm door de Margaretas Tidiga Unghästserie - Fyraåringslopp Ston winnend af te sluiten in 1.13,3a-2140 meter. Daarmee evenaarde zij haar record. Maggie Cash (8) is de hoop van Jerry Riordan. Zij werd in de finale van de Halmstad Kommun – StoSprintern nog derde. We verwachten haar ook nu voorin. Real Caviar (4) werd tweede op Solvalla achter de zegevierende Hankypanky Rubyred.  In de slotfase liep zij nog hard in en daarbij had zij nog voldoende reserves in de tank. Sobel Jasmine (10) won al driemaal uit vijf starts. Twee keer was zij ongeplaatst. Een interessante deelnemer.

Plaats 1:   Hankypanky Rubyred (11)
Plaats 2:   Maggie Cash (8)
Plaats 3:   Real Caviar (4)
Plaats 4:   Sobel Jasmine (10)

 

Race 10 - Travveckans Lopp, 2140 meter bandenstart.

Een open aangelegenheid deze laatste race van de dag. In het eerste band valt Portnahaven (2) op. Zij was de laatste keer tweede in een goede tijd. Hier heeft zij twintig meter startvoordeel op onder andere Erik K. (8) die de laatste maal over de mijl zijn record aanscherpte naar 1.13,8. De prestaties van Yukon Bay (5) waren nou niet bepaald van dien aard om tevreden over te zijn. In een verplichte kwalificatieproef toonde hij verbetering. Als hij die lijn weer vast te houden kan hij hier ver komen. Awkward Situation (1) heeft net als Portnahaven twintig meter voor bij de start. Een klassering is mogelijk. 

Plaats 1:  Portnahaven (2)
Plaats 2:  Erik K. (8)
Plaats 3:  Yukon Bay (5)
Plaats 4:  Awkward Situation (1)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.