Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Berlijn-Mariendorf - 19 juli

Berlijn-Mariendorf – vrijdag 19 juli – Start: 17.00 uur

Race 1. Prix Creatine

De Derby-dagen in Berlijn gaan van start. Dit jaar zit er voor het eerst twee weken tussen de vorlaufen en de finales. Op deze vrijdag zijn er 11 draverijen waarvan een aantal gespekt met extra prijzengeld. We beginnen met een koers voor de beginnersklasse. Fight of the Night (6) won zijn kwalificatie in Karlshorst en werd derde bij zijn debuut in een lage 1.16. Hij maakte in die koers een korte startgaloppade en kwam de laatste vijfhonderd meter hard binnen. Million PS (9) verbetert per start en zou het hem lastig kunnen maken. De pupil van Marcel Hauber was de laatste keer netjes tweede in Hamburg. Prinz Russel (3) liep op deze baan al 1.17 vlak. Hij heeft nog niet bewezen iets af te kunnen dwingen maar de snelheid is aanwezig om hier voorin te eindigen. In Karlshorst brak hij voor de start het check af. Die verrichting mag je hem niet aanrekenen. Gangster New York (1) sprong in diezelfde koers in de aanloop naar de startauto. Met zijn kwalificatie was niks mis. Fandjo (2) was bij zijn rentree foutief bij de start. Er zijn echter wel verwachtingen van de Franse ruin. Een hoop vraagtekens waarbij Million PS het meest ‘zeker’ lijkt en Fight of the Night de meeste snelheid heeft.

Plaats 1: Fight of the Night (6)
Plaats 2: Million PS (9)
Plaats 3: Prinz Russel (3)
Plaats 4: Fandjo (2)

 

Race 2. Crazed-Cup Pokal der Amateure

Een bandenstartkoers voor amateurs over de middenafstand. De vier paarden met de hoogste startnummers (7 t/m 10) starten in het tweede band. Van hen lijkt Arno (10) het meest kansrijk. Hij won al eens met deze startprocedure in Karlshorst en heeft geen moeite met een 1.16-tijd over de afstand. De negenjarige ruin heeft na een rustperiode drie starts in de benen en zijn vorm stijgt. Toch krijgt Fionaro (2) vooraan mijn voorkeur. De talentvolle ruin won viermaal in acht starts en was viermaal geplaatst. Zijn herkwalificatie op 30 juni was prima. Hij liep toen in Mariendorf 1.15,3, dat zag er veelbelovend uit. Lord Bo (4) is seriewinnaar in Zuid-Duitsland. Zijn laatste twee starts gingen de mist in door startgaloppades. Dravende weg is dit paard goed genoeg om voorin mee te doen. Gri Happy Girl (3) verraste dit jaar voorjaar in Berlijn met een zege in een 1.14-tijd. Dat was eveneens met Herbert Tuscher in de sulky. Die prestatie heeft ze nog geen passend vervolg kunnen geven. Highspeed Polly (1) hoort op alle tickets thuis. De trouwe ruin kan een hoog tempo aan onderweg, een hoge klassering ligt in het verschiet.

Plaats 1: Fionaro (2)
Plaats 2: Lord Bo (4)
Plaats 3: Arno (10)
Plaats 4: Highspeed Polly (1)

 

Race 3. Von Poll Immobilien Königs Wusterhausen Cup (1. Vorlauf)

Koers drie en zeven zijn series voor een finale op zondag 21 juli. De eerste zes aankomenden plaatsen zich. De gekwalificeerde paarden uit deze koers hebben straks het eerste band. De deelnemers hebben in hun laatste tien starts gemiddeld niet meer dan 300,- euro per start verdiend. Tailor Made (2) mag nog net in deze koers starten. Hij won in mei in Karlshorst en een premium-koers in Mariendorf. De Love You-zoon heeft het nodige loopvermogen en gaat graag van kop af. De laatste keer bleef hij ongeplaatst, toen hij was hij duidelijk niet in orde. Errakis (1) is een Fransman met mogelijkheden. Hij won recent in het Deense Billund en vergaloppeerde de keer erna zijn kansen in Hamburg. Hij ging toen als koploper de laatste bocht in. Farenno O (3) liep enkele goede koersen in Mariendorf. De voshengst van Anne Lehmann liep 1.15 over de afstand en dat doen niet veel paarden in deze koers hem na. Proud Miguel (8) werd de laatste keer als winnaar teruggesteld wegens hinderen in de laatste bocht. Hij liet toen na een zuinig parcours een goede indruk achter.

Plaats 1: Tailor Made (2)
Plaats 2: Errakis (1)
Plaats 3: Farenne O (3)
Plaats 4: Proud Miguel (8)

 

Race 4. Wärmewenderennen Kombi Pokal – 1. Lauf

Koers vier en tien hebben exact hetzelfde deelnemersveld. Enige verschil is dat de amateurs nu in actie komen en later vanavond de professionals. Beide koersen zijn met 5.000,- gedoteerd. C’est La Vie C (2) heeft een mooi nummer. De vosmerrie uit de training van Stefan Schoonhoven is startsnel en heeft vorm. Ze was de laatste keer derde in Gelsenkirchen achter Volare Gar en Mr Bathuan Byd. Adonis CG (9) wist Volare Gar dit voorjaar te kloppen in Mariendorf. De vijfjarige ruin is in het Zuiden een publiekslieveling. Hij behoort hier tot de favorieten en zou op de rug van C’est La Vie C een mooie start kunnen hebben. Night Star Sam (6) is geen makkelijke draver maar heeft wel veel klasse. Hij heeft dit jaar drie starts in de benen en was met name in Dinslaken erg goed. Na een korte startgaloppade sloot hij weer aan bij het veld. Hij ging vierdik de laatste bocht door en maakte het de winnaar nog lastig. Västerbo Morning (3) loopt meestal onder het zadel maar was de laatste keer voor de sulky een openbaring. Hij won überlegen in Berlijn in een hoge 1.14, ruim voor Late Night Show (11). De onlangs winnende Red Attack (7) en de trouwe Georgies Express (8) horen op de plaatstickets thuis.

Plaats 1: Adonis CG (9)
Plaats 2: C’est La Vie C (2)
Plaats 3: Night Star Sam (6)
Plaats 4: Västerbo Morning (3)

 

Race 5. Trotto.de V7+ Rennen

Hellboy (7) won bijna een jaar geleden zijn eerste koers in Berlijn. Na een lange pauze legde hij dit jaar twee prima kwalificatieproeven af. Bij zijn rentree won hij met een straat op Mönchengladbach. Hij is hier een logische favoriet. Danina AP (8) was dit voorjaar al tweemaal tweede in Berlijn. De doorgaans trouwe merrie hoort op de triotickets thuis. Van Zebou (4) waren er direct verwachtingen toen hij vanuit Zweden naar Zuid-Duitsland verhuisde. Hij moest beide keren van ver weg komen en kwam goed binnen als vijfde. De voorlaatste keer bleef hij ruim voor Bonanomi CG (1) die vorig jaar als driejarige al 1.16 liep in Berlijn. East Wind BR (5) is grillig maar heeft voldoende snelheid om in aanmerking te komen voor een tweede plaats. Conclusie: achter Hellboy is er van alles mogelijk met Danina AP als meest vaste waarde.

Plaats 1: Hellboy (7)
Plaats 2: Danina AP (8)
Plaats 3: Zebou (4)
Plaats 4: Bonanomi CG (1)

 

Race 6. Von Poll Immobilien Berlin Tempelhof Cup (Silber Serie 5. Lauf)

Larsson (3) is een zegemachine. Hij won dit jaar acht keer in negen starts. De keer dat het misging sprong hij in de eerste bocht. Heiner Christiansen hoeft echter geen risico te nemen omdat zijn paard per se van kop af moet. De laatste keer zorgde hij in Berlijn voor sensatie door vanuit veld Laurel Park te kloppen. Glaedar (4) is eveneens startsnel. Hij werd in die koers derde terwijl Thorsten Tietz nog iets achter de hand leek te hebben. Larsson moet nu afrekenen met een andere topper uit de stal van Michael Nimczyk: Free Bird (7). Larsson wist de zoon van Ready Cash al eens te kloppen. Free Bird heeft veel klasse maar maakte in zijn laatste drie starts telkens fouten, ook al wist hij dat in een stayersnummer op Dinslaken recht te trekken. Gian Luca Pasel (1) won de laatste keer in Hamburg in een hoge 1.13 over 1680 meter, terwijl dat helemaal niet zijn afstand is. Paard is in vorm. Super Queen C (2) kan hard beginnen en heeft uitzicht op een zuinig parcours. Velvet Affair (5) en Offroader (6) komen allebei met goede vorm uit het Zuiden. Laatstgenoemde eindigde bij zijn laatste optreden in Berlijn een lengte achter Glaedar en moest de keer daarvoor in München Velvet Affair voor zich dulden. De onderlinge verschillen op de plaatsen zijn klein.

Plaats 1: Larsson (3)
Plaats 2: Free Bird (7)
Plaats 3: Glaedar (4)
Plaats 4: Gian Luca Pasel (1)

 

Race 7. Preis vom Quartier HUGOS der Bonava Handicup de Luxe (2. Vorlauf)

De tweede serie waarbij de eerste zes aankomenden zich plaatsen voor de finale op zondag 21 juli. Heras Traum (5) is een paard met vorm. De merrie heeft veel loopvermogen en is toe aan een overwinning. De laatste keer werd ze tweede in een hoge 1.15 op Gelsenkirchen achter Kiss Me Bo. Jochen Hulzschuh kennende zal hij deze koers van start af willen domineren. Online PS (3) zal op zijn rug willen komen. De trainingspupil van Marcel Hauber koerst heel dankbaar en heeft geen moeite met een 1.15/1.16-tijd over de afstand. Bovendien heeft hij de steun van Michael Nimczyk. Anne Lehmann heeft twee paarden in de strijd. Zelf neemt ze plaats achter haar nieuwe aanwinst Elan du Gollier (8), een Fransman die bij zijn Duitse debuut direct derde was in een TF-koers. Toch schatten we trainingsgenoot Hoe Well (6) hoger in. Hij maalt niet om een metertje meer en heeft wel eens voor hetere vuren gestaan. Laat vooral niemand weg op de plaatsen.

Plaats 1: Heras Traum (5)
Plaats 2: Online PS (3)
Plaats 3: Hoe Well (6)
Plaats 4: Elan du Gollier (8)

 

Race 8. Newcomer Serie (Halbfinale)

De eerste halve finale. De finale wordt verreden op 31 augustus in Berlijn (20.000 euro prijzengeld). De andere halve finale vindt plaats in Wolvega op 3 augustus. Ook daar kwalificeren de eerste vijf aankomenden zich voor de finale. De uitslag is moeilijk te voorspellen. Give You All of Me (8) is in grote vorm. De hengst van Terry Koperberg kan geweldig finishen, vooral als het tempo onderweg hoog ligt. In zijn serie in Berlijn maakte hij een galoppade in de eerste bocht en keerde hij geweldig terug. G.G.’s Victoria (6) won die koers van kop af aan voor Toscanini Diamant (5). Timberlake Diamant (9) heeft het niet getroffen met zijn startnummer maar de Muscle Hill-zoon wint zijn koersen erg makkelijk. Gingerbell (4) heeft drie maanden niet gelopen maar verbeterde juist per start. Ze won vier keer op rij. Er zijn nog meer vormpaarden: Kobra Haleryd (7) klopte de laatste keer G.G.’s Victoria die hij de hele weg als een schaduw volgde. En Oxidizer (2) passeerde de laatste keer zijn tegenstanders alsof ze stil stonden. Nu staat hij vanzelfsprekend wel zwaarder. Major Ass (1) moest toen vanuit het tweede gelid begonnen en maakte in de slotronde veel terrein goed. Een finaleplaats is voor hem niet onmogelijk.

Plaats 1: Give You All of Me (8)                                                                                          
Plaats 2: Timberlake Diamant (9)
Plaats 3: Gingerbell (4)
Plaats 4: G.G.’s Victoria (6)

 

Race 9. Prix Father Patrick

Een koers voor de klasse tot 45.000 euro. Candyman Hornline (1) heeft een prachtig nummer en is in vorm. Hij zou de kop kunnen nemen en overgeven aan de favoriet Rapido OK (5). De Italiaanse hengst van Gerhard Biendl heeft inmiddels weer twee starts in de benen. De laatste keer in Daglfing toonde hij karakter door Ciao Amore van zich af te houden in een mooie tweestrijd. O’Sunday (6) verschijnt aan de start met een mooi lijstje verrichtingen. De achtjarige ruin was na zijn Scandinavische avontuur succesvol in de Franse provincie. Hij behaalde zowel onder het zadel als voor de sulky twee trioklasseringen, alle vier over de lange afstand. Tragopan Jet (2) heeft een aantal weken niet gelopen en zou weer fris aan de start kunnen verschijnen. Fredericus (7) is zoekende naar zijn oude vorm. Ditmaal neemt Heinz Wewering de leidsels ter hand.

Plaats 1: Rapido OK (5)
Plaats 2: Candyman Hornline (1)
Plaats 3: O’Sunday (6)
Plaats 4: Tragopan Jet (2)

 

Race 10. Von Poll Immobilien Berlin Tempelhof Kombi Pokal (2. Lauf)

Nu zijn de professionals aan de beurt. We zien exact dezelfde paarden aan de start als in koers vier, maar die werden toen gereden door amateurs. Houd die koers goed in de gaten om te zien hoe de verhoudingen liggen. Trainer Josef Sparber neemt plaats achter de onlangs winnende Red Attack (7) en laat de favoriet Adonis CG (9) over aan Rudolf Haller. Laatstgenoemde moest ook repeteren in Magdeburg. Na zijn winst in de serie sprong hij weg in de finale. Het paard lijkt echter sterk genoeg om dit tot een goed einde te brengen. C’est La Vie C (2) is startsnel en dat maakt haar met dit nummer zeer gevaarlijk. Night Star Sam (6) is nog niet op het niveau van vorig jaar toen hij hier in Berlijn in 1.14 won. Hij lijkt wel per start aan ritme te winnen. Västerbo Morning (3) won zijn laatste koers voor de sulky en hoort op alle tickets thuis.

Plaats 1: Adonis CG (9)
Plaats 2: C’est La Vie C (2)
Plaats 3: Night Star Sam (6)
Plaats 4: Västerbo Morning (3)

 

Race 11. Prix Southwind Frank

We sluiten af met een bandenstartkoers over 2500 meter voor Trotteur Francais. De tien deelnemers zijn verdeeld over drie startvakken. Casanova d’Amour (9) staat in het tweede band. Hij won dit jaar al driemaal en lijkt over te hebben op dit veld. Brandy Hornline (8) is trouw en heeft al veel succes gekend in het Berlijnse TF-circuit. De laatste keer werd hij derde voor Dark Look (6). Erha d’Antan (3) haalde onlangs verrassend uit op Daglfing in 1.17 vlak over 2600 meter. Dat biedt perspectief voor de vijfjarige merrie. Vooraan begint Espoir de Bellon (2), een ruin met grillige prestaties die dit voorjaar herkwalificeerde in een hoge 1.16 uit de banden. Hij heeft dus wel de nodige capaciteiten. Helemaal achteraan staat Barbariska (10) voor een zware opgave. De merrie is haast onklopbaar in Polen maar treft hier een ander kaliber paarden.

Plaats 1: Casanova d’Amour (9)
Plaats 2: Brandy Hornline (8)
Plaats 3: Erha d’Antan (3)
Plaats 4: Dark Look (6)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.