Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Ayr - 21 september

Ayr - zaterdag 21 september - Start: 14:25

De zaterdag op Ayr staat in het teken van de Ayr Gold Cup, een sterk bezette Handicap over 1200 meter. Het programma wordt ondersteund door een Groep 3 over dezelfde afstand.

Race 1  

De tweejarigen trappen af met een Handicap over de mijl. Tell Me All (1) draagt topgewicht en heeft al gewonnen over langer dan een mijl. Zijn laatste start was over all weather zand en over 1400 meter wat niet zijn favoriete combinatie bleek. Hij zal in deze race beter voor de dag komen. Een tweejarige Winnaar voor trainer Sir Micheal Stoute zie je niet vaak. Atheeb (2) moet daarom iets speciaals zijn en 44 dagen na zijn laatste overwinning geeft aan date r zorgvuldig met hem wordt omgesprongen. Plymouth Rock (4) moest zich veertien dagen geleden behoorlijk strekken voor de winst op de baan van Thirsk. Hij bleef moedig voorop en bleef El Naseri voor die op vrijdag in actie is gekomen. Richard Fahey heeft drie paarden in de race en daarvan lijkt Yoshimi (3) de eerste keuze met staljockey Paul Hanagan. Hij heeft na twee tweede plaatsen eindelijk zijn overwinning te pakken en kan daarop verder bouwen.

1.       Tell Me All
2.       Atheeb
3.       Plymouth Rock
4.       Yoshimi

 

Race 2

Met elf van de laatste twaalf winnaars die hun vorige race niet wisten te winnen is recente vorm misschien geen goede houvast. Bovendien komt 90% van de winnaars uit startbox negen of lager en 83% daarvan droeg 56,5 kilogram of minder. Favorieten doen het sowieso niet goed met 55% van hun ongeplaatst. Daarom lijkt de voor de hand liggende keuze Kynren (1) niet de juiste. Hij draagt meer gewicht en lijkt lastig te winnen. In zijn verdediging, komt hij vaak in veel sterker gezelschap in actie dus wees niet verrast als hij toch weet te winnen. De kansen van Smile A Mile (7) lijken dan heel rooskleurig alleen komt hij vanuit startbox twaalf in actie en is de vorm zeer constant. Club Wexford (4) loopt het hele seizoen al zeer verdienstelijk en is bovendien al Winnaar over baan en afstand in juli. Zijn laatste race vergeef ik hem toen hij niet zijn dag had in een grote Handicap op de baan van York. Richard Fahey en Paul Hanagan hebben deze race beide al tweemaal gewonnen en zij komen in actie met Irreverent (9). Hij heeft een zeer gunstig gewicht en de vorm is bovendien goed maar hij wist wel te winnen tijdens zijn laatste start en dat blijkt geen goede trend te zijn.

1.       Smile A Mile
2.       Club Wexford
3.       Kynren
4.       Irreverent

 

Race 3

Het maximale aantal van 25 starters in de Ayr Silver Cup over 1200 meter. Het beste houvast is dat veertien van de afgelopen zestien winnaars vijf jaar of jonger waren. Toch ga ik een paard noemen die al zeven jaar oud is maar vorige keer ontzettend ongelukkig was. Get Knotted (18) was de laatste keer op Haydock zesde maar zat de hele laatste rechte lijn met de handen vol en had geen kant om op te gaan. Als het gaatje was gekomen had hij zeker bij de eerste drie geeindigd. Met de meeste winnaars komende uit de lage of de hoge startboxen zit Get Knotted goed met startbox 20. Driejarige Alkaraama (9) is een interessante deelnemer van Sir Micheal Stoute met louter podium plaatsen in zijn carriere. Hij kwam in zijn laatste start op Ascot maar een halve lengte tekort op de Winnaar en is dus in goede vorm. Lahore (4) heeft startbox 25 geloot en dat is een voordeel. Hij kwam ook maar een hoofdje tekort voor de winst tijdens zijn laatste start op de baan van Thirsk. Show Stealer (8) staat in startbox 23 en op basis van zijn derde plaats op Doncaster tijdens het St. Leger weekeinde hoort hij hier op de tickets thuis aangezien hij hier een treetje lager staat.  Aan de andere kant staat Royal Residence (11) die uit startbox een mag vertrekken. Deze vierjarige kwam niet uit de verf op zware bodem en ziet graag zo weinig mogelijk regen vallen. Zo won hij op 30 juli al over deze afstand op stevige bodem op de baan van Yarmouth.

1.       Get Knotted
2.       Alkaraama
3.       Lahore
4.       Show Stealer
5.       Royal Residence

 

Race 4

De tweejarigen merries hebben het podium in deze Groep 3 over 1200 meter waar de ervaring lijkt te tellen. Met 75% van de winnaars met meer dan drie races in de benen. Ondanks dat de race vorig jaar naar de favoriet ging betaalde 50% van de winnaars dubbele cijfers. Oisin Murphy blijft trouw aan Lambeth Walk (7) en dat is met deze jockey altijd een goed teken. Daarom krijgt zij hier licht de voorkeur aangezien zij ook aan veel trends voldoet. Orlaith (8) voldoet ook aan veel trends en heeft al een Listed race op haar naam staan. Dat was over 1000 meter op Newbury end it wordt haar eerste keer over 1200 meter, even afwachten dus. Piece Of Paradise (9) wordt ook genoemd in onze voorbeschouwing van gisteren en het is dus afwachten waar zij verschijnt. Als zij hier aan de start komt heeft zij een goede kans. Richard Fahey heeft twee ijzers in het vuur en beide merries hebben hun debuut gewonnen maar zijn nog onervaren. Aleneva (1) won haar debuut in juni en is sindsdien niet meer gezien op een renbaan. Wel bleef zij toen een toekomstige Listed Winnaar voor dus zij heft kwaliteiten. Al Rasmah (2) kwam drie weken geleden voor het eerst in actie op Chester en bleef toen sterk vijf tegenstanders voor. Als zij verder verbetert kan zij hier meedoen voor de winst.

1.       Lambeth Walk
2.       Orlaith
3.       Piece Of Paradise
4.       Aleneva & Al Rasmah

 

Race 5

Het hoofdnummer is de Ayr Gold Cup over 1200 meter en met 25 paarden een hele puzzel. De favorieten doen het niet geweldig in deze race met 55% ongeplaatst in de afgelopen 18 jaar. Met 66% van de Winnaars vier of vijf jaar oud en dragend meer 57,5 kilogram kunnen wij een groot aantal paarden wegstrepen. Justanotherbottle (9) werd vorige week ook al genoemd voor een race op Doncaster. Hij stelde toen iets teleur maar het feit dat hij er nu alweer bij is geeft aan dat het slechts een off day was. De leerling trekt sowieso een handige 3,5 kilogram van het gewicht af. Laugh A Minute (5) is duur om te volgen zonder winst dit jaar maar heeft al in veel zwaardere Velden gestaan. Als de juiste Laugh A Minute hier verschijnt heeft hij een kans en 64 dagen na zijn laatste start verwacht ik dat trainer Roger Varian de puntjes op de I heeft gezet. Trainer David O’Meara heeft een aantal ijzers in het vuur en daarvan heeft Summerghand (7) behoorlijk wat steun genoten in de wedmarkt en is gezakt van 14/1 naar 9/1. Hij loopt al het hele seizoen in grote Handicaps en was recent goede tweede op de baan van Ripon wat aangeeft dat zijn vorm goed is. Stalgenoot Intisaab (12) is zelfs al gezakt van 33/1 naar 16/1 en dat is een goed teken in een groot veld. Deze veteraan heeft al over deze baan en afstand gewonnen en zijn recente derde plaats geeft ook aan dat zijn vorm goed is. Voor zijn laatste winst moeten wij echter terug naar juli 2018. Ook Arecibo (17) heeft al maanden goede vorm en verdient een overwinning in deze grote races. Zijn vierde plaats van zeven dagen geleden geeft aan dat zijn goede vorm nog steeds present is en dat hij hier serieus genomen moet worden. Hij was toen slechts een halve lengte verwijderd van de Winnaar aan 33/1. Daniel Tudhope klimt in het zadel en dat is zeker geen slecht teken.

1.       Justanotherbottle
2.       Arecibo
3.       Summerghand
4.       Intisaab
5.       Laugh A Minute

 

Race 6

In deze Handicap over 2000 meter geef ik The Trader (8) nog een laatste kans. Hij gaat nu als ruin door het leven en zijn eerste race als ruin was al meer aansprekend. Hij zal zich steeds beter gaan voelen en in een groter veld zal hij zijn eindschot beter kunnen bewaren. Nicholas T (1) is de baanspecialist met al drie overwinningen op deze piste in 2019. Ook in zijn laatste race op Doncaster was hij dichtbij de Winnaar en ondanks topgewicht zal hij er vandaag weer dichtbij zijn. Hij moest toen Certain Lad (5) voor laten gaan en die is er nu weer bij. Het gewichts verschil is ongeveer hetzelfde als in de vorige ontmoeting maar nu is het de thuisbaan van Nicholas T dus daarom krijgt hij de voorkeur. Hierachter is het open met onderaan de gewichten Poet’s Dawn (10) en bovenaan Anythingtoday (2) die beide goede vorm hebben laten zien.

1.       The Trader
2.       Nicholas T
3.       Certain Lad
4.       Poet’s Dawn & Anythingtoday


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.