Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Bergsåker - 18 juli

Bergsåker – donderdag 18juli 2019 - Start: 19.45 uur


Een prachtige donderdagavond op de baan van Bergsåker waar het Norrlands Grand Prix op het programma staat. Hele goede vierjarigen komen hierin aan de start met jaargangstopper Attraversiamo als blikvanger. De hengst van trainer Svante Båth zal met Erik Adielsson als groot favoriet vertrekken. Ook in de finale van de Norrlands Elitserie levert het succesduo Båth – Adielsson met Global Adventure de favoriet. In de Norrländskt Varmblodsmästerskap komt de oudere top aan de start. Robert Bergh levert hierin met Muscle Hustle en Digital Ink de kanspaarden. De V64 staat ook op het programma en begint rond de klok van half acht. De eerste start is om twintig over zes.

Race 1 -  Svensk Travsports Unghästserie – Treåringslopp, 2140 meter bandenstart

De eerste race van de dag waarin elf driejarigen van start zullen gaan. Galileo Am (2) heeft twee starts in de benen waarbij goede tijden werden gerealiseerd om hier de eerste overwinning te gaan behalen. Ook Crazyforareason Ås (5) lijkt uit het juiste hout te zijn gesneden. De ruin beviel in zijn laatste start waarin hij tweede werd. Angel Kronos (7) is een halfzus van de snelle Vamp Kronos. Zij debuteerde als favoriet met een vierde plaats. De kwalificatieproef van Gazoline Mearas (12) was hoopvol. Als hij zich verder heeft ontwikkeld zijn er kansen op een hoge klassering. Verder noemen we nog Symphony Gold (1)

Plaats 1:    Galileo Am (2)
Plaats 2:    Crazyforareason Ås (5)
Plaats 3     Angel Kronos (7)
Plaats 4:    Gazoline Mearas (12)


Race 2 - Svensk Travsports Unghästserie - Treåringslopp, 2140 meter autostart.

Tien driejarige koudbloeden aan de start. In deze race zal het vermoedelijk gaan tussen Alfa Lina (7) en Mustang (8). Eerstgenoemde kwam dit seizoen vijf maal in actie. Zij won eenmaal, werd driemaal tweede en viel een keer buiten de prijzen. Prima prestaties. Mustang verschijnt met twee overwinningen op rij aan de start. Hij was alleen nog niet zo snel als zijn directe concurrente. Buska Blyg (3) heeft ten opzichte van de twee favorieten een mooi nummer, maar wil nog wel eens een foutje maken. Byske Philip (9) en Järvsö Micke (10) moeten beginnen in het tweede gelid. De snelheid is aanwezig om een rol te gaan spelen voor de plaatsen.


Plaats 1:  Alfa Lina (7)
Plaats 2:  Mustang (8)
Plaats 3:  Buska Blyg (3)
Plaats 4:  Byske Philip (9)


Race 3 - Sommartravsmontén - Montélopp, 2140 meter autostart

In deze race voor monté laten we Ashbury Park (7) als favoriet vertrekken. De zesjarige ruin komt onder het zadel het beste tot zijn recht. De vorm is goed. Dat zal ook moeten om Naughty Boy (6) voor te blijven. Hij won al een keer met Emilia Leo. Jet Lini (11) is met vier montéstarts nog niet een ervaren deelnemer. Dat hij tweemaal zegevierde en tweemaal tweede werd zegt genoeg over het aanwezige montétalent. Hij kan deze race ook zomaar winnen. Zola Wind (12) is de laatste werken verbeterd. Een klassering lijkt erin te zitten.


Plaats 1:   Ashbury Park (7)
Plaats 2:   Naughty Boy (6)
Plaats 3:   Jet Lini (11)
Plaats 4:   Zola Wind (12)Race 4 -  V64-1 - Däckterminalen - Norrländskt Varmblodsmästerskap, 2640 meter autostart

Het eerste onderdeel van de V64 is het Norrländskt Varmblodsmästerskap. Muscle Hustle (8) lijkt toe aan een overwinning. De concurrentie is nu iets minder zwaar dan wat hij gewend is. De langere afstand is geen probleem. Eerder dit seizoen won hij nog over 3220 meter. Stalgenoot Digital Ink (2) kan partij geven. De inmiddels tienjarige ruin doet het nog altijd zeer behoorlijk. In Vain Sund (6) kwam de laatste tijd voornamelijk in actie over de mijl. Zijn laatste overwinning over de langere afstand was op Vincennes waar hij half januari 2017 de Prix De Croix op zijn naam schreef en onder andere Traders en Carat Williams klopte. Van de overige deelnemers noemen we nog Shocking Superman (5)


Plaats 1:   Muscle Hustle (8)
Plaats 2:   Digital Ink (2)
Plaats 3:   In Vain Sund (6)
Plaats 4:   Shocking Superman (5)

 

Race 5 -  V64-2-  Uttagningslopp till Dam-SM, 2140 meter autostart

In deze race voor amatrices heeft een pupil van trainer Robert Bergh een eerste kans. Susanne H Osterling rijdt voor hem Caligula (11). Deze zevenjarige ruin maakt zijn seizoensdebuut. Afgelopen jaar won hij zes van zijn acht starts. In diezelfde vorm zien wij hem niet geklopt worden. Zijn grootste concurrent Everest Sisu (2) verkeert in hele goede vorm. Bovendien heeft hij een mooi nummer. In Dannero won hij dankzij een sterk slot. Tottenham (4) liep in Bergsåker een hele goede koers. Hij kan verrassen. Sweet Eddie (6) verbeterde de laatste keer zijn record. Met zijn vorm zit het dus wel goed.


Plaats 1:   Caligula (11).
Plaats 2:   Everest Sisu (2)
Plaats 3:   Tottenham (4)
Plaats 4:   Sweet Eddie (6)Race 6 - V64-3 -  Mittoljor - Norrlands Grand Prix, Final - Fyraåringslopp, 2140 meter autostart

Attraversiamo (2) behoort tot de top van zijn jaargang. De vierjarige zoon van Kiss Francais zette in zijn laatste start tweemaal een tijd niet van in de 1.10 over de middenafstand. Op Solvalla won hij overtuigend zijn race. Normaliter zal hij niet geklopt worden. De Amerikaanse import Hill Street (4) is goed geacclimatiseerd. Hij won al twee races. Een tweede plaats lijkt het hoogst haalbare deze keer. De vorm van Tito C.A. (1) vertoont een stijgende lijn. Ook hij zal zich gaan bemoeien met de strijd om het tweede geld. Even's Cool Boy (7) is in beeld voor plaats drie of vier.


Plaats 1:   Attraversiamo (2)
Plaats 2:   Hill Street (4)
Plaats 3:   Tito C.A. (1)
Plaats 4:   Even's Cool Boy (7)Race 7 - V64-4 - Swea Energi - Norrlands Elitserie, Försök - Stolopp, 2640 meter autostart

Het veld van veertien is verdeeld over drie startvakken; een open aangelegenheid. Belle Godiva (8) won eerder dit seizoen een race met een leerlingpikeur. Die zege kwam gemakkelijk tot stand. De laatste keer werd zijn vierde. In het derde vak op twintig meter moet Virunga (14) beginnen. De vijfjarige merrie van Svante Båth loopt continu snelle tijden. We verwachten haar voorin met Erik Adielsson. Carja (12) moet ook op veertig meter starten van het eerste vak. De vorm is echter goed genoeg om dit weg te werken. Fröken Sting (9) won begin dit seizoen enkele malen. In haar laatste starts verliep het iets minder maar we verwachten herstel van haar. We schatten haar hoger in dan Hot Chocolate (5).


Plaats 1:   Belle Godiva (8)
Plaats 2:   Virunga (14)
Plaats 3:   Carja (12)
Plaats 4:   Fröken Sting (9)


Race 8 - V64-5 - CATENA - Svensk Travsports Unghästserie - Fyraåringslopp Ston, 2140 meter autostart

Een leuke race voor vierjarigen. We laten Imilie Boko (8) als favoriet vertrekken. Het fokproduct van John Bootsman wisselt goede prestaties af met mindere. Als de fouten achterwege blijven dan kan zij hier winnen. Elevenafterone (3) is een sterke tegenstander die zomaar kan winnen. De laatste twee starts werden omgezet in sterke zeges. Ook met de vorm van Flavienne Lascaux (10) lijkt weinig mis. Jorma Kontio reed de merrie in haar laatste drie starts en dat was goed voor twee overwinningen. Photograph (12) is in beeld voor een klassering.


Plaats 1:   Imilie Boko (8)
Plaats 2:   Elevenafterone (3)
Plaats 3:   Flavienne Lascaux (10)
Plaats 4:   Photograph (12)Race 9 - V64-6 - JASAB - Norrlands Elitserie, Final - Treåringslopp, 2140 meter autostart

Global Adventure (2) won eerder dit seizoen al de Vårfavoriten – Treåringslopp. Vier starts leverden de volle winst op. In zijn laatste start was hij foutief. We gaan uit van een eenmalige misser van de crack van Svante Båth die bij Erik Adielsson weer in vertrouwde handen is. Stalgenoot Pretty Boy Floyd (7) zette zijn laatste twee starts om in overwinningen. Dit veld is sterker dan hij doorgaans treft. Power (3) is bezig aan een goed seizoen. Kan hij Global Adventure op de knieën krijgen? Het kan een mooi duel worden. Alessandro Gocciadoro gaat proberen om deze goede Zweden voor te blijven met Acciaio (11). De Italiaanse hengst werd uitstekend tweede in de Håkan Wallner Memorial – Treåringseliten. Hij moet wel beginnen in het tweede gelid, maar Gocciadoro is offensief ingesteld.


Plaats 1:   Global Adventure (2)
Plaats 2:   Acciaio (11).
Plaats 3:   Power (3)
Plaats 4:   Pretty Boy Floyd  (7)
Race 10  -  Mittoljor - Bergsåkers B-tränarserie, Final - Amatör/Ungdomslopp, 2140 meter bandenstart

De amateurrijders nemen deze tiende race voor hun rekening. La Dama Futura (3) heeft de juiste vorm helemaal te pakken. In deze opdracht heeft zij in het eerste band twintig meter voordeel op de rest en kan zij hier haar vierde zege op rij laten noteren. Torride (1) presteert prima maar winnen lukte nog niet. Misschien kan zij toeslaan als de favoriet het laat afweten. Dat geldt ook voor Cyprus A.T. (4) wiens vorm een stijgende lijn laat zien. Ripkin Joe (6) won vrij recent nog over 3160 meter. Hij mag niet worden vergeten. Ook Viktor Barsk (11) is in beeld voor een klassering.


Plaats 1:   La Dama Futura (3)
Plaats 2:   Torride (1)
Plaats 3:   Cyprus A.T. (4)
Plaats 4:   Ripkin Joe (6)
Race 11 - CH Maskin - DubbelCupen, Försök 3 i Meeting 4 - Fördel Ston, 2140 meter autostart

Deze donderdagavond in Bergsåker wordt afgesloten door de koudbloeden. Bara Fille (3) is niet altijd even betrouwbaar maar heeft wel de nodige klasse in huis. Zijn laatste start werd omgezet in een overwinning, maar een foutje is net zo snel gemaakt. De Noor Skorpion (4) loopt goed voor Rikard N Skoglund. Er zijn kansen voor de vijfjarige ruin van trainer Jan-Olov Persson. Minessa (10) won haar laatste start. Samen met Optandsfröken (9) die zijn seizoensdebuut maakt is het rijtje kanspaarden hiermee rond.


Plaats 1:   Bara Fille (3)
Plaats 2:   Skorpion (4)
Plaats 3:   Minessa (10)
Plaats 4:   Optandsfröken (9)


Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.