Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Berlijn-Mariendorf - 21 juli

Berlijn-Mariendorf – zondag 21 juli – Start: 13.00 uur

1. MIRA - Trophy Handicap de Luxe (I) - Finale

Finale

 

 

2. the Yard Hotel und Restaurant "Altes Zollhaus" - Rennen Probestart

De tweede koers van de middag is er een voor dravers die nog geen 750 euro voor hun eigenaar verdiend hebben. San Pardo (8) lag in zijn laatste koers vanaf de start tot enkele meters voor de finish aan kop, maar moest uiteindelijk deze positie afstaan aan de uiteindelijke winnaar Rheingold. Na een zeer veelbelovende kwalificatieproef in een tijd van 17,0 wist Joule VS (3), uit de training van Kurt Roeges, op 12 juli op Duindigt als derde te finishen achter o.a. Jank Summerland. Johan van der Wal gaat voor trainer Jeroen Engwerda op pad met Junior (1). De driejarige ruin liep zijn kwalificatie op de baan van Gelsenkirchen in een kilometertijd van 17,0. Ibracadabra (7) liep tot nu toe zijn koersen op de banen van Gelsenkirchen en Mönchengladbach en deed dat niet onverdienstelijk. Van de vijf starts liep de ruin vier keer in de prijzen.

1: San Pardo (8)
2: Joule VS (3)
3: Junior (1)
4: Ibracadabra (7)

 

3. Preis der Schultheiss-Brauerei

Vanaf de start van zijn carrière liep Virginias Prime (3) uitsluitend in Berlijn-Mariëndorf. Van de acht starts hier won hij er drie. Op 30 juni ging hij over dezelfde afstand als vandaag als eerste over de finish in een kilometertijd van 15,8. De laatste koers van Cora Sun (7) die zij liep, en won in een kilometertijd van 16,0 op de baan van vandaag  was veelbelovend en met Michael Nimczyk op de kar kan zij het Virginias Pride wel eens heel moeilijk gaan maken. Een vertrouwd gezicht in Berlijn-Mariëndorf is Merete (8). Zij kent de baan door en door en wist hier al eens een keer te winnen. Dit deed ze ook weer in haar laatste koers op 7 juli in een kilometertijd van 17,8. Achter deze drie dravers zie ik als eerste Porto (1) voor de overige plaatsgelden in aanmerking komen.

1: Virginias Prime (3)
2: Cora Sun (7)
3: Merete (8)
4: Porto (1)

 

4. Van der Valk Hotel Berlin-Brandenburg - Cup 124. Deutsches Traber-Derby

In deze vierde koers ligt er voor de winnaar maar liefst een eerste prijs van 10.000 euro te wachten en dit zou zo maar eens bijgeschreven kunnen worden op de rekening van de eigenaar van Otero (8). De laatste koers van deze driejarige hengst ging rond in een geweldige kilometertijd van 13,0 en met deze tijd wist hij als eerste de finishpaal te passeren. Uiteraard zal Michael Nimczyk alles in het werk stellen om dit te voorkomen en met Jaxon Schermer (7) moet dit zeker mogelijk zijn. Trainer Dion Tesselaar is met twee paarden in deze koers vertegenwoordigd. Jaap van Rijn neemt plaats achter Moncler Bo (9) en Dion gaat zelf met Joker Newport (4) op pad. De laatste schat ik iets hoger in. Een andere deelnemer in deze koers is Cash (5). De hengst uit de training van Erwin Bot maakt nog wel eens wat mispassen, maar als rijder van dienst Robin Bakker dit vandaag weet te voorkomen dan moet een plaats bij de eerste vier aankomende zeker tot de mogelijkheden behoren.

1: Otero (8)
2: Jaxon Schermer (7)
3: Joker Newport (4)
4: Cash (5)

 

5. Rennen der Scandic Hotels Derby-Pokal der Amateure

Met vijf overwinningen en een tweede plaats uit zes starts dit jaar zal Provenzano (3) in deze koers voor amateurrijders absoluut als favoriet vertrekken. Sansibar Diamant (11) maakte na een afwezigheid van bijna zeven maanden op 7 juli zijn rentree met een kwalificatieproef die hij aflegde in een kilometertijd van 17,0. Indien de zesjarige merrie de vorm van vorig jaar weet te evenaren dan zal zij een belangrijke rol van betekenis gaan spelen in deze koers. Janika Bo (7) begon 2019 zeer voortvarend met een aantal zeer goede klasseringen waaronder twee keer een overwinning. De laatste tijd lijkt de zesjarige merrie de vorm enigszins kwijt te zijn, maar het zou mij niet verbazen als ze er ineens weer staat en in het trio weet te draven. Realist (8) liep eind vorig jaar een aantal zeer verdienstelijke koersen op verschillende banen in Zweden. De ruin is vanmiddag weer terug op Duitse bodem en er zal zeker rekening met deze ruin gehouden moeten worden.

1: Provenzano  (3)
2: Sansibar Diamant (11)
3: Janika Bo (7)
4: Realist (8)

 

6. centrovital - Cup 124. Deutsches Traber-Derby

Ook in deze koers met driejarigen ligt er weer een eerste prijs van 10.000 euro te wachten en deze zou zo nu wel eens naar een Nederlandse eigenaar kunnen gaan. Juan Les Pins (5) heeft inmiddels twee keer kennis gemaakt met de baan in Berlijn-Mariëndorf en als we naar de resultaten kijken dan bevalt hem dat prima. Een tweede plaats op 19 mei en een eerste op 30 juni. Beiden keren ging dat in zeer aansprekende kilometertijden, namelijk 13,7 en 14,0. Uiteraard zijn er meer kapers op de kust en één daarvan is Gangster (1) van eigenaar Leendert Gerrits. Tot nu wisselde de hengst een goede prestatie af met een uitschakeling in de daaropvolgende koers. De laatste keer werd er echter gewonnen en was Robin Bakker de rijder. Robin neemt vandaag weer plaats op de kar en we kunnen gerust op hem vertrouwen dat hij er alles aan zal doen om het Jaap van Rijn en Juan Les Pins moeilijk te gaan maken. Voor de plaatsen drie en vier in deze koers gaat mijn voorkeur achtereenvolgens uit naar Jack Scott (6) en Rheingold (2).

1: Juan Les Pins (5)
2: Gangster (1)
3: Jack Scott (6)
4: Rheingold (2)

 

7. IDEE Kaffee - Monté-Meile

Als we naar de zevende koers kijken, een monté draverij, dan valt direct Garry (8), de crack in dit genre op. Met zes overwinningen uit zeven starts dit jaar dan zal er heel wat moeten gebeuren als hij ook vandaag niet weer als eerste de finishpaal zal passeren. In deze koers is voor de overige deelnemers de tweede plaats het hoogst haalbare en de eerste die daar naar mijn mening voor in aanmerking komt is Yarrah (2). De negenjarige ruin werd in zijn laatste koers op 7 juli derde achter Garry. Chucky Mearas (4) liep begin dit jaar een aantal koersen in Zweden, maar is bij zijn terugkeer in Duitsland, tegen de verwachtingen van de wedders in, regelmatig voorin de uitslag terug te vinden. Saskatchewan (5) loopt veel van zijn koersen in Oostenrijk en is zelden op de Duitse banen te zien. Een klein vraagteken dus, maar het zou mij niet verbazen als hij zich in deze koers bij de eerste vier aankomende zal melden.

1: Garry (8)
2: Yarrah (2)
3: Chucky Mearas (4)
4: Saskatchewan (5)

 

8. Florida Eis - Cup 124. Dt. Traber-Derby

In de derde koers vanmiddag voor de driejarigen zie ik de hoofdprijs in Duitsland blijven. Gladiateur (8) uit de training van Wolfgang Nimczyk liep tot nu toe drie koersen in Berlijn-Mariëndorf, waarvan hij er twee won. De laatste dateert van 19 mei en toen ging het in een kilometertijd van 13,6. Italië is vertegenwoordigd door Juan Bros (5). De verrichtingen daar zijn zeer verdienstelijk te noemen en de daarbij gelopen tijden mogen er ook zijn. Hij zou het Gladiateur wel eens moeilijk kunnen gaan maken. Real Perfect (2) lag in zijn laatste koers in Berlijn-Mariëndorf lange tijd in laatste positie, maar wist op het laatste rechte eind nog tot een derde plaats te snellen. Tegen de eerst twee genoemde komt hij tekort, maar een derde plaats moet zeker mogelijk zijn. De Nederlandse rijders in deze koers zijn Jaap van Rijn, Dion Tesselaar en Robin Bakker, waarvan ik Dion met Maranello Bo (7) de meeste kans geeft op een plek bij de eersten in deze koers.

1: Gladiateur (8)
2: Juan Bros (5)
3: Real Perfect (2)
4: Maranello Bo (7)

 

9. Preis vom Ellington Hotel Berlin Derby-Pokal der Amateure

De zesjarige ruin Yen (2) is in de afgelopen anderhalf jaar slechts drie keer in de baan verschenen en de beste resultaten hierbij waren een derde en vierde plaats. Als we echter verder terug gaan naar het jaar 2017 dan zien we een viertal overwinningen. Als hij de snelheid weet te evenaren die hij toen liep dan zou hij vanmiddag zo meer eens kunnen winnen. Bonjour Ganyboy AM (7) verscheen dit jaar wat meer keer in de baan. Van de negen starts liep hij zeven keer in het geld en wist hiervan drie keer er met de hoofdprijs vandoor te gaan. Los Vascos (8) liep hier begin dit jaar een aantal zeer goede koersen op rij. Momenteel gaat het even iets minder met de zevenjarige ruin uit de stal van Klaus Detlefs. Als hij echter de draad weer weet op te pakken dan moet een plaats in het trio mogelijk zijn. Als laatste wil ik de wedders er op wijzen dat zij niet vergeten om Ufo de Valle (10) mee te nemen op hun tickets.

1: Yen (2)
2: Bonjour Ganyboy AM (7)
3: Los Vascos (8)
4: Ufo de Valle (10)

 

10. ESTREL Hotel Berlin - Trophy 124. Deutsches Traber-Derby

In de vierde koers van de middag voor driejarigen zien we een grote Nederlandse delegatie met de wereldkampioen Rick Ebbinge die plaats zal nemen achter Velten von Flevo (1). Voor mij heeft hij de eerste kans in deze koers. Michael Nimczyk zal er echter met Place Royal (5) alles aan doen om een compleet Nederlands succes in de weg te staan. Jason Dragon (7) liep op 2 juli nog een kwalificatieproef op de baan van Gelsenkirchen met de rijder van vandaag, Robin Bakker. Zijn drie starts tot nu toe wist hij allemaal in een overwinning om te zetten. De laatste Nederlandse pikeur die ik bij de eerste vier zie eindigen is Hugo Langeweg met Jambers (8). Bij zijn avontuur onlangs in Frankrijk werd hij vijfde, maar de drie optredens op de Nederlandse banen wist hij alle drie winnend af te sluiten.

1: Velten von Flevo (1)
2: Place Royal (5)
3: Jason Dragon (7)
4: Jambers (8)

 

11. Dallmayr - Trophy Derby-Pokal der Stuten

De, alweer, elfde koers is gereserveerd voor de ruinen onder de dravers. Hieronder zien we ook Hannah Hazelaar (8), de vijfjarige ruin is eigendom van de eigenarengroep Traberparti. Vorige week ging het in Mönchengladbach met een tweede plaats net mis, maar hij heeft zoveel klasse en met de Duits kampioen op de sulky moet er vanmiddag gewoon een overwinning in zitten. Daarbij dient hij o.a. rekening te houden met So Keck (7). De ruin uit de stal van Thorsten Tietz won zijn laatste twee koersen op deze baan waarvan de laatste met bandenstart over een afstand van 2020 meter in een tijd van 17,0. Een onzekere factor, maar zeker een paard met klasse is Lucky Lady Blue (4). De laatste twee keer in Hamburg maakte hij een fout en werd beide keren uitgeschakeld. Als je naar de verrichtingen hiervoor kijkt dan is deze ruin, als hij dravend weet te blijven, een groot kanshebber voor een plaatsje in het trio. Van de elf starts won hij er zes. Glorious Boko (3) loopt bijna altijd in het geld, iets wat ik vandaag ook weer zie gebeuren. Alleen zie ik een plaatsje hoger dan een vierde er vandaag niet inzitten.

1: Hannah Hazelaar (8)
2: So Keck (7)
3: Lucky Lady Blue (4)
4: Glorious Boko (3)

 

12. Wine u. Waters – Trophy

Met haar overwinning in haar laatste koers is Red Girl (6) met Heinz Wewering op de sulky de favoriet in deze koers. Over een afstand van 1900 meter ging het in een kilometertijd van 16,7. Ijsvink (7) lag in zijn laatste koers vanaf de start op kop, maar moest enkele meters voor de finish de overwinning in deze koers over laten aan Virginias Prime. De vorm is zeker bij de vierjarige ruin aanwezig. Dan zien we in deze koers ook nog Solvato (8). Van de zes starts won hij er vier, maar hierbij moet wel worden aangetekend dat dit was op de baan van Dinslaken. Voor het eerste in meer dan twee jaar komt hij weer aan de start in Berlijn-Mariëndorf dus enige reserve is geboden. De overige vijf deelnemers maken wat mij betreft allemaal kans op die vierde stek, maar hierbij gaat mijn voorkeur wel lichtjes uit naar Million PS (3).

1: Red Girl (6)
2: Ijsvink (7)
3: Solvato (8)
4: Million PS (3)

 

13. Equine Auktionsrennen für Vierjährige

Het absolute hoofdnummer vandaag is absoluut de met 30.000 euro gedoteerde dertiende koers. In deze koers zien we de supersnelle Officer Stephen (6) met Dion Tesselaar. De vierjarige hengst won dit jaar al zijn koersen behalve de laatste die hij op 15 juni in Frankrijk liep. De laatste kwalificatieproef van Isabella Boshoeve (4) in Wolvega in een kilometertijd van 14,9 beloofd veel goeds. Dit is echter haar eerste koers dit jaar en enige reserve is dus geboden, maar met Rick Ebbinge op de sulky hoeft dat ook weer niet een al te groot probleem te zijn. Great Gatsby As (10), de vierjarige hengst van eigenaar Leendert Gerrits heeft over het algemeen genomen dit jaar zijn koersen gelopen in Frankrijk.  Zijn laatste optreden was echter in Nederland waar hij net achter Innovation Love de finish passeerde. Very Impressive S (1) komt voor het eerst sinds de zomer van het vorig jaar weer in Berlijn-Mariëndorf in actie. Hij won hier vorig jaar al eens een koers in 12,6. Niet weglaten dus!

1: Officer Stephen (6)
2: Isabella Boshoeve (4)
3: Great Gatsby As (10)
4: Very Impressive S (1)

 

14. Optimahl - Cup Trotteur Francais

De veertiende en tevens laatste koers van deze zeer lange, maar aantrekkelijke meeting in Berlijn-Mariëndorf is er een voor de Trotteur Francais. Ondanks dat in zijn laatste drie koersen Diego du Bellay (5) uitgeschakeld werd, gaat hij voor mij in deze koers toch als favoriet van start. Een goede tweede is zeker Astasia du Vivier (9). Haar laatste koers op de baan van vandaag wist zij te winnen en deed dit samen met Dennis Spangenberg op de sulky. Vandaag gaan de twee ook weer samen op jacht naar een mooie klassering. Van de overige acht deelnemers kies ik voor Erha d'Antan (6) en Dream Gibus (7) voor de plaatsen drie en vier.

1: Diego du Bellay (5)
2: Astasia du Vivier (9)
3: Erha d'Antan (6)
4: Dream Gibus (7)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.