Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Berlijn-Karlshorst - 1 mei

Berlijn-Karlshorst – woensdag 1 mei – Start: 13.15 uur

Race 1: 15 Jahre Pferdesport Berlin-Karlshorst - Rennen

Negen koersen in Karlshorst op de ‘Dag van de Arbeid’. Camus (2) maakte de laatste keer veel indruk in Mariendorf. De vijfjarige zoon van Muscles Yankee liep als derde aankomende 1.16,1 achter twee goede paarden. Nicks (1) had in diezelfde koers meer aanhang op de wedmarkt maar raakte achterop door een galoppade. Eerder werd hij derde bij zijn debuut vlak achter de opnieuw aanwezige Fidelity AV (3). East Wind BR (7) maakt zijn rentree na bijna een half jaar afwezigheid. Hij wordt gereden door Dennis Spangenberg en komt uit een zwaardere competitie. Als hij vlak blijft dan doet hij voorin mee. Ook Tailor Made (5) komt dit jaar weer voor het eerst in actie. Hij is trouw en heeft bewezen een hoge 1.17 te kunnen lopen op Karlshorst. Dat maakt hem kansrijk voor een klassering.

Plaats 1: Camus (2)
Plaats 2: Fidelity AV (3)
Plaats 3: Nicks (1)
Plaats 4: East Wind BR (7)

 

Race 2: Preis der www.wettstar-pferdewetten.de - Rennen

Koers twee is de eerste vorlauf van het Amateurmeisterschaft in Karlshorst. De eerste vijf aankomenden gaan door naar de finale, die eveneens vandaag verreden als koers acht. Nordic Jaycee (6) komt doorgaans in Hamburg in actie maar eigenaarrijder Mario Krismann maakt voor deze koers graag de reis naar Berlijn. Zijn pupil is startsnel en heeft vorm. Hij was recent tweede over de sprintafstand achter Payet maar voor goede paarden zoals Sayuri Mo en Minka Express. Voor Grazia Greenwood (7) en Flavio As (8) is het een thuiswedstrijd. Grazia Greenwood is trouw en liep de laatste keer een lage 1.17 hier in Karlshorst. Ze bleef die dag voor Touchdown OK (5). Flavio As is in topvorm. Hij won twee weken geleden in Mariendorf in 1.14,4. Het startnummer is niet ideaal maar hij lijkt wel één van de favorieten voor de finale. Bourbon Hornline (1) loopt regelmatig in koersen voor Trotteur Francais. Hij laat zich daarom moeilijk inschatten maar wist vorige maand nog te winnen in Mariendorf.

Plaats 1: Nordic Jaycee (6)
Plaats 2: Flavio As (8)
Plaats 3: Grazia Greenwood (7)
Plaats 4: Bourbon Hornline (1)

 

Race 3: Preis der Stiftung Rehabilitationszentrum Berlin-Ost

Vorlauf nummer twee. Perfect Hall (7) zal waarschijnlijk als favoriet vertrekken. De zoon van Andover Hall en Opera November is een voormalig seriewinnaar. Hij heeft na drie maanden absentie weer een koers in de benen. Bij zijn rentree kreeg hij echter geen positie. Na een ronde driedik werd hij niet meer gevraagd. Die verrichting mag je hem niet aanrekenen. Weerwerk zou kunnen komen van Whirlwind BR (3) die de laatste keer erg zwaar stond tegen onder andere Stradivari en Big Boss As. Hij sloeg echter geen raar figuur door dichtbij zesde te worden in 1.13,3.  Max Vacation (6) won enkele weken geleden nog in Karlshorst en Intelligente (8) heeft vorm. Beide doen hier mee voor het trio. Campione (1) en Oneandonly Diamant (2) hebben een mooie uitgangspositie en ontlopen elkaar weinig. Ze misstaan allebei niet in de finale.

Plaats 1: Perfect Hall (7)
Plaats 2: Whirlwind BR (3)
Plaats 3: Max Vacation (6)
Plaats 4: Intelligente (8)

 

Race 4: Preis des Hotels Steglitz International

Een koers voor de beginnersklasse met nogal wat aanstormend talent. Hope (6) is een driejarige merrie van Sir Karan. De trainingspupil van Thorsten Tietz liet bij haar debuut in Mariendorf zien over startsnelheid te beschikken. Ze moest in de slotfase twee goede paarden laten gaan en werd nipt geklopt voor het derde geld in 1.16,1. Ze is hier de logische favoriet. Lieschen Müller (4) is eveneens drie jaar oud. De Baltimore As-merrie van Marion Jauß kwalificeerde netjes in Hamburg in 1.19. Valira (5) is een jaar ouder en was in haar eerste levensstart derde in Mariendorf in 1.17,3. Kamaria (1) herkwalificeerde in haar eentje en lijkt verbetert ten opzichte van vorig jaar. Classic Royale (3) eindigde in haar kwalificatie voor Wizzard (2). Beiden noteerden een 1.22-tijd maar zullen ongetwijfeld harder kunnen.

Plaats 1: Hope (6)
Plaats 2: Lieschen Müller (4)
Plaats 3: Valira (5)
Plaats 4: Kamaria (1)

 

Race 5: Stamer Cup 2019

Een amateurkoers voor de subtop met zes deelnemers. Nelly Pepper (5) is bloedsnel van huis uit en moet deze koers naar haar hand kunnen zetten. Ze won haar voorlaatste start in Karlhorst en de laatste keer werd ze tweede in Mariendorf, beide keren voor Thunder Jet (2). Panasonic Diamant (6) is trouw en presteert constant. Eminent Frisia (1) heeft dit jaar twee starts gemaakt. Die verrichtingen hebben hem waarschijnlijk scherper gemaakt. In de vorm van vorig jaar lijkt hij een bankpaard, nu moet hij een stijgende vorm nog bewijzen.

Plaats 1: Nelly Pepper (5)
Plaats 2: Panasonic Diamant (6)
Plaats 3: Thunder Jet (2)
Plaats 4: Eminent Frisia (1) 

 

Race 6: Albers gratuliert zum 15jährigen Bestehen - Rennen

Lewandowski (2) is een paard met klasse. De vierjarige hengst van Marion Jauß won begin dit jaar tweemaal in Karlshorst. Hij zocht het daarna hoger op met een recordverbetering tot gevolg. Hij eindigde de laatste keer in Mariendorf derde in 1.14,7. Highspeed Polly (4) kwam vlak achter hem binnen als vierde en verraste daarmee zowel vriend als vijand. Lingala (5) maakte het Lewandowski al eens lastig en heeft een lage 1.17 in de benen op Karlshorst. Daarmee doe je hier voorin mee. Giacomo (3) is eveneens snel en hoort op de tickets thuis. De Franse Excess Quick (1) begon zijn koerscarrière in Zuid-Duitsland. Dat leverde twee overwinningen en een tweede plaats op. Hij zal straks mee gaan draaien in de koersen voor Trotteur Francais en kan nu mooi ervaring opdoen. Zal verbeterd moeten zijn om hier een eerste viool te kunnen spelen.

Plaats 1: Lewandowski (2)
Plaats 2: Lingala (5)
Plaats 3: Highspeed Polly (4)
Plaats 4: Giacomo (3)

 

Race 7: Preis der Westkreuz Druckerei

Iniesta Bros (4) heeft met uitzondering van zijn laatste verrichting een mooi rijtje staan. Toen moest hij het nodige werk verzetten om aan kop te komen en stond hij de laatste honderd meter geparkeerd. Het zou kunnen zijn dat hij wat onder de leden had. In dat geval zou hij hier de draad weer op moeten pakken. In diezelfde race viel Arkadiusz Simoni (3) zwaar tegen. Hij kon van quitte af aan geen aansluiting houden terwijl hij de keer daarvoor als grote outsider Irma la Douce tot op de streep partij gaf. Opnieuw een vraagteken dus wat deze koers er niet makkelijker op maakt. Edana (6) was de laatste keer erg op dreef met een tweede plaats in 1.16. De Love You-merrie hoort op alle tickets thuis. Hetzelfde geldt voor Elyan Ray (2) die de voorkeur krijgt boven trouwe haververdieners zoals Moon Dock (5) en Bud Spencer (7).

Plaats 1: Iniesta Bros (4)
Plaats 2: Edana (6)
Plaats 3: Elyan Ray (2)
Plaats 4: Arkadiusz Simoni (3)

 

Race 8: Geburtstagsrennen des Pferdesportpark Berlin-Karlshorst E.V.

De finale van de amateurkoers. De vijf best geplaatste paarden in koers twee en drie zullen strijden om hun pikeur ‘Amateurmeister’ te maken!

 

Race 9: Auf Wiedersehen am Donnerstag 9 Mai - Rennen

Een ‘Free For All’ bandenstart met twee paarden op 2.000 meter en vier op 2.020 meter. Vooraan beginnen twee vormpaarden die, als ze het tempo hoog houden, het de rest heel lastig kunnen maken. Tragopan Jet (1) won zijn laatste start in Mariendorf. De startprocedure is echter een groot nadeel. De laatste drie keer pakte hij vanuit de banden geen benen. Voor Fittipaldi (2) geldt dat probleem niet. Hij bleef vorig jaar met dezelfde voorgift meerdere malen uit de greep van Fredericus (6). Laatstgenoemde is terug uit Zweden en maakt zijn rentree. Mighty Hanover (3) legde twee weken geleden een veelbelovende kwalificatieproef af. Hij kan een hoog tempo aan en is mijn favoriet. Helios (4) is inmiddels tien jaar oud maar nog steeds ‘still going strong’. Hij werd de laatste keer tweede achter Prince of Persia middels een geweldig eindschot. Zijn laatste optreden in een bandenstartkoers was in februari op Karlshorst. Hij werd toen derde achter Classic St Pat (5). Laatstgenoemde was toen een verrassende tweede aankomende maar een herhaling van zetten is niet onmogelijk.

Plaats 1: Mighty Hanover (3)
Plaats 2: Helios (4)
Plaats 3: Fittipaldi (2)
Plaats 4: Fredericus (6)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.