Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Berlijn-Mariendorf - 30 juni

Berlijn-Mariendorf – zondag 30 juni – Start: 09.00 uur

Koers 1: Geronimo T - Rennen

Door de voorspelde hitte begint het programma niet om 14.00 uur ‘s middags maar ’s ochtends vroeg om 09.00 uur. De eerste koers is een amateurkoers met een logische favoriet: Georgies Matador (6). Die zegevierde de laatste keer in Berlijn in een lage 1.14. De keer daarvoor eindigde hij als vijfde vlak voor Falco (7). Laatstgenoemde kreeg die dag geen ruimte. Onlangs had Falco in Hamburg moeite met de bochten. Hij leek niet helemaal in orde en gaat rechtsom sowieso een fractie beter. Is inmiddels van trainer gewisseld en doet in de juiste vorm voorin mee. Arno (2) is goed teruggekeerd van rust. Hij was tweede in Mariendorf en derde in Karlshorst. Late Night Show (8) liep twee nette koersen in Hamburg, Gri Maximus (3) kan een hoog tempo aan en Laufey (5) voor de verrassing. Laatstgenoemde was de laatste keer ongeplaatst tegen goede paarden in een valse koers. Hij kan beter.

Plaats 1: Georgies Matador (6)
Plaats 2: Arno (2)
Plaats 3: Late Night Show (8)
Plaats 4: Falco (7)

 

Koers 2: Trotto.de V4 - Rennen

Flavio As (6) liep bij zijn laatste drie optredens in Mariendorf telkens 1.14-tijden. Dat leverde een overwinning en twee tweede plaatsen op. Hij is startsnel en heeft veel vermogen. De laatste keer lag hij de hele weg op de rug van Highway Fortuna, waar hij uiteindelijk geen vat op kreeg. Diens stalgenoot Hercules Petnic (7) had de laatste keer moeite met het hoge tempo en sprong bij het uitkomen van de laatste bocht. In bijna al zijn overige starts werd hij één of twee. Hij is een bankpaard voor het trio. Achter dit tweetal is het lastig. So Keck (3) en Louisa (5) wisten dit jaar allebei al te winnen in Berlijn in 1.15-tijden. Zij moeten hier voorin mee kunnen doen, evenals de trouwe Ring the Bell (2).

Plaats 1: Flavio As (6)
Plaats 2: Hercules Petnic (7)
Plaats 3: So Keck (3)
Plaats 4: Louisa (5)

 

Koers 3: Very Impressive S - Rennen

Nashua (10) is een vierjarige zoon van Brioni. De Lasbek-pupil was vorig jaar derde in de Troost Derby en maakt vandaag zijn rentree. Hij won zijn herkwalificatie in Hamburg met een laatste vijfhonderdmeter in 1.12 zonder echt gevraagd te worden. De vorm lijkt goed genoeg om hier te kunnen winnen. Francesco (11) komt ook terug van rust. Hij ging vorig jaar aan de kant met twee zeges in amateurkoersen. Afgelopen zomer won hij in nog in 1.14-vlak. Cora Sun (4) was de laatste keer tweede achter Inman, een goede driejarige van Thorsten Tietz. Oxidizer (3) finishte in diezelfde koers hard en werd derde. Farenne O (2) maakte een prima debuut in Berlijn na een zuinig parcours. Hij werd vierde met Anne Lehmann achter twee topdriejarigen. Don’t forget me (1) kon zijn goede kwalificatie in die koers niet bevestigen. Wellicht kan hij zich hier revancheren.

Plaats 1: Nashua (10)
Plaats 2: Francesco (11)
Plaats 3: Cora Sun (4)
Plaats 4: Farenne O (2)

 

Koers 4: Cash Hanover - Rennen

Een bandenstartkoers voor de topklasse over de middenafstand. Stradivari (4) is de blikvanger. In zijn laatste twaalf starts eindigde hij nimmer buiten het trio en won hij achtmaal. Met zulke statistieken kan niemand om je heen, vooral als je regelmatig 1.13-tijden loopt en zware competitie niet schuwt. Nederlandse inbreng is er via Pearl Stardust (1). De snelle merrie heeft zowel speed als lucht. Met een mooi parcours moet zelfs Stradivari oppassen. Chucky Mearas (2) kan een hoog tempo aan en Gobelin (5) is dravende weg tot veel in staat. In het tweede band zijn Helios (7) en Fredericus (8) aan elkaar gewaagd. Hun huidige vorm is een klein vraagteken. En om de favorieten in het eerste band partij te bieden moeten ze juist op de top van hun kunnen zitten.

Plaats 1: Stradivari (4)
Plaats 2: Pearl Stardust (1)
Plaats 3: Chucky Mearas (2)
Plaats 4: Gobelin (5)

 

Koers 5: Titus B - Rennen

Veel driejarigen aan de start in deze koers voor de beginnersklasse. French Connection (8) won bij zijn debuut op Dinslaken in een hoge 1.17. De grote ruin uit de stal van Cees Kamminga is nog wat groen maar heeft wel veel vermogen. Rheingold (9) won eveneens zijn eerste levensstart. De keer daarna werd hij met ere geklopt door Jetway Fortuna, later vandaag deelneemster aan de Buddenbrock-Rennen. Dat was geen schande. Nada más (7) wordt voor het eerst gereden door Michael Nimczyk. De Love You-merrie was de laatste keer prima derde achter twee goede driejarigen: Jane Attack en Place Royal. Ondra (1) en El Chipy (2) komen voor het eerst uit. Beide paarden kwalificeerden in 1.19 en vooral Ondra lijkt harder te kunnen. Fandjo (4) legde vorig jaar een kwalificatieproef af voor Trotteur Francais. In zijn eentje liep hij 1.21 uit de banden. Bij zijn debuut in Örebro ging het mis maar waren er wel verwachtingen gezien de côte van 3 tegen 1. Hij zou hier kunnen verrassen.

Plaats 1: French Connection (8)
Plaats 2: Rheingold (9)
Plaats 3: Nada más (7)
Plaats 4: Fandjo (4)

 

Koers 6: Eibl Pokal Silber-Serie (4. Lauf)

Er zijn weer punten te verdienen om een startplaats te bemachtigen in een hoog gedoteerde finale. Laurel Park (4) is een absoluut klassepaard. Hij kwam dit jaar vier keer in actie. Twee keer sprong hij bij de bandenstart, de andere twee keer won hij imponerend. Bij zijn laatste zege was Glaedar (5) knap derde. Die verbetert per start. In Hamburg moet Glaedar echter vaak zijn meerdere erkennen in Larsson (2). De publiekslieveling aldaar won zeven koersen op rij. De laatste keer ging het mis in de eerste bocht. Larsson heeft reeds koersen gewonnen in Berlijn, rechtsom is dus geen probleem. Hans Bot heeft een hoge pet op van Victorymoko (3). Ze was behandeld aan haar gewrichten en won direct op Groningen. Ze komt hier goede paarden tegen dus moet gelijk aan de bak. De overige twee deelnemers krijgen het zwaar.

Plaats 1: Laurel Park (4)
Plaats 2: Larsson (2)
Plaats 3: Glaedar (5)
Plaats 4: Victorymoko (3)

 

Koers 7: Ini Lou - Rennen

Airborne (4) is een driejarige zoon van Bold Eagle. Hij won in lage 1.16 op Gelsenkirchen en was ook in Mönchengladbach de beste. De Franzl-pupil krijgt concurrentie van Englishtown (3), een driejarige hengst van Sam Bourbon. Laatstgenoemde was twee keer tweede in Berlijn en is toe aan een overwinning. Porto (9) kwam de laatste keer goed af in Hamburg en werd derde voor Venividivici S (7), die in die koers zijn rentree maakte. Hope (2) is startsnel en heeft een mooie uitgangspositie. De laatste keer viel ze ver terug. De twee keren daarvoor werd ze derde na een zuinig parcours.

Plaats 1: Airborne (4)
Plaats 2: Englishtown (3)
Plaats 3: Porto (9)
Plaats 4: Venividivici S (7)

 

Koers 8: Buddenbrock-Rennen 2019 Stutenlauf

De merrie-afdeling van het hoofdnummer vandaag. De verwachtingen rond Marylin Monroe Bo (3) zijn hoog gespannen. De Andover Hall-merrie heeft veel kwaliteiten maar is tevens gecompliceerd. Ze wordt vaak te driftig achter de startauto met een galoppade als gevolg. Michael Nimcyzk kreeg haar wel goed weg in het Adbell Toddington-Rennen maar toen had ze het buitenste startnummer. Nu begint ze tussen de paarden, dat is een uitdaging. Als ze de startfase dravend doorkomt dan is ze hét te kloppen paard. Jacky Bros (2) was derde in het Adbell Toddington-Rennen na een koers vanuit het dodenspoor. De keer erna bleek ze achteraf last te hebben van een keelontsteking. Versailles Diamant (4) won bij haar rentree in Hamburg omdat het paard voor haar in het zicht van de haven wegsprong. André Bakker moest zelf ook goed sturen om de Muscle Hill-dochter aan de loop te houden. Janske Beemd (1) is startsnel en kan hard lopen. Galoppades gooien vooralsnog roet in het eten. Rock my Dreams (7) bleef de laatste keer vlak na twee startgaloppades. Ze werd direct tweede in 1.16, een snelle tijd voor Daglfing. De overige deelnemers hebben allemaal talent en hebben wellicht een aantal stappen gemaakt.

Plaats 1: Marylin Monroe Bo (3)
Plaats 2: Jacky Bros (2)
Plaats 3: Versailles Diamant (4)
Plaats 4: Janske Beemd (1)

 

Koers 9: Halali - Rennen

Een interessante confrontatie tussen vier paarden die hun laatste koers wisten te winnen en enkele deelnemers met vorm. Naheed (7) zal hoogstwaarschijnlijk vertrekken als favoriet. Hij zegevierde sinds zijn rentree tweemaal ruim op Hamburg. De vierjarige hengst van Muscle Hill heeft nog voldoende doorgroeimogelijkheden. Dat laatste geldt ook voor I can steel (9) die in goede doen de favoriet partij zou kunnen geven. Hij verbetert zichtbaar en won sterk op Duindigt tegen Jonah Vredebest. Inman (3) verbeterde achter Otero zijn record en won de keer erna hier in Mariendorf. Hij heeft met een 1.15-tempo over de afstand geen moeite. Idony (5) won de laatste keer tegen Camus (4) maar beide paarden lijken nog niet opgewassen tegen bovengenoemd drietal. Bogomir CG (10) is dat wel. Hij werd de voorlaatste keer van kop af alleen geklopt door Fikonia AM in een 1.14-tijd. De keer erna was hij samen met Frosted één van de medefavorieten op Hamburg. Hij had helaas een forse startfout en werd alsnog vijfde. Ijsvink (1) en Virginias Prime (8) kunnen verrassen op de plaatsen.

Plaats 1: Naheed (7)
Plaats 2: I can steel (9)
Plaats 3: Bogomir CG (10)
Plaats 4: Inman (3)

 

Koers 10: Tsunami Diamant - Rennen

UBetterWin Diamant (1) is in vier starts nog ongeslagen. De vierjarige ruin van Muscle Hill kan zowel van kop af als vanuit het veld. De laatste keer in Hamburg kwamen twee concurrenten gevaarlijk dichtbij. Nu moet hij oppassen voor Romeo Diamant (5) die al zijn overwinningen van kop af heeft behaald. Hij is ook wel eens vanaf die positie op speed verslagen en de kans is groot dat UBetterWin Diamant hier op zijn rug terecht komt. Far West (6) is ook een gevaarlijke tegenstander. Hij kwam vorig jaar net tekort voor de top van de jaargang. De laatste keer in Berlijn werd hij derde vanuit het dodenspoor maar noteerde hij wel een 1.14-tijd. Alle overige paarden moeten meegenomen worden op de plaatsen, maar met name Chaplin (3) mag niet onderschat worden. Hij won de laatste keer op deze baan in 1.15,6 uit de banden.

Plaats 1: UBetterWin Diamant (1)
Plaats 2: Romeo Diamant (5)
Plaats 3: Far West (6)
Plaats 4: Chaplin (3)


Koers 11: Buddenbrock-Rennen 2019     

De laatste confrontatie van de jaargangstop voor de Derby vorlaufen. Gladiateur (3) won het Adbell Toddington-Rennen en ligt dus nog op koers voor de Triple Crown. Hij domineerde die dag van start tot finish tegen een goed afkomende Juan les Pins (6), de op zijn rug liggende Orkan von Haithabu (8) en de in het dodenspoor bivakkerende Jackpot of Steel (2). Een herhaling van zetten zal het echter niet worden. Josef Franzl presenteert namelijk Otero (1) die zonder startauto vrij snel aan kop kwam in een Warm-up zum Buddenbrock-Rennen en imponerend zegevierde. Als tweejarige werd hij in Breeders Crown nipt geklopt door Gladiateur. We zijn nu een jaar verder. Beide paarden kunnen goed vertrekken en hebben speed genoeg om het elkaar vanuit elke positie lastig te maken. Jackpot of Steel zit van start af tussen de twee kemphanen in. Hij zal eerst uit het gedrang willen blijven om dravend weg te komen. Juan les Pins en Orkan von Haithabu zullen zoeken naar een mooi treintje in het tweede spoor. Het wordt een prachtige strijd!

Plaats 1: Gladiateur (3)
Plaats 2: Otero (1)
Plaats 3: Juan les Pins (6)
Plaats 4: Jackpot of Steel (2)


Koers 12: Trotteur Francais powered by Wettstar

Een interessante afsluiter over 2500 meter bandenstart voor Trotteur Francais. Er staan vier paarden in het eerste band, eentje in het tweede band en de overige paarden in het derde paard. Die moeten maar liefst veertig meter geven. Vooraan is Eclair Lucernais (2) erg gevaarlijk. De zoom van Jag de Bellouet heeft veel vermogen maar springt ook makkelijk weg. Zijn record van 1.14,5 noteerde hij als tweede aankomende in Berlijn. Als hij tempo kan maken dan krijgt de rest het moeilijk. Brandy Hornline (9) won de voorlaatste keer in Berlijn in een hoge 1.15 over 2520 meter. Dat was imponerend. Astasia du Vivier (8) werd op afstand vierde in die koers. De keer erna kreeg ze meters voor van Birdy de Neuilly (10), die haar op de streep wist te kloppen. Dit keer gaan ze gelijk af. Djoko du Bellay (7) vertrok toen uit hetzelfde band als Astastia du Vivier en werd dichtbij derde. Hij heeft de opgaande lijn te pakken. Fairway (4) krijgt net als Eclair Lucernais vele meters voor. Hij won zijn laatste drie koersen in Tsjechië en kan wellicht verrassen op de plaatsen.

Plaats 1: Eclair Lucernais (2)
Plaats 2: Brandy Hornline (9)
Plaats 3: Birdy de Neuilly (10)
Plaats 4: Astasia du Vivier (8)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.