Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Baden-Baden - 2 juni

Baden-Baden - zondag 2 juni - Start: 13:30

Komende zondag gaan we voor het eerst naar het mooie Baden-Baden, een baan waar de Nederlanders het over het algemeen goed doen. Komende zondag Is er een Groep II en Groep III ren en met 10 races een mooi vol programma

RACE 1 das neue welle Auftaktrennen

In de eerste ren van de dag zien we zes starters aan de start verschijnen. Deze ren is voor paarden van 4 jaar en ouder die nog niet gewonnen hebben. Ik neem gelijk een aparte in de vorm van Wynona (5). Zij komt dit jaar pas voor het eerst in actie, maar deed het eind vorig jaar goed in een klasse hoger en klopte toen de hier ook startende Foxboro (1). Die heeft het ook goed gedaan, maar kwam wel flink te kort op Wynona. Zal hier op de tanden moeten bijten voor de zege. Simsong (2) heeft het ook goed gedaan. Kwam wel alleen in een E aan de start. Dat deed Quantum Love (6) ook en die werd twee keer derde, waaronder in Strasbourg. Dan moet je hier toch een plaatsgeld kunnen belopen….

Plaats 1: Wynona (5)
Plaats 2: Foxboro (1)
Plaats 3: Quantum Love (6)
Plaats 4: Simsong (2)

 

RACE 2 BBAG Badener Jugendpreis

In de tweede zijn maar 5 deelnemers en dat is logisch. Dit is namelijk de eerste tweejarigen ren van het jaar en daardoor is het lastig kiezen. Real Fan (5) is de enige die een start gemaakt heeft. Komt over vanuit Frankrijk alwaar hij vorige week zevende werd in een C. Henk Grewe heeft als trainer twee starters en van hun kies ik voor Key to Succes (2). Draagt -3kg vandaag en dat is nog wel eens in het voordeel. Stalgenoot La La Land (4) is redelijk mooi gefokt en zal hier ook voorin mee moeten doen. Akatino (1) en Vancuro (3) doen ook nog mee en dingen uiteraard ook mee voor de winst.

Plaats 1: Key to Succes (2)
Plaats 2: Vancuro (3)
Plaats 3: Real Fan (5)
Plaats 4: Akatino (1)

 

RACE 3 Derby Trial – Früjahrs-Preis

Wederom een Derby Trial en dit keer is er 55.000 euro te verdelen. Landgenoot Adrie de Vries is ook van de partij en rijdt één van de favorieten. Moonlight Man (4) is goed uit de winter gekomen en werd in zijn enige start dit jaar tweede achter Winterfuchs in een Groep III te Krefeld. Kwam toen een hals te kort en zint op revanche. Wie ook zeker een kans heeft op de overwinning is King (2). Getraind door landgenoot Chris Wolters werd hij de laatste keer derde op een hals van Moonlight Man. Behoorde toen tot de favorieten en is dat hier ook. Er is nog een kaper op de kust en die komt over uit Frankrijk. Trainer Tuite neemt Surrey Thunder (7) mee en die werd in zijn laatste start te Longchamp derde in een Groep III en daarvoor tweede in een Listed. Heeft dus vorm en zal niet zomaar de reis nemen. Als laatste noem ik Runnymede (6). Die heeft 3 eerste plaatsten behaald in de laatste drie starts. Dit alles was wel in een B of C, maar kan hier zomaar voor een verrassing zorgen.

Plaats 1: Moonlight Man (4)
Plaats 2: King (2)
Plaats 3: Surrey Thunder (7)
Plaats 4: Runnymede (6)

 

RACE 4 Prix de Cavalier D’or de Longchamp Paris

In de vierde gaat het over 1800 meter voor driejarigen zonder zege. Narello (2) wordt gereden door Adrie de Vries en behoort tot de favorieten in deze ren. Was op 1 mei derde in eenzelfde opdracht te Hannover en moet hier normaal gesproken bij de eerste drie zijn. Sa Sal (3) heeft pas 1 startte in de benen en werd derde te Köln. Moest toen maar liefst 14 lengtes toegeven op winnaar Laccario. Moet hier toch mee kunnen doen met mindere tegenstanders dan toen. Queen Josephine (9) werd vorig jaar tweede in een D en derde in een D. Dat waren uitstekende prestaties. Daarna ging het echter minder en dus is er twijfel. Wellicht dat de start in München haar goed heeft gedaan en ze hier weer presteert zoals vorig jaar. Als laatste noem ik Corbusier (1). Kwam pas 1x aan de start en werd derde. Kwam toen 4 lengtes te kort voor de winst, maar dat was in een matige tijd. Zal zich verbetert moeten hebben om hier voor de winst te gaan.

Plaats 1: Narello (2)
Plaats 2: Sa Sal (3)
Plaats 3: Corbusier (1)
Plaats 4: Queen Josephine (9)

 

RACE 5 Preis des Kurhaus Baden-Baden

In de vijfde van de dag gaan we naar de laagste klasse en die is met 15 deelnemers fors gevuld. Het is altijd lastig kiezen in dit soort velden. Ik ga hier voor Polarstern (3). Heeft van de betere paarden het gewonnen qua startbox en met diverse goede klasseringen in gelijkwaardige rennen, lijkt hij hier het te kloppen paard. Sarayu (9) heeft echter Polarstern al eens geklopt. De gewichten waren toen wel in het voordeel van Sarayu en dat is vandaag anders. Moet het normaal vandaag dus zwaarder krijgen. Daarnaast werd Sarayu in de laatste start met 10 lengtes geklopt door de hier ook startende Baker Man (15). Die draagt écht bodemgewicht en werd de laatste keer derde. Dat was een hele goede verrichting en mogelijk valt er vandaag vanuit startbox 3 weer zo’n resultaat te verwachten. Als laatste noem ik Thymian (2). Die startte de laatste keer in een E en won met een hals. Nu een klasse lager lijken er kansen te liggen, echter draagt hij wel topgewicht vandaag. Ik hou dus en slag om de arm.

Plaats 1: Polarstern (3)
Plaats 2: Sarayu (9)
Plaats 3: Thymian (2)
Plaats 4: Baker Man (15)

 

RACE 6 Grosser Preis der Badischen Wirtschaft

Net over de helft van het programma zien we deze heerlijke Groep II en er zijn er een paar erg aan elkaar gewaagd.. Adrie de Vries rijdt één van de favorieten in de vorm van Windstoβ (8). Die is de absolute grootverdiener in dit veld met dik 6 ton winsom. Het enige puntje van zorg is het feit dat hij zo weinig wint en veelal twee of drie wordt. Was op 5 mei nog derde in een Groep II en eindigde toen ruim voor de hier ook startende Alounak (1). Die kende vorig jaar een geweldig jaar, maar de achterban had meer gewild in de eerste start van dit jaar. Zal hier revanche willen nemen. Royal Youmzain (5) was vorig jaar juli dé favoriet voor de Derby. Mede door een touche in de laatste 200 meter kwam hij niet verder dan plek drie. Daarna vielen de prestaties toch iets tegen. In november werd hij zelfs op 8 lengtes gezet door mijn favoriet van vandaag. Zal toch beter moeten kunnen en mocht hij de winter goed hebben doorstaan, dan doet hij ok mee om de zege hier. Ik ben benieuwd naar de vorm van Wai Key Star (6). Die won vorig jaar een Groep III ren op deze baan en was derde in een Groep II te Milaan. De eerste start dit jaar was in Zwitserland alwaar gemakkelijk gewonnen werd. Moet in de juiste vorm een plek in het kwartet kunnen belopen.

Plaats 1: Windstoβ (8)
Plaats 2: Royal Youzain (5)
Plaats 3: Alounak (1)
Plaats 4: Wai Key Star (6)

 

RACE 7 Badener Roulette-Preis

Een mooi bezette C in de zevende van de dag. Het grootste deel van de deelnemers kent elkaar van eerdere ontmoetingen. Numerion (2) heeft natuurlijk de beste verrichtingen en deed nog weinig verkeerd. Toch hou ik een slag om de arm, omdat hij in één van de twee keer dat hij geklopt werd, verslagen werd door de hier ook startende Naqdy (5). De pupil van Luciën van der Meulen was de draad daarna even kwijt, maar is het aan zijn stand verplicht het hier goed te gaan doen. Een toch vreemde in deze klasse is Iliada (9). Heeft het met de startbox niet getroffen, maar werd de laatste keer in eenzelfde opdracht keurig tweede, met iets meer gewicht dan vandaag. De darkhorse in dit veld is natuurlijk Hautot (1). Komt over vanuit Frankrijk en is van trainer gewisseld onlangs. Moet normaal meekunnen in dit veld.

Plaats 1: Numerion (2)
Plaats 2: Naqdy (5)
Plaats 3: Hautot (1)
Plaats 4: Iliada (9)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.