Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Berlijn-Mariendorf - 27 januari

Berlijn-Mariendorf – zondag 27 januari – Start: 14.00 uur

Race 1: Sea Cove-Rennen

In deze koers voor de beginnersklasse heeft Elsa Hanover (7) verreweg het snelste record. De Love You-merrie van Ulrich Mommert is een trainingspupil van Michael Larsen. Liep haar laatste koers vorig jaar september in Berlijn. Lag de hele weg op de rug van de koploper die uiteindelijk sterk won. Er waren verwachtingen van Elsa Hanover want Michael Nimcyzk ging voor de laatste bocht naar het tweede spoor. In de laatste rechte lijn viel ze terug naar een vierde plek. Ze heeft even rust gehad en de herkwalificatie in Hamburg was prima. Pas in de laatste tweehonderd meter liet Michael Larsen haar even gaan. Ze krijgt het vandaag waarschijnlijk aan de stok met twee debutanten. Flying Marceaux (2) kwalificeerde twee weken geleden achter Nordmann in 1.19,1. Xebo (1) legde diezelfde dag een proef af en won in 1.20,7. Daarachter is de keuze lastig. Camus (3) eindigde in de kwali ruim achter Flying Marceaux maar zou verbeterd kunnen zijn.

Plaats 1: Elsa Hanover (7)
Plaats 2: Flying Marceaux (2)
Plaats 3: Xebo (1)
Plaats 4: Camus (3)

 


Race 2: Ourasi-Rennen

Een amateurkoers met twee recent winnaars in Berlijn-Mariendorf. Magister (8) won ondanks een rustige start met een hoofdje. Hallo Bo (4) volgde hem de hele weg en kwam dichtbij als derde over de finish. Dezelfde dag won Ring the Bell (7) sterk na een droomparcours achter de leider. Smilla (6) eindigde als tweede maar maakte daarbij zoveel indruk dat we haar hier als favoriet bombarderen. De snelle draver moest vier- vijfdik de laatste bocht door en finishte geweldig. Behoorde vorig jaar tot de betere merries van haar jaargang. Stond toen in training bij Rob de Vlieger maar is verkocht. Voor de plaatsen komen er nog meer paarden in aanmerking. Ixpress (1) was met Linda Matzky twee keer tweede in Karlhorst. En Online PS (2) heeft meer vorm dan zijn verrichtingen doen vermoeden. Raakte de laatste keer ingesloten, ging op het allerlaatste moment buitenom en kwam met de handen vol over de streep. Had die dag ook kunnen winnen.

Plaats 1: Smilla (6)
Plaats 2: Magister (8)
Plaats 3: Ring the Bell (7)
Plaats 4: Online PS (2)

 

 

Race 3: Permit-Rennen

Deze koers kent een duidelijke favoriet: Ear to Earth (4) van baaneigenaar Ulrich Mommert en trainer Thomas Holtermann. De vijfjarige hengst werd de laatste keer verrassend verslagen. Zette goed door maar werd afgetroefd op fijne speed. Vandaag is er kans op eerherstel. Gameboy Newport (1) won sterk bij zijn rentree vanuit het dodenspoor. Hij moest de laatste keer zijn meerdere erkennen in een nog ongeslagen Howard T. Grazia Greenwood (7) is trouw en komt uit de vormstal van Victor Gentz. Een trioklassering lijkt haalbaar. Levana RA (6) won vorige week nog op Karlhorst. Ze hield toen knap vol van kop af aan en zag Arkadiusz Simoni (2) aan haar buitenzijde wegzakken naar plek vier. De onderlinge verschillen waren gering.

Plaats 1: Ear to Earth (4)
Plaats 2: Gameboy Newport (1)
Plaats 3: Grazia Greenwood (7)
Plaats 4: Levana RA (6)

 

 

Race 4: Readly Express-Rennen

Opnieuw een pupil van Thomas Holtermann die zwaar favoriet zal zijn. Meghan Trainor (3) is de laatste maanden sterk verbeterd. De vierjarige merrie won twee keer op rij van start tot finish. Stalgenoot I Want You (8) kan beter. Sprong de één-na-laatste keer weg in de laatste bocht. De koers daarna gooide een galoppade al na vijfhonderd meter roet in het eten. De Andover Hall-merrie heeft wel eens zwaarder gestaan maar lijkt even van slag. Het alternatief is eveneens geen zekerheid: Exclusive Fire (7). De goed gefokte ruin is een zoon van Maharajah uit Cherien of Fire, vroeger een uitstekende draver van Merwestaal Moerdijk. Exclusive Fire maakte onlangs zijn rentree in Karlhorst. Werd sterk gehouden aan kop door Victor Gentz. Er leek geen vuiltje aan de lucht maar bij het uitkomen van de laatste bocht volgde een galoppade. Paard kan wel degelijk hard lopen. Odin’s Oak (1) is de minst ervaren deelnemer in het veld. Heeft klasse maar kon twee weken geleden weinig potten breken in Berlijn. Had moeite met de bochten wat uitmondde in een fout. Dravende weg is een trioklassering niet ondenkbaar.

Plaats 1: Meghan Trainor (3)
Plaats 2: I Want You (8)
Plaats 3: Exclusive Fire (7)
Plaats 4: Odin’s Oak (1)

 

 

Race 5: trotto.de V5-Rennen

Het begin van de V5 ziet er overzichtelijk uit met zes deelnemers. Een makkelijke opdracht is het echter niet! William Scott (2) heeft weer een paar starts in de benen. Hij behaalde onlangs een zege van kop af aan in een amateurkoers op Gelsenkirchen. Maine (6) en Tiffany Diamant (4) kwamen elkaar twee weken geleden tegen in Berlijn. Maine kreeg toen de rug van Stradivari en eindigde op gepaste afstand als tweede maar ruim voor Tiffany Diamant die onderweg geen positie kreeg. Yen (3) kan in de vorm van afgelopen zomer ook zomaar winnen. Liep vorige maand haar rentree in Mariendorf. Vertrok toen vele lengtes achter de auto, kwam rustig in haar loop en vergaloppeerde haar kansen in de laatste bocht toen een andere deelnemer haar mee naar buiten nam. Ze had die dag zeker nog winstkansen. Als ze de afgelopen weken vaster is geworden dan moet ze voorin mee kunnen doen. Escada (1) kan hard beginnen en zou met een mooi parcours een hoge klassering kunnen behalen.

Plaats 1: William Scott (2)
Plaats 2: Maine (6)
Plaats 3: Tiffany Diamant (4)
Plaats 4: Yen (3)

 


Race 6: Abano As-Rennen

Harley As (6) valt mij al een tijdje positief op. Is toe aan een overwinning na een aantal sterke verrichtingen. Kan snoeihard vertrekken en laat telkens ook een sterk slot zien. Ging op Hamburg via de ‘open stretch’ binnendoor naar plek twee en vloog naar huis toen hij de laatste keer in Berlijn eindelijk ruimte kreeg. Trapogan Jet (5) kwam toen van zijn rug af maar kwam hem niet voorbij. De pupil van Thorsten Tietz finishte de laatste keer goed achter TomNJerry Diamant en werd derde voor Panasonic Diamant (7). Één van de andere favorieten is Fast and Furious (2). De koffievos van Marion Jauß heeft een geweldige staat van dienst. De laatste keer in Gelsenkirchen werd hij echter mooi naar voren gebracht en oogde hij minder scherp in de slotfase. Hem weglaten in de V5 zou dom zijn maar onklopbaar is hij zeker niet.

Plaats 1: Harley As (6)
Plaats 2: Tragopan Jet (5)
Plaats 3: Fast and Furious (2)
Plaats 4: Panasonic Diamant (7)

 

 

Race 7: Bold Eagle-Rennen

Mooie amateurkoers met enkele vormpaarden aan de start. Sayuri Mo (4) werd vier keer achter elkaar tweede. De één-na-laatste keer kwam hij de startsnelle Sammy (5) tegen in Hamburg. Samen lagen ze vooraan maar Sayuri Mo kwam in de slotfase Sammy niet voorbij. Lovers Hall (7) won twee weken geleden van start tot finish in Berlijn. Jilliane (3) werd toen dichtbij derde voor Cascada (1). Bonjour Ganyboy AM (2) heeft goede vorm en Falco (6) wist de meeste paarden hier al eens te kloppen. Hij start hier met zijn mede-eigenaresse Iris Kopp. In zijn oude vorm zou hij niet verrassen met een plek bij de eerste twee.

Plaats 1: Sammy (5)
Plaats 2: Sayuri Mo (4)
Plaats 3: Lovers Hall (7)
Plaats 4: Falco (6)

 


Race 8: Ready Cash-Rennen

Een bandenstartkoers over 2500 meter. De favoriet begint achteraan in het tweede band: Out of the Slums (6). De zevenjarige hengst uit de kampioensstal van Michael Nimczyk steekt in topvorm. Vorige maand had hij in een soortgelijke opdracht een bliksemstart. Domineerde van kop af aan. Classic St Pat (8) lag toen de hele weg op zijn rug en zakte weg naar plek vier. De grillige Gobelin (2) lag op koers om tweede te worden maar verdween uit de uitslag wegens onregelmatig draven. Hij krijgt nu meters voor. In het eerste band is Goodspeed (4) ook een opvallende naam. Hij staat er op winsom perfect in en won zijn laatste start van kop af aan. De vorm is goed maar de afstand is misschien een nadeel. De langere afstand is juist een voordeel voor Evans Stardust (3). Als het tempo onderweg hoog ligt dan kan hij verrassen met een ereplaats. Dat bewees hij reeds in de Weihnachtspokal op Daglfing achter Celestial Light TK.

Plaats 1: Out of the Slums (6)
Plaats 2: Gobelin (2)
Plaats 3: Evans Stardust (3)
Plaats 4: Goodspeed (4)

 


Race 9: Up and Quick-Rennen

In de laatste koers zal Adonis CG (4) als favoriet vertrekken. De draver uit Zuid-Duitsland moet een lange reis maken naar Berlijn en dus heeft Josef Sparber verwachtingen. De vijfjarige ruin won zevenmaal in zijn laatste tien starts! Onlangs in Dinslaken werd hij de hele weg opgevangen maar liep hij toch door naar een knappe zege. Interessant is ook Genever (2) die doorgaans wat zwaarder staat. Won de voorlaatste keer door Ear to Earth op speed te kloppen. Werd de keer daarna in Hamburg defensief gereden. Kreeg geen positie, ging terug en liep uiteindelijk binnendoor naar plek vijf. Paard is wel degelijk in orde. Let’s twist a lot (6) komt uit Zweden en deed in drie Duitse starts nog weinig verkeerd. Hoefde op Karlhorst niet veel toe te geven op twee seriewinnaars. Senorita Diamant (7) is beter dan haar verrichtingen doen vermoeden. De Love You-merrie versprong de laatste twee keer haar kansen in de laatste rechte lijn. Daarvoor liep ze geweldig in Dinslaken door van achteraf en buitenom tweede te worden. Intelligente (8) is de keuze van de rest.

Plaats 1: Adonis CG (4)
Plaats 2: Genever (2)
Plaats 3: Let’s twist a lot (6)
Plaats 4: Senorita Diamant (7)

 

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.