Toekomstige races

Nederland
Zweden
Nederland
 • Duindigt 24.06
  • Grote Prijs der
   Lage Landen
  • R7: Trio Common Pool
  • R9: Trio Common Pool
  • R10: Trio Common Pool

Voorbeschouwing Grand Prix de Belgique

 

Voorbeschouwing Prix de Belgique, zondag 14 januari

 

De vierde en laatste voorbereidingskoers richting de Prix d’Amérique 2018 staat alweer voor de deur, de Grand Prix de Belgique. Er zullen in totaal vijftien paarden aan de start gaan komen met daarbij de Prix d’Amérique winnaar van de laatste twee jaar, Bold Eagle. De afstand die zal moeten worden afgelegd in deze koers is 2850m en het prijzengeld dat in deze koers verdeeld zal gaan worden bedraagt €120.000. €54.000 hiervan is voor de winnaar. Er zijn nog acht plaatsen te vergeven, drie van deze plaatsen worden vergeven in deze koers en voor sommigen is het erop of eronder.

 

Readly Express is kijkend naar zijn hele loopbaan en zijn laatste optreden op Vincennes voor ons de favoriet. Hij speelde werkelijk met het veld en deed dat in alle tempo’s. Het moet voor hem mogelijk zijn om hier weer naar de leiding te snellen en vervolgens kan een ieder komen maar onze verwachting is dat hij niet zal wijken. De vorm is alleen maar toegenomen en net als de vorige keer zal hij worden gereden door Björn Goop. Ook vertrekt hij ditmaal weer optimaal zonder ijzers.

Franck Nivard zal wellicht ook nerveus worden aangezien zijn Bold Eagle al een half jaar droog staat op Vincennes. Liep de laatste keer andermaal een goede koers, maar die echte fijne speed lijkt even weg te zijn bij de zoon van Ready Cash. Hij lijkt meer dan ooit gebaat bij een gunstig koersverloop en heeft dan natuurlijk nog de klasse in huis om hier te winnen. Het was de bedoeling hier wat te testen met de balans, wanneer dat positief uitpakt kan hij in één klap weer worden gebombardeerd tot onze favoriet voor over twee weken.

Ondanks bijna 1,2 miljoen aan winsom is Belina Josselyn nog niet zeker van een start in de Prix d’Amérique. Zij eindigde in de voorbereidingskoersen nog niet onder de eerste drie en op winsom lijkt zij vooralsnog buiten de boot te vallen. Ondanks alles lijkt de vorm bij de merrie beter dan ooit te zijn en wanneer trainer Jean-Michel Bazire hier een tactische koers rijdt moet hij zijn merrie altijd plaatsen voor de koers der koersen. Vertrekt nog altijd rondom met ijzers, het effect zal enorm zijn wanneer hij de ijzers er weer eens onder vandaan trekt.

Briac Dark wist zich de laatste keer te plaatsen voor de Prix d’Amérique middels een derde plaats. Hij lijkt ten op zichte van de vorige wintermeeting nog wat verder verbeterd en in deze laatste voorbereidingskoers moet hij andermaal mee kunnen doen voor een plaats rond het podium. De lange afstand van 2850m is hem op het lijf geschreven, daarnaast gaat hij weer met de zeer degelijke Matthieu Abrivard op pad. Zal optimaal zonder voorijzers aan de start komen.

Een paard dat ook bij de eerste drie moet eindigen voor een start in de Prix d’Amérique is Call Me Keeper. Bij hem zal het in eerste instantie de vraag zijn hoe hij de aanrijding in zijn laatste start heeft verwerkt. De hengst kwam in volle vaart in aanraking met zijn voorganger vanuit de laatste bocht en heeft een tijdje rijderloos over de piste van Vincennes gegaloppeerd. Alles lijkt in orde te zijn en wanneer de vorm de stijgende lijn te pakken heeft die wij verwachten kan hij zeker onder de eerste drie eindigen.

Lionel is de stalgenoot van hiervoor genoemde en hij zag er de laatste keer werkelijk fantastisch uit. Hij kwam met alles over binnen en ook hij lijkt sterker dan ooit tevoren, ondanks dat hij al vele winters meedoet op Vincennes. Hij vertrekt hier weliswaar met ijzers, desondanks moet hij mee kunnen doen voor de klasseringen. Zal net als de laatste keer worden gereden door zijn eigenaar Goran Antonsen.

Het derde paard uit stal Redén in deze koers is Wild Honey. De merrie maakte bij haar rentree een goede indruk en komt nu voor de tweede keer aan de start. De verwachting is dat haar vorm explosief verbeterd is en met de juiste trip kan de merrie op speed zeker gaan verrassen. Zij krijgt daarbij ook nog eens de hulp van Örjan Kihlström, die zo’n paard een optimale trip kan geven. Al is de Zweedse kunstenaar in Frankrijk lang niet altijd gelukkig met zijn ritten.

Carat Williams imponeerde keer op keer voor zijn laatste twee starts. Nu hij het tegen de allerbeste op moet nemen lijkt hij echter een beetje door de mand te vallen. Hij is nog altijd een paard waar veel mensen van zullen dromen maar hij lijkt vooralsnog net niet goed genoeg om met de allerbeste mee te komen. Zal net als de laatste keer slechts zonder achterijzers aan de start gaan komen. Zal zoals gewoonlijk worden gereden door David Thomain.

Winnend-paard: 10. Readly Express
Plaats-paard:
5. Briac Dark
Duo: 10/ 4, 5, 11, 15
Koppel:
10/ 4, 5, 11, 15
Plaatskoppel: 5/ 4, 7, 10, 11, 12, 13, 15