Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Berlijn-Mariendorf - 10 februari

Berlijn-Mariendorf - zondag 10 februari - Start: 13:25

Race 1. André Pögel - Rennen 'Trotteur Francais'

In de eerste koers van de middag zien we Chance Classique (6) aan de start verschijnen. Iets meer dan een week geleden was de merrie te zien in een koers in Wolvega. Hierin werd ze tweede achter Do You Love Me. In dit kleine veld van zes paarden is de tegenstand aanzienlijk minder en moet deze koers zonder al te grote problemen gewonnen kunnen worden. Normaal gesproken is Cash de Mortree (3) de enige die roet in het eten zou kunnen gooien. Na een eerste plaats op 23 december werd de zevenjarige ruin op 13 januari  tweede op gepaste afstand achter Chance Classique. Baliverne Buroise (4) finishte toen als derde. Het zou mij niets verbazen als de nummers een, twee en drie uit die koers vandaag weer in deze volgorde zullen finishen. Dogma TF (2) loopt haar koersen altijd op de baan van vanmiddag en doet dat naar behoren. 

 

1: Chance Classique (6)
2: Cash de Mortree (3)
3: Baliverne Buroise (4)
4: Dogma TF (2) 

 

Race 2. Locarno – Rennen

De tweede koers van de middag telt een aantal dravers die voor de overwinning in deze koers in aanmerking komen. Mijn lichte voorkeur gaat uit naar Elyan Ray (7). De achtjarige ruin zal vanmiddag worden gereden door Heinz Wewering. De succesvolste pikeur ooit die 28 januari jl. zijn 69e verjaardag vierde. Hij stapt vanmiddag voor de tweede keer dit jaar op de kar. Thomas Panschow neemt vanmiddag voor de derde achtereenvolgende keer plaats achter Gameboy Newport (6). Een tweede en een derde plek waren tot nu het resultaat en de tijden die werden gelopen (17,7 en 17,4) zijn ook zeker niet slecht te noemen. Irabelle (1) is een zeer trouwe vijfjarige merrie die bijna altijd in het geld loopt. Bovendien wist ze op de baan van vanmiddag ook al eens een tijd van 16,1 neer te zetten. Het heeft eventjes geduurd, maar het lijkt erop dat Merete (2) eindelijk de vorm te pakken heeft.

1: Elyan Ray (7)
2: Gameboy Newport (6)
3: Irabelle (1)
4: Merete (2)

 

Race 3. Wolfgang Nimczyk – Rennen

In de derde koers zien we een groot aantal dravers aan de start verschijnen die nog wel eens moeite hebben om de koers zonder fouten uit te lopen. Als Shalala (8) er zin in heeft en blijft draven dan is zij gezien haar record van 16,2 en haar laatste tweede plaats in Gelsenkirchen  mijn favoriet om de tweede overwinning in haar loopbaan bij te schrijven. Flying Marceaux (4) ging in zijn eerste koers op 27 januari als favoriet van start, maar kwam niet verder dan een derde plaats. Höwings Samurai (5) is een van de weinige in dit gezelschap die zelden een fout maakt. Op basis hiervan zou een plaats bij de eerste drie in deze koers tot de mogelijkheden moeten behoren. Bij zijn laatste optreden in Berlijn-Mariëndorf werd Giacomo (7) tweede, maar de laatste keer ging het in Berlijn-Karlshorst weer mis en werd de ruin uitgeschakeld.

1: Shalala (8)
2: Flying Marceaux (4)
3: Höwings Samurai (5)
4: Giacomo (7)

 

Race 4. André Dujardin – Rennen

Oui Cherie (4) wist in haar laatste start op 13 januari haar eerste overwinning te behalen. De keer daarvoor werd de merrie ook al een keer tweede op deze baan in een kilometertijd van 16,4. Zij lijkt mij dan ook het aangewezen paard om deze eerste koers van de V5 op de tickets als winnaar te noteren. Odin’s Oak (7) kwam in zijn loopbaan vijf keer aan de start en wist hiervan al vier keer in het geld te draven. De laatste keer werd hij tweede achter Meghan Trainor in een kilometertijd van 17,4. Samu (2) komt voor het eerst vanmiddag in actie op deze baan. De laatste keer werd de vierjarige ruin eerste in Berlijn-Karlshorst. Dit in tegenstelling tot Bella Romantica (6) die bijna al haar koersen op de baan van vanmiddag loopt. Ze wist nog nooit te winnen, maar loopt zo goed als altijd in de prijzen.

1: Oui Cherie (4)
2: Odin’s Oak (7)
3: Samu (2)
4: Bella Romantica (6)

 

Race 5. Michael Nimczyk – Rennen

In deze koers de strijd om de overwinning tussen de kampioen van toen, Heinz Wewering, en de kampioen van nu, Michael Nimczyk. Mijn lichte voorkeur gaat uit naar de laatste die plaatsneemt achter Sandsturm (8). De laatste keer, toen Hans Bornmann achter de ruin zat, ging het in Mönchengladbach mis. De keren daarvoor dat Michael Nimczyk de leidsels in handen had, werd er maar liefst drie keer gewonnen. Mon Filou (7) zal worden gereden door Heinz Wewering. Samen wisten zij op 9 december in een kilometertijd van 16,4 te winnen. De Zweedse Genever (4) kan in Berlijn-Mariëndorf ook heel erg goed uit de hoeven. Zo wist de ruin op 23 december al eens een keer in een kilometertijd van 15,5 te winnen. Toen was de afstand echter wel korter dan vanmiddag.  Voor Here I am (2) is de afstand van 2500 meter geen enkel probleem. De hengst weet altijd zeer snelle tijden neer te zetten.

1: Sandsturm (8)
2: Mon Filou (7)
3: Genever (4)
4: Here I am (2)

 

Race 6. Ulrich Mommert – Rennen

Zal in deze koers Stradivari (7) de eerste viool spelen en deze koers op zijn naam kunnen schrijven? Gezien zijn laatste optreden op deze baan op 13 januari zou dit zeker moeten lukken. Deze koers wist hij te winnen in een kilometertijd van 14,5.  Er zijn echter meerdere “kapers op de kust”. Sammy (5) wist zijn laatste koers hier ook te winnen, maar in een minder snelle kilometertijd, namelijk 16,7. En laten we vooral Nordmann (6) niet over het hoofd zien. Ook hij wist zijn laatste koers hier te winnen op 23 december en dat in een kilometertijd van 14,0. En dan is er nog Pompano Julian (2), die wist zijn laatste drie koersen te winnen. Deze waren echter in München – Daglfing en de laatste dateert alweer van drie maanden geleden. Het is dus afwachten of hij die vorm nog steeds heeft. Kortom een moeilijke koers om een “vaste” winnaar aan te wijzen. Ik hou het echter toch op de eerstgenoemde in dit stukje, Stradivari.

1: Stradivari (7)
2: Sammy (5)
3: Nordmann (6)
4: Pompano Julian (2)

 

Race 7. Winter-Pokal des VDT

Net als in de vorige koers zal de favoriet gereden worden door Michael Nimczyk. Met hetzelfde startnummer als vandaag wist TomNJerry Diamant (5) op 13 januari te winnen in een tijd van 14,2. Gustavson Be (6) liep zijn laatste twee koersen buiten Duitsland, maar zijn laatste optreden op de baan van vanmiddag zullen nog maar weinig liefhebbers zijn vergeten. Op 22 oktober won hij in 13,4 over dezelfde afstand als vandaag. De strijd om de overwinning zal dan ook hoogstwaarschijnlijk tussen deze twee paarden gaan. Tragopan Jet (3) wist al een keer derde te worden in een koers achter TomNJerry Diamant. Wat mij betreft is dit ook vandaag het hoogst haalbare voor de zevenjarige ruin in deze koers. Run for the Roses (7) loopt ook altijd zeer snelle tijden, maar wist hier voor het laatst in maart 2017 te winnen.

1: TomNJerry Diamant (5)
2: Gustavson Be (6)
3: Tragopan Jet (3)
4: Run for the Roses (7)

 

Race 8. Ronja Walter – Rennen

Max Vacation (6) maakte in zijn laatste start direct achter de startauto een fout en werd uitgeschakeld. De keer daarvoor werd hij in Berlijn-Karlshorst eerste en als hij vandaag goed van start gaat is hij in deze koers het aangewezen paard om als eerste de finishpaal te passeren. In de koers waarin Max Vacation werd uitgeschakeld werd Let's Twist a Lot (4) derde. De merrie lag enige tijd tweede, maar had niet voldoende kracht om de koploper te passeren en werd op het laatste rechte eind ook nog eens naar de derde plaats verwezen. De in Nederland gefokte achtjarige merrie Everpolly Boko (7) loopt nog steeds trouw haar koersjes, maar haar beste periode was als vierjarige toen zij vele keren wist te winnen. Iets wat vandaag zo goed als zeker niet zal gaan gebeuren, maar een plaats bij de eerste vier moet tot de mogelijkheden behoren. Met Höwings Rohini Z (5) denk ik het paard te hebben wat mijn kwartet  volmaakt.

1: Max Vacation (6)
2: Let's Twist a Lot (4)
3: Everpolly Boko (7)
4: Höwings Rohini Z (5)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.