Selecteer livestream

 • Belgium
 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • USA

Beelden

Beelden

Berlijn Mariendorf - 9 december

Berlijn-Mariendorf - 9 december 2018 - Start: 14:00

Race 1 - Douglas Fairbanks jr.

De eerste draverij op deze zondagmiddag in Berlijn-Mariëndorf  is er een voor paarden die in hun loopbaan nog geen 8500 euro hebben gewonnen. Gezien zijn tweede plaats, direct achter de winnaar, in een koers op 18 november over dezelfde afstand en op dezelfde baan zie ik Simba Diamant (5) met de eerste prijs van 750 euro naar stal toe gaan. De strijd om de tweede plaats zou kunnen gaan tussen Proud Miguel (1) en Elyan Ray (4), waarbij de gelopen tijden over 1900 meter van laatstgenoemde iets beter zijn. Op 22 oktober werd Elyan Ray derde in een kilometertijd van 16,0 in handen van Kornelis Kluth. De rijder die ook vandaag de ruin de weg zal wijzen. De Fransman Bourbon Hornline (2) loopt het grootste gedeelte van zijn koersen op Berlijn-Karlshorst, maar ik verwacht dat hij ook op deze baan vandaag goed uit de “hoeven” kan en dat hij in staat is om het kwartet te complemeteren.

1: Simba Diamant (5)
2: Elyan Ray (4)
3: Proud Miguel (1)
4: Bourbon Hornline (2)

 

Race 2 - Trotto.de V7+ 

Trainer Viktor Gentz heeft in deze draverij twee paarden in de strijd. Hij heeft er voor gekozen om de favoriet, Tiffany Diamant (8), voor deze koers te laten rijden door Lea Ahokas. Victor neemt zelf plaats achter Genever (1). Voor de tweede en derde plaats zie ik echter eerder Zweitausend PS (2) en Levana RA (3) in aanmerking komen. Beide kwamen elkaar op 25 november twee keer tegen. De eerste keer was  Levana RA de betere van de twee en de tweede keer was dit omgedraaid. Ik verwacht dat vandaag Levana RA weer de sterkste van deze twee zal zijn.

1: Tiffany Diamant (8)
2: Levana RA (3)
3: Zweitausend PS (2)
4: Genever (1)

 

Race 3 - Angelika Milster

In deze derde draverij van de middag zal Harley As (4) verschijnen. De ruin, gereden door Lea Ahokas, werd in zijn laatste drie starts in Berlijn-Mariëndorf  een keer tweede en twee keer eerste. De laatste koers werd gelopen in Hamburg op 2 december en deze werd ook in winst omgezet. We kunnen dus gerust stellen dat de vorm aanwezig is. Een vorm die Falco (1) ook heeft gevonden sinds hij zijn koersen hier op deze baan loopt. Van de zes starts een keer derde, vier keer tweede en zijn laatste koers op 25 november wist hij zelfs in een overwinning om te zetten. Met Rainbow Diamant (9) hebben we voor de derde kaar vanmiddag een “diamant” in de baan. In tegenstelling tot de naamgenoten uit koers 1 en 2 zie ik Rainbow deze koers niet verder komen dan een derde stek. Skyfall (7) die op 18 november in Gelsenkirchen tweede werd over een afstand van 1609 meter in een kilometertijd 13,0 zie ik hier het viertal volmaken.

1: Harley As (4)
2: Falco (1)
3: Rainbow Diamant (9)
4: Skyfall (7)

 

Race 4 - John Cassavetes

Irabelle (4) wist dit jaar van haar negen starts zes keer in het geld te lopen. Bonanomi CG (2) scoort op dat vlak maar liefst 100%. Van de vijf starts wist zij iedere bij de eerste vijf aankomende te zijn. Een overwinning wist zij echter nog niet te behalen. Na twee zeer hoopvolle starts had Cora Sun (1) er de laatste keer in Hamburg niet zo veel zin in en werd uitgeschakeld omdat zij de vereiste draf niet kon volhouden. Als Beebee BR (5) er vandaag zin in heeft en haar draf weet te behouden dan moet zij in staat worden geacht om in deze koers bij de eerste vier te eindigen.

1: Bonanomi CG (2)
2: Cora Sun (1)
3: Irabelle (4)
4: Beebee BR (5)

 

Race 5 - John Malkovich

En jawel, weer een “diamant” in de arena. Deze keer Toscanini Diamant (12). Zijn eerste twee starts in Gelsenkirchen wist hij om te zetten in overwinningen en het zal mij niet verbazen als hij vanmiddag weer goud zal halen. Hij krijgt in deze koers wel te maken met Höwings Winston (11) die het zoet van de overwinning ook al een keer mocht proeven. Bovendien passeerde hij ook al drie keer als tweede de finish. Al moet er hierbij wel geschreven worden dat deze resultaten allemaal op de baan van Berlijn-Karlshorst behaald werden. De tijd (18,6) die Meghan Trainor (3) in haar kwalificatieproef liep, klonk voor een ieder die belangen in haar heeft, als muziek in de oren. Het is uiteraard nog wel afwachten hoe ze het in haar eerste echte koers gaat doen. Virginias Prime (5) heeft inmiddels zijn vuurdoop gehad en wist zijn eerste koers met een derde plaats te bekronen.

1: Toscanini Diamant (12)
2: Höwings Winston (11)
3: Virginias Prime (5)
4: Meghan Trainor (3)

 

Race 6 - Kirk Douglas

De zesde draverij vanmiddag is er een met bandenstart, waarin acht paarden vanuit de draai de strijd met  elkaar zullen aangaan. Een open koers waarin meerdere kanshebbers voor de overwinning zijn. Mijn voorkeur gaat uit naar Out of the Slums (5). Op 22 oktober werd hij in een kilometertijd van 13,4 tweede over de afstand van 1609 meter. Mighty Hanover (8) mag ook zeker niet in het rijtje van de favorieten ontbreken. Hij loopt op deze baan ook altijd bijzonder snelle tijden al wil hij nog wel eens een misstapje maken. Gobelin (2) zijn laatste overwinning op deze baan dateert van maart dit jaar. De drie overwinningen die hij daarna nog boekte waren in Berlijn-Karlshorst. Fittipaldi (3) lag in zijn laatste koers op 26 november tot op een paar honderd meter van de finish in een winnende positie, maar had niet voldoende over en moest zich op het laatste stuk door vijf paarden laten passeren.   

1: Out of the Slums (5)
2: Mighty Hanover (8)
3: Gobelin (2)
4: Fittipaldi (3)

 

Race 7 - Beau Bridges

De laatste keer dat Diego de Bellay (7) met Michael Nimczyk van start ging wisten zij samen de hoofdprijs in de wacht te slepen. Dat was ook op de baan van vandaag en over dezelfde afstand. Een aantal dravers uit deze koers kwamen elkaar een paar weken geleden ook al tegen waarbij Demm Dirac (5) voor Dogma TF  (6) de finishpaal passeerde. In dezelfde koers werden Diopsyd Izabelli TF (2), Elka Ludoetka TF (3) en Exocet de Tortuga (4) uitgeschakeld. Ik verwacht dat Dark Look (8) mijn viertal compleet zal maken.

1: Diego de Bellay (7)
2: Demm Dirac (5)
3: Dogma TF  (6)
4: Dark Look (8)

 

Race 8 - Johannes B. Kerner

De absolute favoriet in deze koers zal  Woodbrown Beauty (3) zijn. De merrie heeft haar eerste vier koersen allemaal in een overwinning weten om te zetten. Mijn verwachting is dan ook dat daar vandaag de vijfde aan toegevoegd zal worden. Irma la Douche (4) zal met haar laatste twee overwinningen menig wedder weten te verleiden om een gokje op haar te wagen. In deze koersen had Michael Nymczyk achter haar plaats genomen en dat gaat hij vandaag ook weer doen. De overwinning van Ear to Earth (6) op 18 november in een kilometertijd van 16,5 is er een om rekening mee te houden. Prinz Friedrich (7) doet altijd zijn best en is dat is terug te zien in zijn prestaties dit jaar. In elf van zijn vijftien starts liep hij in het geld.

1: Woodbrown Beauty (3)
2: Irma la Douche (4)
3: Ear to Earth (6)
4: Prinz Friedrich (7)

 

Race 9 - Judi Dench

Het paard waar in deze koers alle schijnwerpers op gericht zullen zijn is Sandsturm (3). Zijn laatste twee koersen wist hij in een overwinning om te zetten. Deze werden echter wel in Gelsenkirchen en Mönchengladbach behaald. De laatste keer dat Sandsturm in Berlijn-Mariëndorf liep was in april van dit jaar. Hij werd toen tweede over dezelfde afstand als vandaag in een kilometertijd van 15,4. De plaatsen twee, drie en vier zijn zeer lastig te voorspellen. De “best of the rest” lijkt mij Love Victory (6). De laatste keer in Gelsenkirchen sprong ze weg, maar de keren daarvoor was ze meer dan regelmatig voorin de uitslag terug te vinden. Voor de derde en vierde plaats komen volgens mij Max Vacation (2) en Intelligente (5) in aanmerking.

1: Sandsturm (3)
2: Love Victory (6)
3: Max Vacation (2)
4: Intelligente (5)

 

Race 10 - Hape Kerkeling

Na een indrukwekkende reeks van vijf overwinningen op een rij ging het daarna ietsjes minder met Perfect Hall (8), maar op 25 november stond de ruin er weer. Hij wist over dezelfde afstand als vandaag te winnen en deed dat bovendien met hetzelfde startnummer als vandaag. Wat zou dan nog een overwinning in de weg kunnen staan? De tegenstand zou kunnen komen van Nordic Jaycee (2), die zijn laatste koers in Hamburg wist te winnen, maar daar gaan de dravers linksom en vandaag in Berlijn-Mariëndorf rechtsom. De merrie Grazia Greenwood (5) deed het op haar laatste koers, toen zij op het laatste recht eind haar draf niet wist te behouden, na het hele jaar zeer verdienstelijk. Ze was in haar achttien starts maar liefst dertien keer in het geld. Het gebeurt nog wel eens dat  Flavio As (7) de draf niet weet vol te houden, maar als dat vandaag wel lukt dan zie ik de ruin mijn viertal volmaken.

1: Perfect Hall (8)
2: Nordic Jaycee (2)
3: Grazia Greenwood (5)
4: Flavio As (7)

 

Race 11 - Wolfgang Fierek

In de laatste koers vanmiddag zien we Yen (5). Een zeer succesvolle merrie die er vijftien maanden tussenuit is geweest, maar op 25 november was zij weer terug. En hoe! In de kwalificatieproef liep zij een kilometertijd van 15,2. We kunnen dus gerust stellen dat ze er weer helemaal is. Wat zou het mooi zijn als ze haar comeback meteen met een overwinning zou kunnen vieren. In dezelfde kwalificatieproef liep ook Jorma Bo (2) die een nog snellere kilometertijd liet noteren, namelijk 14,8. Jorma Bo die ook maar liefst zes maanden niet in de baan was verschenen. De strijd gaat hier dus tussen deze twee “herintreders” waarbij mijn voorkeur toch lichtjes naar Jorma Bo uitgaat. De strijd om de derde en vierde plaats zal gaan tussen Sansibar Diamant (1) en Maine (3).

1: Jorma Bo (2)
2: Yen (5)
3: Sansibar Diamant (1)
4: Maine (3)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.