Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Bergsåker - 24 augustus

Bergsåker– zaterdag 24 augustus 2019 - Start: 14:35

Race 1 - Monté

We beginnen de zaterdag wederom met een koers uit het bereden genre. Normaal gesproken zijn er hier drie paarden die gaan strijden om de overwinning, te beginnen met Assault (3). Deze ruin is niet helemaal betrouwbaar van start af (galoprisico), maar wanneer zijn pet goed staat dan kan hij hard vertrekken. En van kop af is hij erg moeilijk te kloppen, zo ondervond bijvoorbeeld Nappa Scar een tijdje geleden nog. Donners Am (5) is onder het zadel nog ongeslagen, terwijl hij nog nooit van het begrip “dodenspoor” heeft gehoord. Hij beschikt dus over het vermogen om de koers zelf hard te maken. Voormalig Breeders Crown-winnares Unique Juni (4) maakte laatst haar debuut onder het zadel en dat deed ze meer dan verdienstelijk. Ze beschikt over een prima eindschot, dus haar winkansen zullen toenemen naarmate het tempo hoger komt te liggen. Veteraan Re Doc (1) maakt hier zijn monté-debuut en vanaf dit startnummer vind ik hem interessant genoeg om in mijn trio-spel te betrekken. Overtimesåfin (7) lijkt in absolute topvorm te verkeren op basis van zijn laatste koers. Normaliter schat ik hem wat lager in dan de drie favorieten, maar met wat geluk qua koersverloop zou hij zich er wel tussen kunnen mengen.

Plaats 1: Assault (3)
Plaats 2: Donners Am (5)
Plaats 3: Unique Juni (4)
Plaats 4: Re Doc (1)

 

RACE 2, koudbloedkoers

We bevinden ons (zo goed als) in het noorden van Zweden, dus de koudbloedjes ontbreken vandaag uiteraard niet. Rutbo Roffe (3) maakt bij 40 % van zijn starts galoppades (22 uit 55) en is wat dat betreft totaal onbetrouwbaar. Anderzijds wist hij laatst echt te imponeren door te winnen vanuit het dodenspoor, terwijl hij daar toch betere paarden trof dan hier het geval is. Het te kloppen paard, maar verre van een banker. Höstbo Sune (2) is véél stabieler dan de favoriet, achter wie hij laatst nog derde werd. Vanaf dit fraaie startnummer heeft hij een uitstekende kans om zich hier in ieder geval te klasseren, al weet hij maar zelden te winnen. Teknodiva (10) “woont” zo’n beetje in het dodenspoor en ten opzichte van vorig jaar heeft ze zich enorm ontwikkeld. Manfred Viking (7) liep laatst een verrassend sterke koers en wanneer hij die prestatie weet te benaderen dan doet hij hier mee voor een trio-klassering. Zijn galop-ratio is echter 77%, dus wanneer u hem aanstreept op uw ticket dan speelt u in feite een vorm van Russische roulette. Lillfax (8) is veel betrouwbaarder, maar die treft weer een erg lastig startnummer.

Plaats 1: Rutbo Roffe (3)
Plaats 2: Höstbo Sune (2)
Plaats 3: Teknodiva (10)
Plaats 4: Manfred Viking (7)

 

RACE 3, bandenstart

Een erg origineel idee is het niet, maar Krakas (1) maakt in deze merriekoers een uitstekende kans om van start tot finish te leiden. Op die manier won ze haar voorgaande start, terwijl ze het laatst spelenderwijs wist af te maken vanaf de rug van de koploper. Global Worthy (4) springt heel gemakkelijk, maar ze beschikt wel degelijk over enige potentie. Laatst gedroeg ze zich in een kwalificatieproef in ieder geval uitstekend en nu met Björn Goop op de sulky is ze in staat om te verrassen. Run A Mile (10) wist tot op heden nog niet te winnen, maar doorgaans treft ze ook veel sterkere tegenstanders. In potentie zou ze een koers als deze kunnen winnen, punt van zorg is dat ze geschrapt werd in haar afdeling van de Margaretas Tidiga Unghästserie. Ze heeft nu dus een maandje of drie niet gekoerst en wellicht ontbreekt het haar daardoor nog wat aan scherpte. Papiljotte (11) treft net als #10 het zgn. springspår in het tweede band, dus met wat geluk zou ze hier best eens een goede uitgangspositie kunnen vinden. In dat geval zou ze hier kunnen verrassen, laatst wist ze van kop af in ieder geval overtuigend te winnen. Emmeline Follo (13) is goed in vorm, maar ze treft een lastig startnummer.

Plaats 1: Krakas (1)
Plaats 2: Global Worthy (4)
Plaats 3: Run A Mile (10)
Plaats 4: Papiljotte (11)

 

RACE 4

Tottenham (2) trof laatst startnummer 12, maar dat weerhield hem er niet van om vanuit het verre achterveld naar huis te vliegen. Bij zijn voorgaande start wist hij te winnen vanaf de rug van de koploper en vanaf dit fraaie startnummer zou dat laatste scenario zich kunnen herhalen. Arras Cando (4) belandde laatst in het dodenspoor, maar vanaf dit nummer is hij de favoriet om de kop te bemachtigen. Zijn laatste overwinning kwam precies op die manier tot stand. Zelante O.P. (7) kwam laatst op Örebro indrukwekkend voor de dag bij zijn Zweedse debuut. Vanaf een lastig nummer trok Gubellini direct offensief van leer om uiteindelijk afgetekend te winnen. Een offensieve rit is ook aan “Super Jorma” wel toevertrouwd, met het risico dat hij in het dodenspoor gaat belanden. En dat maakt deze opdracht niet onmogelijk, maar wel lastig. Yieldson (5) treft hier zijn favoriete afstand en nu ook weer eens het eerste gelid. Blytung Am (10) kwam laatst in actie in de V75 en toen kon hij het vanaf de rug van de koploper niet bolwerken. Hij treft nu tegenstanders van een iets minder kaliber terwijl hij (vertrekkend achter de startsnelle #4) hier misschien wel een goede uitgangspositie zou kunnen vinden. Plaatskans.

Plaats 1: Tottenham (2)
Plaats 2: Arras Cando (4)
Plaats 3: Zelante O.P. (7)
Plaats 4: Yieldson (5)

 

RACE 5, V75-1, bandenstart

Laatbloeister Caligula (9) bereikte vorig jaar een vormpiek die eigenlijk nog altijd voortduurt. Op dit moment lijkt ze gedeclasseerd te staan in Klass I. #6 en #7 zullen aanvankelijk gaan strijden om de koppositie, maar de kans dat Real Masterpiece (2) zich hier na een paar honderd meter aan kop bevindt is redelijk groot. Moet mee in uw koppel- en trio-spel. Guillaume Boko (8) is op basis van pure potentie waarschijnlijk de meest voorname uitdager van de favoriete, maar het verraderlijke is dat hij een “ingesloten startnummer” (achter #1 aan de binnenzijde, #9 naast hem in het tweede spoor) treft. Zodra zich de gelegenheid voordoet zal Goop niet schromen om gelijk naar buiten te sturen, aangezien koersen vanuit het dodenspoor geen enkel probleem is voor hem. Maar dan moet die ruimte er wel komen! Aston D.K. (10) is onder de hoede van Oskar Kylin Blom enorm verbeterd. Laatst trof hij weliswaar tegenstanders van een bedenkelijk niveau, maar de manier waarop hij wist te winnen (1.10,8 over de laatste 800 m.) was toch wel imponerend. Ik verwacht dat hij hier mee gaat doen voor een klassering. Venerdi (1) maakt hier zijn debuut bij een Zweedse bandenstart en is wat dat betreft moeilijk in te schatten. Mocht hij goed kunnen vertrekken dan wacht hem vanaf dit startnummer een droomparcours, maar hij zou net zo goed het vierde of vijfde paard aan de binnenkant kunnen worden. En dan zal het niet meevallen om nog eremetaal te belopen.

Plaats 1: Caligula (9)
Plaats 2: Real Masterpiece (2)
Plaats 3: Guillaume Boko (8)
Plaats 4: Aston D.K. (10)

 

RACE 6, V75-2, ZWEEDS KAMPIOENSCHAP (koudbloedige dravers)

Statisticus Jens Sjödén komt in de Travronden van deze week weer met enige interessante feitjes. Zo is deze specifieke koers 23 keer verreden en liefst 20 keer (87%!) wist de eerste favoriet te winnen. Vanuit die optiek zou Pydin (7) dit niet moeten kunnen verliezen, zeker wanneer hij al spoedig aan kop zou komen. Laatst was hij nog kansloos tegen Odd Herakles, maar dat soort Noorse kanonnen staan er hier niet in. Toch zou het zomaar eens kunnen dat ik hem uiteindelijk niet ga banken op mijn V75-ticket en dat heeft alles te maken met de aanwezigheid van Tand Kraft (6). Dit is niet echt een bliksemvertrekker, maar ik kan me zo voorstellen dat Ohlsson toch een verwoede poging gaat doen om aan kop te komen. Vanaf die positie is hij namelijk nog ongeslagen (6 uit 6), terwijl trainer Persson in de Zweedse media heeft laten optekenen dit als zijn beste winkans te beschouwen. Met Järvsöodin (3) en B.W.Sture (10) beschikt Persson over nog twee ijzers in het vuur, terwijl Vesle Sjur (4) hier heel misschien wel eens op de rug van de koploper zou kunnen gaan belanden. In dat geval zou hij kunnen verrassen op de plaatsen.

Plaats 1: Pydin (7)
Plaats 2: Tand Kraft (6)
Plaats 3: Järvsöodin (3)
Plaats 4: B.W.Sture (10)

 

RACE 7, V75-3

Zoals zo vaak is de Zilveren Divisie weer een open aangelegenheid. Bucks To Burn (11) probeerde het laatst van kop af, waar hij precies op de finish nog werd achterhaald door niemand minder dan Milliondollarrhyme. De koppositie gaat hij vanaf dit startnummer natuurlijk niet bemachtigen, maar dat is ook helemaal niet zo erg. Statistisch gezien is hij namelijk verreweg op zijn best wanneer hij koerst vanaf een rug. Om te kunnen winnen is het wel zaak dat deze race een hoog tempo gaat kennen, maar die kans acht ik groter dan omgekeerd. Spickleback Face (3) wilde laatst in de Jubileumspokalen geen benen pakken, maar eerder dit seizoen heeft hij meer dan eens weten te imponeren. Het dodenspoor is geen enkel probleem voor hem en Bergh zou Bergh niet zijn wanneer hij hier geen offensief strijdplan zou hebben. Na het schrappen van #6 kan de koppositie Eldorado B (5) nauwelijks nog ontgaan. Vanaf die positie zal hij zijn huid duur verkopen. In de Zilveren Divisie is startnummer 5 overigens verreweg het meest winnende nummer. Esprit Sisu (12) was laatst echt waanzinnig goed, toen hij op Jägersro de slotronde in het derde spoor aflegde op een voetje van 1.11. Dit startnummer is natuurlijk erbarmelijk, maar zeker bij een hoog koerstempo komt hij zich in de slotfase nog wel melden. Ural (8) is ook al zo’n krachtpatser die hier is opgezadeld met een slecht startnummer. Ik ben erg benieuwd naar de tactiek van Jorma: wanneer hij van start af terugneemt dan geeft hij de overwinning eigenlijk op, maar het dodenspoor zou ook al bezet kunnen zijn…Weekend Fun (9) werd één keer eerder gereden door Goop en toen sleepte hij een V75-overwinning uit het vuur. Ditmaal komt hij aan de start met een bike en rondom zonder ijzers en hij zou kunnen verrassen.

Plaats 1: Bucks To Burn (11)
Plaats 2: Spickleback Face (3)
Plaats 3: Eldorado B. (5)
Plaats 4: Esprit Sisu (12)

 

RACE 8, V75-4, LARS LINDBERGS MINNE, leerlingen

Deze koers wordt verreden sinds 2012 en tot nu toe wist ieder jaar een paard uit het eerste gelid te winnen (al was dat in 2016 in dead-heat met een paard uit het tweede gelid: Part Two/ Windy Ways). Visa As (8) zal hier als favoriet van start gaan en daar is op zich niet zoveel van te zeggen, ware het niet dat ze vertrekt vanaf een ingesloten startnummer (zie uitleg bij race 5). Zodra er ruimte komt zal Dahlén ten aanval trekken en dan heeft ze ongeacht het koersverloop een eerste kans, maar dan moet die ruimte er dus wel komen. Queen Of Sand (2) is hier de favoriet om initieel de kop te nemen en dan is ze nauwelijks te kloppen (4 uit 5 van kop af). Ook Chapter N Deo (1) maakt een kansje op de koppositie (5 uit 6 van kop af), maar vanaf een rug is ze zeker niet minder. Puntje van zorg is dat ze laatst geschrapt werd. Op basis van potentie zouden alle deelneemsters uit het tweede band deze race kunnen winnen, maar de statistieken tonen aan dat dit wel verrekte moeilijk is. Maar als iemand het zou kunnen dan is het natuurlijk Shadow Gar (15), die laatst ingesloten (en met veel over) door de finish kwam. Doorgaans zijn dat ideale préparé-koersen. In dit soort leerlingkoersen, waar de zenuwen nog hoger oplopen dan anders, willen er nog wel eens vreemde dingen gebeuren qua koersverloop. Ik denk dan ook dat ik op mijn V75-ticket net zoveel streepjes ga zetten als mijn budget toestaat en dan wil ik zeker ook Walkie Talkie (10) “mee” hebben, aangezien ik deze rijder hoger inschat dan de meeste andere leerlingen

Plaats 1: Visa As (8)
Plaats 2: Queen Of Sand (2)
Plaats 3: Chapter N.Deo (1)
Plaats 4: Shadow Gar (15)

 

RACE 9, V75-5

Rondom zonder ijzers, bike en de eerste keer Örjan Kihlström op de sulky. Al deze wijzigingen wakkeren mijn instinct aan om Mellby Galanga (5) hier te banken, ware het niet dat hij momenteel (wat mij betreft verrassend) geldt als de uitgesproken favoriet. Dan is het mij het risico van het banken niet meer waard, want hij maakt gemakkelijk een foutje. Maar hij is wel de eerste die ik op mijn ticket zet. Imola Boko (3) is wat mij betreft geen wereldwonder, maar hij maakt hier een goede kans om aan kop te komen en hij is behoorlijk in vorm. Simb Triumph (9) wist laatst van kop af indruk te maken en het startnummer vanuit het tweede gelid is wat dat betreft een klein minpuntje. Anderzijds is hij in topvorm en rijder Dahlborg is wat mij betreft een beetje ondergewaardeerd. Als het van start af een beetje meezit dan zou hij kunnen verrassen. Staro Mary Lou (2) is enorm verbeterd bij haar huidige trainer en laatst won ze heel simpel vanuit het dodenspoor. Mooi startnummer en nu met de Finse topper Mika Forss! Klose (1) treft een mooi nummer en kan goed uit de voeten over deze afstand.

Plaats 1: Mellby Galanga (5)
Plaats 2: Imola Boko (3)
Plaats 3: Simb Triumph (9)
Plaats 4: Staro Mary Lou (2)

 

RACE 10, V75-6, E3 Finale Sprint, 3-jarige hengsten en ruinsRace 10 - Nahars lopp, 2640 meter bandenstart.

Final Dream (6) probeerde het bij zijn voorlaatste start van kop af en werd in feite continu onder druk gezet, maar desondanks werd hij in de slotmeters pas achterhaald. Hier zal hij wederom voor de kop gaan en als hij onderweg ook maar een klein beetje met rust wordt gelaten dan is hij echt in staat om te kunnen stunten! Falcon Am (7) is hier vermoedelijk het beste paard, maar vanaf startnummer zou hij wel eens verkeershinder kunnen gaan ondervinden. Mocht het Sjöström lukken om positie te vinden op een goede rug dan komt hij in de slotfase nog veel paarden voorbij vliegen. En misschien wel allemaal. Victory Topline (9) wist laatst op deze baan te imponeren van kop af, maar dit startnummer is voor deze frontrunner echt een nadeel. Op basis van zijn goede vorm durf ik hem toch niet weg te laten. Marciano (2) was laatst oppermachtig in een Noorse Gouden Divisie-koers, dan zou hij in een Zweedse Bronzen Divisie toch ook voorin mee moeten kunnen doen. Zeker vanaf dit nummer. Track Angle (4) is goed genoeg om mee te kunnen doen om de knikkers, maar deze slowstarter zal in de openingsfase wat geluk moeten hebben. Als het een klein beetje tegenzit dan zou hij ook in het derde spoor kunnen blijven hangen.

Plaats 1: Final Dream (6)
Plaats 2: Falcon Am (7)
Plaats 3: Victory Topline (9)
Plaats 4: Marciano (2)

 

RACE 11, V75-7, SUNDSVALL OPEN TROT

In deze koers falen grote favorieten opvallend vaak. Zo wist Readly Express het vorig jaar aan 81% niet waar te maken en eerder stelden cracks als Zoogin (aan resp. 93 en 85%), Victory Tilly (82%) en Gidde Palema (94%) hun fans teleur. Dit pleit allemaal niet in het voordeel van Ringostarr Treb (1), feit is echter ook dat startnummer 1 deze koers het meest weet te winnen (22%). Met deze loting kan Ringo de koppositie bijna niet missen en dan is hij gewoon het te kloppen paard. Makethemark (6) liet laatst vanuit het achterveld weer eens een waanzinnig eindschot zien en achter Propulsion was hij best of the rest. Eerste uitdager. Uza Josselyn (8) wist in het Hugo Åbergs Memorial enigszins verrassend Ringostarr af te troeven in de strijd om de koppositie, maar dat lijkt me vanaf dit nummer een utopie. Wat gaat Adielsson hier doen? Wanneer hij gas geeft belandt hij wellicht in het dodenspoor, maar wanneer hij teruggaat dan is de koers óók verloren. In haar huidige vorm heeft ze natuurlijk altijd een plaatskans, maar winnen zal moeilijk worden. Als Milligan’s School (4) het dodenspoor weet te vermijden is hij tot veel in staat en een trio-klassering moet erin kunnen zitten. Milliondollarrhyme (9) vertrekt achter Ringostarr en zou derhalve een droomparcours kunnen treffen.

Plaats 1: Ringostarr Treb (1)
Plaats 2: Makethemark (6)
Plaats 3: Milligan’s School (4)
Plaats 4: Milliondollarrhyme (9)

 

RACE 12

In de afsluiter van vandaag heeft Robert Bergh een eerste kans met zijn Mon’s Sirocco (2), die hier na verloop van tijd waarschijnlijk aan kop zal komen. De afgelopen twee keer deed hij dat ook en toen was hij niet te beschieten. Atlas Vendil (7) treft hier het gunstige springspår, terwijl hij voor het eerst wordt gereden door Kihlström! Silver Bullit (3) beschikt over de nodige potentie, maar vanaf dit startnummer is er een nadrukkelijk galop-risico. Dat laatste kan ook gezegd worden over Natasha Avant (5), terwijl Angel Ovea (9) laatst opmerkelijk bleek te zijn verbeterd onder regie van haar nieuwe trainer!

Plaats 1: Mon’s Sirocco (2)
Plaats 2: Atlas Vendil (7)
Plaats 3: Silver Bullit (3)
Plaats 4: Angel Ovea (9)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.