Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Ayr - 13 april

Ayr – zaterdag 13 april 2019 – starttijd 14.25

Race 1 Scotty Brand Handicap Chase (Listed) - starttijd 14.25

Forest Bihan (2) heeft in totaal 25 races gelopen en heeft er 5 gewonnen. Wat zijn winstpercentage 20% maakt. Op Cheltenham werd hij in maart vierde uit een veld van 19 paarden en wist tot 5 lengtes afstand te komen. Zijn race ervoor, in januari werd hij tweede en kwam daar maar een halve lengte te kort. De door C L Tizzard getrainde Lillington (9) heeft 5 van zijn 23 gelopen races gewonnen. Alle keren werd hij gereden door T Scudamore en zo ook vandaag. Zijn laatste 2 races won hij met 6 en 2¾ lengtes, beide op Newbury in maart. Daarvoor liep hij één maal in 2019 in januari waar hij tweede werd op 12 lengtes achter de winnaar. Vosne Romanee (3) was in 2018 in goede vorm en won meerdere races. De 8 jarige ruin heeft in 2019 nog niet gelopen en het is daardoor moeilijk te zeggen in welke vorm hij aan de start verschijnt. Als dat in diezelfde vorm als vorig jaar is, maakt hij een aanzienlijke kans op de overwinning. Veinard (10) heeft met 6% een laag winstpercentage maar liep zijn laatste 2 races erg netjes. Hij won eerder op Ayr dit jaar en tijdens zijn laatste race werd hij tweede op Navan met een halve lengte verschil tot de winnaar.

Plaats 1: Forest Bihan (2)
Plaats 2: Lillington (9)
Plaats 3: Vosne Romanee (3)
Plaats 4: Veinard (10)

 

Race 2 J & D Pierce Novices' Champion Handicap Chase - starttijd 14.55

Kilfilum Cross (3) was voor het laatst te zien tijdens het Cheltenham Festival in maart. Daar werd hij tweede in een veld van 23 deelnemers op minder dan 4 lengtes achter winnaar Any Second Now. Uit 8 starts heeft hij er 3 gewonnen en plaatste zich daarnaast ook 3 keer. Zijn race voor Cheltenham won hij met een neklengte verschil op Ludlow in februari. De overige paarden finishte 12 lengtes achter het koppel. Claud And Goldie (7) heeft tot zover 2 starts gehad in 2019. De 10 jarige ruin werd begin maart eerste in een klein veld van 4, ondanks dat hij met 12 lengtes won. Eind kwam hij op plaats 3 van 8 binnen met 2½ lengtes tot de winnaar Some Chaos. Dit laatste paard heeft een rating van 138 en 36% van zijn races gewonnen. Bij Claud And Goldie zelf is dat 20%. Molly The Dolly (4) heeft in 2019 nog geen enkele keer gelopen maar liep in 2018 5 races. Daarvan kwam zij nooit lager dan een derde plaats. Haar meest recente race was in december 2018 waar ze derde werd. Een beetje teleurstellend want er deden 5 paarden mee en haar verslagen afstand was 20 lengtes. Dandy Dan (1) heeft 50% van zijn gelopen races gewonnen. Waaronder alle 3 zijn meest recente races. De velden waren weliswaar klaar en de marges verschillen nogal.

Plaats 1: Kilfilum Cross (3)
Plaats 2: Claud And Goldie (7)
Plaats 3: Molly The Dolly (4)
Plaats 4: Dandy Dan (1)

 

Race 3 CPMS Scottish Champion Hurdle (Grade 2 Handicap) - starttijd 15.25

Gekeken naar haar laatste resultaten lijkt de merrie Verdana Blue (1) misschien niet zoveel kans te maken. Maar natuurlijk kunnen we niet alleen haar plaatsingen als richtlijn aanhouden. Ondanks dat ze op 5 van de 10 eindigde op Cheltenham, liep ze tegen veel sterkere concurrentie dan vandaag. Bijvoorbeeld winnaar Espoir D’Allen die pas één van zijn gelopen races verloren heeft. Haar 3 races daarvoor is ze niet lager dan een tweede plaats geëindigd (waarvan één gewonnen). Nube Negra (8) wordt getraind door D Skelton en heeft 2 van zijn 8 races gewonnen. In febuari liep hij voor het eerst in 2019 maar werd door een ander paard ten val gebracht, terwijl hij goed in de race lag. Zijn race erna werd hij derde met iets meer dan 1½ lengtes verschil tot de winnaar. Redicean (5) heeft de helft van zijn races over hurdles gewonnen. Begin dit jaar werd hij 4 van de 6 maar wist wel op minder dan een halve lengte van de winnaar te blijven. Zijn laatste race werd hij laatste (uit een veld van 5) maar ook hier wist hij de schade te beperken door op minder dan 3 lengtes te finishen. Mister Fisher (3) is in totaal 6 keer aan start gekomen en heeft daarvan 3 races gewonnen. De meest recente winst was in januari op Haydock waar hij met 2½ wist te winnen. Helaas kwam hij zijn race erna niet verder dan plaats 8. De marge was ook ruim want hij wist niet dichterbij dan 23 lengtes van de winnaar te komen.

Plaats 1: Verdana Blue (1)
Plaats 2: Nube Negra (8)
Plaats 3: Redicean (5)
Plaats 4: Mister Fisher (3)

 

Race 4 Jordan Electrics Ltd Future Champion Novices' Chase (Grade 2) -16.00

Secret Investor (6) komt uit de stal van P F Nicholls, die dit seizoen op 23% staat met zijn winnaars. De 7 jarige ruin loopt zelden een slechte race maar liet in zijn laatste race pas echt zien waartoe hij in staat is. Vanaf begin liep hij aan kop en wist de race te domineren door de nummer twee op 20 lengtes achter zich te laten. Hij heeft een 145 rating, wat in deze race prima is om grote kans te maken. Monbeg Legend (5) weet het winstpercentage van Ballywood te overtreffen met zijn 55%. Hij heeft in deze race de hoogste rating (147). De 9 jarige ruin kwam in oktober 2 maal aan start en werd in beide gevallen tweede. De 2 races daarvoor won hij maar we moeten wel rekening houden met het feit dat hij na oktober 2018 niet meer heeft gelopen maar is vaker na rust begonnen met winst of een goede plaatsing. Ballywood (2) heeft een winstpercentage van 43% en wist in zijn laatste 4 races bij 3 als winnaar uit de bus te komen. Dit was ook het geval in zijn laatste race in maart waar hij ¾ lengte eindigde voor Valseur Du Granval. Lough Derg Spirit (3) won zijn eerste start van 2019 met 12 lengtes op Ludlow. Wel kwam meer dan de helft van het veld ten val dus de vraag is waar hij anders geëindigd zou zijn. Zijn laatste race was op Cheltenham maar werd daarin gehinderd en moest zijn race staken. Hij heeft momenteel een 33% winstpercentage.

Plaats 1: Secret Investor (6)
Plaats 2: Monbeg Legend (5)
Plaats 3: Ballywood (2)
Plaats 4: Lough Derg Spirit (3)

 

Race 5 Coral Scottish Grand National Handicap Chase (Grade 3) - 16.35

Dit is de grootste en meest spannende race vandaag op Ayr. Grote namen komen hier in goede vorm aan de start en Big River (11) valt daar het meest van op. De 9 jarige ruin liep als laatst in de Ultima Handicap Chase in maart tijdens het Cheltenham Festival. Ondanks dat hij als vierde, achter Vintage Clouds en winnaar Beware The Bear eindigde, maakt hij enorme indruk toen hij van achter uit het veld, iets voor de laatste hindernis vol overtuiging steeds dichterbij kwam en het uiteindelijk maar 6½ lengtes scheelde tot de winnaar. Hij leek nog genoeg over te hebben en het klinkt aannemelijk dat hij wat eerder naar voren zal worden gereden. Gaat in gewicht van 10-11 naar 10-6. Vintage Clouds (3) werd die race tweede met een gewicht van 10-4 en zal vandaag starten met 11-1. Vintage Clouds wist in de laatste tientallen meters het gat naar Beware The Bear behoorlijk te dichten maar helaas kwam voor hem de finish net te vroeg. Zijn meest recente start was in de Grand National op Aintree waarbij hij bij de eerste hindernis ten val kwam. In dat opzicht is het voor deze race een voordeel dat hij er al zo snel uit lag omdat hij er niet al een zware Grand National op heeft zitten maar wel in topvorm aan start zal verschijnen. Beware The Bear (1) wist met 1½ lengte, Vintage Clouds voor te blijven maar de afstand had geen meters langer moeten zijn. Zijn laatste 2 races heeft hij gewonnen en is met een 44% winstpercentage een groot gevaar. In gewicht gaat hij van 11-8 op Cheltenham naar 11-12 vandaag. Dit wordt voor hem de derde keer op Ayr, waarvan hij de laatste keer zijn race moest staken. Chidswell (19) heeft momteen een winstpercentage van precies 25%. Zijn laatste 2 races won hij beide met ruime marges en heeft 4 keer eerder op Ayr gelopen, waarvan hij 2 maal won. Zijn meest recente race was begin maart waarbij hij als winnaar eindigde en Dingo Dollar 9 lengtes achter zich liet.

Plaats 1: Big River (11)
Plaats 2: Vintage Clouds (3)
Plaats 3: Beware The Bear (1)
Plaats 4: Chidswell (19)

 

Race 6 Ayrshire Hospice Land O'Burns Starlight Walk Handicap Hurdle - starttijd 17.10

Solomon Grey (2) heeft 10 races gelopen en wist zich in 9 daarvan te plaatsen. Daarvan won hij twee maal waarbij de meest recente in februari 2018 was. In januari liep hij zijn eerste (en laatste) race van 2019 en verloor met 1½ lengte verschil van Big Time Dancer op Kempton maar kan vandaag het verschil maken. Sakhee’s City (7) liep zoals velen vandaag ook zijn laatste race op Cheltenham en werd daar 14 van de 24. Een aantal plaatsen voor Big Time Dancer. Daarvoor liep hij 2 races beide in de plaatsen en heeft een rating van 130. Big Time Dancer (5) won zijn eerste race van 2019 (van Solomon Grey) uit een veld van 14. Daarna was hij te zien op het Cheltenham Festival waar hij op plaats 18 van de 24 eindigde. Dit klinkt niet best maar de concurrentie was velen malen sterker dan waar hij vandaag tegen loopt. My Way (10) wist in 5 starts nog geen eerste te worden maar plaatste zich wel 3 maal. Dit deed de 5 jarige ruin in alle 3 zijn laatste starts. De afstand tot de winnaar in zijn laatste race was 6 lengtes maar wist het overige veld wel bijna 3 lengtes voor te blijven.

Plaats 1: Solomon Grey (2)
Plaats 2: Sakhee’s City (7)
Plaats 3: Big Time Dancer (5)
Plaats 4: My Way (10)

 

Race 7 Purvis Marquees Racing Excellence 'Hands & Heels' Finale Handicap Hurdle - starttijd 17.45

Legalized (7) is in haar laatste 4 races niet lager geëindigd dan een tweede plaats. Vorige maand liep de 5 jare merrie 2 races, de eerste waar ze tweede werd op 2½ lengtes van de winnaar en de laatste die ze met 11 lengtes won. Court Dreaming (5) Wist 2 van zijn 6 races te winnen en twee maal op een tweede plaats te komen. Zijn laatste race in november 2018 won hij van 9 deelnemers met 1¼ lengte verschil. Potterman (1) heeft een winstpercentage van 33%  en leek zijn laatste race in februari weer in een betere vorm te zijn toen hij vijfde werd op iets meer dan 3 lengtes afstand. Golden Jeffrey (4) heeft een winstpercentage van 26% maar dit was helaas niet in zijn laatste race waar hij 7 van de 8 werd op meer dan 30 lengtes afstand. We willen proberen die race over het hoofd te zien en hopen dat hij in dezelfde vorm kan komen als hij daarvoor was toen hij eind 2018 twee maal achter elkaar eerste werd en daarvoor twee maal tweede met kleine marges tussen hem en de winnaar.

Plaats 1: Legalized (7)
Plaats 2: Court Dreaming (5)
Plaats 3: Potterman (1)
Plaats 4: Golden Jeffrey (4)
 

 

Race 8 Procast Building Contractors Ltd Standard Open NH Flat Race - starttijd 18.20

Darius Des Sources (4) liep eind 2018 zijn debuut maar kon deze helaas niet afmaken. In januari dit jaar startte hij voor het eerst sinds die race. En met succes want hij won met 5 lengtes in een veld van 6 deelnemers. Sheshoon Sonny (2) werd één maal tweede en één maal eerste in 3 races. De race waarin hij tweede werd, werd gewonnen door Get In The Queue, die alle 3 zijn starts tot nu toe gewonnen heeft. Artoff (12) maakte deze maand zijn debuut voor trailer P Fahey en werd toen tweede op maar 2 lengtes na. Een paar dagen geleden is hij gewisseld van trainer en staat nu bij trainer K Dalgleish die de laatste week nog een winnaar het veld in stuurde. O Connell Street (8) debuteerde vorige maand en wist op 1¼ van de winnaar te komen en op een tweede plaats te eindigen.

Plaats 1: Darius Des Sources (4)
Plaats 2: Sheshoon Sonny (2)
Plaats 3: Artoff (12)
Plaats 4: O Connell Street (8) 

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.