Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Berlijn-Mariendorf - 20 juli

Berlijn-Mariendorf – zaterdag 20 juli – Start: 13.00 uur

Koers 1: Muscle Mass – Cup

Vandaag worden de vier series van de Duitse Merrie-Derby verreden. De eerste drie aankomenden mogen twee weken later aan de start verschijnen in de Finale. In het omlijstende programma zijn er nog tien draverijen, veertien dus in totaal. We beginnen met een koers voor de beginnersklasse. Naama (5) herwalificeerde onlangs op Hamburg in een hoge 1.18 ver voor de rest. De vierjarige merrie heeft een typische Love You-loop en lijkt talentvol. Ze krijgt het aan de stok met Stand Up (3), eveneens een vierjarige Love You. Zij is een volle zus van Stradivari en een driekwart zus van Mustang’s Sally. Dat schept verwachtingen. Ze won haar kwalificatie in Berlijn in een hoge 1.17. Bavaro (4) is een debutant. Hij kwalificeerde in zijn eigen tempo. Zijn moeder is Enigma, ooit winnares van een vorlauf van de Stuten-Derby. Gerhard Mayr neemt Jake F Boko (6) mee uit Oostenrijk. De driejarige hengst is geweldig gefokt als zoon van Andover Hall. Hij kan wellicht beter dan zijn huidig lijstje verrichtingen doet vermoeden.

Plaats 1: Naama (5)
Plaats 2: Stand Up (3)
Plaats 3: Bavaro (4)
Plaats 4: Jake F Boko (6)

 

Koers 2: Das 98,2 Radio Paradiso - Rennen

Alweer een Lasbek-draver met Josef Franzl die ik als favoriet bombardeer. Nashau (2) kwam vorig jaar net tekort tegen de top van de jaargang. Hij werd derde in de Troost-Derby in een 1.14-tijd. Zijn herkwalificatie in Hamburg was prima. De zware hengst is hier een ‘vastigheidje’ zover die bestaan. Chaplin (4) is een doorgewinterd koerspaard. Hij is weer in vorm en won anderhalve maand geleden in Berlijn in een 1.15-tijd uit de banden. Daar zou eventueel een paar tienden vanaf kunnen. Ready Dream (1) is een zoon van Ready Cash. De ruin won vorig jaar twee koersen in Denemarken maar kon dit jaar nog niet overtuigen. Hij draafde rommelig in Hamburg met twee uitschakelingen tot gevolg. Wellicht dat hij rechtsom zijn klasse wel kan tonen. Ixpress (3) was dit voorjaar erg op dreef. Hij komt net als Zweitausend PS (7) in aanmerking voor een mooie klassering.

Plaats 1: Nashua (2)
Plaats 2: Chaplin (4)
Plaats 3: Ready Dream (1)
Plaats 4: Ixpress (3)

 

Koers 3: Preis der Ströer Deutsche Städtemedien Pokal der Publikumslieblinge

Een mooie koers voor de subtop, gedoteerd met 7.500,- euro. Fast and Furious (5) zal waarschijnlijk de meeste aanhang hebben op de wedmarkt. Hij is in vorm en won recent twee koersen op Mönchengladbach tegen stalgenoten zoals Laura Vici en Candyman Hornline. Mr Bathuan Byd (2) presteert heel constant op Gelsenkirchen. Hij is rechtsom een klasse beter en zal in Berlijn ook goed uit de voeten kunnen. Mephisto PS (3) won op speed in Hamburg na een koers op maat. Dat was knap. Rebound (6) is een paard met klasse. De draver die in Oostenrijk onlangs won werd vorig jaar vierde in deze koers in een lage 1.13. Locarno (7) is opzoek naar zijn vorm van vorig jaar, in zijn laatste drie starts gooiden galoppades roet in het eten. En Gobelin (8) is snel maar plek drie lijkt het hoogst haalbare.

Plaats 1: Fast and Furious (5)
Plaats 2: Mr Bathuan Byd (2)
Plaats 3: Mephisto PS (3)
Plaats 4: Rebound (6)

 

Koers 4: Deutsches Stuten-Derby / 1. Vorlauf

De eerste serie van de Duitse Merrie-Derby. Marylin Monroe Bo (5) was dit voorjaar een spraakmakende aankoop van Ulrich Mommert. Hij wist Hans-Ulrich Bornmann van Stall Habo te overtuigen aan de onderhandelingstafel. Marylin heeft enorm veel klasse maar is gecompliceerd. Ze sprong dit seizoen twee keer aan de start. De overige twee keer bleef ze vlak. In het Adbell Toddington-Rennen bleef ze met nummer zeven buiten het gedrang en in het Buddenbroch-Rennen gedroeg ze zich voorbeeldig tussen de paarden zonder startauto. Als ze de startfase opnieuw overleeft dan heeft ze een eerste kans. Ganes B (8) laat zich moeilijk inschatten. De Muscle-dochter komt vanuit Zweden naar Berlijn. De Lugauer-pupil deed in drie starts nog weinig verkeerd. Gwendoline Go (4) debuteerde met een overwinning in een Trial van het Adbell Toddington-Rennen. Tijdens haar Zweedse avontuur viel ze minder op. C’est si bon (3) won haar eerste twee levensstarts. De laatste keer was ze beduidend minder. De keer daarvoor won ze in een hoge 1.15 op Gelsenkirchen voor Gaja (1) die per start lijkt te verbeteren. Twee maanden geleden was Gaja vierde in de Stutenlauf van het Adbell Toddington-Rennen, vlak achter Fair Winner (2). Brightlands (6) heeft talent maar kreeg het op Gelsenkirchen moeilijk in de slotfase door het hoge tempo onderweg. Velten Isabel (9) debuteert. Zij kwalificeerde als tweejarige al in 1.17. Haar talent heeft ze daarmee bewezen maar wellicht komt deze koers iets te vroeg.

Plaats 1: Marylin Monroe Bo (5)
Plaats 2: Ganes Bo (8)
Plaats 3: Gwendoline Go (4)
Plaats 4: Gaja (1)

 

Koers 5: Renaissance-Theater – Rennen Kombi-Pokal (1. Lauf)

De vijfde en dertiende koers hebben exact hetzelfde deelnemersveld. Ze beginnen met een monté-draverij en komen later vandaag aangespannen in actie. Holly Star (2) is één van de weinige paarden met ervaring onder het zadel. Zij won vorige maand nog in Denemarken in een lage 1.15 en heeft de steun van Ronja Walter. Phil Taylor (4) is een paard met vorm. Hij komt normaal betere paarden tegen en kan hier ver komen, mits dit genre hem past. Dame Quick (7) oefende in Joure met Marloes Knopp, dezelfde rijdster als vandaag. Ze kwam daar moeilijk door de bochten maar dat zal in Berlijn geen probleem zijn. De merrie is goed in orde en heeft veel vermogen. Fire Lane (10) was dit voorjaar eveneens op dreef maar lijkt momenteel zoekende. Nemo (9) won anderhalve maand geleden twee koersen op Magdeburg, ondermeer ten koste van Ete d’Ourville (6) die de laatste keer goed was in Berlijn over de lange afstand. Commander H (3) doet altijd zijn best en wellicht kan Etat d’Esprit (8) verrassen.

Plaats 1: Holly Star (2)
Plaats 2: Phil Taylor (4)
Plaats 3: Dame Quick (7)
Plaats 4: Fire Lane (10)

 

Koers 6: Deutsches Stuten-Derby / 2. Vorlauf

De tweede serie. La Grace (3) is één van de favorieten voor de eindzege. De Muscle Hill-dochter heeft veel loopvermogen. Ze won afgetekend in Gelsenkirchen en liep eerder een lage 1.13 in Berlijn achter Otero. Voor de plaatsen zijn heel veel paarden in beeld. Jet Flevo (2) verbetert onopvallend per start. De merrie heeft lucht en snelheid. Jaipur F Boko (5) wordt door Ola Samuelsson naar Berlijn gestuurd. Ze liep in Zweden snelle tijden zonder echt dominant te zijn. Jane Attack (6) won bij haar debuut in Berlijn in een 1.17-tijd. De keer daarna was ze met ijzers iets minder. Jessy Schermer (8) maakte bij haar eerste levensstart in Gelsenkrichen een prima indruk. Jersey Muscles (4) is een talent maar lijkt nog wat kracht te missen. Jessie Bros (7) herkwalificeerde in Wolvega in een constant tempo. Doorgaans kunnen de paarden in Berlijn een seconde harder. Dat komt neer op een hoge 1.15, een tijd die Rilana (1) ook al eens noteerde in de Duitse hoofdstad.

Plaats 1: La Grace (3)
Plaats 2: Jet Flevo (2)
Plaats 3: Jaipur F Boko (5)
Plaats 4: Jane Attack (6)

 

Koers 7: Finesse Das Gourmet u. Lifestyle Magazin - Rennen

Een interessant duel in de koers tot 2.000,- winsom. Oscar L.A. (7) is een Zweedse driejarige van Gestüt Lasbek. De zoon van Ready Cash won de eerste keer uit in Hamburg met de handen vol. De keer erna sprong hij in een leeftijdskoers in het zicht van de haven weg. Hij kan hard lopen. Dat laatste geldt eveneens voor Englishtown (6). De zoon van Sam Bourbon is ook drie jaar oud. Hij liep reeds 1.15 in Berlijn. De laatste keer sprong hij bij de start, eventueel door de afwezigheid van de startauto. Aan die verrichting til ik niet zo zwaar. Instagram (4) ontwikkelt zich tot een heel leuk koerspaard. Hij won de laatste keer in Karlshorst en zal in Mariendorf een hoge 1.16 kunnen lopen. Tomba la Bomba (5) is drie maanden niet aan de start verschenen. Hij liep meestal prima tijden zonder dat dat veel opleverde. Op basis van ervaring moet hij hier voorin mee kunnen doen. Chillamoi (1) voor een verrassing op de plaatsen.

Plaats 1: Oscar L.A. (7)
Plaats 2: Englishtown (6)
Plaats 3: Instagram (4)
Plaats 4: Tomba la Bomba (5)

 

Koers 8: Deutsches Stuten-Derby / 3. Vorlauf

De derde serie. Jacky Bros (7) was de voorlaatste keer iets minder flitsend vanwege een keelontsteking. De keer daarna liet ze zijn waartoe ze in staat is. Ze won de Stutenlauf van het Buddenbrock-Rennen op speed. Janske Beemd (4) zocht in de slotfase naar ruimte en bleef dicht in de buurt van de winnaar. De merrie is startsnel en taalde in haar laatste twee starts niet naar een fout. Jetway Fortuna (6) zocht dit seizoen meermaals de hengsten op en sloeg in die koersen geen modderfiguur. Ze maakt duidelijk aanspraak op het derde finaleticket. Klingande (5), Java Greenwood (1) en Jet Scott (9) plaatsten zich de laatste keer alle drie in 1.16-tijden. Zij kunnen toeslaan in het trio mocht één van de favorieten falen.

Plaats 1: Jacky Bros (7)                                                                                                          
Plaats 2: Janske Beemd (4)
Plaats 3: Jetway Fortuna (6)
Plaats 4: Klingande (5)

 

Koers 9: Top Magazin Berlin – Dad Hauptstadtmagazin - Rennen

Een open amateurkoers. Fantomas (11) is mijn voorzichtige keus. De vierjarige ruin sprong de voorlaatste keer achter de auto en maakte daarna enorm veel terrein goed. Die verrichting bevestigde hij onlangs met een overwinning in Hamburg. Het tweede gelid is een nadeel. Dit voorjaar kwalificeerde hij in Berlijn in 1.15,7. Dat is exact dezelfde tijd die One Penny Black (6) de laatste keer als winnaar noteerde. De merrie kan aardig goed beginnen. De keer ervoor werd ze voor het tweede geld net geklopt door Camus (10) die met Andre Pögel een ervaren rijder heeft. Centanary (7) won afgelopen najaar in een 1.15-tijd in Berlijn. Na lange afwezigheid heeft hij inmiddels een herkwalificatie in de benen. Hij won die proef in een nietszeggende tijd. Danielle Simoni (4), Estrella AV (8) en Flo’s Blues (9) horen eveneens op de triotickets thuis.

Plaats 1: Fantomas (11)
Plaats 2: One Penny Black (6)
Plaats 3: Camus (10)
Plaats 4: Danielle Simoni (4)

 

Koers 10: Deutsches Stuten-Derby / 4. Vorlauf

De vierde en laatste serie. Vincennes Diamant (5) is door de organisatie aangewezen als ‘groepsleider’. Ze won drie van haar vijf starts maar ontliep daarbij de top van de jaargang. De grote Muscle Hill-merrie kwam tweemaal op de Derby-baan in actie. De eerste keer werd ze prima tweede achter Jaxon Schermer en de laatste keer sprong ze weg toen haar rijder hard weg wilde rijden. Toch heeft ze eerder bewezen aardig startsnel te zijn. De stal van Paul Hagoort heeft Versailles Diamant (7) in de strijd. Ze werd vierde in de Stutenlauf van het Buddenbrock-Rennen maar moest daarbij wel de nodige meters geven aan de eerste drie aankomenden. In dit veld is een overwinning niet onmogelijk. Ze won de voorlaatste keer in Hamburg toen de koploper in het zicht van de haven wegsprong. Jeanet Newport (2) werd in die koers dichtbij derde vanuit het dodenspoor. Rock my Dreams (4) is een gevaarlijke outsider. De Franzl-pupil sprong de eerste twee keer vroeg in de koers maar werd de laatste keer tweede in Daglfing in een lage 1.16, een toptijd voor die baan! Venividivici S (1), Jamaica Ferro (3) en Mass Finest (9) hebben allemaal Nederlandse connecties en zouden kunnen verrassen met een finaleticket.

Plaats 1: Versailles Diamant (7)
Plaats 2: Vincennes Diamant (5)
Plaats 3: Jeanet Newport (2)
Plaats 4: Rock my Dreams (4)

 

Koers 11: Berlin Morgenpost Derby-Pokal der Flieger

Een mijlskoers met enkele paarden die er bovenuit steken. Hands Down (5) heeft een paar weken niet gelopen. De manier waarop hij de voorlaatste keer in Gelsenkirchen won was imponerend. Hij raasde toen ronde in een lage 1.13. De keer erna kwam hij vanuit het tweede gelid in Dinslaken na een koers vanuit het veld niet uit de verf. Normaal zien we hem hier winnen. Donna Granata (6) komt met aspiraties uit Zuid-Duitsland. De vierjarige merrie won vorig jaar een serie van de Stuten-Derby door aan kop een hoog tempo te houden. Ze heeft veel vermogen maar is minder flitsend dan Hands Down kan zijn. Honesty Newport (8) is de derde smaakmaker in deze koers. Zij won haar laatste vier koersen en hoort op alle tickets thuis. Louisa (4) kan hard beginnen en zou dan in de slipstream van één van de favorieten willen blijven. Hudson Boko (3) sprong de laatste twee keer maar was eerder één van de weinige paarden die enigszins in de buurt bleef van Volare Gar.

Plaats 1: Hands Down (5)
Plaats 2: Donna Granata (6)
Plaats 3: Honesty Newport (8)
Plaats 4: Louisa (4)

 

Koers 12: Charlie Mills Memorial 2019

In dit jaarlijkse hoogtepunt gaan zeven deelnemers 20.000,- prijzengeld verdelen. Rainbow Diamant (2) was geweldig in een serie van de Super Trot Cup. Hij ging hard van start, kreeg op de rug van Baxter Hill een perfect parcours en won op speed. Heinz Wewering hoopt op eenzelfde scenario. Er doen vandaag echter een paar paarden mee die niet startgerechtigd waren in die koers vanwege hun hoge winsom. Halva von Haithabu (4) gaat graag van kop af, net als Tyrolean Dream (6). Halva von Haithabu is in vorm. Hij won een sprintkoers in Hamburg en werd daarvoor teruggesteld als tweede aankomende in een stayerskoers op Dinslaken. Eerder was hij de enige die Goldy Stardust (7) partij kon bieden op Gelsenkirchen. Goldy Stardust is in goede vorm en is hier favoriet. Hij werd recent derde in Lisieux en sprong eerder als winnaar weg in Charlottenlund. Voor de rest heeft deze topmerrie een geweldig rijtje. SJ’s Junior C (5) moest in Dinslaken meters geven op Halva von Haithabu en werd dichtbij vierde. De reuzendoder van Stefan Schoonhoven zou met een mooie koers kunnen verrassen op speed, mits er niet wordt getemporiseerd onderweg. Een tempobeul als Tyrolean Dream zal dat waarschijnlijk ook niet toelaten.

Plaats 1: Goldy Stardust (7)
Plaats 2: Halva von Haithabu (4)
Plaats 3: Tyrolean Dream (6)
Plaats 4: SJ’s Junior C (5)

 

Koers 13: EDDB Die Brandenburgs – Trophy Kombi Pokal (2. Lauf)

De paarden uit de vijfde koers komen nu aangespannen in actie in plaats van monté. Op de streep is opnieuw 5.000,- te verdelen. Phil Taylor (4) is het paard in vorm. Onder het zadel is een vraagteken maar voor de sulky heeft hij hier een eerste kans. Anderhalve maand geleden werd hij tweede in de recordrace van Indy Flevo. Phil Taylor liep toen 1.13,3 over 1680 meter terwijl Holly Star (2) als vierde aankomende 1.13,7 noteerde. Ze worden respectievelijk door Roland Hulskath en Michael Nimczyk gereden, twee top catchdrivers. Achter dit tweetal is er veel mogelijk. Dame Quick (7) hoort op alle tickets thuis evenals Commander H (3), Fire Lane (10) en Gina Bros (1).

Plaats 1: Phil Taylor (4)
Plaats 2: Holly Star (2)
Plaats 3: Dame Quick (7)
Plaats 4: Commander H (3)

 

Koers 14: Hauptstadtsport.tv - Rennen

We sluiten af met een bandenstartkoers voor Trotteur Francais over de middenafstand. Vooraan springt Estac (5) in het oog. De Franse ruin is seriewinnaar in Tsjechië. Vorige maand sleurde hij op Gelsenkirchen de hele weg aan de kop en werd hij uiteindelijk net voorbij gelopen door twee paarden die er vandaag niet bij zijn. Estac noteerde een 1.16,6. Als we die tijd vertalen naar Berlijn dan krijgen de paarden die meters moeten geven het niet makkelijk. Erasme du Vivier (6) staat ook in het eerste band. Hij wordt steeds trouwer en verraste enigszins met een zege op Pfarrkirchen tegen Daddy Cool Blue (7), een paard waarvan hij nu ook nog eens twintig meter voor krijgt. Birdy de Neuilly (12) staat zelfs in het derde band en moet veertig meter geven. De trots van Anne Lehmann heeft tot dusver veel succes in Berlijn en wordt opnieuw gereden door Michael Nimczyk. Hij treft minder goede tegenstanders dan de vorige keer en is hopelijk op tijd met zijn inhaalrace. De overige paarden, met name gasten uit Polen, krijgen het waarschijnlijk zwaar.

Plaats 1: Birdy de Neuilly (12)
Plaats 2: Estac (5)
Plaats 3: Erasme du Vivier (6)
Plaats 4: Daddy Cool Blue (7)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.