Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Berlijn-Mariendorf - 10 maart

Berlijn-Mariendorf - zondag 10 maart - start 14:00u

 

1. Johannes Kühn - Rennen 1. Abteilung

De eerste koers op deze zondagmiddag in Berlijn-Mariëndorf is er een met bandenstart waarin acht dravers van start zullen gaan.
Ondanks haar laatste vijfde plaats op 24 februari is voor mij Grazia Greenwood (8) toch de favoriet in deze koers. Haar trainer, Victor Gentz, zal vanmiddag zelf weer plaatsnemen op de sulky en gezien de eerdere resultaten die dit koppel samen heeft behaald zou dit wel eens een garantie kunnen zijn voor een goede prestatie vanmiddag. Voor Zweitausend PS (1) is het de eerste koers dit jaar. Zijn laatste overwinning dateert al weer van 8 juli vorig jaar. De ruin werd toen gereden door Heinz Wewering, die vandaag weer voor het eerst sinds deze overwinning de leidsels in handen zal nemen. In het eerste band staat ook Levana RA (2), die op 24 februari als vierde over de finish kwam in een zeer acceptabele kilometertijd van 16,1. Afgaande op de tweede plaats op 24 februari lijkt er in deze koers ook een plaatsgeld voor Livestream (4) weggelegd te zijn.


1: Grazia Greenwood (8)
2: Zweitausend PS (1)
3: Levana RA (2)
4: Livestream (4)


2. Franziska Hildebrand – Rennen

Highlander Boko (2) wil nog wel eens een foutje maken, maar als hij dat vanmiddag achterwege weet te laten dan is hij met Michael Nimczyk voor mij de favoriet om deze koers met een overwinning af te sluiten. Er zijn echter meer kapers op de kust. Een daarvan is Simba Diamant (3). De zesjarige ruin rijdt zijn beste koersen met zijn trainer Victor Gentz op de kar. Iets wat vanmiddag ook het geval zal zijn. Here I am (4) won zijn laatste koers, maar werd na afloop alsnog uit de uitslag gehaald. De Love You hengst zou zich hiervoor vanmiddag wel eens willen gaan revancheren. Iris Flevo (6), eigendom van Boko Stables Holland BV, reed haar laatste koersen bijna allemaal in Nederland met Dion Tesselaar. Vanmiddag zal zij worden gereden door haar trainer Daniel Wagner en lijkt er voor haar in deze koers een plaatsgeld weggelegd.
 

1: Highlander Boko (2)
2: Simba Diamant (3)
3: Here I am (4)
4: Iris Flevo (6)


3. Benedikt Doll – Rennen

De derde koers is er een voor de beginnersklasse die nog geen 900 euro op de teller hebben staan. Flying Marceaux (6) wacht nog op zijn eerste overwinning. Hij heeft tot nu toe drie koersen gelopen en met name de laatste was veelbelovend. Hij eindigde op 24 februari in een hele mooie kilometertijd van 16,8 als tweede. Voor Valira (1) wordt het vandaag haar eerste officiële koers, maar haar recente kwalificatie in 18,0 schept verwachtingen. De negenjarige Höwings Samurai (7) heeft van alle dravers de meeste ervaring, maar heeft nog nooit het zoet van de overwinning mogen  proeven. Iets wat ik vanmiddag ook niet verwacht, maar in dit veld moet een plaats bij de eerste vier tot de mogelijkheden behoren. Oxidizer (5) is de enige in dit gezelschap met een overwinning zijn naam, maar hij is zeer nog zeer onervaren. Buiten deze overwinning werd hij namelijk in overige drie koersen uitgeschakeld.
 

1: Flying Marceaux (6)
2: Valira (1)
3: Höwings Samurai (7)
4: Oxidizer (5)

 

4. trotto.de V7+ Rennen

De strijd om de overwinning in deze vierde koers zal gaan tussen Herbie Dot (3) en Sandsturm (4). De laatste maakt nog wel eens een foutje, maar als hij er vandaag zin in heeft en de draf weet te behouden dan is hij voor mij de eerste keuze. Zeker omdat hij wanneer hij blijft draven zijn koersen zo goed als altijd met een overwinning weet te bekronen. Genever (2) kan in Berlijn-Mariëndorf altijd goed uit de voeten. Dit bewijst zijn overwinning op 23 december wel. Hij liep toen een kilometertijd van 15,5. Insoglio (6) liep rond de jaarwisseling een aantal zeer verdienstelijke koersen in Zweden. In zijn eerste koers weer in Duitsland op 24 februari in Berlijn-Mariëndorf werd hij derde in 15,3.

1: Sandsturm (4)
2: Herbie Dot (3)
3: Genever (2)
4: Insoglio (6)

 

5. Laura Dahlmeier – Rennen

Ondanks het feit dat zijn laatste twee koersen op de baan van Berlijn-Karlshorst in een overwinning werden omgezet, verwacht ik dat Lewandowski (6) vanmiddag ook op deze baan zijn derde overwinning op rij kan boeken. Hij krijgt echter wel te maken met de zeer snelle Gingerbell (2). De vierjarige merrie van trainer Thorsten Tietz wist eerder al een keer te winnen in Berlijn-Karlshorst en de laatste keer zette zij op de baan van vanmiddag een tijd neer van 15,6. Tomba la Bomba (1) wist nog niet te winnen, maar liep in zijn vijf koersen tot nu toe vier keer in het geld. Dat gaat hem vandaag ook zeker lukken en een plaats bij de eerste vier behoort zeker tot de mogelijkheden. Hetzelfde geldt ook voor Bella Romantica (7). In haar laatste koers op 17 februari werd zij derde achter favoriet Lewandowski.
 

1: Lewandowski (6)
2: Gingerbell (2)
3: Tomba la Bomba (1)
4: Bella Romantica (7)

 

6. Franziska Preuß – Rennen

De zesde koers van de middag is er een met bandenstart waarin het moeilijk is om een uitgesproken favoriet aan te wijzen. De keren dat Amici P (8) op de baan van Berlijn-Mariëndorf loopt dan weet hij zo goed als altijd eerste of tweede te worden. Vandaag zal hij worden gereden door de Duits kampioen Michael Nimczyk. Nemo (4) loopt zijn beste koersen met zijn trainer. Samen wisten op 13 januari op de baan van vanmiddag in een tijd van 16,8 tweede te worden. Vanmiddag gaan ze weer eens samen op pad. In haar laatste twee koersen werd Let's Twist a Lot (5) uitgeschakeld. Als zij vanmiddag haar draf weet te behouden dan is voor haar zeker een plaats bij de eerste vier weggelegd. Glorious Boko (6) won op 20 januari een koers in Berlijn-Karlshorst. Ik denk dat de tegenstand voor haar vanmiddag net iets te zwaar is om deze prestatie te herhalen.
 

1: Amici P (8)
2: Nemo (4)
3: Let's Twist a Lot (5)
4: Glorious Boko (6)

 

7. Arnd Peiffer – Rennen

Aan het begin van zijn carrière wist Romeo Diamant (7) vier keer op deze baan te winnen, waarvan een keer in een tijd van 14,8. Na een paar maanden niet in de baan te zijn verschenen heeft hij na zijn rentree deze vorm (nog) niet terug gevonden. Toch verwacht ik dat hij in de handen van Heinz Wewering vanmiddag een eerste kans heeft. De huidige kampioen van Duitsland neemt plaats achter Irma la Douce (6). Het is voor de vierjarige merrie haar eerste start sinds 9 december en is het af te wachten hoe zij uit haar rustperiode is gekomen. Höwings Winston (1) wist uit zijn laatste acht starts maar liefst zeven keer in het geld te lopen. In zijn laatste koers in Berlijn-Karlshorst op 5 februari werd de ruin echter uitgeschakeld. Voor de vijfjarige merrie Heidi Greenwood (4) is zo goed als zeker een plaatsje bij de eerste vier weggelegd.
 

1: Romeo Diamant (7)
2: Irma la Douce (6)
3: Höwings Winston (1)
4: Heidi Greenwood (4) 

 

8. Viererwetten-Jackpot-Rennen

Het zou wel heel raar moeten lopen als deze koers niet door Ear to Earth (10) zal worden gewonnen. De hengst is een vaste deelnemer op de baan van Berlijn-Mariëndorf  en heeft nog nooit op een andere baan gelopen en waarom zou hij ook eigenlijk….Zijn laatste vijf koersen leverde hem twee keer een tweede plaats op en drie keer een eerste plaats. Op 9 december over 1900 meter zelfs in zijn huidige record van 15,4. Naar mijn mening zal de strijd om de plek achter de winnaar gaan tussen Merete (3) en Online PS (6). Beide kwamen elkaar nog tegen in hun laatste koers van 24 februari waarin Online PS met zijn tweede plaats Merete voorbleef. Merete loopt veel van haar koersen op de baan van vandaag. Haar laatste overwinning behaalde zij op 23 december van het vorig jaar in een koers met bandenstart over 2000 meter. Online PS boekte zijn laatste overwinning nog langer geleden namelijk op 3 augustus.
Irabelle (2) reed haar laatste twee koersen met haar rijdster van vanmiddag en deed dat toen zeker niet onverdienstelijk. Voor mij een reden dat ik de merrie vandaag bij de eerste vier zie eindigen.
 

1: Ear to Earth (10)
2: Merete (3)
3: Online PS (6)
4: Irabelle (2)


9. Erik Lesser – Rennen

Skyfall (7) is voor mij, na een recent uitstapje naar Zweden, in deze koers de absolute favoriet. Van zijn laatste zeven koersen in Duitsland was hij nimmer buiten de eerste drie. In deze koers ben ik heel benieuwd naar Rainbow Diamant (5). De zevenjarige hengst maakte tussen april en augustus van het vorig jaar een geweldig sterke indruk. Er werd toen maar liefst vijf keer op rij gewonnen, gevolgd door twee tweede plaatsen. Daarna ging het iets minder en sinds december hebben we hem niet meer in de baan gezien. Met nummer vier zien wij in deze koers Harley As (4). In een eerdere ontmoeting die Harley As had met Skyfall op 9 december was de laatste de sterkste. De laatste koers van Harley As op deze baan was echter indrukwekkend.  In een tijd van 14,7 ging de zevenjarige ruin als eerste over de finish. Gobelin (1) maakt zo heel af en toe nog wel eens een foutje, maar als hij dat vandaag niet doet dan zit een plekje bij de eerste vier er zeker in.
 

1: Skyfall (7)
2: Rainbow Diamant (5)
3: Harley As (4)
4: Gobelin (1)


10. Denise Herrmann – Rennen

De laatste koers van vanmiddag is er een met bandenstart. Ondanks dat Astasia du Vivier (6) op 40 meter vanuit het laatste band van start gaat, is zij gezien haar laatste vier overwinningen de favoriet voor de overwinning. Haar rijder bij deze successen was Alexander Kelm. Hij zal ook vandaag weer achter de merrie plaatsnemen. Een aandachtspuntje is echter wel dat zij sinds november van het vorig jaar niet meer aan de start is geweest en het dus afwachten is of zij de draad weer direct kan oppikken.In het laatste band staat ook Cash de Mortree (5). Zijn laatste drie koersen op deze baan waren veelbelovend en het lijkt of hij de vorm te pakken heeft.Een vraagteken in deze koers is Degas (3). Het is zijn eerste koers in Duitsland. In Zweden deed hij het zeer verdienstelijk. Heinz Wewering start met Eclair Lucernais (1) als enige uit het eerste band. Normaal gesproken zou dit voldoende moeten zijn om in de einduitslag van deze koers bij de eerste vier te staan.
 

1: Astasia du Vivier (6)
2: Cash de Mortree (5)
3: Degas (3)
4: Eclair Lucernais (1)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.