Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Berlijn-Mariendorf - 3 augustus

Berlijn-Mariendorf - zaterdag 3 augustus - Start: 13:00

1. Preis der Knutsson Trotting AB Handicap de Luxe (II) - Finale

FINALE

 

 

2. Ini Lou - Rennen Probestart

De tweede koers van de dag is er ééntje voor dravers die voor hun eigenaar nog geen 350 euro verdiend hebben. Met een kilometertijd van 15,7 gelopen in zijn kwalificatieproef op 14 juli op de baan van Mönchengladbach is King of Times (2), de driejarige hengst uit de training van Wolfgang Nimczyk, de absolute favoriet in deze koers. Een tijd waar de overige deelnemers in deze koers (nog) niet echt bij in de buurt komen. De enige die nog een klein beetje in de buurt komt is French Kiss HR (7). Op 23 juli liep de pupil van trainer Cees Kamminga zijn eerste koers dravend uit. Met een derde plaats in 16,3 achter o.a. Jungle Renka liet hij zien zeker over de nodige kwaliteiten te beschikken. In haar laatste koers kwam Magic Love (5) in een veld(je) van zes paarden niet verder dan een derde plaats. Dit had beter kunnen uitpakken als zij op de finish af niet vast had gezeten tussen de uiteindelijke winnaar en de nummer 2 uit deze koers. Van de overige deelnemers verwacht ik dat Louis Quatorze (4) de grootste kans heeft om bij de eerste vier te eindigen. Na twee kwalificatieproeven gelopen in Oostenrijk, werd hij bij zijn eerste optreden in Duitsland zesde in een kilometertijd van 19,7.

1: King of Times (2)
2: French Kiss HR (7)
3: Magic Love (5)
4: Louis Quatorze (4)

 

3. Internationale Deutsche Nachwuchs-Meisterschaft der Elisabeth-Mann-Stiftung

De zesjarige merrie So Keck (9) is momenteel in de vorm van haar leven. Van haar laatste drie koersen in Berlijn-Mariëndorf won zijn er twee, waarvan één over 1609 meter in haar huidige recordtijd van 13,6. In haar laatste koers over dezelfde afstand als vandaag werd zij twee in een tijd van 13,9. Maxi Cup (3) liep haar laatste koers in Berlijn-Mariëndorf bijna twee jaar geleden. Daarna liep hij veel op de baan van Hamburg waar hij goede verrichtingen afwisselde met koersen waarin hij uitgeschakeld werd. De koersen die hij wel dravend uitliep deed hij in zeer acceptabele tijden. Mocht hij dit vandaag ook weten te doen dan moet er zeker rekening met hem gehouden worden. Slimfit (8) maakt vandaag zijn debuut in Duitsland. Uit vijf starts in Zweden werd hij twee keer tweede. Een voorbeeld van trouw is Grazia Greenwood (6). De merrie won dit jaar uit twaalf starts slechts één keer, maar uit de overige elf starts was zij tien keer geplaatst.

1: So Keck (9)
2: Maxi Cup (3)
3: Slimfit (8)
4: Grazia Greenwood (6)

 

4. EDUARD WINTER Deutsches Stuten-Derby 2019 (Finale B)

Twaalf merries die zich niet wisten te kwalificeren voor de finale van de Derby kunnen in deze koers dit leed enigszins verzachten door voor hun eigenaar de eerste prijs van 5000 euro te verdienen. De torenhoge favoriet in de series voor de merriederby Jacky Bros (5), maakte hierin aan de start een galoppade en was kansloos voor de overwinning. Uiteindelijk wist de 24-jarige Jaap van Rijn met haar nog een vijfde plaats te behalen. Gwendoline Go (11) en Marylin Monroe Bo (12) overkwam hetzelfde alleen werden zijn door het draverijcomité uitgeschakeld. Alle drie de merries zullen zich vandaag zeker willen bewijzen dat een plek in de grote finale hun zeker niet misstaan zou hebben. Van dit drietal gaat mijn voorkeur uit naar Jacky Bros. Zij start met het ideale startnummer vijf. De andere doen dat vanuit de tweede rij achter de startauto met de startnummers elf en twaalf. Ook uitgeschakeld in de series werd Versailles Diamant (8). Voor haar zie ik een plaats achter de eerder genoemde drie weggelegd.

1: Jacky Bros (5)
2: Marylin Monroe Bo (12)
3: Gwendoline Go (11)
4: Versailles Diamant (8)

 

5. Geschwister Winter - Rennen Pokal der Publikumslieblinge (II)

Alle ogen in deze vijfde koers zullen gericht zijn op Larsson (7). De vijfjarige hengst startte dit jaar tien keer en kwam hiervan acht keer als eerste langs de finishpaal. De overige twee keer werd hij uitgeschakeld, waarvan de laatste keer op 19 juli. In deze koers kwam Glaedar (11) als tweede over de finish in een nieuw persoonlijk record van 13,4. Normaal gesproken is Larsson een maatje te groot voor deze vijfjarige ruin, maar met een eventueel foutje van deze zal Glaeder zeker zijn kansen grijpen. Highway Fortuna (5) won vorig jaar de helft van zijn twintig koersen. Dit jaar kon deze vijfjarige hengst met Michael Nimczyk deze verrichtingen nog niet evenaren. Van de vier starts tot nu toe werd er één keer gewonnen. De bezoekers van de koersen vandaag in Berlijn-Mariëndorf kunnen voor het eerst kennis maken met Oragos (1). De ruin kwam sinds zijn eerste start in 2015 nog nooit eerder op deze baan in actie.

1: Larsson (7)
2: Glaedar (11)
3: Highway Fortuna (5)
4: Oragos (1)

 

6. Westminster - Trophy Monté-Derby 2019

De Monté-Derby vanmiddag lijkt een prooi te gaan worden voor de Duitse monté kampioene Ronja Walter met Zauni (6). De generale in Wolvega op 26 juni leverde in ieder geval een overtuigende overwinning op. Zijn grootste tegenstander in deze koers is Vivier de L'Oison (9). Met een winsom van meer dan vier ton loopt deze inmiddels tienjarige ruin vandaag voor het eerst in Duitsland. Zijn persoonlijk record van 11,6 (!) liep hij dit jaar op 11 juni. Voor de Nederlandse Hambo Transs R (5) is het vandaag zijn debuut onder het zadel. Het is afwachten of hem dit bevalt en of hij een tijd kan neerzetten die hij ook voor de kar loopt. Na dit trio zie ik in Bellinissimo (8) de deelnemer die zich als eerste achter hen als vierde aankomende zou moeten kunnen plaatsen.

1: Zauni (6)
2: Vivier de L'Oison (9)
3: Hambo Transs R (5)
4: Bellinissimo (8)

 

7. What a feeling – Rennen

Na twee tweede plaatsen op rij lijkt vandaag de weg open voor een eerste overwinning voor Versace Diamant (2). In zijn laatste koers was hij met startnummer twee vast komen te zitten en finishte achter Mamaora Vrijthout. Vandaag gaat hij met hetzelfde startnummer van start, maar zijn rijder Michael Nimczyk zal er alles aan doen om een herhaling hiervan te voorkomen. Na in zijn eerste koers te zijn uitgeschakeld wist Naama (9) in zijn laatste koers op 20 juli al zijn tegenstanders achter zich te laten en won over dezelfde afstand als vandaag in een kilometertijd van 16,1. De merrie zou in goeden doen wel eens Versace Diamant van zijn eerste overwinning af weten kunnen te houden. Voor Ibracadabra (8) zijn deze twee een maatje te groot, maar de trouwe vierjarige ruin uit de stal van Victor Gentz verdient zeker een plaats op de tickets van de wedders. Niet zo trouw is de driejarige hengst van Leendert Gerrits Mister B (5). Hij wil nog wel eens een foutje maken, maar als hij dat vandaag achterwege weet te laten dan moet er zeker een geldprijsje voor zijn eigenaar inzitten.

1: Versace Diamant (2)
2: Naama (9)
3: Ibracadabra (8)
4: Mister B (5)

 

8. V7+ Jackpot – Rennen

Fitforfun (7) liep zijn laatste koers op de baan van Hamburg over de sprintafstand van 1680 meter. Het lijkt er op dat hij zich meer thuis voelt op de iets langere afstand van 1900 meter. Op 16 juni won hij over deze afstand op de baan van vandaag in een kilometertijd van 15,6. La Ballade (3) startte dit jaar vijf keer en liep daarbij iedere keer in het geld, waarvan er twee keer werd gewonnen. Lotte de Vlieger gaat voor haar vader Rob van start met Dolly Pop (6). De laatste keer werd pa met de zesjarige merrie tweede op de baan van Dinslaken. Sternschnuppe Poet (1) won dit jaar drie van haar acht koersen, maar dit was wel iedere keer in Mönchengladbach. In het verleden liep zij al wel een aantal keer in Berlijn-Mariëndorf, maar stond hier nog nooit in de winnaarsring.

1: Fitforfun (7)
2: La Ballade (3)
3: Dolly Pop (6)
4: Sternschnuppe Poet (1)

 

9. Gottlieb-Jauß-Memorial

De negende koers kent vele kanshebbers voor de overwinning in deze koers die vernoemd is naar de Duitse pikeur Gottlieb Jauß die in 1999 bij een verkeersongeval op 56 jarige leeftijd om het leven kwam. Big Boss As (3) kwam dit jaar vijf keer in de baan en was even zoveel keer bij de eerste drie aankomende. Vorig jaar deed hij het niet minder met maar liefst zes overwinningen uit twaalf starts. Cachamour (9) doet niet veel onder voor Big Boss As. Uit zeven starts won hij er vier. In zijn enige koers in Berlijn-Mariëndorf dit jaar werd hij echter uitgeschakeld. Deze koers was er overigens wel een met een bandenstart waar hij vlak na de start toen een andere deelnemer hem inhaalde wegsprong. Osoma (8) liep vorig jaar het grootste gedeelte van haar koersen in Zweden. Haar enige start dit jaar was op de baan van Hamburg op 11 juli. Er werd gewonnen in een kilometertijd van 15,3. De Nederlandse inbreng is deze koers is o.a. van Tom Kooyman. Hij stapt achter Massai (1) op de kar. De vijfjarige ruin van eigenaar Robin Goudsblom kan zeker meedoen om de beste plaatsen.

1: Big Boss As (3)
2: Cachamour (9)
3: Osoma (8)
4: Massai (1)

 

10. Baltimore As - Rennen Derby-Pokal der Oldies

Amaja (7) maakte in haar laatste koers toen zij in tweede positie lag een galoppade en werd uitgeschakeld. Daarvoor won zij maar liefst vijf van haar zes koersen. Vandaag zal zij weer door Michael Nimczyk gereden worden. Het rijden van Ijsvink (8) laat Jaap van Rijn vandaag over aan Hugo Langeweg. Met een tweede en eerste plaats heeft hij bewezen goed uit de voeten te kunnen in Berlijn-Mariëndorf. Meervoudig Duits kampioen Heinz Wewering neemt vandaag plaats achter Soulmate Diamant (6). Hij zal alles in het werk stellen om het eerste optreden van de zesjarige ruin op de baan van vandaag tot en succes te maken. Van de overige vijf deelnemers aan deze koers zie ik nog een plaats bij de eerste vier aankomende weggelegd voor Rilana (4).

1: Amaja (7)
2: Ijsvink (8)
3: Soulmate Diamant (6)
4: Rilana (4)

 

11. EDUARD WINTER Deutsches Stuten-Derby 2019

En dan is het om 14 minuten over 5 de beurt aan de merries voor hun Derby 2019 met een eerste prijs van 38.887 euro voor de winnaar. Michael Nimczyk kan vandaag zijn eerst Merrie-Derby winnen. La Grace (3) won in de series en deed dat in een van de snelste tijden namelijk 14,3. Ze deed dat met ogenschijnlijk speels gemak en de rijder gaf na afloop aan dat hij haar nog niet echt had hoeven te vragen. De serie was de allereerste koers van Velten Isabel (1). Deze won zij in een kilometertijd die een tiende van een seconde minder snel was dan die van La Grace. Hierbij moet wel de aantekening gemaakt worden dat de favorieten van deze serie, Gwendoline Go en Marylin Monroe Bo, uitgeschakeld werden. De strijd om de derde en vierde plaats zal zich hoogstwaarschijnlijk gaan afspelen tussen Klingande (2) en Rock my Dreams (4). Hierbij gaat mijn voorkeur licht uit naar eerstgenoemde. 

1: La Grace (3)
2: Velten Isabel (1)
3: Klingande (2)
4: Rock my Dreams (4)

 

12. Diamond Creek Farm - Cup Derby-Pokal der Flieger (III)

Nashua (11) kwam na zijn her kwalificatie op 30 mei voor het aan de start op 20 juli. Deze koers ging over 1900 meter en werd gewonnen in een kilometertijd van 14,6. Vandaag gaat het over de sprintafstand van 1609 meter. Gezien eerdere verrichtingen over deze afstand lijkt hij hier geen problemen mee te hebben. Windhund (3) heeft eerder in Oostenrijk laten zien dat ook hij aardig overweg kan met de korte afstand. Frosted (9) zal gereden worden door Robin Bakker. De snelle Amerikaan kwam dit jaar één keer in Duitsland in actie. Op 15 juni werd op de baan van Hamburg over een afstand van 2200 meter gewonnen in 17,6. De Deense Dolce Gabbana (10) maakt vandaag haar debuut op een baan in Duitsland. Haar laatste koers in Denemarken won zij. Deze koers ging over 1640 meter en de gelopen tijd bedroeg 15,9.

 

1: Nashua (11)
2: Windhund (3)
3: Frosted (9)
4: Gabbana (10)


13. Super Trot Cup 2019

Een hele mooie dertiende koers met een eerste prijs van 35.000 euro. De winnaar hiervan is heel moeilijk te voorspellen in dit veld met hele snelle paarden. Zap di Girifalco (7) liep in zijn thuisland Italië al eens een tijd van 11,1. Dit is voor mij een reden om hem als favoriet voor de overwinning in deze koers te zien. Een andere Italiaan in dit veld is Zefiro dei Cedri (3). Eentje die zijn koersen op de banen in Zweden loopt en waarbij hij in zijn laatste vijf starts niet buiten de eerste drie is gefinisht. De derde Italiaan in het rijtje is Vincent SM (6). Met het mooie startnummer zes zou hij in dit veld wel eens een rol van betekenis kunnen gaan spelen. Voor de Nederlandse inbreng in deze koers verwacht ik dat de vierde plaats het hoogst haalbare is en dan zie ik Durk M Boko (4) daar als eerste voor in aanmerking komen.

 

1: Zap di Girifalco (7)
2: Zefiro dei Cedri (3)
3: Vincent SM (6)
4: Durk M Boko (4)14. ATG Lopp

De laatste koers van deze fantastische derde dag in Berlijn-Mariëndorf is er eentje voor de Trotteurs Francais. Met haar recente overwinning op 21 juli in Berlijn-Mariëndorf zal Erha d'Antan (5) voor mij als favoriet voor de overwinning van start gaan. De afstand is vandaag wel 600 meter langer dan in deze laatste koers, maar zij heeft al eerder bewezen daar ook geen problemen mee te hebben. De meeste van haar koersen loopt Astasia du Vivier (8) op deze baan. De laatste keer werd zij derde achter de eerder genoemde Erha d'Antan. Anne Lehmann komt met twee dravers aan de start. Voor City du Saptel (12) heeft zij gevraagd of Michael Nimczyk haar zou willen rijden. Zelf neemt zij plaats achter Dream Gibus (6).

 

1: Erha d'Antan (5)
2: Astasia du Vivier (8)
3: City du Saptel (12)
4: Dream Gibus (6)Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.