Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Berlijn Mariendorf - 25 november

Berlijn-Mariendorf – zondag 25 november 2018 – Start: 14:12 uur

Race 1: Hans Naumann – Rennen

De eerste koers op deze zondag op Berlijn-Mariendorf is een montedraverij met acht paarden, waarbij het verschil in winsom tussen de minst verdienende en meest verdienende draver bijna € 80.000,- is. De absolute favoriet is Garry (8). Deze 10-jarige ruin liep op 14 oktober jl. zijn record van 1:12,9 over een afstand van 1680 meter op de baan van Hamburg. Dit jaar wist Garry al negen keer als winnaar de meet te passeren en met zijn vaste jockey Ronja Walter staat niets in de weg om daar de tiende overwinning aan toe te voegen. Enige tegenstand kan Garry verwachten van Harley As (4), die in oktober en november op deze baan in handen van Lea Ahokas al twee keer wist te winnen. Rayman (7) en Medusa (5) zullen met elkaar de strijd aangaan om de derde plaats.

Plaats 1: Garry (8)
Plaats 2: Harley As (4)
Plaats 3: Rayman (7)
Plaats 4: Medusa (5)

 

Race 2: Nadir Zeuske - Rennen Gästefahren II

In deze draverij voor gastrijders zien we twee in Nederland gefokte dravers aan de start verschijnen, te weten Cees Butcher (8) en Eminent Frisia (9). Veel van de gastrijders in deze draverij hebben nog nooit, heel weinig of heel lang geleden aan een draverij deelgenomen. Voor Jeffrey Krappig de pikeur van Cees Butcher is het de eerste keer en voor Franziska Nebel (Eminent Frisia) is het inmiddels al weer vier jaar geleden. Met deze informatie gaat mijn lichte voorkeur uit naar Eminent Frisia. Senorita Diamant (3) de merrie die dit jaar al twee keer uit acht starts wist te winnen gaat van start met de meeste ervaren gastrijder uit het gezelschap, Armin Petrak. Voor haar zou een plaats bij de eerste drie tot de mogelijkheden moeten behoren. La Chica (1) loopt bijna altijd in het geld en dat is iets wat ik haar in deze koers ook zie doen.

Plaats 1: Eminent Frisia (9)
Plaats 2: Senorita Diamant (3)
Plaats 3: Cees Butcher (8)
Plaats 4: La Chica (1)

 

Race 3: Fritz Blaume - Rennen Gästefahren I

In deze tweede draverij stappen een aantal gastrijders deze middag voor de tweede keer op de sulky. Een daarvan is de eerder genoemde Jeffrey Krappig en Armin Petrak. Armin Petrak neemt plaats achter Grazia Greenwood (9) en met een eerste plaats op 9 november zie ik haar als favoriet voor de winst in deze koers.
Jeffrey Krappig neemt in deze koers de leidsels van de in Italië gefokte Touchdown OK (10) ter hand en met de ervaring opgedaan in de vorige koers zie ik hem als tweede finishen. Zweitausend PS (2) en  Peekaboo Wibb (3) maken regelmatig fouten, maar mochten zij dat in deze koers achterweg laten dan zijn zij de paarden voor de plaatsen drie en vier.

Plaats 1: Grazia Greenwood (9)
Plaats 2: Touchdown OK (10)
Plaats 3: Peekaboo Wibb (3)
Plaats 4: Zweitausend PS (2)

 

Race 4: November-Trophy der Amateure

In deze draverij komen de amateurs aan de start. Na vier tweede plaatsen op rij lijkt de tijd rijp voor een overwinning voor Bonjour Ganyboy AM (2). Aan de zeer ervaren amatrice Linda Matzky zal het zeker niet liggen. In deze draverij is Nederland ook weer sterk vertegenwoordigd. Falco (6) de draver van Hans Sinnige eindigt bijna altijd bij de eerste vier en dat zie ik vandaag ook weer gebeuren. Dit geldt ook voor Hazel Newport (5), eigendom van Fred Handelaar. Op 22 oktober jl. wist Hazel Newport nog op deze baan over dezelfde afstand in een tijd van 1:15,2 te winnen en bleef daarbij Falco voor, die toen derde werd. Cascada (1) wordt zoals bijna altijd gereden door Sönke Gedaschko. Die kennen elkaar dus heel erg goed en dat zou de basis kunnen zijn voor een plaats bij de eerste vier.

Plaats 1: Bonjour Ganyboy AM (2)
Plaats 2: Falco (6)
Plaats 3: Hazel Newport (5)
Plaats 4: Cascada (1)

 

Race 5: Lisbeth und Georg Kwiet - Rennen November-Trophy der Amateure

De vijfde koers op deze zondagmiddag is er wederom een voor de amateurs. In het voorjaar van dit jaar wist Perfect Hall (8) vijf keer op rij te winnen, waarvan vier keer in handen van de rijder van vandaag Andre Pögel. Daarna ging het ietsjes minder met de draver, maar vandaag zou het zeker weer eens moeten lukken. De uit Denemarken komende Sisse Elmegard (3) loopt vandaag voor het eerst in Duitsland en als we naar haar prestaties daar kijken, van de zes starts twee keer eerste en drie keer derde, dan zouden we wel iets van deze Deense kunnen verwachten. Van de laatste zes starts wist Tufani Bes (6) er vier te winnen. De laatste keer dat ze op de baan verscheen was op 9 november werd ze derde in de handen van de rijdster van vandaag.
Berlijn-Mariendorf is de favoriete baan van Twelve in a Row (9). De laatste overwinning van de ruin was dan ook op deze baan op 10 september van het vorig jaar.

Plaats 1: Perfect Hall (8)
Plaats 2: Tufani Bes (6)
Plaats 3: Sisse Elmegard (3)
Plaats 4: Twelve in a Row (9)

 

Race 7: Christian Warnke - Rennen November-Trophy der Amateure

De amateurrijder Werner Schnieder heeft met Howard T (5) “goud” in handen. De ruin wist de laatste vier koersen op deze baan allemaal winnend af te sluiten. Dit gebeurde in handen van Heinz Wewering en de laatste keer liep hij zelfs zijn huidige record 1:15,4.
Als Longhire (8) zijn draf weet te behouden dan eindigt hij bijna altijd bij de eerste drie. Op 4 november werd hij derde voor o.a. Elyan Ray (6) die toen vijfde wist te worden en voor Hestia R.A. (10) die toen als zevende de finishpaal passeerde. Met Heinz Wewering op de sulky is Joeyboy (2) altijd zeer in zijn nopjes. Twee keer een eerste en een keer een tweede plaats. Het is af te wachten of Michael Hamann en Joeyboy ook een klik zullen hebben. 

Plaats 1: Howard T (5)
Plaats 2: Longhire (8)
Plaats 3: Joeyboy (2)
Plaats 4: Elyan Ray (6)

 

Race 9: Hans Malik - Rennen November-Trophy der Amateure

Op 4 november jl. kwamen Iron Steel (8), Run for the Roses (4) en Vulkan (5) elkaar al tegen. Op deze baan werd over 1609 meter de koers gewonnen door Iron Steel in een tijd van 1:11,6. De ruin had tot die dag nog nooit zo snel gelopen. We kunnen dus gerust stellen dat hij in een bloedvorm steekt. Run for the Roses en Vulkan eindigden op gepaste afstand als twee en drie.
De strijd in deze koers zal weer tussen deze drie paarden gaan waarbij we Iron Steel wel als favoriet zien vertrekken. Mighty Hanover (7) loopt ook altijd in het geld en zou hier eventueel nog wat roet in het eten kunnen gooien.

Plaats 1: Iron Steel (8)
Plaats 2: Run for the Roses (4)
Plaats 3: Vulkan (5)
Plaats 4: Mighty Hanover (7)

 

Race 10: Dirk Rohrbeck - Rennen 'Trotteur Francais'

De laatste koers op deze middag is er een voor 'Trotteur Francais' met bandenstart, met vijf dravers in het eerste band en vijf in het tweede band. Een moeilijk te voorspellen koers, waarbij mijn voorkeur licht uitgaat naar Fighter Pilot (5). Deze draver heeft het in Tsjechië zeker niet slecht gedaan en als we de tijden bekijken zou de hengst zijn debuut in Duitsland wel eens met een overwinning kunnen bekronen. Dogma TF (9) heeft na een aantal keer in Polen te hebben gelopen het in november twee keer op Berlijn-Mariendorf geprobeerd, waarvan de eerste keer op 4 november, met haar vaste rijder Pawel Ostrycharz, werd gewonnen. In deze koers werd Ellipse du Dome (3) derde. In de zeer ervaren handen van Michael Nimczyk moet dit resultaat minstens geëvenaard kunnen worden. Dame de la Vitard (7) behaalde in oktober in handen van de rijder van vandaag, Edelbert Ohmer,  in Hamburg en Berlijn-Karlshorst twee derde plaatsen.

Plaats 1: Fighter Pilot (5)
Plaats 2: Dogma TF (9)
Plaats 3: Ellipse du Dome (3)
Plaats 4: Dame de la Vitard (7)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.