Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Bergsåker - 23 augustus

Bergsåker– vrijdag 23 augustus 2019 - Start: 18.20

Volle velden in Bergsåker deze vrijdag waar het weekend wordt begonnen met twaalf goed bezette races. De Breeders Crown voor Tweejarigen en de  Malabar Circle Ås lopp  springen er uit. In de Breeders Crown gaan Global Badman, Pucks Bounce, Thelma M.M. en Cala Mayor De B het waarschijnlijk onderling uitmaken wie de eerste prijs van 175.000 Zweedse kronen toucheert. Een mooie race, deze Breeders Crown voor de youngsters. De doorgewinterde cracks komen in de Malabar Circle Ås lopp  in actie. Dreammoko gaat hier proberen om zijn goede resultaat van Solvalla, waar hij won, een passend vervolg te geven in Bergsåker. Tegen Elian Web, Antonio Tabac en Diamanten wordt het geen gemakkelijke opdracht. Deze avond staat er opnieuw een V75 op het programma, vanaf race vijf rond de klok van half acht. De eerste start valt om 18.00 uur.

 

Race 1 - 3-åriga och äldre högst 100.000 kr., 2140 meter bandenstart  

In deze openingsrace gaat Global Wannabe (4) op voor haar tweede zege op rij. De merrie won haar laatste race ruim in een niet al te snelle tijd. Nu voor het eerst starten vanuit de banden. Ze heeft twintig meter voor op Van Gogh Z.S. (8) met Robert Bergh. De vijfjarige Italiaan gaat normaal gesproken partij geven.  Fauntleroy (1) heeft ook het voordeel van het eerste band. In drie starts heeft hij het tot nu toe goed gedaan. Why Not Blanche (11) verbeterde in de I Afton dans - Foxtrot  achter Dreammoko zijn record naar 1.15,1. We zien hem ver komen. Hottentoy (3) heeft de steun van Ulf Ohlsson. In zijn laatste twee starts was hij verbeterd. Voor het avontuur leuk om te spelen.

Plaats 1:    Global Wannabe (4)
Plaats 2:    Van Gogh Z.S. (8)
Plaats 3:    Fauntleroy (1)
Plaats 4:    Why Not Blanche (11)

 

Race 2 - Treåringslopp, 1640 meter autostart  

De Amerikaanse import Mr Alabama (2) kon in zeven starts nog niet winnen. Hij trof goede tegenstanders op Solvalla maar ook nu wordt het geen gemakkelijke klus. De afstand ligt hem wel. Choco Lane (10) deed voor zijn nieuwe trainer Bjorn Goop nog maar weinig verkeerd want hij werd eenmaal tweede en won zijn tweede start voor Goop. De laatste maal in een vergelijkbare race in een nieuw record. Empty The Tanks (7) is een driejarige ruin van trainer Svante Båth die na enkele klasseringen zijn laatste race winnend afsloot. Hij zal verder verbeterd zijn. Jimmy Arthur (8) heeft geen prettig nummer over de mijl. De zoon van Bold Eagle heeft wel het een en ander in zijn mars.

Plaats 1:   Mr Alabama (2)
Plaats 2:   Choco Lane (10)
Plaats 3:   Jimmy Arthur (8)
Plaats 4:   Empty The Tanks (7)

 

Race 3 –  Breeders' Crown Tvååriga, 1640 meter autostart

In deze Breeders Crown voor tweejarigen vertrekt Global Badman (5) als favoriet. Hij won bij zijn debuut in een goede tijd en heeft hier opnieuw uitzicht op een hoge klassering. Pucks Bounce (2) komt uit de stal van Svante Båth die een reputatie heeft met jonge paarden. Hij debuteerde met een tweede plaats en kan hier zomaar toeslaan met Erik Adielsson. Thelma M.M. (3) debuteerde na twee kwalificatieproeven met een tweede plaats achter de favoriet van vandaag Global Badman. Hij finishte daar een lengte achter. Armani Degato (7) werd in diezelfde race derde. Ook nu kan hij opnieuw ver komen. Het blijven echter tweejarige paarden. Het kan ook zomaar uitmonden in een grote verrassing. Cala Mayor De B. (8) heeft al gewonnen met Per Lennartsson. Het startnummer over de mijl is minder prettig; het is wel een paard met talent.

Plaats 1:   Global Badman (5)
Plaats 2:   Pucks Bounce (2)
Plaats 3:   Thelma M.M. (3)
Plaats 4:   Armani Degato (7)

 

Race 4 - Bergsåkers Hästsport - Spårtrappa, 2640 meter autostart

In dit veld wordt er gestart op winsom. De favoriet Kalashnikov (14) staat mooi in deze race met Bjorn Goop die hem vandaag voor het eerst rijdt. De afstand past hem bovendien. Ook Digital Science (8) heeft een voorkeur voor de langere afstand. Trainer Robert Bergh rijdt hem vandaag en hij was ook de laatste rijder die met hem won. Foppa Sisu (2) heeft veel in zijn mars. Hij wist al te winnen maar liep ook vijfmaal op plek twee en drie. Ook nu behoort een plaats bij de eerste drie tot de mogelijkheden. Bottnas Easy Cash (15) is trouw. Hij moet wel beginnen in het tweede gelid en er starten een paar goede voor hem. Een outsider.

Plaats 1:   Kalashnikov (14)
Plaats 2:   Digital Science (8)
Plaats 3:   Foppa Sisu (2)
Plaats 4:   Bottnas Easy Cash (15)

 

Race 5 - Evonella - Tsar d'Invernes lopp - Fyraåringslopp, 2140 meter autostart

De Finse ruin El Gumpert (7) is de logische favoriet in dit veld. De pupil van trainer Timo Nurmos startte pas zes maal maar won daarvan vier races en werd tweemaal tweede. De laatste maal dat hij liep was ook in Bergsåker waarin hij vrijwel van start tot finish de leiding had. Jorma Kontio moest hem wel even attent houden in de slotfase maar hij won het ruim. Le Crack Sox (5) zag zijn stijgende vorm beloond worden met een overwinning. Hij heeft de goede vorm van verleden jaar weer te pakken. Imagine Boko (12) zette de laatste keer een nieuw record neer; dat was in een winnende race. Ook Enriko Ha (11) hoort op de tickets thuis. Hij wist dit seizoen al viermaal te winnen uit vijf starts. De ruin is met zijn record van 1.13,6 de snelste van het veld. Björn Goop rijdt de zoon van Un Mec d'Heripre.

Plaats 1:   El Gumpert (7)
Plaats 2:   Enriko Ha (11)
Plaats 3:   Le Crack Sox (5)
Plaats 4:   Imagine Boko (12)

 

Race 6 - Städ & Förvaltning - Kallblod i Långa Loppet - Fördel Ston, 3140 meter bandenstart

Een veld van vijftien koudbloeden verdeeld over vier startvakken. in het eerste vak start de favoriet op 3140 meter en dat is Tangens Lilja (2) die geen moeite heeft met de afstand. Haar vorm is uitstekend getuige haar ruime overwinning in de Norrländska Elitstoet. Zij bleef de concurrentie ruim drie lengtes voor. Ditmaal heeft zij al veertig meter startvoordeel. Dat kan wordt verzilverd. Brenne Järven (5) maakte een zegevierend debuut voor trainer Jörgen Westholm. Hij klopte die dat met een sterk slot de favoriet. Nu wordt hij gereden door Örjan Kihlström. Vertigo Knekten (7) is een deelnemer die zich altijd weet te plaatsen. Dat moet opnieuw lukken. Lex Peidei (13) heeft genoeg klasse in huis. Nu moet hij wel tachtig meter goed maken op de favoriet.

Plaats 1:   Tangens Lilja (2)
Plaats 2:   Brenne Järven (5)
Plaats 3:   Vertigo Knekten (7)
Plaats 4:   Lex Peidei (13)

 

Race 7 -  FM Reklam - Malabar Circle Ås lopp, 1640 meter autostart

Een mooi bezet sprintnummer op deze avond. Elian Web (5) bevestigde zijn goede vorm in Dannero waar hij van start tot finish leidde over de middenafstand. De mijl is in zijn voordeel. Hij kan bovendien geweldig starten. Dreammoko (9) maakte een zegevierend debuut voor trainer Bjorn Goop op Solvalla. In die race stond hij erg licht want tien van de twaalf deelnemers hadden minder dan 95 duizend euro verdient. Hij won die race dan ook onaangevochten. Antonio Tabac (10) is bezig om zijn oude vorm terug te krijgen na een langslepende blessure. Inmiddels heeft hij twee starts in de benen. Diamanten (8) is ook lang weggeweest. Hij kan gelijk aan de bak vanaf startnummer acht.

Plaats 1:   Elian Web (5)
Plaats 2:   Dreammoko (9)
Plaats 3:   Antonio Tabac (10)
Plaats 4.   Diamanten (8)

 

Race 8 - Open School - Bergsåkers Stora Amatörpris, 2140 meter bandenstart

In dit amateurtreffen kan Buzzer Beater (3) zijn derde overwinning van het seizoen behalen. De vierjarige hengst is bezig aan een prima seizoen. Aan de binnenkant start Global Thunder (1) die in staat wordt geacht om partij te geven aan de favoriet. Golden News (5) lijkt een abonnement te hebben op het derde geld. Een klassering die opnieuw mogelijk is, misschien wel een plekje verder ditmaal. De vorm is prima. B.B.S. Jhonny (7) is ook erg constant in zijn presteren. Dit seizoen kon hij nog niet winnen maar dat lijkt een kwestie van tijd.

Plaats 1:  Buzzer Beater (3)
Plaats 2:  Global Thunder (1)
Plaats 3:  B.B.S. Jhonny (7)
Plaats 4:  Golden News (5)

 

Race 9 - Bilbolaget - Serenas lopp - Stolopp, 1640 meter autostart.

Twaalf merries in actie over de mijl waarbij de vooruitzichten voor A Nice Gift S.H. (2) erg goed zijn. De merrie liep in haar laatste race een nieuwe record wat tevens haar derde overwinning van dit seizoen was. Deze klus moet zij kunnen klaren met Rikard N Skoglund. Lotusjasmine (8) kan enorm hard starten. Dat liet zij onder andere zien in Dannero. Over de mijl had zij in de eerste bocht de leiding en stond die niet meer af. Zij won in 1.11,8 en is daarmee de snelste in dit veld. De Italiaanse Trilly Of Nando (1) kan eveneens een goede mijl lopen. Het is even de vraag hoe goed zij wegkomt en in de koers komt te liggen, want vanaf de buitenkant zijn meerdere goede vertrekkers. Cactus (6) was in haar laatste start ongeplaatst. Als zij haar vorm van verleden najaar kan benaderen dan doet ze mee. 

Plaats 1:   A Nice Gift S.H. (2)
Plaats 2:   Lotusjasmine (8)
Plaats 3:   Trilly Of Nando (1)
Plaats 4:   Cactus (6)

 

Race 10 - Nahars lopp, 2640 meter bandenstart.

Deze race is vernoemd naar Nahar, de winnaar van de Elitloppet 2013. Een race voor drie-, vier- en vijfjarige paarden. De kans is aanwezig dat Robert Berg, oud-trainer en rijder van Nahar, deze race gaat winnen met Power (1). Dit driejarige talent komt uit een bloedlijn van louter snelle paarden. Ook over de langere afstand zien we kansen voor Power, maar hij treft nu wel oudere paarden. Ook Adrian Kolgjini zal plannen hebben met Ubiquarian Face (2) die in hetzelfde vak start. De driejarige hengst ontwikkelt zich goed in zijn laatste starts. Bij de vierjarigen valt Fleet Admiral (5) op. De Canadees komt in hele goede vorm aan de start. In het vak van de vijfjarigen zien we Eelis (8) die dit seizoen de Harper Hanovers Lopp won. Later stelde hij zijn record bij naar 1.11,2. Verder is Selmer I.H. (12) in beeld voor een klassering. Een boeiende race tussen deze drie-, vier- en vijfjarigen.

Plaats 1:   Power (1)
Plaats 2:   Eelis (8)
Plaats 3:   Ubiquarian Face (2)
Plaats 4:   Fleet Admiral (5)

 

Race 11 – DAT - Diamantstoet, Försök 4 - Spårtrappa (Final Solvalla 29 september) 2140 meter autostart.

Een dochter van Hilda Zonet krijgt de favorietenrol toebedeeld. Frida Zonett (6) won in Dannero een vergelijkbare opdracht en heeft zich al geplaatst voor de finale van 29 september. Ze won nu driemaal op rij. Tegen Hankypanky Peyton (9) kan zij zich geen misstap veroorloven. Die is in zeven starts nog altijd ongeslagen. Het kan een mooi duel worden tussen deze twee snelle merries. Peat Chimney (2) liet de laatste keer een steekje vallen. Daarvoor deed zij het erg goed. Herstel is dus heel goed mogelijk. Winnen lijkt een lastige opgave. Dat geldt ook voor Keycard (7) die overigens wij zijn laatste twee starts omzette in een overwinning. Een paard in optimale vorm.

Plaats 1:   Frida Zonett (6)
Plaats 2:   Hankypanky Peyton (9)
Plaats 3:   Peat Chimney (2)
Plaats 4:   Keycard (7)

 

Race 12 - 3-åriga och äldre svenska och norska kallblodiga högst 100.000 kr, 1640 meter bandenstart.

De koudbloeden sluiten de dag af met een opdracht over de mijl. Rokne Råll (5) heeft de beste papieren om de laatste winnaar van de dag te worden. Hij startte inmiddels zeven maal en was alleen maar eerste of derde. Een koudbloed die over alle afstanden uit de voeten kan. Vick Tabac (7) won recentelijk ook nog over de sprintafstand. Winnen lijkt lastig maar hij doen wel mee in de voorhoede. Moshus Prinsen (2) heeft een startvoordeel van twintig meter op de favoriet. Dat lijkt onvoldoende. Een klassering moet er echter wel inzitten. Dat geldt ook voor Juni Jo (11).

Plaats 1:   Rokne Råll (5)
Plaats 2:   Vick Tabac (7)
Plaats 3:   Moshus Prinsen (2)
Plaats 4:   Juni Jo (11)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.