Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Berlijn-Mariendorf - 31 maart

Berlijn-Mariendorf – zondag 31 maart – Start: 14.00 uur

Koers 1: Preis von Schöneiche

We beginnen met een bandenstartkoers over de middenafstand. De verwachting is dat Amici P (8) ook vanuit het tweede band de eerste viool kan spelen. De ruin komt vaak betere paarden tegen en is toe aan een overwinning. Livestream (6) was bij zijn laatste twee draaistarts beide keren tweede. Hij moet nu net als Amici P meters geven. Vooraan valt Elyan Ray (2) op. Hij heeft vorm en lijkt iets gevaarlijker dan Theresa As (1). Hickory Scott (3) wordt vaak onderschat maar loopt onopvallend prima koersen. Was vorig jaar meerdere malen geplaatst in Mariendorf en komt nu met een aantal wisselvallige prestaties vanuit Oostenrijk.

Plaats 1: Amici P (2)
Plaats 2: Elyan Ray (2)
Plaats 3: Hickory Scott (3)
Plaats 4: Livestream (6)

 

Koers 2: Preis von Mietgendorf / TF

Een koers voor Franse dravers tot €8.500 winsom. Flying Marceaux (1) won al in Berlijn met Thorsten Tietz. Toen noteerde hij 1.16,7. Met een dergelijke tijd zullen zijn concurrenten een hele kluif aan hem hebben. Enterprise (5) won dit jaar al twee koersen in Mönchengladbach. Ze heeft zich goed ontwikkeld met Jan Thirring in de sulky. Bourbon Hornline (6) loopt meestal in de open klasse. Hij staat nu lichter en moet daarvan kunnen profiteren. Demm Dirac (8) past precies in deze koers. Zij heeft veel ervaring en ontloopt dit keer paarden zoals Chance Classique en Cash de Mortree. Als ze een 1.17-tijd over 1900 meter kan herhalen dan doet ze mee in het trio.

Plaats 1: Flying Marceaux (1)
Plaats 2: Enterprise (5)
Plaats 3: Demm Dirac (8)
Plaats 4: Bourbon Hornline (6)

 

Koers 3: Stamer Cup

Ixpress (6) won zijn laatste twee starts met Linda Matzky. Tussendoor werd hij van kop af voorbij gelopen door ondermeer Online PS (4) en Irabelle (1). Laatstgenoemde zat die dag muurvast. Zij is een toonbeeld van trouw en kan goed finishen. We geven Ixpress toch licht de voorkeur. Zijn laatste zege was in Hamburg over de sprintafstand. Toen bleef hij nipt voor een goed lopende Gipsy Greenwood (5). Campione (9) won zijn laatste optreden in Mariendorf en So Keck (10) heeft genoeg snelheid om zijn startnummer in de slotfase te compenseren met een gevaarlijk eindschot.

Plaats 1: Ixpress (6)
Plaats 2: Irabelle (1)
Plaats 3: Online PS (4)
Plaats 4: Campione (9)

 

Koers 4: Trotto.de V7+

Gingerbell (8) is in deze koers een logische favoriet met Thorsten Tietz. Hij won de laatste keer ruim voor een goed lopende Oui Cherie (6). Eerder bond Gingerbell ook Giacomo (4) aan haar zegekar. Lewandowski (3) werd in die koers dichtbij vierde. Eerder won de zoon van Baltimore As tegen Oui Cherie en Bella Romantica (5). Deze vier paarden gaan strijden om plek twee achter Gingerbell. Hermes F Boko (7) viel de laatste keer op met een knappe tweede plaats in Hamburg. Als hij die lijn door weet te trekken dan is een mooie klassering binnen handbereik.

Plaats 1: Gingerbell (8)
Plaats 2: Lewandowski (3)
Plaats 3: Oui Cherie (6)
Plaats 4: Giacomo (4)

 

Koers 5: Preis von Eichstädt

Laurel Park (5) werd vorig jaar tweede in een serie van de Duitse Derby en verdween daarna uit beeld. Bij zijn rentree waren de verwachtingen hooggespannen maar maakte hij een galoppade bij de bandenstart. Paard heeft veel klasse. Duglas (6) is als seriewinnaar hard in winsom gestegen. De vosruin is startsnel en heeft veel speed. Quick Lady (4) plaatste zich vorig jaar in meerdere leeftijdskoersen. Ze is nu vier jaar oud en maakt haar rentree. De steun van Jörgen Sjunnesson is een pré. Los Vascos (1) is een doorgewinterd koerspaard. Hij won zijn laatste twee optredens en heeft uitzicht op een mooi parcours. De overige deelnemers mogen niet onderschat worden, met in het bijzonder Honesty Newport (7) die door Robbin Bot gereden wordt.

Plaats 1: Laurel Park (5)
Plaats 2: Duglas (6)
Plaats 3: Quick Lady (4)
Plaats 4: Los Vascos (1)

 

Koers 6: Newcomer-Serie (1. Lauf)

Het eerste onderdeel van een nieuwe competitie waarvan de series in Berlijn en in Wolvega worden verreden. De finale vindt plaats in het Duitse Derbyweekend. Toscanini Diamant (3) bleef vorig jaar ongeslagen in twee starts en komt terug van rust. De herkwalificatie was goed. Ook Major Ass (1) is nog niet verslagen. Hij maakte bij zijn debuut een tussensprint en won makkelijk. Zidane (6) komt terug van rust en heeft ook al aan de zoete geur der overwinning mogen ruiken. Publicity (4) won zijn laatste twee koersen in Oostenrijk en is hier lastig in te schatten. De grillige Eclair Lucernais (9) kan dravende weg ook verrassen. Hij hoort net als Virginias Prime (5) op de plaatstickets thuis.

Plaats 1: Toscanini Diamant (3)
Plaats 2: Zidane (6)
Plaats 3: Major Ass (1)
Plaats 4: Publicity (4)

 

Koers 7: Preis von Horstfelde

Een koers voor de beginnersklasse. De debutant UBetterWin Diamant (2) wordt gereden door Michael Nimczyk. Hij is een vierjarige hengst van Muscle Hill en kwalificeerde vorige week prima in Gelsenkirchen. De totaaltijd is nietszeggend maar het slot was snel. Valira (3) komt ook voor het eerst in actie. De pupil van Daniel Wagner kwalificeerde in Berlijn in 1.18 vlak. Ildikó (4) heeft zijn leven gebeterd. De grillige merrie bleef vlak in Karlhorst en werd vlakbij derde achter een onklopbare favoriet. Xebo (7) en Tomba la Bomba (8) liepen reeds 1.17 in de Duitse hoofdstad. Zij moeten op grond van hun ervaring ver kunnen komen.

Plaats 1: UBetterWin Diamant (2)
Plaats 2: Valira (3)
Plaats 3: Ildikó (4)
Plaats 4: Xebo (7)

 

Koers 8: Preis von Neritz

Drie seriewinnaars in Berlijn kruisen met elkaar de degens in een amateurkoers. Ear to Earth (1) wint zijn koersen vrij makkelijk maar staat er op winsom nu wel zwaarder in. Smilla (6) gaat voor zijn vijfde zege op rij met Uwe Stamer. Ze plaatste zich vorig jaar bij Rob de Vlieger in enkele Zuchtrennen en staat gezien haar laatste prestaties nog altijd gedeclasseerd. Indira OE (11) heeft haar draai ook in Berlijn gevonden. De snelle merrie won al twee koersen onder de hoede van Victor Gentz. Ze zal vanuit de achterhoede op haar speed vertrouwen. Mon Filou (8) en Levana RA (5) lopen steevast snelle tijden en zijn eveneens in beeld voor een top drie klassering.

Plaats 1: Smilla (6)
Plaats 2: Ear to Earth (1)
Plaats 3: Indira OE (11)
Plaats 4: Mon Filou (8)

 

Koers 9: Gold-Serie (1. Lauf)

Een nieuwe competitie voor de topklasse met veel extra prijzengeld. Baanpresident Ulrich Mommert is eigenaar van vier van de zes deelnemers. Skyfall (3) is in vorm. Hij won recent in Berlijn tegen Harley As (1) en een laagvliegende Rainbow Diamant (2). Deze drie paarden noteerden allemaal dezelfde kilometertijd. Michael Nimczyk neemt zelf plaats achter TomNJerry Diamant (4). Hij is startsnel en zal zijn stalgenoten de goede weg willen wijzen. Prince of Persia (5) heeft weer een koers in de benen. Die start had hij duidelijk nodig. En Out of the Slums (6) komt over de langere afstand beter tot zijn recht. Dit lijkt een ideale trip om ritme te houden.

Plaats 1: Skyfall (3)
Plaats 2: TomNJerry Diamant (4)
Plaats 3: Rainbow Diamant (2)
Plaats 4: Harley As (1)

 

Koers 10: Preis von Willich

Romeo Diamant (7) en Irma la Douce (5) maakten er de laatste keer een spannende strijd van. Romeo Diamant had de kop en bleef nipt voor de van zijn rug afkomende Irma la Douce. Beide paarden ontlopen elkaar weinig. Gameboy Newport (9) is ook een paard met vorm. Hij won de laatste keer in 1.16 op Karlhorst. Ian Greenwood (4) is snel en verbetert per start. Cora Sun (1) maakt haar rentree. Ze staat dit keer iets zwaarder maar deed als driejarige weinig verkeerd. Won vorig jaar twee koersen in december en zal wellicht doorgroeien.

Plaats 1: Romeo Diamant (7)
Plaats 2: Irma la Douce (5)
Plaats 3: Gameboy Newport (9)
Plaats 4: Ian Greenwood (4)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.