Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Berlijn-Mariendorf - 26 mei

Berlijn Mariendorf – zondag 26 mei – Start: 11.25 uur

Race 1. Prix de Lyon PMU

De lunchmeeting op de baan van Berlijn-Mariëndorf gaat op deze zondag van start met een koers voor amateurrijders. Een draver die dit jaar nog enkele keer buiten het geld liep en altijd bij de eerste vijf aankomende finishte is Grazia Greenwood (7). Vandaag zou daar zo maar eens een overwinning aan toegevoegd kunnen worden. Op deze baan won zij voor het laatst op 3 maart van het vorig jaar. Het wordt dus weer eens hoog tijd! Aan het begin van dit jaar zette Levana RA (3) een aantal goede resultaten neer met zelfs een overwinning op 10 maart op de baan van vandaag. De laatste zes koersen lijkt zij echter een beetje het spoor bijster te zijn. Normaal gesproken moet er in dit veld een plaats in het trio voor deze merrie weggelegd zijn. Ring the Bell (1) liep hier vorige week zondag en kwam toen tot een derde plaats nadat zij de hele koers voorin had meegelopen, maar tot voor vlak voor de finish vast aan de binnenkant van de baan zat. Gezien haar recente overwinning op 14 april mag verwacht worden dat Madia Red CR (4) mee zal kunnen doen om de plaatsen.

1: Grazia Greenwood (7)
2: Levana RA (3)
3: Ring the Bell (1)
4: Madia Red CR (4)

 
INZETTEN

 

Race 2. Prix de Nice PMU

De tweede koers van de middag is een open en vrij moeilijk te voorspellen koers. Voor de overwinning in deze koers kies ik voor Fidelity AV (2). De vierjarige merrie weet zo goed als altijd bij de eerste vier aankomende te finishen. Bovendien doet zij dit altijd met Alexander Kelm op de sulky. Een combinatie die ik ook vanmiddag in deze samenstelling aan de finish zal verschijnen. Idony (3), de Love You merrie, komt vanmiddag voor de vierde keer aan de start. In haar eerste drie starts werd zij twee keer tweede en bij haar enige optreden op de baan van Berlijn-Mariëndorf vierde. Camus (5) wil nog wel eens een fout maken, maar als hij dat vandaag achterwege weet te laten dan moet een plaats in het trio mogelijk zijn. Van zijn laatste tien starts werd Ares R.A. (8) zeven keer vierde. Laat ik voor de “verrassing” hem vandaag ook eens op die plaats zetten.

1: Fidelity AV (2)
2: Idony (3)
3: Camus (5)
4: Ares R.A. (8)

 
INZETTEN

 

Race 3. Prix de Lille PMU

Met drie overwinningen op een rij moet het voor Queen for a Day (1) wel haar lopen als zij vandaag daar niet haar vierde aan kan toevoegen. Het gevaar voor haar in deze koers zou kunnen komen van Exclusive Fire (5). Deze hengst heeft ook een aantal “eentjes” in zijn rijtje staan, echter werden deze wel behaald op de baan van Hamburg. In zijn laatste twee optredens op de baan van vanmiddag werd hij beide keren uitgeschakeld. Het andere gevaar komt uit een Nederlandse hoek. Hercules Petnic (9) kan hier ontzettend goed uit de voeten. Vorig jaar werd er hier maar liefst vier keer gewonnen. Meervoudig Duits kampioen Heinz Wewering komt met Mon Filou (6) in de baan. Als Heinz de ruin dravend weet te houden dat moet een plaats bij de eerste vier aankomende mogelijk zijn.

1: Queen for a Day (1)
2: Exclusive Fire (5)
3: Hercules Petnic (9)
4: Mon Filou (6)

 
INZETTEN

 

Race 4. Prix de Paris PMU

Locarno (3) won vorig jaar zes keer op rij. Dit jaar kwam hij niet verder dan een tweede plaats en twee uitschakelingen. Dit gebeurde in Denemarken, maar ook de baan van vandaag. Op 14 april maakte hij in de laatste bocht bij het voorbij gaan in deze koers van de koploper een fout en werd uitgeschakeld. De tweede plaats van Chucky Mearas (1) vorige week zondag in een kilometertijd van 14,8 is veelbelovend en schept verwachtingen voor vandaag. Rainbow Diamant (4) won hier vorig jaar over dezelfde afstand als vandaag al eens in een tijd van 13,3. Daarna ging het iets minder met de zevenjarige hengst hoewel de laatste koers met een  tweede plaats op de baan van Berlijn-Karlshorst doet vermoeden dat de vorm weer terug is. Ook de zeer snelle Soccer (6) moet mee kunnen doen om de plaatsen.

1: Locarno (3)
2: Chucky Mearas (1)
3: Rainbow Diamant (4)
4: Soccer (6)

 
INZETTEN

 

Race 5. Prix de Marseille PMU

Het komt bij de koersen in Duitsland vrij vaak voor dat een Diamant favoriet is en zo ook in deze koers. Toscanini Diamant (9) gaat zo goed als altijd van start met Michael Nimczyk op de kar. Vandaag worden de honneurs waar genomen door Robbin Bot. Met recentelijk twee tweede plaatsen op de baan van vandaag gaat de vijfjarige ruin voor mij als favoriet van start. In haar laatste koers kwam Merete (8) op haar thuisbaan er niet aan te pas. Dat de zesjarige merrie hier wel degelijk goed uit de voeten kan, bewijzen wel haar goede resultaten gelopen rond de jaarwisseling. Oui Cherie (2) wist hier in het begin van het jaar op 13 januari al eens een overwinning te boeken. Buiten een uitschakeling en een zesde plek loopt de merrie altijd bij de eerste vier aankomende. Come on Scully (10) loopt de meeste van haar koersen op de baan van Hamburg en doet dat altijd in zeer aansprekende tijden. In de zomer van 2018 wist de merrie twee koersen op deze baan te winnen.

1: Toscanini Diamant (9)
2: Merete (8)
3: Oui Cherie (2)
4: Come on Scully (10)

 
INZETTEN

 

Race 6. Prix de Bordeaux 'Trotteur Francais'

De zesde koers is er een voor de Franse dravers met bandenstart. Vanuit het tweede band over een afstand van 2520 meter gaat o.a. Astasia du Vivier (4) van start. Als de negenjarige merrie vandaag geen fouten maakt, is zij in deze koers wat mij betreft de favoriet.
In het eerste band zien we Elixir d'Andain (2), die in zijn tien starts dit jaar negen keer in het geld liep met twee overwinningen op de baan van Berlijn-Mariëndorf op 17 maart en 14 april. De laatste koers die Brandy Hornline (6) op de baan van vandaag liep wist hij in winst om te zetten. De keren daarna liep hij twee koersen in Polen. Bourbon Hornline (1) vertrekt net als Elixer d’Andain uit het eerste band. Hij is niet bepaald het voorbeeld van trouw, maar als hij er vandaag zin in heeft en geen fout maakt dan kan hij zo maar bij de eerste vier aankomende eindigen.

1: Astasia du Vivier (4)
2: Elixir d'Andain (2)
3: Brandy Hornline (6)
4: Bourbon Hornline (1)

 

 

Race 7. Prix de Nantes Probestart

De dravers die nog geen 750 euro hebben gewonnen, krijgen in de zevende koers de kans om hun totale winsom met 1000 euro te verhogen. In zijn kwalificatieproef vorige week zondag liep Instagram (2) een kilometertijd van 19,7. Met deze tijd moet hij in deze koers zeker een rol van betekenis kunnen spelen en zelf een overwinning behoort tot de mogelijkheden. De driejarige merrie Lieschen Müller (7) heeft reeds een koers in de benen en deze wist zij bovendien ook nog eens te winnen. Op de baan van Berlijn-Karlshorst ging het over 2000 meter in 19,7. De tweede debutant in dit gezelschap is Seppi Barosso (1). Zijn kwalificatie ging in 19,8 op de baan van München-Daglfing. Van alle deelnemers heeft Wizzard (4) tot vandaag de snelste tijd gelopen. Deze liep hij op de baan van vandaag op 19 mei en werd daar toen zevende mee.

1: Instagram (2)
2: Lieschen Müller (7)
3: Seppi Barosso (1)
4: Wizzard (4)

 

 

Race 8. Prix de Toulon

In deze koers zal de strijd om de overwinning gaan tussen Kiss Me Bo (3) en Romeo Diamant (4). Hierbij gaat mijn lichte voorkeur uit naar laatstgenoemde. De zevenjarige ruin met Heinz Wewering op de sulky loopt in tegenstelling tot Kiss Me Bo veelal op de baan van Berlijn-Mariëndorf.  Bovendien heeft hij in de afgelopen zes maanden al vier keer als eerste de finishpaal gepasseerd. Gameboy Newport (7) was in zijn laatste negen starts nog nooit buiten de eerste vier aankomende. Hij won er hier drie van. Henry Havana (2) maakt vandaag zijn rentree. Vorig jaar liep hij op deze baan een aantal zeer verdienstelijke koersen. Het is afwachten hoe hij uit zijn winterslaap is ontwaakt.


1: Romeo Diamant (4)
2: Kiss Me Bo (3)
3: Gameboy Newport (7)
4: Henry Havana (2)

 

 

Race 9. Prix de Toulouse Sieg

De laatste koers van vandaag is er eentje uit de banden voor dravers die nog geen 9000 euro hebben verdiend. Mijn favoriet in deze koers is weer een “diamantje”, namelijk Uptoheaven Diamant (2). Na de recente tweede plaats in Gelsenkirchen zal Robbin Bot er alles aan doen om de vierjarige merrie vandaag aan haar eerste overwinning in haar carrière te helpen. Vanuit het tweede band zal Longhire (5) van start gaan. Op 9 mei liep de vierjarige ruin na bijna vijf maanden rust zijn herkwalificatie. Vorig jaar liep hij een aantal zeer goede koersen en als hij deze vorm weer weet te vinden dan zal hij in deze koers zeker meedoen om de prijzen. Voor de derde en vierde plaats ga ik voor Valerie As (4) en Chaplin (8).

1: Uptoheaven Diamant (2)
2: Longhire (5)
3: Valerie As (4)
4: Chaplin (8)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.