Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Bad Harzburg - 20 juli

Bad Harzburg- zaterdag 20 juli - Start: 11:00

We trekken deze week naar midden Duitsland, naar het gezellige kleine baantje van Bad Harzburg. De graspiste wordt veelal in de zomer gebruikt en vandaag zijn er een paar rennen hoger gedoteerd. Daarnaast zijn er maar liefst 11 rennen totaal, waarvan enkele PMU.

RACE 1 Preis vom Wolfenbütteler Schaufenster

De eerste ren van de dag is voor driejarigen en oh oh oh wat zou ik graag zien, dat Baron Mayson (1) dit klusje nou wél eens gaat klaren. De laatste drie keer tipte ik hem al en steeds werd hij geklopt. Vandaag wederom een veld dat hij moet kunnen hebben. Als er echter iemand is die hem móet kloppen, dan is dat La Valetta (7). Die liep alleen maar in merrie-rennen en deed het niet onverdienstelijk. Haar laatste start was in Hamburg waarin ze als volslagen outsider derde wist te worden. Kan ze hier die prestatie evenaren of verbeteren, dan ligt een zege op de loer. Wayfaring Stranger (2) zag het harde werk van de laatste tijd beloont worden en werd tweede in zijn laatste start. Hier liggen opnieuw kansen op een plaatsgeld. Datzelfde geldt ook wel een beetje voor Connor (3). Die was half juni derde in Hannover en lijkt meer van de kleinere baan te houden. Dan liggen hier dus ook kansen.

Plaats 1: La Valetta (7)
Plaats 2: Baron Mayson (1)
Plaats 3: Connor (3)
Plaats 4: Wayfaring Stranger (4)

 

 

RACE 2 Preis vom Autohaus Scholl

In de tweede zien we twee oudgedienden en één daarvan zou normaal tot de favorieten behoren, Orpen’s Art (1). Is reeds 14 jaar oud en afgelopen winter tipte ik hem met regelmaat. Vandaag echter topgewicht en het verschil is best groot. Toch is het een paard, dat je altijd moet meenemen in je trio spel. Iemand die wel voor de zege gaat is Poet’s Rock (2). Draagt vandaag meer gewicht dan laatst in Leipzig, maar won toen gemakkelijk. Versloeg toen ook een paar paarden die hier ook starten. Één daarvan is de zeer constante Rateel (3). Die wordt echter óf tweede óf derde en dat verwacht ik vandaag ook weer. Het gewicht van vandaag is echter wel in het voordeel ten opzichte van de start in Leipzig. Als laatste zou ik Shamrock Emma (6) kiezen. Die won de laatste keer een soortgelijke opdracht en is constant in haar prestaties.

Plaats 1: Poet’s Rock (2)
Plaats 2: Shamrock Emma (6)
Plaats 3: Rateel (3)
Plaats 4: Orpen’s Art

 

 

RACE 3 Preis der Hasseröder Brauerei

Een lastige handicap III D in de derde. Connected (3) was eind mei derde in Dresden in een gelijke opdracht. De tegenstanders van toen ogen sterker dan die van vandaag. Smentana (6) is daar eentje van. Die was de voorlaatste keer aan topgewicht tweede in Dortmund in een handicap IV. Daarna volgde een knappe tweede plek in een handicap III te Mannheim. Het gewicht is bijna gelijk aan toen, dus is zij mijn winnaar. Voor de plaatsen kies ik voor Soliman (9). Die won als outsider de laatste keer een E en draagt hier het minste gewicht. De voorlaatste keer was in een Handicap III met veel sterkere tegenstanders, dus die verrichting kunnen we hem niet aanrekenen. Als laatste noem ik Torqueville (1). Die staat normaliter gedeclasseerd, maar komt nooit verder dan plek vier of vijf. Wederom topgewicht en dus weer geen zege, maar een plekje drie of vier.

Plaats 1: Smentana (6)
Plaats 2: Connected (3)
Plaats 3: Soliman (9)
Plaats 4: Torqueville (1)

 

 

RACE 4 Preis der Bad Harzburger Rennstallbesitzer

Een hele leuke Handicap IV E en het is lastig een winnaar te zoeken hier. Ossiline (4) kent deze klasse en presteert vrij constant. Komt normaal betere tegenstanders tegen en dus moeten hier kansen liggen. Draagt meestal topgewicht, maar ligt nu beter qua gewicht. Imposito (7) heeft de juiste vorm te pakken. In Hannover werd hij op 10 juni nog vijfde, een ren later rolde er een derde plek uit. Vandaag met minder gewicht op pad en dus moeten hier ook kansen liggen. Irina (9) gaat echter hier voor een verrassing zorgen. Start met enige regelmaat op de kleine baan in deze klasse en doet het daarin uitstekend. Haar laatste start was echter op Hamburg in een klasse hoger en na strijd rolde er een prima tweede plaats uit. Voor de plaatsen kies ik hier voor Filimon (6). De jockey is in vorm en hij redt zich aardig in deze klasse.

Plaats 1: Irina (9)
Plaats 2: Ossiline (4)
Plaats 3: Imposito (7)
Plaats 4: Filimon (6)

 

 

RACE 5 Preis vom Plumbohms-Aussichtsreich-Rennen

De laagste regionen in de vijfde van de dag. Vierjarigen die niet meer dan 800 euro verdient hebben. Hofleverancier van deze ren is trainer Schnakenberg en ik weet niet of het een teken aan de wand is. Favoriet gaat waarschijnlijk Scouting for Girls (3) worden en dat lijkt me logisch. Was dit jaar in zes starts twee keer tweede en presteerde ook redelijk goed op de kleine baan. Hernandez (1) is waarschijnlijk degene die tegenstand gaat bieden. De laatste twee starts op de grote baan was niet zo zijn ding, maar daarvoor op de baan van Verden werd hij keurig tweede in een E. In diezelfde ren was stalgenoot Bargelse (6) op een halve baan achterstand. Die droeg toen 5kg meer dan Hernandez. Vandaag draagt hij -3kg ten opzichte van zijn stalgenoot en dat is 8kg verschil. Mogelijk ligt er daardoor hier wel een kansje op een klassering. Voor de plaatsen zou ik de rest pakken.

Plaats 1: Scouting for Girls (3)
Plaats 2: Hernandez (1)
Plaats 3: Bargelse (6)
Plaats 4: Luigis Boy (2)

 

 

RACE 6 Jubiläumspreis des Hotels Baunschweiger Hof

Een handicap IV F net over de helft van het program en er is hier geld te verdienen en dat betekent een vol veld. Daarnaast hebben de favorieten vreselijk geloot qua startbox en dus hangt er een verrassing in de lucht. Een daarvan is Pat’s Best (5). Die start vanuit box 16 en dat is bijna onmogelijk. Toch zijn de verrichtingen goed en meestal een klasse hoger. Van de favorieten is hij ook het beste op dit soort banen. Iemand die eindelijk eens moet gaan winnen is Gainsborough Hat (11). Die presteert vrij constant en is de meesten in dit veld al tegengekomen. Zijn gewicht is vandaag in het voordeel en dus moeten hier kansen liggen op een goed resultaat. Sterling Lines (14) start aan de binnenkant naast Gainsborough Hat en is een mooi bankpaardje voor plek twee en drie. Kwam laatst net tekort op Pat’s Best, alleen het gewicht is iets slechter geworden. Als laatste noem ik Zenith (16). Die draagt bijna altijd het laagste gewicht en was in zijn laatste vijf starts vier keer bij de eerste drie. Dat kan vandaag ook zomaar gebeuren, mits het parcours voordelig is.

Plaats 1: Gainsborough Hat (11)
Plaats 2: Pat’s Best (5)
Plaats 3: Zenith (16)
Plaats 4: Sterling Lines (14)

 

 

RACE 7 Preis der Burgberg-Seilbahn

De zevende is een hindernis-ren, want ja ook dat doen ze in Bad Harzburg. Neo (4) won eind november in Dortmund een vlakke handicap III, alleen de twee hindernisrennen in thuisland Polen waren nog geen succes. Exactoris (6) is een nieuw paard op stal bij Christian von der Recke. In thuisland Ierland wist hij te winnen en was regelmatig geplaatst over de hindernissen. Daarnaast draagt hij vandaag het minste gewicht. König Samur (2) is ook bekend met de hindernissen. In thuisland Tsjechië wist hij al te winnen en in Italië waren er diverse plaatseringen. Dat zou hem normaal de favoriet maken. Als laatste zou ik Butch Cassedy (1) willen noemen. Die won eind vorig jaar nog in Berlijn, maar is sindsdien de weg wat kwijt. Op zijn klasse moet een plaatsgeld hier mogelijk zijn.

Plaats 1: König Samur (2)
Plaats 2: Exactoris (6)
Plaats 3: Neo (4)
Plaats 4: Butch Cassedy (1)

 

 

RACE 8 pferdewetten.de-preis

Opnieuw een handicap IV F en dit is wel een leuk veld. En er lijkt maar één mogelijke winnaar en dat is Hurricane Harry (1). Hij draagt hier topgewicht, maar dat is hij gewend. Zijn prestaties zijn er echter niet minder om, in vier starts dit jaar één zege en drie keer tweede of derde. Best of Heaven (2) is de tweede aan topgewicht, maar ook hij is dat gewend. Eind mei werd hij met hetzelfde gewicht nog tweede in een soortgelijke ren achter Tjerk. Lovely Dream (6) won zijn laatste start in Hamburg. Die opdracht was wel wat lichter dan vandaag, maar toch denk ik dat hij vandaag drie of vier kan worden. Als laatste wil ik Never In Doubt (9) aanstippen. Die werd op anderhalve lengte derde achter Hurricane Harry in Mannheim

Plaats 1: Hurricane Harry (1)
Plaats 2: Best of Heaven (2)
Plaats 3: Never In Doubt (9)
Plaats 4: Lovely Dream (6)

 


RACE 9 Buchmacher Albers-Preis

In de negende zien we 9 deelnemers met nogal wat gewichtsverschil en dito verrichtingen. Normaliter gaat de strijd hier tussen Arabian Dreamer (1) en Shoemaker (5). De eerste is heel constant qua verrichtingen, maar doet dat steevast één of twee klassen hoger. Op die klasse moet hij dit veldje kunnen oprollen, echter draagt hij topgewicht. Shoemaker was de laatste keer in Hamburg niet heel blij, maar op de kleinere banen laat hij zich beter aanzien. Dat alles wel in de klasse van vandaag, maar zeker iemand om rekening mee te houden. Ik ga echter voor een ander paard en dat is Incorruptible (3). Die kwam in Hamburg Forgo tegen in een handicap III en dat was te geleerd. Daarvoor moest hij Tjerk voorlaten in Köln, maar dat was geen schande. Hier revanche en eindelijk een welverdiende zege. Voor de plaatsen wil ik Luminist (8) noemen. Die werd drie keer derde in een handicap IV en dat lijkt vandaag ook het hoogst haalbare.

Plaats 1: Incorruptible (3)
Plaats 2: Arabian Dreamer (1)
Plaats 3: Shoemaker (5)
Plaats 4: Luminist (8)

 


RACE 10 Grosser Preis der Öffentlichen Versicherung Braunschweig-Superhandicap

De voorlaatste is wederom een superhandicap met verhoogd prijzengeld en dus een vol veld. Dit keer is het een handicap III D en oh wat een lastige. In mijn ogen gaat Lover Boy (12) hier toeslaan. Hij is dit jaar van trainer gewisseld en wat een verbetering! Twee zeges verder is hij in mijn ogen hier het te kloppen paard. Won beide zeges ook nog eens met overmacht, waarbij de laatste verrichting eenzelfde ren als die van vandaag was. Hij gaat echter zware tegenstand krijgen van Palmetto Bay (7). Die draagt -3kg en dat gaat een heel verschil maken. Was de laatste keer in Magdeburg tweede achter de hier ook startende Hellomoto (2), maar droeg toen meer gewicht. Vandaag zullen de rollen omgedraaid zijn en zal Hellomoto aan de bak moeten, zeker met zo’n slecht boxnummer. De drie zeges dit jaar spreken echter wel boekdelen en er moet altijd rekening gehouden worden. Als laatste wil ik Wynona (8) noemen. Die won een merrie-ren in München eind juni en was daarvoor in Baden-Baden derde. In haar derde start dit jaar komt ze wel goede tegenstand tegen, maar er liggen wel degelijk kansen.

Plaats 1: Lover Boy (12)
Plaats 2: Palmetto Bay (7)
Plaats 3: Hellomoto (2)
Plaats 4: Wynona (8)

 


RACE 11 Preis des Grand-Hotels Harzburger Hof

De laatste van de dag is wederom een hindernis-ren en de zege staat eigenlijk al vast. Serienlohn (1) won dit jaar in drie verschillende landen drie keer een jagdrennen. Is dus een logische favoriet. Inferna (3) won in maart een jagdrennen te Krefeld, maar is in de breedte minder dan Serienlohn. Tinkers Lane (5) is er eentje voor de tweede plek of bij een offday van de favoriet misschien wel de winnaar. Heeft het goed gedaan in hindernis-rennen. Komt in de vlakke ritten tekort, maar lijkt in deze rennen op zijn plek. Jungleland (6) is de laatste die ik noem. Komt over uit Zweden en plaatst zich daar met regelmaat. Is een echte specialist, alleen de vraag is hoe hij zich hier houdt.

Plaats 1: Serienlohn (1)
Plaats 2: Tinkers Lane (5)
Plaats 3: Inferna (3)
Plaats 4: Jungleland (6)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.