Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Berlijn-Karlshorst - 10 november

Berlijn-Karlshorst - zondag 10 november 2019 - Start: 13:30

Race 1. Preis der Siegwette

In de eerste koers van deze dag op de drafbaan van Berlijn-Karlshorst zullen er zes dravers aan de start verschijnen over een afstand van 2000 meter. In zijn laatste koers in Berlijn-Mariëndorf ging het heel snel, waren er meer deelnemers en was de tegenstand aanzienlijk sterker dan dat Gobelin (4) vanmiddag tegen zal komen. De ruin uit de training van Victor Gentz is dan ook voor mij de favoriet in deze koers. Het laatste optreden in Berlijn-Karlshorst op 29 september resulteerde voor Tragopan Jet (3) in een uitschakeling. De koers daarna moest hij Larsson en Malory voor laten gaan en dat is zeker geen schande. Eerder dit jaar wist hij hier echter al een keer te winnen. Astasia du Vivier (2) beschikt over meer dan voldoende snelheid, maar wil tijdens de koers nog wel eens wat mispasjes maken. Iets waar Ramazotti Diamant (1) zich zelden of nooit schuldig aanmaakt. In negentien starts dit jaar finishte de negenjarige ruin zestien keer in het geld.

1: Gobelin (4)
2: Tragopan Jet (3)
3: Astasia du Vivier (2)
4: Ramazotti Diamant (1)

 

Race 2. 

Woodbrown Beauty (5) liep dit jaar zeven koersen en won er daar drie van, waarvan twee in Berlijn-Karlshorst. Het ligt dan ook zeer voor de hand dat deze vijfjarige merrie in deze koers als favoriet voor de eindzege zal vertrekken. In de laatste koers die zij hier met vele lengten voorsprong won op 27 oktober jl. werd Cherry Lady S (2) in het veldje van vijf tweede. Trainer Victor Gentz heeft in deze koers twee, door hem getrainde, dravers in de strijd. Oui Cherie (6) en G.G.'s Victoria (7). Ondanks dat de trainer de keuze gemaakt heeft om zelf plaats te nemen achter eerstgenoemde gaat mijn voorkeur toch uit naar G.G.'s Victoria. Lusiana Bo (1) heeft dit jaar pas één officiële koers gelopen en passeerde hierin als vierde de finishpaal. Vorige jaar zette de merrie een aantal goede verrichtingen neer voordat ze in drie koersen achter elkaar uitgeschakeld werd en voor meer dan acht maanden uit het gezichtsveld verdween. 

1: Woodbrown Beauty (5)
2: Cherry Lady S (2)
3: G.G.'s Victoria (7)
4: Lusiana Bo (1)

 

Race 3. Preis der V5-Wette

Rien n'est plus (4) lijkt in haar laatste drie koersen de vorm gevonden te hebben. Een derde plaats in Berlijn-Mariëndorf en twee keer, op 29 september en op 27 oktober, winst op de baan van vandaag. Het feit dat trainer Manfred Zwiener gekozen heeft om haar zelf te rijden en de leidsels van trainingsgenoot, Lucky Star (3), over te geven aan Matthieu Hegewald zegt voldoende over de verwachtingen in deze koers. Flying Blue (6) is een paard wat zeker roet in het eten zou kunnen gooien van de ambities van Manfred Zwiener. De driejarige ruin loopt over het algemeen zijn koersen in Hamburg, waar hij regelmatig hele goede verrichtingen neerzet. Vandaag maakt hij zijn debuut op de baan van Berlijn-Karlshorst. Suprisingly Diva (5) begon haar draversloopbaan bij Caroline Aalbers en staat nu al enige tijd bij trainer Dennis Spangenberg die in haar laatste start hier tweede wist te worden en daarbij o.a. de eerder genoemde Lucky Star achter zich wist te houden. Van de overige deelnemers in deze koers zie ik Ide Beemd (7) het verste komen.

1: Rien n'est plus (4)
2: Flying Blue (6)
3: Suprisingly Diva (5)
4: Ide Beemd (7)

 

Race 4. Preis der Viererwette

De tweede koers van de V5 is er eentje voor de amateurs waarin het moeilijk is om een "vaste" winnaar aan te wijzen. Ik verwacht dat de winnaar zal komen uit de drie paarden die vanaf de tweede startrij achter de auto zullen starten. Hierbij gaat mijn voorkeur enigszins uit naar Lewandowski (9). De laatste twee koersen in Hamburg viel de vierjarige hengst met een vijfde en vierde plaats wat tegen. Hij lijkt op de baan van Berlijn-Karlshorst beter uit de voeten te kunnen. Hij won hier dit jaar al drie keer en werd twee keer tweede. Deze verrichtingen zette hij neer in snellere kilometertijden dan de tijden die Proud Miguel (10) bij zijn twee overwinningen in september liet noteren. Goofy Wan (11) won hier zijn laatste koers, maar lijkt tegen de twee eerder genoemde dravers in deze koers te kort te komen. Een derde plaats lijkt mij voor deze in Nederland gefokte merrie het maximaal haalbare. Van de paarden in het eerste gelid geef ik Nu Cascada HS (3) de meeste kans om in deze koers een rol van betekenis mee te gaan spelen in de strijd om de hogere geldprijzen. 

1: Lewandowski (9)
2: Proud Miguel (10)
3: Goofy Wan (11)
4: Nu Cascada HS (3)

 

Race 5. »30 Jahre Mauerfall«

In deze koers lijkt het er op dat de winnaar minder moeilijk te voorspellen is. Herbie Dot (7) werd in zijn laatste koers vierde, maar hierin was de tegenstand aanzienlijk zwaarder dan dat deze vandaag is. Van de zeven starts dit jaar liep hij zes keer in het geld en hiervan werd er twee keer gewonnen op de baan van vandaag. De enige waarvan ik verwacht dat deze het hem moeilijk zal kunnen maken is Wildest Dreams (5). Kijkend naar zijn laatste twee verrichtingen lijkt het er op dat hij de vorm te pakken heeft. Na een tweede plaats achter Izzi's Newport won hij de koers daarna op een zeer overtuigende wijze. Een draver die ook zeker niet op de wedtickets mag ontbreken is Here I am (2). De vijfjarige hengst van Love You deed het vorig jaar heel erg goed, maar heeft dit jaar nog niet heel veel koersen gelopen. Als laatste neem ik in mijn voorspelling voor deze koers Dukenightstar VS (1) mee. Zijn laatste verrichting hier, een derde plaats, geeft een wel wat vertekend beeld omdat er in deze koers uiteindelijk maar vier van de vijf deelnemers dravend de finish passeerden.

1: Herbie Dot (7)
2: Wildest Dreams (5)
3: Here I am (2)
4: Dukenightstar VS (1)

 

Race 6.

De zesde koers is een draverij voor de dames onder de dravers. Met acht overwinningen uit dertien starts dit jaar zal Smilla (4) ongetwijfeld in deze koers als favoriet vertrekken. Haar laatste drie koersen waarvan twee met de rijder van vandaag wist zij alle in een overwinning om te zetten. De tegenstand in deze koers moet zij overigens zeker niet onderschatten want Kiss Me Bo (8) weet ook wat winnen is. Uit zestien starts passeerde zij ook al zes keer dit jaar als eerste de finishpaal. Het is vandaag echter wel haar eerste start in Berlijn-Karlshorst. So Keck (2) liep in de zomer een aantal zeer sterke koersen, maar lijkt de laatste tijd een beetje zoekende naar haar vorm. Ik zou haar echter zeker niet weglaten op de wedtickets. Fitforfun (1) werd in haar koers op een door de regenval zeer zware baan in Berlijn-Karlshorst op 29 september uitgeschakeld. In haar overige koersen dit jaar deed de merrie uit de stal van Dirk Hafer niets verkeerd.   

1: Smilla (4)
2: Kiss Me Bo (8)
3: So Keck (2)
4: Fitforfun (1)

 

Race 7. Stamer Cup 2019

De strijd om de overwinning in deze tweede koers voor amateurs zal gaan tussen Fittipaldi (8) en Eminent Frisia (2) die beiden in Berlijn-Karlshorst getraind worden. Mijn voorkeur gaat uit naar de in Nederland gefokte Eminent Frisia die haar laatste twee koersen hier won. De ook in Nederland gefokte Falco (7) is in deze koers van de partij en ik verwacht de ruin van eigenaar Hans Sinnige ook zeker in het trio. De rijdster van vanmiddag, Anna-Lisa Kunze, wist deze ruin dit jaar namelijk al drie keer als eerste over de finish te sturen. Nelly Pepper (6) was dit jaar maar drie keer buiten het geld en mag in deze koers ook zeker niet over het hoofd worden gezien.

1: Eminent Frisia (2)
2: Fittipaldi (8)
3: Falco (7)
4: Nelly Pepper (6)

 

Race 8. Preis der Daily Double 

De achtste koers is er eentje voor dravers die nog geen 1000 euro voor hun eigenaar verdiend hebben. Funny Valentine (6) zit hier met haar 800 euro winsom al aardig in de buurt en als zij vandaag wint zal zij daar 450 euro aan kunnen toevoegen. Gezien haar recente overwinning op 27 oktober behoort dat ook zeker tot de mogelijkheden. Fandjo (7) was met een tweede en derde plaats al heel dichtbij een overwinning, maar de vierjarige Fransman is nog vrij onregelmatig en wil onderweg nog wel eens een foutje maken. In de eerste koers na haar kwalificatie finishte Cashgirl Hall (2) als tweede in een kilometertijd van 20,4 achter de favoriet in deze koers Funny Valentine. Lana del Rey (3) liep eerder dit jaar een aantal koersen in Denemarken en is daarna voor een periode van ruim zeven maanden niet meer aan de start verschenen tot 31 oktober toen zij zich in een kilometertijd van 22,1 wist te herkwalificeren.

1: Funny Valentine (6)
2: Fandjo (7)
3: Cashgirl Hall (2)
4: Lana del Rey (3)

 

Race 9. »Auf Wiedersehen am Sonntag, 24. November« Rennen

Een mini veldje van zes paarden in de laatste koers en dat zou een mooie kans moeten zijn voor Timoka Corner (2) om haar derde overwinning in haar loopbaan te behalen. In haar laatste twee starts in Berlijn-Karlshorst was zij beide keren succesvol. In haar laatste koers liet zij hierbij een andere deelnemer van vandaag, flat rate hall (1), achter zich. Magic Love (6) liep dit jaar vijf koersen en was daarvan vier keer in het trio. De andere keer werd zij uitgeschakeld. Ildikó (4) is zeer onregelmatig en werd in meer dan de helft van haar koersen uitgeschakeld. Als zij vandaag de koers dravend weet te volbrengen dan moet een plaats bij de eerste vier in dit kleine veldje tot de mogelijkheden behoren.

1: Timoka Corner (2)
2: flat rate hall (1)
3: Magic Love (6)
4: Ildikó (4)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.