Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Berlijn-Mariendorf - 19 mei

Berlijn Mariendorf – zondag 19 mei – Start: 14.00 uur

Race 1: Trotteur Francais - Rennen

De Duitse Triple Crown bestaat uit het Adbell-Toddington Rennen, het Buddenbrock Rennen en de Traber Derby. Vandaag staat de eerste klassieker op het programma. Er worden in totaal twaalf draverijen verreden en we trappen af met een bandenstartRace voor Franse dravers. Astasia du Vivier (6) wint of springt. Ze moet nu over de middenafstand twintig meter geven aan Elixir d’Andain (4) en dat is geen gemakkelijke opgave. Hij heeft onder deze condities een 1.16-tijd in de benen. Eveneens in het tweede band staat Fighter Pilot (2) die al eens in Berlijn wist te winnen. Daddy Cool Blue (5) en Bonus des Iles (7) kunnen verrassen op de plaatsen. Ook opgepast voor Dalton du Demon (3). Hij kreeg bij zijn rentree in Wolvega een moeilijke Race tegen betere paarden. Hij liep al eens 1.16 over 2700 meter op Cabourg en is een doorstamper. Een plaats bij de eerste drie is niet ondenkbaar.

Plaats 1: Astasia du Vivier (6)
Plaats 2: Elixir d’Andain (4)
Plaats 3: Fighter Pilot (2)
Plaats 4: Dalton du Demon (3)

 

Race 2: trotto.de V5 - Rennen

Alle ogen zijn gericht op La Grace (7). De Muscle Hill-halfzus van Laurel Park is een topdriejarige in de dop. Ze was vorig jaar tweede in de Breeders Crown. Haar seizoensdebuut ging de mist in door een galoppade bij het uitkomen van de eerste bocht. Op dat moment probeerde ze door te stoten naar de kop. Girlofmanymissions (3) is een jaar ouder. Zij behoorde vorig jaar tot de subtop van haar jaargang en werd derde in een vorlauf van de Stuten Derby. Ze maakt vandaag haar rentree. Elsa Hanover (1) heeft een mooie uitgangspositie en liep reeds 1.14,5 in Berlijn. Jaap van Rijn heeft Love me Bo (5) in de strijd. Zij won vorige maand eenvoudig in Alkmaar en eindigde daarna als derde in Gelsenkirchen, vlak achter Toscanini Diamant. Oui Cherie (6) heeft een mooi rijtje verrichtingen. Ook zij is in beeld voor een trioklassering.

Plaats 1: La Grace (7)
Plaats 2: Girlofmanymissions (3)
Plaats 3: Elsa Hanover (1)
Plaats 4: Love me Bo (5)

 

Race 3: Newcomer-Serie (3. Lauf)

De eerste twee aankomenden plaatsen zich voor de halve finale. Major Ass (5) heeft reeds een ticket in de pocket. Hij won de eerste afdeling van de Newcomer-Serie en eindigde als derde in de tweede lauf. De trainingspupil van Victor Gentz heet zich snel ontwikkeld en kan makkelijk een 1.15 tempo aan. Voor Far West (6) kwamen de klassiekers te vroeg. Hij begon het seizoen als seriewinnaar maar sprong in een serie van de Duitse Derby en werd zesde in de St. Leger. De Love You-zoon keerde dit seizoen terug in Daglfing waar hij tweemaal won met speels gemak. We zijn benieuwd waar zijn plafond op dit moment ligt. Fikonia AM (8) won dit jaar al drie koersen. Ze is snel en behoort eveneens tot de favorieten. Joeyboy (4) en Highspeed Polly (3) staan beduidend zwaarder maar liepen allebei reeds een 1.14-tijd in Berlijn. Kiss me Quick (7) was tweede in een serie van het Schwarzer Steward Rennen achter Velten Limelight. Ze zou zich hier kunnen melden bij de eerste vier.

Plaats 1: Far West (6)
Plaats 2: Major Ass (7)
Plaats 3: Fikonia AM (9)
Plaats 4: Joeyboy (4)

 

Race 4: Chapter One - Rennen

Irma la Douce (2) is hét te kloppen paard. De Expo Bi-dochter van elitemerrie Keetje Tippel loopt doorgaans snelle tijden en heeft een goed koershoofd. Whirlwind BR (7) is de eerste uitdager. Zij liep vanuit het dodenspoor tegen Stradivari en eindigde dichtbij als zesde in een lage 1.13. Daarachter is de keuze erg lastig. Merete (1) heeft een mooie uitgangspositie en wordt na een serie amateurkoersen gereden door Dennis Spangenberg. Paris Turf (8) en Louisa (12) verrassen keer op keer met een klassering. Het zou fout zijn om ze opnieuw over het hoofd te zien.

Plaats 1: Irma la Douce (2)
Plaats 2: Whirlwind BR (7)
Plaats 3: Merete (1)
Plaats 4: Paris Turf (8)

 

Race 5: Dreambreaker - Rennen

Een vrij open amateurkoers. De gelouterde Andre Pögel rijdt Green Mamba (7) die bij haar overwinning in Hamburg ondermeer Hannah Hazelaar voorbleef. So Keck (4) won verrassend een serie van het Fritz Brandt Rennen. In de finale begon ze goed maar overliep ze zichzelf de laatste keer overzijde. De merrie heeft veel speed. Power of Rhythm (11) komt met goede verrichtingen uit Zuid-Duitsland. Het tweede gelid is een nadeel maar de ruin heeft veel loopvermogen. Madia Red CR (5) won zijn laatste start in Berlijn aan 57 tegen 1. Zij bleef toen onder andere voor Edana (1). Laat vooral niemand weg. Er hangt een verrassing in de lucht.

Plaats 1: Green Mamba (7)
Plaats 2: So Keck (4)
Plaats 3: Power of Rhythm (11)
Plaats 4: Madia Red CR (5)

 

Race 6: Adbell-Toddington – Rennen (Stutenlauf)

Zes driejarige merries gaan met elkaar de strijd aan in de eerste klassieker van dit seizoen. Gaya de Pervenche (2) kwalificeerde onlangs in haar eigen tempo. Ze liep achter Mister F Daag 1.15,0. De dochter van Bold Eagle won vorig jaar de Jugend-Preis en werd nipt geklopt in een serie van de Breeders Course. Ze neemt het op tegen Marylin Monroe Bo (6) die bloedsnel is maar ook erg grillig. Ze maakte zich in Wolvega schuldig aan een startgaloppade. Met nummer zes kan Michael Nimczyk haar buiten het gedrang houden. Dat is een voordeel. Jacky Bros (1) is de derde grote naam in dit veld. Ze won vorig jaar de Breeders Crown Merries en deed dit seizoen ritme op in twee kwalificaties. Ze doet niet veel onder voor bovengenoemde paarden. Janske Beemd (3) is startsnel en zou kunnen verrassen in het trio. Fair Winner (4) is zware competitie gewend en Gaja (5) heeft het achterste van haar tong nog niet laten zien. Ze won haar debuut op Dinslaken met de handen vol. Toch lijken er vier paarden bovenuit te steken.

Plaats 1: Gaya de Pervenche (2)
Plaats 2: Marylin Monroe Bo (6)
Plaats 3: Jacky Bros (1)
Plaats 4: Janske Beemd (3)

 

Race 7: Mac Smily - Rennen

Een Race voor de beginnersklasse. Place Royal (12) is in potentie één van Michael Nimczyk zijn Derbypaarden. De grote hengst won zijn debuut op macht. In Gelsenkirchen leek SJ’s Bianco gevlucht maar Place Royal achterhaalde hem alsnog. Josef Franzl presenteert Rock my Dreams (4), een driejarige Gustav Diamant die als tweejarige reeds kwalificeerde in 1.17. Hij herkwalificeerde onlangs in een hoge 1.20, vlak voor Jack Scott (2). Beide paarden lijken over talent te beschikken. JFK (11) won reeds op Mönchengladbach en heeft de nodige snelheid. Willem (8) liep de laatste keer een lage 1.16 in Berlijn op ruim een seconde achter de winnaar. Stalgenoot Inman (9) debuteert voor Thorsten Tietz. De driejarige hengst kwam bij zijn debuut in Gelsenkirchen net tekort voor de winst in een 1.20-tijd.

Plaats 1: Place Royal (12)
Plaats 2: Rock my Dreams (4)
Plaats 3: JFK (11)
Plaats 4: Jack Scott (2)

 

Race 8: Silber-Serie (2. Lauf)

De tweede afdeling van de Silber-Serie. De finaletickets worden verdeeld op basis van een puntenklassement. Stradivari (8) won de eerste Lauf en kan vandaag goede zaken doen. De flegmatieke Love You-hengst is absoluut in topvorm. Jaargangsgenoot Baxter Hill (7) is eveneens weer komende. Hij won in Daglfing in 1.15 over 2600 meter. Dat is hoopgevend. Kurt Roeges rijdt de Engwerda-pupil Hedy Beuckenswyk (5). De vosmerrie deed ritme op in Mons en stond de laatste keer in Wolvega erg zwaar. Jaap van Rijn heeft Hector Boko (2) in de strijd, die de laatste keer in Hamburg weer eens vlak bleef. De snelle ruin moest wel zijn meerdere erkennen in Glaedar (3). Voor die rit hebben ze Tom Kooyman gecontracteerd. Kjeld von Haithabu (1) behoort tot de subtop van zijn jaargang en kan hard lopen. April Classic (4) is snel van start maar datzelfde geldt voor de paarden aan haar binnenkant. Offroader (6) is zware competitie gewend. In Daglfing deed hij vorig jaar niet veel onder voor Baxter Hill.


Plaats 1: Stradivari (8)
Plaats 2: Baxter Hill (7)
Plaats 3: Glaedar (3)
Plaats 4: Hedy Beuckenswyk (5)

 

Race 9: Cash Hanover - Rennen

Een beginnersrace met opnieuw enkele spraakmakende driejarigen aan de start. Jaxon Schermer (6) sprong bij zijn debuut op Gelsenkirchen bij het indraaien van de eerste bocht. Linksom in Wolvega imponeerde hij met een makkelijke overwinning. Hij nam de leiding met startnummer zes en liep in de laatste rechte lijn weg bij de concurrentie. Lisa Lisieux (9) is een vierjarige merrie van Ready Cash. Zij won bij haar debuut in een lage 1.15 op Berlijn na een parcours naast de leider. Achter haar werd Hope (1) prima vierde. Ijsvink (11) heeft zich deze winter goed doorontwikkeld. Hij liep dit jaar al twee goede koersen in Gelsenkirchen en heeft triokansen. Virginias Prime (13) weet hoe het is om te winnen in Berlijn. Hij heeft een 1.16-tijd in de benen. Rancoon (2) is een driejarige hengst van Orlando Vici. Hij bleef bij zijn debuut op Daglfing sterk voorop ten opzichte van Baxter CG (3). Beide paarden zullen wel een flink aantal seconden harder moeten om hier voorin mee te doen.

Plaats 1: Jaxon Schermer (6)
Plaats 2: Lisa Lisieux (9)
Plaats 3: Ijsvink (11)
Plaats 4: Rancoon (2)Race 10: Expo Express - Rennen

Een amateurrace met een aantal ‘bombers’ aan de start. Kentucky Bo (11) werd afgelopen jaar alleen geklopt door paarden als Voyage d’Amour, Pelle Barosso, TomNJerry Diamant en Baxter Hill. Cracks van dat kaliber treft hij hier niet. Big Boss As (6) zal een taaie noot zijn om te kraken. De zoon van Cantab Hall heeft niet alleen een beter startnummer maar is ook in vorm. Hij werd recent tweede achter Stradivari in een lage 1.13. Nelly Pepper (7) is een snelle merrie en won al eens eerder met de amateur van vandaag: Uwe Stamer. Tragopan Jet (10) won zijn laatste twee starts in Berlijn. Gobelin (9) viel op met zijn derde plaats in de finale van het Fritz Brandt Rennen. De keer erna vertrok hij als favoriet maar verloor hij zijn loop in de laatste rechte lijn. Uldimeo (1) bleef Gobelin voor in de serie van het Fritz Brandt Rennen. En altijd oppassen voor Falco (4). Hij valt meestal positief op in harde koersen en die gaat hier waarschijnlijk komen.

Plaats 1: Kentucky Bo (11)
Plaats 2: Big Boss As (6)
Plaats 3: Nelly Pepper (7)
Plaats 4: Tragopan Jet (10)Race 11: Adbell-Toddington - Rennen

De hoofdrace van de dag met acht driejarigen aan de start. Gladiateur (4) won vorig jaar de Breeders Crown tegen Orkan von Haithabu (6). Beide paarden hebben dit jaar al een start in de benen. Gladiateur liep in Wolvega tegen oudere koerspaarden. Hij werd dichtbij tweede achter Zante Grif en eindigde de laatste vijfhonderd meter in 1.12. Orkan von Haithabu won de Preis der Winterfavoriten, plaatste zich tweemaal als vijfde aankomende op Vincennes en oefende dit jaar al twee keer in Denemarken. Hij is klaar voor deze koers. Jackpot of Steel (2) was een top tweejarige. Hij won in Gelsenkirchen in 1.16 over 2000 meter. In zijn overige twee starts sprong hij achter de auto. De zoon van Ready Cash kwalificeerde vorige week in Wolvega en oogde relaxt. Van die verrichting zal hij scherper geworden zijn. Juan Les Pins (8) toonde vorige week zijn klasse in Wolvega. De broer van ondermeer Unforgettable en Expo Express werd tweede achter Jambers en noteerde 1.14,7. Jetway Fortuna (3) is de enigste merrie die het aandurft tegen de hengsten. In de kwalificatie liep ze een snelle laatste kilometer en haar debuut was prima. De overige drie deelnemers beschikken over het nodige talent maar zullen verder verbeterd moeten zijn om hier voorin te eindigen.

Plaats 1: Gladiateur (4)
Plaats 2: Orkan von Haithabu (6)
Plaats 3: Jackpot of Steel (2)
Plaats 4: Juan Les Pins (8)Race 12: Dream Magic BE - Rennen

Larsson (7) maakt na vijf opeenvolgende zeges in Hamburg de reis naar Berlijn. De hengst is vreselijk startsnel en kan een Race van start tot finish domineren. Free Bird (9) won vorig jaar het Halali Rennen en heeft dit seizoen ook al een start in de benen. De vierjarige zoon van Ready Cash werd toen van kop af geklopt door Kjeld von Haithabu maar bleef voor Intelligente (5). Dat was voor Free Bird geen schande. Hij zal nu wellicht een stukje scherper zijn. Flavio As (4) won vorige maand in Berlijn in een lage 1.14. Indira OE (6) had de voorlaatste keer een soortgelijke tijd genoteerd. Ze sprong toen echter weg na lang kopwerk. De keer erna zat ze hopeloos ingesloten en liep ze in de slotfase op een kar. Met de vorm van de voormalige seriewinnares is echter niks mis. Defier Pompano (3) is in Zuid-Duitsland een factor om rekening mee te houden. Als hij met Rudolf Haller de rug kan pakken van Larsson dan zijn er misschien plaatskansen.

Plaats 1: Larsson (7)
Plaats 2: Free Bird (9)
Plaats 3: Flavio As (4)
Plaats 4: Indira OE (6)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.