Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Berlijn-Karlshorst - 17 februari

Berlijn-Karlshorst - zondag 17 februari - Start: 14:00

Race 1. Preis der Siegwette

Op deze zondagmiddag in Berlijn-Karlshorst een programma van acht, matig, bezette koersen waarvan vijf koersen met zes deelnemers en twee met maar vijf deelnemers. De eerste draverij vanmiddag is een koers voor dravers die in hun carrière nog geen 900 euro hebben verdiend. Fidelity AV (5) verscheen dit jaar twee keer aan de start in Berlijn-Karlshorst en werd een keer derde en een keer tweede. Een reden voor mij om haar als favoriet voor deze koers aan te wijzen. Bovendien heeft zij van de zes deelnemers ook nog eens de snelste kilometertijd gelopen, namelijk 18,4. Lady Russgi (6) kwalificeerde zich in september van het vorig jaar nadat ze meer dan een jaar niet aan de start was verschenen. Vervolgens liep ze twee koersen met een vijfde en een vierde plaats. Voor wat betreft de overige vier dravers is het moeilijk aan te geven wie hiervan in dit kleine veld vooraan zou kunnen meedoen. Ik hou het hierbij op Pivot (2), die zich op 9 december in Berlijn-Mariëndorf kwalificeerde in een kilometertijd van 21,7 en op El Kantara (4).

1: Fidelity AV (5)
2: Lady Russgi (6)
3: Pivot (2)
4: El Kantara (4)

 

Race 2. Preis der Lunch

De laatste start van Thunder Jet (5) op deze baan op 5 februari leverde een overwinning voor de achtjarige ruin op. De koers van vanmiddag gaat over dezelfde afstand en dezelfde rijder, Jorma Oikarinen, neemt weer plaats op de kar Je zou dus kunnen verwachten dat dit koppel weet wat winnen is en dat vanmiddag de tweede overwinning op rij bijgeschreven kan worden. In de koers die Thunder Jet wist te winnen, werd Laufey (4) uitgeschakeld. Daarvoor was zij in een kilometertijd van 15,3 al eens een keer derde geworden op de baan van vanmiddag. Max Vacation (1) viel afgelopen zondag heel erg tegen toen deze zevende in Berlijn-Mariëndorf werd. Dat de ruin het echt wel kan bewijst zijn eerste plaats op deze baan op 30 december van het vorig jaar. Falco (6), de zevenjarige ruin van Hans Sinnige, gaat het vanmiddag voor het eerst in zijn loopbaan in Berlijn-Karlshorst proberen. Normaal gesproken moet er in dit kleine veldje een plaats bij de eerste vier voor hem inzitten.

 

1: Thunder Jet (5)
2: Laufey (4)
3: Max Vacation (1)
4: Falco (6)

 

Race 3. Preis der www.wettstar-pferdewetten.de

Gobelin (1) wil nog wel eens een foutje maken, maar als hij dit vandaag achterwege weet te laten dan is hij wat mij betreft de winnaar van deze koers met maar vijf deelnemers. Classic St Pat (5) wist in mei van het vorig jaar over de afstand van vanmiddag al eens een keer in Berlijn-Karlshorst te winnen. De tienjarige ruin heeft in dit mini veldje de hoogste winsom en ook nog eens veruit het snelste record. In zijn laatste koers werd hij tweede en bleef daarmee Janus R.A. (4) voor. Panasonic Diamant (3) loopt de meeste van zijn koersen in Berlijn-Mariëndorf. Hij loopt bijna altijd in het geld, wat vandaag ook een niet al te groot probleem zal zijn, maar voor zijn laatste overwinning moeten we wel meer dan een jaar terug.

1: Gobelin (1)
2: Classic St Pat (5)
3: Janus R.A. (4)
4: Panasonic Diamant (3)

 

Race 4. Stamer-Cup

Het grootst bezette veld van de middag met negen paarden, met wat mij betreft Smilla (4) als favoriet voor de zege. De vierjarige merrie kwam in haar loopbaan tot nu toe acht keer aan de start en wist even zoveel keer in het geld te lopen. In haar laatste koers op 27 januari boekte zij haar eerste overwinning. Prinz Friedrich (1) loopt vanmiddag zijn eerste koers in dit jaar. Zijn laatste op 30 december op deze baan wist hij met een overwinning af te sluiten. Een voorbeeld van trouw is Ring the Bell (3). In zijn laatste zestien starts was hij op één keer na in het geld. Een vraagteken in deze koers is de Zweedse merrie Carmen Brick (7). Zij loopt vanmiddag haar eerste koers in Duitsland. In Zweden kon ze redelijk meekomen, maar liep daar wel goede tijden.

1: Smilla (4)
2: Prinz Friedrich (1)
3: Ring the Bell (3)
4: Carmen Brick (7)

 

Race 5. Preis des SoVD LV Berlin-Brandenburg

Lewandowski (3) liep in 2019 tot nu toe één koers en deze werd gewonnen in een kilometertijd van 17,4. De vorm is er dus en in dit, wederom, kleine veldje moet de tweede overwinning zeker tot de mogelijkheden behoren. Flashes Love (2) loopt altijd zeer verdienstelijke koersen op deze baan, maar de ruin wil nog wel eens vergeten dat hij moet draven. Oui Cherie (4) komt vanmiddag voor het eerst in Berlijn-Karlshorst aan de start. In Berlijn-Mariëndorf wist de vierjarige merrie al eens een keer te winnen. Van de overige twee paarden gaat mijn voorkeur uit naar Bella Romantica (5). Zij moet hier gewoon bij de eerste vier kunnen eindigen.  

1: Lewandowski (3)
2: Flashes Love (2)
3: Oui Cherie (4)
4: Bella Romantica (5)

 

Race 6. Preis der Daily Double Wette

Piece of Cake (2) liep haar laatste koersen in Zweden en wist de laatste over de mijl daar in een kilometertijd van 16,4 te winnen. Roman Matzky zat daar toen op de kar en dat gaat hij vandaag ook weer doen.  Het gevaar voor de merrie komt in deze koers van de in Zweden gefokte Elyan Ray (4) en Gameboy Newport (3). Beiden wisten hier al een keer te winnen. Elyan Ray op 12 oktober in een kilometertijd van 19,8 en Gameboy Newport in een kilometertijd van 18,8. Van deze twee denk ik dat, gezien zijn laatste prestaties, Gameboy Newport het verste kan komen. Jan Hazelaar (1) voelt zich in Gelsenkirchen altijd prima thuis. Zijn eerste start in Berlijn-Karlshorst was niet echt een succes te noemen. Op 5 februari werd hij uitgeschakeld.

1: Piece of Cake (2)
2: Gameboy Newport (3)
3: Elyan Ray (4)
4: Jan Hazelaar (1)

 

Race 7. www.wettstar-pferdewetten.de - Rennen

Na twee tweede plaatsen op rij lijkt het er vanmiddag op dat Lingala (3) weer eens haar neus als eerste over de finish kan drukken. Vorig jaar wist zij dat ook al eens een keer hier te doen. Hetzelfde geldt min of meer ook voor Ixpress (6). In haar laatste twee koersen op deze baan kwam zij ook beide keren als tweede over de finish. Zij liep echter nog op 27 januari in Berlijn-Mariëndorf en werd daar toen derde. Zijn laatste overwinning is van iets meer dan een jaar geleden. Op 10 februari vorig jaar werd er gewonnen in een kilometertijd van 19,3. Irabelle (2) loopt haar koersen bijna altijd met Victor Gentz op de kar en zij doen het zeker niet onverdienstelijk. Vanmiddag neemt Kristina Gust voor de eerste keer plaats achter de merrie. Heidi Greenwood (1) wist in haar laatste koers derde te worden, net achter de favoriet van vanmiddag Lingala.  

1: Lingala (3)
2: Ixpress (6)
3: Irabelle (2)
4: Heidi Greenwood (1)

 

Race 8. Auf Wiedersehen am Freitag, 1. März« Rennen

De laatste koers vanmiddag is er een met bandenstart. Exclusive Fire (1) lijkt het een beetje kwijt te zijn. De hengst zette aan het begin van het vorig jaar een aantal goede resultaten neer. In zijn laatste koersen werd hij iedere keer uitgeschakeld. Als hij vanmiddag de fouten achterwege weet te laten dan moet hij hier weer eens kunnen winnen. De in Nederland gefokte Ghostbuster S (2) wist in haar loopbaan nog nooit te winnen. Iets wat volgens mij vanmiddag ook niet zal gaan gebeuren, maar een plaats voorin moet mogelijk zijn. Hallo Bo (4) en Bud Spencer (5) komen voor de overige plaatsen in aanmerking.

1: Exclusive Fire (1)
2: Ghostbuster S (2)
3: Hallo Bo (4)
4: Bud Spencer (5)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.