Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Ayr - 20 september

Ayr - vrijdag 20 september - Start: 14:40

We reizen dit weekeinde af naar het noordelijk gelegen Ayr in Schotland waar op zaterdag de Ayr Gold Cup het hoofdnummer. Op vrijdag trappen wij af met twee Listed races. 

Race 1  

Een beginners races voor tweejarigen met voldoende talent aan de start. Twee paarden komen met vier kilogram meer aan de start aangezien zij al een race hebben gewonnen. Duesenberg (1) scoorde gelijk bij zijn debuut op Haydock en dat was een verrassing gezien zijn cote van 25/1. Trainer Richard Fahey komt graag op Ayr en staat op plek vier qua overwinningen in de ranglijst. Jockey Jason Hart zet 13.6% van zijn ritten om in winst op Ayr en daarmee staat hij tweede in de jockey ranglijst op basis van procenten. Hij is geboekt voor de rit op Melody King (2) die ook zijn debuut in winst omzette. Dat ging met groot gemak en hij zal verder verbeterd zijn. El Naseri (6) was tijdens zijn debuut direct tweede en finishte heel sterk. Er zit meer in de tank bij dit paard en met de laatste race in de benen verwacht ik een goede race van hem. Daniel Tudhope is de meest succesvolle jockey op Ayr met een winpercentage van 18,3% in de afgelopen vijf jaar. Hij komt in actie op Gift Of Kings (8) die zesde was in een sterk bezette Maiden race op York en als hij die vorm benadert dan doet hij hier mee voor de winst.

1.       Duesenberg
2.       Melody King
3.       El Naseri
4.       Gift Of Kings

 

Race 2

Een Handicap voor meer ervaren tweejarigen met achttien paarden en dus een hele puzzle. Mijn voorkeur gaat uit naar de markant genaamde Dutch Decoy (6) onder Paul Hanagan. Dit paard in zijn laatste race een gat van vijf meter vallen op het veld en snelde op het eind nog iedereen voorbij. Als hij nu aansluiting houdt kan hij weer winnen. Byline (2) was na een zege in het diepe gegooid in een Groep 2 en finishte daarin als zevende. De connecties hebben duidelijk een hoge pet van hem op en in dit veld kan hij weer meedoen voor de winst aangezien het een aantal treetjes lager is dan Groep 2 niveau. Malvern (4) begon zijn loopbaan goed met twee overwinningen maar raakte daarna de kluts kwijt in een grote race op York. Deze tegenstand is weer wat overzichtelijker en daarom heeft hij een goede kans op revanche in dit veld. Owney Madden (1) moet hier met topgewicht op pad maar heeft een vergelijkbare race op zijn CV staan op York. Dat was over de afstand van vandaag en dat is duidelijk zijn favoriete afstand aangezien zijn laatste poging over 1400 meter geen success was. Asmund (10) gaat sinds zijn laatste start als ruin door het leven en als dat het gewenst effect heeft dan doet hij hier mee voor de plaatsen.

1.       Dutch Decoy
2.       Byline
3.       Malvern
4.       Owney Madden & Asmund

 

Race 3

De eerste Listed race van de dag is bovendien gereserveerd voor tweejarigen over 1000 meter. Queen’s Order (11) is een van de twee pupillen van trainer Kevin Ryan en hij heeft voor dit paard Daniel Tudhope geboekt. Zij was in haar laatste start laatste in een Groep 3 in Frankrijk maar de afstand tot de Winnaar was niet zo veel. Op die vorm af doet zij mee voor de winst op een niveau welke zij makkelijk aan moet kunnen. Lady Penelope (8) is een interessante starter hier voor Joseph O’Brien uit Ierland. Zij zette haar laatste start in winst om op de baan van Down Royal en heeft daarvoor eigenlijk ook niks fout gedaan met een derde en een tweede plaats. Jockey Jason Hart zet bovendien 19% van zijn ritten om in winst in de afgelopen twee weken. Piece Of Paradise (10) komt ook over vanuit Ierland en kwam goed voor de dag in een sterk bezette race op York. Zij was daar vierde en met een benadering van die vorm doet zij hier mee voor de winst. Dr Simpson (6) was in haar voorlaatste start tweede in een Listed race op York maar stelde daarna iets teleur in een Groep 3 op Salisbury. Dit niveau kan zij aan en daarom hoort zij op de tickets thuis.

1.       Queen’s Order
2.       Lady Penelope
3.       Piece Of Paradise
4.       Dr Simpson

 

Race 4

De tweede Listed race van de dag is ook gereserveerd voor sprinters en voor merries. Met twintig starters wederom een hele puzzel maar Last Empire (13) moet goede houvast bieden met drie overwinningen op rij. De combinatie Ryan/Tudhope is dezelfde combinatie als de race hiervoor en de manier waarop zij haar laatste race op Haydock won geeft aan dat er nog genoeg verbetering aan kan komen. Red Impression (16) begon haar loopbaan erg goed met twee overwinningen maar kon daar dit jaar geen goed vervolg aan geven. Een operatie aan de luchtwegen moet voor verbetering zorgen en de trainer stuurt hier zelden een paard dus wij gaan ervan uit dat dat niet voor niks is. Fool For You (5) is een stuk beter dan haar verrichtingen doen vermoeden en komt steeds in de zwaarste Handicaps in actie. Dit is echter tegen haar eigen sexe en op een niveau wat zij makkelijk aan moet kunnen. Onthou haar dus voor de duo’s en trio’s want zij kan zomaar verrassen. Signora Cabello (18) is een Dark Horse die al in veel zwaardere races in actie is gekomen. Zo was haar laatste start een negende plaats in een Groep 1 tijdens Royal Ascot. Zij heeft nu 94 dagen de tijd gehad om bij te komen en als zij weer richting haar beste vorm gaat dan is zij een kanshebber. Woody Creek (20) is een Ierse gast maar kan hier niet genegeerd worden na een nipte nederlaag in een Groep 3 in IErland. Met een pauze van 42 dagen is het duidelijk dat zij speciaal voor deze race bewaard is.

1.       Last Empire
2.       Fool For You
3.       Signora Cabello & Woody Creek
4.       Red Impression

 

Race 5

In deze race wordt er opgewarmd voor de Ayr Gold Cup met de Bronze Cup over 1200 meter en 25 starters! Tommy G (15) heeft al viermaal op deze baan gewonnen en trainer Jim Goldie heeft dit jaar bovendien de meeste races gewonnen op Ayr. Tel daarbij op dat Daniel Tudhope is geboekt voor de rit en wij hebben een goede basis voor onze weddenschappen. Richard Fahey heft meerder ijzers in het vuur en daarvan lijkt Paddy Power (11) de meeste betrouwbare. De trainer won deze race vorig jaar en Paddy Power zette tijdens zijn laatste start na een aantal teleurstellende prestaties weer een veelbelovende klassering neer. Hij was slechts een lengte verwijderd van de Winnaar. Hij moest in diezelfde race Lucky Lucky Man (12) voor laten gaan en dat is bovendien een stalgenoot en de Winnaar van vorig jaar. Toen hij deze race vorig jaar won droeg hij 2,5 kilogram meer en op basis daarvan is hij een geduchte kanshebber. De vorm is wederom precies op tijd goed. Pendleton (6) is dit jaar het toonbeeld van trouw en verdient na al die plaatseringen een overwinning. Hij kan hier dus zomaar verrassen maar hoort zeker op de tickets thuis.

1.       Tommy G
2.       Paddy Power
3.       Lucky Lucky Man
4.       Pendleton

 

Race 6

Een stayers race over 3500 meter om deze voorbeschouwing af te sluiten. De meeste betrouwbare selectie draagt ook het meeste gewicht en heet Alright Sunshine (1). Deze vierjarige ruin is in zijn hele carriere nog nooit buiten het podium geeindigd en er is geen reden om die trend hier te doorbreken aangezien dit een veld is wat hij aankan. Arrowtown (2) is de winnaar van deze race vorig jaar en is met slechts een race in de benen dit jaar met zorg en precisie voorbereidt voor deze opdracht. Hij won toen met zeven lengthen maar dat was in de modder en dus is het afwachten hoe betere bodem hem past. Aan de bodem van de gewichten vinden wij een merrie die het ook steeds heel goed doet. So Near So Farhh (9) heeft een geweldig gewichts voordeel ten opzichte van de eerste twee selecties en in combinatie met haar goede recente vorm kan zij hier verrassen. Tijdens haar laatste start kwam zij slechts een hals tekort voor de overwinning dus de vorm is nog steeds erg goed. Seinesational (5) liep twee zeer goede races op de baan van Goodwood en kan op basis van die vorm hier een podiumplaats bezetten.

1.       Alright Sunshine
2.       Arrowtown
3.       So Near So Farhh
4.       Seinesational


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.