Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Berlijn-Mariendorf - 7 juli

Berlijn-Mariendorf - zondag 7 juli - Start: 14:00

Race 1. Ulrich Potofski - Rennen

Met nog iets minder dan twee weken te gaan tot de Duitse Derby is er op deze zondag een zeer aantrekkelijk programma bestaande uit twaalf koersen. De eerste koers van de middag is er een voor dravers die nog geen 14.000 euro hebben gewonnen. Een koers waarin het niet eenvoudig is om een winnaar aan te wijzen. Merete (3) loopt het grootste deel van haar koersen op de baan van vanmiddag en doet dit over het algemeen in zeer acceptabele tijden. Haar laatste overwinning dateert echter alweer van 23 december van het vorig jaar. Naast Merete hebben nog acht deelnemers in dit veld dit jaar ook nog geen overwinning weten te behalen. Dit geldt niet voor Levana RA (9), die dit jaar zelfs al twee keer wist te winnen waarvan eenmaal in Berlijn-Mariëndorf. Proud Miguel (2) verscheen dit jaar pas drie keer aan de start en werd even zoveel keer zesde. Vorig jaar won de zevenjarige ruin hier een koers. Als vierde neem ik Thunder Girl (8) mee in mijn rijtje.

1: Merete (3)
2: Levana RA (9)
3: Proud Miguel (2)
4: Thunder Girl (8)

 

Race 2. Trotteur Francais 

Met twee tweede plaatsen op rij lijkt de tijd rijp voor Fighter Pilot (8) om hier een overwinning aan toe te voegen. Gezien de tegenstand in deze koers moet dit zeer goed mogelijk zijn. Full of Hope (3) liep op 16 juni zijn kwalificatieproef in een kilometertijd van 20,1. Daarvoor kwam de ruin uitsluitend uit op de Zweedse banen. Galaxy Turgot (1) liep haar kwalificatieproef op 14 april in 20,8 en kwam daarna twee keer in Polen aan de start. Twee die vandaag dus hun officiële debuut maken, waarbij mijn voorkeur licht uitgaat naar Full of Hope. Anne Lehmann gaat voor het eerst van start met Elan du Gollier (7). In dit veld moet de nieuwe aanwinst direct een prijsje in de wacht kunnen slepen.

1: Fighter Pilot (8)
2: Full of Hope (3)
3: Galaxy Turgot (1)
4: Elan du Gollier (7)

 

Race 3. Jochen Behle – Rennen

Michel Rothengatter heeft vandaag de lange reis vanuit Callantsoog naar Berlijn gemaakt. In deze koers neemt hij plaats achter Jane Attack (5). De driejarige merrie won bij haar debuut op deze baan in de zeer mooie kilometertijd van 17,3. Ze krijgt in deze koers te maken met Lieschen Müller (10). De merrie met Kornelis Kluth op de sulky werd uit haar eerste drie starts een keer derde en twee keer eerste. Naar mijn mening zal de strijd om de eerste plaats tussen deze twee dravers gaan. Ondanks dat Fidelity AV (8) voor het eerste van start gaat met Jörgen Sjunnesson zie ik voor haar in deze koers de derde plaats weggelegd. Meervoudig Duits kampioen Heinz Wewering neemt plaats achter de vijfjarige merrie Red Girl (2).

1: Jane Attack (5)
2: Lieschen Müller (10)
3: Fidelity AV (8)
4: Red Girl (2)

 

Race 4. Toni Garrn – Rennen

De vierde koers vanmiddag is er een uit de banden met in het laatste band over een afstand van 2040 meter de geweldenaar Garry (9). De veertig meter die hij krijgt op de paarden uit het eerste band moet een niet al te groot probleem voor hem zijn en ik zie hem dan ook vanmiddag zijn zesde zege dit jaar behalen. In dit eerste band zien we Västerbo Morning (5). De eerste start in Duitsland voor de merrie uit de training van Thorsten Tietz leverde direct een overwinning op in een tijd van 14,9. Ik verwacht echter wel dat ze nog tekort zal komen tegen Garry. Tevens start vanuit het eerste band Joeyboy (1). In een jaar tijd finishte hij nooit buiten de eerste vier aankomende. Anne Lehman gaat in deze koers van start met Yarrah (6). De negenjarige is een voorbeeld van trouw en een plaats bij de eerste vier moet dan ook zeker tot de mogelijkheden behoren.

1: Garry (9)
2: Västerbo Morning (5)
3: Joeyboy (1)
4: Yarrah (6)

 

Race 5. Gustav Knuth – Rennen

Ondra (7) lag bij haar debuut met startnummer 1 heel lang opgesloten en kwam op het laatste rechte eind vrij en wist alsnog een derde plaats te behalen. Vandaag treft zij in ieder geval een gunstiger startnummer. Huidig Duits kampioen Michael Nimczyk gaat van start met Cruzado (5). Na een zeer acceptabele kwalificatieproef van 17,9 werd de vierjarige ruin bij zijn debuut op 2 juni vierde in 16,6. Bij zijn start op 15 juni in Hamburg ging het mis en werd hij uitgeschakeld. Johan C Greenwood (8) lag in zijn laatste koers lange tijd achter in het veld, maar wist op het laatste rechte eind, net zoals in de koers daarvoor, nog naar een vierde stek te sprinten. Als Classic Royale (3) de draf weet te behouden en niet zal worden uitgeschakeld dan moet zij een plaats bij de eerste vier aankomende moeten kunnen belopen. 

1: Ondra (7)
2: Cruzado (5)
3: Johan C Greenwood (8)
4: Classic Royale (3)

 

Race 6. trotto.de V7+ Rennen Int. Amateurfahren

De zesde koers van de dag is er eentje voor de amateurrijders. In de eerste drie maanden van het jaar wist Smilla (5) vijf keer op rij te winnen. De laatste drie koersen ging het iets minder met als dieptepunt de uitschakeling op 23 juni. Mocht zij haar draf vandaag weer weten te behouden dan heeft zij voor mij een eerste kans. So Keck (4) won haar laatste koers in een kilometertijd van 13,6 op de baan van vandaag. Hierbij moet wel verteld worden dat het toen ging over de sprintafstand, maar de snelheid is bij haar zeker aanwezig. Als enige in het eerste band zien we Chaplin (1), die op 26 mei al eens uit de banden in Berlijn-Mariëndorf wist te winnen. Yen (8) liep in 2017 een aantal zeer goede koersen, maar verdween toen voor een tijdje uit het zicht. Dat ze weer terug is bewijst wel haar kwalificatie op 30 juni in 14,8. Misschien dat ze nog een koersje nodig heeft dus enige voorzichtigheid is geboden.  

1: Smilla (5)
2: So Keck (4)
3: Chaplin (1)
4: Yen (8)

 

Race 7. Nina Hoss – Rennen

Na een eerste plaats op 16 juni werd Inman (6) in de koers daarna uitgeschakeld. Vandaag neemt de zeer ervaren Heinz Wewering de leidsels ter hand en is mijn verwachting dat het hem zal lukken om de driejarige hengst dravend rond te laten gaan en zo als eerste de finishpaal te passeren. Lisa Lisieux (4) won bij haar debuut op 14 april en beliep vervolgens daarna een vierde en een tweede plek. Camus (8) won nog nooit een koers, maar was in zijn laatste acht starts wel drie keer derde en drie keer tweede. Ik zie hem vandaag de eerste zege in zijn carrière ook niet halen, maar een derde plaats moet er zeker inzitten. Mijn vierde plaats reserveer ik voor Ivar Attack (7). De hengst uit de training van Christina Rosenbaum wisselt een goed gelopen koers af met een waarin hij wordt uitgeschakeld.

 

1: Inman (6)
2: Lisa Lisieux (4)
3: Camus (8)
4: Ivar Attack (7)

 

Race 8. Newcomer-Serie

De grote favoriet in deze koers zal absoluut Icebear Newport (4) zijn. De ruin uit de training van Wolfgang Nimczyk deed in zijn carrière nog maar heel weinig fout. Ook na zijn herkwalificatie op 4 april schreef hij al weer twee overwinningen bij op zijn conto. Voor de tweede plaats komen een aantal dravers in aanmerking waarbij mijn voorkeur uitgaat naar Capten Jack H (7). Zijn laatste twee verrichtingen op de baan van Hamburg zijn in ieder geval veelbelovend. Na haar eerste officiële start op 13 mei 2018 finishte Irma la Douche (6) nooit meer buiten de eerste vier aankomende. Gezien de winnend uitbetaling van € 35,20 in haar laatste koers kunnen we er vanuit gaan dat maar weinig wedders  G.G.’s Victoria (3) als winnaar van deze koers hadden gezien. Deze overwinning mocht er echt wel zijn. De merrie ging rond in een tijd van 14,8 over 1900 meter.

1: Icebear Newport (4)
2: Capten Jack H (7)
3: Irma la Douche (6)
4: G.G.’s Victoria (3)

 

Race 9. Toto Cutugno – Rennen

Woodbrown Beauty (7) maakt na een afwezigheid van iets meer dan een half jaar vandaag zijn rentree. Vorig jaar passeerde  zij uit vijf starts vier keer als eerste de finishpaal. Op 16 juni maakte zij haar rentree en liep haar kwalificatie in een kilometertijd van 19,5. Een draver die dit jaar al wel een aantal keer aan de start kwam is Vincennes Diamant (3). De driejarige merrie uit de training van Dirk Hafer weet ook wat winnen is. Uit de vier starts werd zij drie keer eerste en een keer tweede. En het wordt wat eentonig maar ook Major Ass (11) weet ook meer dan eens zijn koersen te winnen. Lastig dus om een “vaste” winnaar aan te wijzen, maar ik hou het toch op eerstgenoemde Woodbrown Beauty. Als eerste achter deze drie zie ik een plaatsgeld weggelegd voor Lingala (8). De zesjarige merrie is een voorbeeld van trouw.

1: Woodbrown Beauty (7)
2: Vincennes Diamant (3)
3: Major Ass (11)
4: Lingala (8)

 

Race 10. Sommer-Pokal des VDT

Na drie overwinningen op rij, twee keer in Mönchengladbach en een keer in Dinslaken, is het vandaag aan Honesty Newport (6) met rijder Michael Nimczyk om te bewijzen dat zij ook op de baan van Berlijn-Mariëndorf goed uit de voeten kunnen. Ondanks dat het startnummer niet mee zit, zie ik zeker een plaats bij de eerste drie aankomende voor Los Vascos (1). De zevenjarige ruin loopt zijn beste koersen in Berlijn-Mariëndorf. Mijn verwachting is dat de strijd om de derde en vierde plaats in deze koers zal gaan tussen Nelly Pepper (10) en Bonjour Ganyboy AM (9). Hierbij heb ik een lichte voorkeur voor laatstgenoemde. 

1: Honesty Newport (6)
2: Los Vascos (1)
3: Bonjour Ganyboy AM (9)
4: Nelly Pepper (10)

 

Race 11. Super Trot Cup (2. Lauf)

De elfde koers betreft een serie van Super Trot Cup met een eerste prijs van € 10.000 voor de Winnaar. De eerste drie paarden gaan naar de met € 70.000 gedoteerde finale die in de week van de Duitse Derby zal worden verreden. Emilion (6) won in Gelsenkirchen in een zeer snelle 12,8 en bleef hiermee o.a. Baxter Hill voor. Zijn derde plaats in Frankrijk op 15 juni achter Lover Boy en City Guide is zeker geen schande en ik zie voor de vierjarige hengst met Michael Nimczyk  dan ook een eerste kans in deze koers. Breidabliks Cognac (8) is deze winter op rust geweest. Hij bekroonde zijn debuut dit jaar in Halmstad direct met een overwinning. Bij zijn laatste start in Jägersro werd hij met een nek tweede. De laatste start van Gustavson Be (9) was uit de banden en dat ging hem niet goed af. Vandaag is het weer een autostart en hierbij is de tweede startrij zeker gaan nadeel voor hem. Het zal niet eenvoudig worden, maar ik hoop en verwacht het ook wel een klein beetje dat de in vorm zijnde Grift Jr (3) zich zal gaan mengen in de strijd om een plaats in de finale.

1: Emilion (6)
2: Breidabliks Cognac (8)
3: Gustavson Be (9)
4: Grift Jr (3)

 

Race 12. Ringo Starr – Rennen

Brandy Hornline (8) is voor mij de favoriet in de laatste koers van vandaag. Hij verkeert in grootse vorm en is zo goed als altijd eerste of tweede in de Franse koersen. In zijn laatste koers op 30 juni werd hij door zijn rijder Manfred Zwiener ingehouden na een aanrijding tijdens de koers. Birdy de Neuilly (9) kwam tot nu toe twee keer uit voor zijn nieuwe trainster Anne Lehmann. Beide keren werd de ruin gereden door Michael Nimczyk. De eerste keer werd er gewonnen nadat de eigenlijke winnaar Beau Lulu was gediskwalificeerd. In zijn tweede koers voor Anne werd hij tweede achter Fairway, die zijn debuut op een Duitse baan direct met een overwinning bekroonde. De eerder genoemde Beau Lulu (6) zal vandaag worden gereden door de zeer ervaren Jos Verbeeck en hij zal er alles aan doen om de uitschakeling in de laatste koers te doen vergeten.Voor Dark Look (4) zie ik in deze koers een plaats bij de eerste vier aankomende weggelegd.

1: Brandy Hornline (8)
2: Birdy de Neuilly (9)
3: Beau Lulu (6)
4: Dark Look (4)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.