Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Berlijn-Karlshorst - 27 oktober

Berlijn-Karlshorst – zondag 27 oktober – Start: 13.45 uur


Race 1: Preis der Winterzeit

Vandaag zijn er negen koersen op Karlshorst. We beginnen met een klein deelnemersveld die kwalitatief goed bezet is. Woodbrown Beauty (6) won een serie van het Bruno Cassirer-Rennen, was al eens succesvol in Karlshorst en kan goed vertrekken. Bij haar laatste verrichting viel ze stil in de laatste bocht, ze moet die dag wat gemankeerd hebben. Anderhalve maand later verwachten we haar weer scherp aan de start. Cherry Lady S (4) is pas drie jaar oud maar de Muscle Hill-merrie heeft veel capaciteiten. De laatste keer in Hamburg moest ze van ver weg komen maar die keer daarvoor maakte ze het Marylin Monroe Bo op speed lastig in de Troost Breeders Crown. Ibracadabra (2) is een forse ruin met mogelijkheden. Hij is startsnel en zou de kop over kunnen geven aan Woodbrown Beauty. Dan ligt hij in een zetel. De laatste keer in Hamburg zakte hij na lang kopwerk iets weg. Eerder bewees hij over voldoende lucht te beschikken. De trouwe Brigitte Bardot (1) bleef de laatste twee keer voor Bourbon Hornline (3) en lijkt geboekt voor het vierde geld. Dukenightstar VS (5) is geen winnaar maar loopt telkens wel snelle tijden.


Plaats 1: Woodbrown Beauty (6)
Plaats 2: Ibracadabra (2)
Plaats 3: Cherry Lady S (4)
Plaats 4: Brigitte Bardot (1)

 

 

Race 2: Preis ders Pferdesportpark Berlin-Karlshorst

Een koers voor de beginnersklasse met drie debutanten. Favoriet is Funny Valentine (8), een driejarige merrie van Baltimore As uit Fräulein Wunder. Ze maakte bij haar rentree nog geen messcherpe indruk en sprong in de laatste rechte lijn. Eerder dit jaar liep ze reeds 1.17,6 op Hamburg. Deze opdracht is te overzien. Weerwerk zou kunnen komen van Nicks (7) die zich al meerdere keren plaatste op beide banen in Berlijn zonder een bedreiging te vormen voor de winnaar. Zora Lee PS (4), Ivano Petnic (1) en La Benita (5) kwalificeerden tegen elkaar in Berlijn in een nietszeggende 1.23. La Benita was bij haar debuut vierde in Karlshorst met een galoppade in de laatste bocht. Anders had ze waarschijnlijk dichterbij het leidend trio gefinisht. Alles is mogelijk in deze koers want ook Ekimow Simoni (2) en Cashgirl Hall (3) zijn na hun kwalificatie moeilijk in te schatten.

Plaats 1: Funny Valentine (8)
Plaats 2: Nicks (7)
Plaats 3: La Benita (5)
Plaats 4: Ekimow Simoni (2)

 

 

Race 3: Stamer Cup 2019 / 1. Abteilung

Een amateurkoers met een recente winnaar aan de start in de vorm van Ixpress (6) en Linda Matzky. Hij werd in Hamburg onderweg sterk gehouden en klopte Uno per te Diamant knap via de open stretch. Holly Star (8) is een monté-specialist maar presteert ook goed voor de sulky. De laatste keer was hij tweede in Hamburg in een hoge 1.14 over de sprintafstand. Goofy Wan (3) was deze zomer twee keer tweede in Mariendorf. In die vorm doet hij hier voorin mee. Nu Cascada HS (1) was de voorlaatste keer tweede in Mönchengladbach achter een onklopbare Red Lover. Zelf was hij even zo sterk twee. Bud Spencer (4) is de ‘geheimtip’ in deze koers. Hij won afgelopen voorjaar in Karlshorst in een 1.18-tijd. Inmiddels heeft hij weer drie starts in de benen en zou hij in het trio kunnen lopen.

Plaats 1: Ixpress (6)
Plaats 2: Holly Star (8)
Plaats 3: Goofy Wan (3)
Plaats 4: Bud Spencer (4)

 

 

Race 4

Een koers voor de beginnersklasse. Timoka Corner (4) is de enigste deelnemer die al eens wist te winnen en dat was vier weken geleden in Karlshorst. In die koers werden Valira (6) en El Kantara (1) op gepaste afstand drie en vier. Show Time (3) is een driejarige merrie van Muscles Yankee uit Seda Rapide. Ze maakte onlangs haar rentree in Karlshorst en werd netjes tweede vanuit het dodenspoor. Lady Russgi (7) kwam aan haar binnenkant als derde binnen. Ze kan hard beginnen maar moest zich daarna in Mariendorf gewonnen geven tegen Valira. Met een zuinig parcours is een hoge klassering niet ondenkbaar. Flat Rate Hall (2) finishte de laatste keer prima in Hamburg. Ze is pas drie jaar oud en heeft nog voldoende doorgroeimogelijkheden.

Plaats 1: Timoka Corner (4)
Plaats 2: Show Time (3)
Plaats 3: Valira (6)
Plaats 4: Lady Russgi (7)

 

Race 5: Preis der Stiftung Rehabilitationszentrum Berlin Ost

Perfect Hall (1) is een vijfjarige hengst van Andover Hall uit Opera November. Hij heeft de klasse om deze koers te winnen. In augustus won hij tweemaal en de laatste keer raakte hij ingesloten achter de koploper O.M. Dustin (3) die enorm kan vertrekken. O.M. Dustin moest toen in de laatste rechte lijn capituleren en Perfect Hall kon nergens heen. Dat zal Kornelius Kluth niet nog een keer gebeuren. Ook Bonjour Ganyboy AM (5) kan goed starten maar dat breekt hem in de slotfase wel eens op. In deze koers moet hij dichtbij kunnen eindigen. Thunder Jet (2) hoort op de plaatstickets thuis, net als Astasia du Vivier (6) die goed presteert in het TF-circuit maar nu zwaarder staat in de open klasse.

Plaats 1: Perfect Hall (1)
Plaats 2: Bonjour Ganyboy AM (5)
Plaats 3: O.M. Dustin (3)
Plaats 4: Thunder Jet (2)

 


Race 6: Preis der Westkreuz Druckerei Ahrens

Lord Good Wood (6) staat in deze koers boven de rest. De troef van Marion Jauß was de voorlaatste keer vijfde in de Shooting Star-Cup en werd de keer erna nipt geklopt voor een overwinning. Tailor Made (5) is de enige die het hem lastig kan maken. De Love You-zoon gaat ook graag van kop af. Hij heeft ruim drie maanden niet gelopen maar had normaal geen moeite met een 1.18-tijd op Karlshorst. Hij bleef eerder Lucky Star (2) en Ares R.A. (3) makkelijk voor, twee paarden die hier in aanmerking komen voor een klassering. Suprisingly Diva (1) stond vroeger bij Caroline Aalbers en later bij Marcel Hauber. Bij haar eerste start voor Dennis Spangenberg werd ze vierde na een zuinig parcours aan de binnenkant. Ze heeft nu een mooi nummer en plek drie of vier behoort tot de mogelijkheden.


Plaats 1: Lord Good Wood (6)
Plaats 2: Tailor Made (5)
Plaats 3: Lucky Star (2)
Plaats 4: Suprisingly Diva (1)

 

Race 7: Stamer Cup 2019 / 2. Abteilung

Een amateurkoers met een aantal paarden in vorm. Wildest Dreams (8) was de voorlaatste keer tweede achter Izzi’s Newport en won daarna een amateurkoers in Mariendorf voor de verrassende Head over Heels (6). De rijder van Wildest Dreams, Wolfgang Prange, wist nog nooit te winnen. Daar zou vandaag verandering in kunnen komen. Don’t forget me (3) en Saskia Kreuze zijn een bewezen combinatie. De merrie is startsnel en verbetert eigenlijk per start. Ze won recent in Hamburg en behaalde daarna twee goede tweede plaatsen. Proud Miguel (2) won zijn laatste twee koersen in Karlshorst, waarvan één met de rijdster van vandaag Jasmina Hamann. Ze kwamen toen vanaf de derde plek en waren net op tijd om te winnen.

Plaats 1: Don’t forget me (3)
Plaats 2: Wildest Dreams (8)
Plaats 3: Proud Miguel (2)
Plaats 4: Head over Heels (6)

 

Race 8

Een koers voor de subtop. So Keck (3) is wat van slag getuige twee startgaloppades. De snelle merrie wordt nu weer gereden door een professional en dan zijn er kansen. Thorsten Tietz zou met dit startnummer de kop kunnen pakken en de koers kunnen controleren. Op die manier bleef ze de trouwe Grazia Greenwood (5) al meerdere keren voor. Laatstgenoemde weerde zich dapper in de Troost Breeders Crown voor 5, 6 en 7-jarige merries. Ze eindigde als vijfde in een lage 1.14. Eminent Frisia (7) won de vier weken geleden knap in Karlshorst na een koers vanuit het dodenspoor. Indira OE (6) is van dezelfde eigenaar als So Keck en heeft een geweldig zomerseizoen gedraaid. De laatste weken is ze duidelijk minder op dreef maar desalniettemin hoort ze hier op alle tickets thuis.

Plaats 1: So Keck (3)
Plaats 2: Grazia Greenwood (5)
Plaats 3: Eminent Frisia (7)
Plaats 4: Indira OE (6)

 

Race 9: Auf Wiedersehen am Sonntag 10. November - Rennen

We sluiten af met een klein deelnemersveld van 6 paarden. Rien n’est plus (5) is een vijfjarige merrie die na een rustperiode weer twee starts in de benen heeft. Ze won verrassend sterk in Karlshorst en was derde in Mariendorf. Ildikó (1) won ook haar laatste start in Karlshorst. De laatste keer lag ze op de rug van de koploper maar sprong ze bij het uitkomen van de laatste bocht. Anders had ze een 1.16-tijd gelopen in Mariendorf, een tempo dat ze al vaker heeft bewezen aan te kunnen. Danielle Simoni (6) heeft daar ook geen problemen mee. Ze heeft een aantal weken niet gelopen en is daarom wat lastiger in te schatten. Met startnummer zes blijft ze altijd uit het gedrang, dat is voor haar een voordeel. Flashes Love (3) is een interessante outsider. Hij was al eens dichtbij tweede in Karlshorst achter Instagram.

Plaats 1: Rien n’est plus (5)
Plaats 2: Ildikó (1)
Plaats 3: Danielle Simoni (6)
Plaats 4: Flashes Love (3)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.