Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Berlijn-Mariendorf - 17 maart

Berlijn Mariendorf – zondag 17 maart – Start: 14.00 uur

Koers 1: Siegfried Lenz - Rennen

Vandaag negen koersen in Berlijn en we trappen af met een amateurkoers. Prigana (9) en Cathrin Nimczyk zijn topfavoriet. De grote merrie is geen snelle beginner en daarom is het tweede gelid geen nadeel. Ze heeft louter ééntjes en tweetjes achter haar naam. In Wolvega werd ze vijfde maar rechtsom is ze een klasse beter dan linksom. De laatste keer in Berlijn won ze een amateurkoers in 1.15,2. Merete (7) werd toen verrassend derde voor Irabelle (3). In de koers daarna vergaloppeerde Merete haar kansen en werd Irabelle derde. Voor de plaatsen komen meer paarden in beeld. Bijvoorbeeld de trouwe Heidi Greenwood (6) en Giacomo (1) die hier een mooie uitgangspositie heeft.

Plaats 1: Prigana (9)
Plaats 2: Irabelle (3)
Plaats 3: Merete (7)
Plaats 4: Giacomo (1)

 

Koers 2: Giovanni Trapattoni - Rennen

In de tweede koers komt de beginnersklasse in actie. Danina A P (6) heeft een mooie staat van dienst. In het Deense Skive debuteerde ze met een tweede plaats en daarna wist ze te winnen in een nietszeggende tijd uit de banden. We gaan vandaag zien hoe we die prestaties in moeten schatten. De nieuwe trainingspupil van Heinier Christiansen heeft normaal gesproken een goede kans. Major Ass (2) liep al sneller tijdens zijn kwalificatie en zou niet verrassen met een overwinning. De vierjarige hengst is geweldig gefokt als zoon van Varenne uit Mon Amour November. Aan Victor Gentz de taak om er een mooi debuut uit te slepen. Ook Born to win CG (1) komt voor het eerst in actie. De zoon van Igor Font deed het rustig aan in zijn proef. Xebo (5) maakt het rijtje met favorieten compleet. Hij liep tweemaal en behaalde twee vierde plaatsen. De laatste keer noteerde hij een 1.17-tijd. Dat is goed genoeg om hier voorin mee te doen.

Plaats 1: Major Ass (2)
Plaats 2: Danina A P (6)
Plaats 3: Xebo (5)
Plaats 4: Born to win CG (1)

 

Koers 3: trotto.de V7+ - Rennen

Het begin van de V7. Thorsten Tietz presenteert het eerste bankpaard in de vorm van Tragopan Jet (7). De zevenjarige ruin van Pine Chip loopt normaal in een zwaardere competitie. Hij is toe aan een overwinning. De voorlaatste keer bleef Medusa (6) hem knap voor maar een dusdanige ontknoping ligt niet in de lijn der verwachting. Falco (4) heeft een aantal weken niet gelopen. Werd de laatste keer als favoriet van kop af geklopt op Karlhorst. De twee keer daarvoor was hij vanuit het peloton juist erg goed op dreef. We verwachten hem vandaag weer scherp aan de start en dan zijn er kansen. Bonjour Ganyboy AM (1) heeft ook van een korte pauze genoten. Hij is in beeld voor het trio. Hetzelfde geldt voor Jilliane (3).

Plaats 1: Tragopan Jet (10)
Plaats 2: Falco (8)
Plaats 3: Bonjour Ganyboy AM (7)
Plaats 4: Jilliane (3)

 

Koers 4: Jürgen Hentsch - Rennen

Opnieuw heeft Thorsten Tietz goede kansen. Gingerbell (6) won reeds twee koersen en deed dat soeverein. De voorlaatste keer had ze met startnummer één een grote fout achter de auto. Ze liep daarna nog hard in een koers waarin Eclair Lucernais (5) tweede werd. De grote ruin van Jag de Bellouet kan hard lopen maar is grillig. De lange rechte stukken van Mariendorf werken in zijn voordeel. Virginias Prime (3) is eveneens gevaarlijk. Ze won de laatste keer überlegen met Thomas Panschow voor ondermeer Tomba la Bomba (1). Mocht één van de favorieten falen dan komen Estrella AV (4) en Oui Cherie (7) als eerste in beeld voor een trioklassering.

Plaats 1: Gingerbell (6)
Plaats 2: Virginia Prime (3)
Plaats 3: Eclaire Lucernais (5)
Plaats 4: Estrella AV (4)

 

Koers 5: Nat King Cole - Rennen

Franse paarden komen in actie in een bandenstartkoers over 2000 meter. Toch komt de favoriet uit het tweede band: Diego du Bellay (7). De ruin wordt gereden door Robbin Bot. Een zekerheidje is hij echter niet want de laatste twee keer vergaloppeerde hij zijn kansen. Als hij opnieuw springt dan is er van alles mogelijk. Cash de Mortree (8) wist al eerder van zo’n scenario te profiteren. Dogma TF (6) eindigde toen op ruime afstand als vierde, maar hij krijgt dit keer wel meters voor. Degas (5) komt met goede verrichtingen uit Zweden. Hij is trouw en beschikt over vermogen. In zijn debuut op Duitse bodem maakte hij een galoppade, vandaag krijgt hij een herkansing. Elixir d’Andain (4) liet in Zuid-Duitsland al een paar mooie dingen zien. Hij verbetert per start.

Plaats 1: Diego du Bellay (7)
Plaats 2: Cash de Mortree (8)
Plaats 3: Elixir d’Andain (4)
Plaats 4: Degas (5)

 

Koers 6: Patrick Duffy - Rennen

Smilla (7) is seriewinnares in Berlijn. De oud-pupil van Rob de Vlieger was vorig jaar tweede in de Troostfinale van de Stuten Derby. Voor haar nieuwe eigenaar werd ze één keer tweede en won ze haar laatste drie starts, allemaal met eigenaartrainer Uwe Stamer die opnieuw de leidsels ter hand neemt. Toen Smilla geklopt werd kwam ze te laat opzetten om Ring the Bell (1) te achterhalen. Daarna heeft ze haar kwaliteit ruimschoots bewezen. Ze lijkt een bankpaard voor de V7. Ook Nordic Jaycee (3) won zijn laatste koers. Hij bleef in Hamburg voor ondermeer Payet en Sayuri Mo. Whirlwind BR (2) en Grazia Greenwood (9) hebben het vermogen om het bovengenoemde paarden lastig te maken op de plaatsen.

Plaats 1: Smilla (7)
Plaats 2: Nordic Jaycee (3)
Plaats 3: Ring the Bell (1)
Plaats 4: Grazia Greenwood (9)

 

Koers 7: Sydne Rome - Rennen

Indira OE (8) werd de voorlaatste keer van kop af op speed geklopt door Höwings Rohini Z (5). De keer daarna wist Indira OE wel te winnen met haar nieuwe trainer Victor Gentz in de sulky. De trainer wiens entrainement niet ver verwijderd is van Mariendorf heeft een hoge pet op van Indira OE die nu wel degelijk betere tegenstanders treft. Amici P (4) komt uit de kampioensstal van familie Nimczyk. Hij kwam de laatste keer in Berlijn sterk voor de dag met een tweede plaats. Insoglio (7) was recent derde achter William Scott, een paard dat in deze koers zonder twijfel favoriet was geweest. En Red Attack (9) maakt de reis vanuit Zuid-Duitsland. Hij stuitte de laatste keer op Donna Granata. De vosruin toonde vorm door tweede te worden achter de pupil van Rudolf Haller die vorig jaar vierde werd in de Stuten Derby van Avalon Mists.

Plaats 1: Indira OE (6)
Plaats 2: Amici P (7)
Plaats 3: Insoglio (5)
Plaats 4: Höwings Rohini Z (3)

 

Koers 8: Kurt Russell - Rennen

De achtste koers heeft maar zeven deelnemers maar is wel sterk bezet. Volare Gar (2) wordt gereden door Robbin Bot. De vosmerrie van Stall Habo is aan een goede reeks bezig. Ze won recent twee keer in Mönchengladbach, was derde in Wolvega achter Zuleika Font en was tweede in Jägersro ondanks een matig startnummer. Ze komt hier Adonis CG (7) tegen die in Straubing een PMU-koers wist te winnen ten koste van Power of Rhythm. De sterke ruin klopte al eens Genever (5) in Berlijn. Laatstgenoemde kan op speed gevaarlijk worden voor de trio-aankomst. Mon Filou (6) is trouw en heeft de steun van Heinz Wewering. Hij mag niet onderschat worden, net als de recent winnende Levana RA (3).

Plaats 1: Volare Gar (2)
Plaats 2: Adonis CG (7)
Plaats 3: Mon Filou (6)
Plaats 4: Genever (5)

 

Koers 9: Rob Lowe - Rennen

De laatste koers van de dag is misschien wel het meest onvoorspelbaar. Thorsten Tietz zal door vele wedders gebruikt worden als houvast. Hij rijdt in deze koers Scarface (8), die in Straubing twee vijfde plaatsen behaalde. De snelle zoon van Donato Hanover werd geïmporteerd uit Denemarken maar moet de verwachtingen nog waarmaken. Om deze koers te winnen moet hij verbeterd zijn. Oneandonly Diamant (1) profiteert van het leerlingenstartvoordeel. Hij is trouw en heeft uitzicht op een mooi parcours. Molto Bene H (5) was recent derde in Hamburg, dat schept verwachtingen. Campione (7) en Hallo Bo (9) moeten op basis van hun getoonde tijden ook voorin mee kunnen draaien.

Plaats 1: Molto Bene H (5)
Plaats 2: Scarface (8)
Plaats 3: Oneandonly Diamant (1)
Plaats 4: Hallo Bo (9)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.