Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Berlijn-Mariendorf - 2 augustus

Berlijn-Mariendorf - vrijdag 2 augustus - Start: 17:00

1. Preis der Sweden International Yearling Sale Daily Double

De vrijdagmeeting van het Derbyweekend in Berlijn bestaat uit twaalf koersen. De avond gaat van start met een koers voor Franse dravers die nog geen € 20.000 hebben gewonnen. De laatste koers van Fighter Pilot (4) waarin de hengst op 17 juli zevende werd, mogen we eigenlijk niet meerekenen. De tegenstand in deze koers was vele malen zwaarder dan dat hij vandaag is. De koersen daarvoor, op één uitschakeling na, finishte hij zowel in Tsjechië als in Duitsland iedere keer bij de eerste drie aankomende. Vandaag heeft hij voor mij absoluut een eerste kans. Elixir d'Andain (6) kan van alle banen waar hij tot nu toe aan de start verscheen het beste uit de voeten op die van Berlijn-Mariëndorf. Hier wist hij namelijk al twee keer als eerste de finishpaal te passeren. Diego du Bellay (5) won hier vorig jaar vier keer. Dit jaar heeft hij dit succes nog niet weten te evenaren. Na drie uitschakelingen op rij aan het begin van dit jaar is de zesjarige ruin even uit het zicht geweest om op 21 juli zijn rentree te maken met een vierde plaats. Van de overige nog vijf deelnemers zie ik Erasme du Vivier (2) het verste komen.

1: Fighter Pilot (4)
2: Elixir d'Andain (6)
3: Diego du Bellay (5)
4: Erasme du Vivier (2)

 

2. Preis der Aalborg Sale

Het moet wel heel raar lopen als Oscar L.A. (6) in deze koers niet als favoriet van start zal gaan. De laatste koers hier in Berlijn-Mariëndorf was best wel indrukwekkend. Winst in een kilometertijd van 15,5 over 1900 meter. Gezien de winnend uitbetaling van € 1,10 was dit niet echt een verrassing. Mijn verwachting is dat het rendement op de inzet van de wedder vandaag niet veel hoger zal zijn. Voor een verrassing en dus een hogere uitbetaling zou men kunnen kiezen voor de vierjarige ruin, Quick Winner (4), uit de training aan Wolfgang Nimczyk. Deze zal dan echter wel veel sneller moeten draven dan de 18,1 die hij nu als snelste tijd heeft staan. Sneller is wel One Penny Black (7) en zij wist van haar zeven starts iedere keer in het geld te lopen. Iets wat zij vandaag zeker ook zal doen al zie ik voor haar de derde plaats als het maximale wat hier te halen valt. Centanary (8) is dit jaar nog niet veel gestart, maar als we naar de verrichtingen van vorig jaar kijken dan moet zij zeker op de tickets worden meegenomen.  

1: Oscar L.A. (6)
2: Quick Winner (4)
3: One Penny Black (7)
4: Centanary (8)

 

3. SIGNAL IDUNA - Rennen der Maklerdirektion Ost Derby

Zou deze derde koers voor amateurrijders een eerste overwinning vandaag kunnen worden met een oranje tintje? De hoop hiervoor is gevestigd op Intouchable (8). De snelle merrie uit de training van Arnold Mollema zou zo maar door Yannick als eerste over de finish gestuurd kunnen worden. Daarvoor zal zij eerst wel moeten afrekenen met Perfect Hall (4). Vorig jaar won hij bijna de helft van al zijn starts en dit jaar wist hij van de zes starts ook al twee keer als eerste de finishpaal te passeren. Met de dravers uit de training van Wolfgang Nimczyk moet altijd rekening gehouden worden. In deze koers komen we William Scott (5) tegen. Zonder fouten behoort een plaats in het trio zeker tot de mogelijkheden. Voor Adonis CG (10) met Sina Baruffolo op de kar moet ook zeker een plekje in de prijzen mogelijk zijn.  

1: Intouchable (8)
2: Perfect Hall (4)
3: William Scott (5)
4: Adonis CG (10)
 

 

4. pferdewetten.de - Trophy Derby-Pokal der Vier- und Fünfjährigen (II)

De strijd om de winst in deze koers zal hoogstwaarschijnlijk tussen twee stalgenoten uit de training van Wolfgang Nimczyk. Met vijf overwinningen uit even zoveel starts is UBetterWin Diamant (5) van de twee het paard met voor mij de meeste winkansen. De vierjarige ruin zal in deze koers gereden worden door Michael Nimczyk.  Robbin Bot zal plaatsnemen achter de andere deelnemer uit de successtal namelijk Icebear Newport (6). Iron Creek (8) was dit jaar nog niet op de Duitse banen te zien. De vierjarige ruin uit de training van Thorsten Tietz liep wel vijf, zeker niet onverdienstelijke koersen, in Zweden. Bleu Roi (3) loopt bijna al zijn koersen in Oostenrijk. Hier was de vierjarige hengst van Blue Roi van Love You nog nooit buiten de eerste drie. De kilometertijden die daarbij werden gelopen zijn ook zeker niet verkeerd. Ik ben benieuwd of de hengst deze verrichtingen vandaag op de baan van Berlijn-Mariëndorf een vervolg kan geven.  

1: UBetterWin Diamant (5)
2: Icebear Newport (6)
3: Iron Creek (8)
4: Bleu Roi (3)

 

5. trotto.de V7+ Rennen

Izzi's Newport (2) bewees op 8 september van het vorig jaar geen problemen te hebben met de afstand van deze koers. Over 1609 meter won hij toen in een kilometertijd van 14 rond. Dit jaar kwam de pupil uit de stal van Wolfgang Nimczyk pas één keer in de baan. Dit was in Mönchengladbach op 14 juli en deze koers werd gewonnen. Nahema (5) heeft in het verleden laten zien dat ook zij bijzonder goed uit de voeten kan over de sprintafstand. Het is dit jaar voor het eerst dat de vierjarige merrie in Duitsland aan de start verschijnt. De laatste start van Zucchero (3) was er een uit de banden en het leek er op dat de vierjarige ruin hier niet blij mee was. Hij sprong direct bij de start en werd uitgeschakeld. Vandaag is het weer van achter de auto en kan het zo maar zijn dat hij zich weer zal melden in het trio. In haar laatste koers kwam  G.G.’s Victoria (1) als laatste over de finish. Na de start van deze koers lag zij voorin, maar door een aantal mispassen kwam zij achteraan het veld te liggen en kwam daar niet meer vandaan.

1: Izzi's Newport (2)
2: Nahema (5)
3: Zucchero (3)
4: G.G.’s Victoria (1)

 

6. Degussa Goldhandel GmbH - Trophy Bruno-Cassirer-Rennen, 1.VL

In de eerste serie van de Bruno-Cassirer-Rennen voor merries komen zeven paarden aan de start. De vijf best geplaatste komen later vandaag nog in de baan voor de finale. De merries die nog geen 8000 euro voor hun eigenaar hebben gewonnen zijn in het voordeel omdat in de tweede serie er elf paarden aan de start zullen verschijnen en de kans dus minder groot is om daar bij de eerste vijf aankomende te eindigen. Huizenhoog favoriet in deze koers is Ida F Boko (4). Dit jaar mocht de pupil uit de stal van Rudolf Haller zes van de zeven keer een ereronde maken. Na vier overwinningen op rij en drie maanden rust maakte Gingerbell (6) zijn rentree op 19 juli met een achtste plaats. Haar trainer, Thorsten Tietz, heeft aangegeven alles te richten op de koers van vandaag. Van de vijf starts dit jaar liep Cora Sun (7) iedere keer in het geld. De laatste twee koersen werden beide winnend afgesloten. Woodbrown Beauty (3) heeft vorig jaar meerdere keren aan het zoet van de overwinning kunnen proeven. Dit jaar kwam zij pas één keer aan de start en werd vijfde. Enige reserve is dus geboden.

1: Ida F Boko (4)
2: Gingerbell (6)
3: Cora Sun (7)
4: Woodbrown Beauty (3)

 

7. SIGNAL IDUNA Bezirksdirektion Bergunde - Rennen Bruno-Cassirer-Rennen, 2.VL

In de tweede serie zien we een groot aantal kanshebbers voor de overwinning. Van al deze kanshebbers gaat mijn lichte voorkeur uit naar Lucky Lady Blue (3). Als we de drie uitschakelingen niet mee nemen dan is de merrie van Hannu Voutilainen nimmer buiten de eerste twee aankomende. Zeker de laatste koers op de baan van vandaag maakte indruk toen er gewonnen werd in een kilometertijd van 13,6. Robin Bakker gaat van start met de Italiaanse Zante Grif (11) uit de successtal van Paul Hagoort. Buiten een negende plaats in Noorwegen finishte ook zij dit jaar nog nooit buiten de eerste twee aankomende. Het wordt een bijna eentonig verhaal maar ook Queen for a Day (2) weet op een aantal uitschakelingen na eerste en tweede plaatsen te behalen. Als laatste van de kanshebbers wil ik wijzen op Kiss Me Bo (8) met Robbin Bot.

1: Lucky Lady Blue (3)
2: Zante Grif (11)
3: Queen for a Day (2)
4: Kiss Me Bo (8)

 

8. SIGNAL IDUNA Direktion Schielke - Rennen Probestart

In de achtste koers komen de dravers aan de start die nog geen 1000 euro hebben verdiend.  De draver die de meeste koersen in de benen heeft, de snelste tijd ooit heeft gelopen en ook al eens heeft gewonnen is Donna Leone H (8). Dit alles is voor een reden om haar als favoriet voor de eindzege in deze koers te zien. Fandjo (6) begon in zijn laatste koers aan de staart van het veld, maar wist tijdens de koers een plekje vooraan te veroveren om uiteindelijk als tweede te finishen. Roland Hülskath gaat van start met Ondra (2). Met een derde en een vijfde plaats liep de driejarige merrie haar beide koersen tot nu toe in het geld. De kwaliteiten van toppikeur Michael Nimczyk moeten er voor kunnen zorgen dat er voor Nada más (10) een plaatsje bij eerste vier aankomende mogelijk moet zijn.

1: Donna Leone H (8)
2: Fandjo (6)
3: Ondra (2)
4: Nada más (10)

 

9. Cup der SIGNAL IDUNA Krankenversicherung a. G. Derby-Marathon-Pokal

De dravers met de langste adem komen aan de beurt in deze negende koers met bandenstart. Vanuit het tweede band starten o.a. Gustavson Be (7) en RitchiRich Diamant (8) over een afstand van 3220 meter met 20 meter achterstand op de zes paarden in het eerste band. Ik verwacht dat deze twee dravers niet al te veel moeite zullen hebben om de achterstand in de 2,5 ronden die er te gaan zijn goed te maken. Ze zullen dan echter nog wel moeten afrekenen met Libero (5) met Tim Schwarma op de kar. In zijn laatste negen starts was de hengst altijd bij de eerste drie aankomende. Vanuit het eerste band vertrekt ook Laurel Park (4) met Duits kampioen Michael Nimczyk en mijn verwachting is dat de eerder genoemde drie deelnemers net iets te kort zullen komen om hem van de overwinning af te kunnen houden.

1: Laurel Park (4)
2: Libero (5)
3: RitchiRich Diamant (8)
4: Gustavson Be (7)

 

10. SELTERS - Rennen Derby-Pokal der Vier- und Fünfjährigen (I)

De dravers die nog geen 6000 euro hebben verdiend, kunnen in deze koers hun winsom aardig opvijzelen. Op de winnaar van deze koers wacht namelijk maar liefst een eerste prijs van 3500 euro. De kans is groot dat dit bedrag wel eens op de rekening van de eigenaar van Zidane (8) bijgeschreven kan gaan worden. Met drie overwinningen uit zes starts dit jaar gaat de vierjarige ruin voor mij als favoriet van start. Uno per te Diamant (7) kwam dit jaar pas twee keer aan de start, maar werd daarin wel een keer tweede en eerste. In deze koers moeten we ook rekening houden met de lokale held Oxidizer (10). De vierjarige ruin uit de training van Andreas Gläzer komt uitsluitend in actie op de banen in Berlijn. En dan is er nog een Nederlandse deelnemer namelijk Heine Attack (4). Danny den Dubbelden zal er alles aan doen om vanmiddag ook een greep uit de prijzenpot te doen.

1: Zidane (8)
2: Uno per te Diamant (7)
3: Oxidizer (10)
4: Heine Attack (4)

 

11. Rennen "Der Garantiebrief" der SIGNAL IDUNA Trotteur Francais

Het zal zeker geen eenvoudige klus zijn om de zeven winnaars aan te kruisen, maar als de wedder tot op dit moment alle winnaars juist heeft weten te voorspellen dan zal dit een heel spannende koers gaan worden. Als Errakis (13) op dit ticket staat vermeld dan kan het haast niet anders dat deze wedder met een aardig bedrag huiswaarts zal keren. De laatste twee koersen van deze vijfjarige ruin op de baan van vandaag werden allebei in een overwinning omgezet. Na drie keer op rij te zijn uitgeschakeld liet Fanny Hill (8) op 14 juli op de baan van Mönchangladbach zien het draven nog niet verleerd te zijn. Er werd gewonnen in een tijd van 18,4. Voor de plaatsen drie en vier in deze koers zie ik Flo’s Blues (9) en Furtif du Levant (10) in aanmerking komen.

1: Errakis(13)
2: Fanny Hill (8)
3: Flo’s Blues (9)
4: Furtif du Levant (10)

 

12. Wettstar by PMU - Trophy (Bruno-Cassirer-Rennen 2019)

FINALE


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.