Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Berlijn-Mariendorf - 4 augustus

Berlijn-Mariendorf – zondag 4 augustus – Start: 13.00 uur

Koers 1: LOTTO Berlin - Rennen

De Derby-zondag is aangebroken! We beginnen met een koers voor de beginnersklasse. Daarin is Moncler Bo (6) favoriet. Hij bleef ongeplaatst in een vorlauf van de Derby. Toch liep hij 1.14,4 met een forse fout richting de startauto. SJ’s Bianco (4) is op dit moment ook nog te licht voor het grote werk. De Gerrits-pupil is wel degelijk talentvol. Hij is startsnel en heeft met een 1.15-tijd in Berlijn waarschijnlijk geen moeite. Coco Chanel (7) is twee jaar ouder dan bovengenoemde paarden. Zij was twee keer tweede in haar laatste twee starts. Eenmaal verrassend op Gelsenkirchen achter Gangster en daarna als favoriet op Dinslaken achter Ambie Burgerheide. Bavaro (2) lag bij zijn debuut de hele weg in het dodenspoor. Sprong weg in de laatste rechte lijn toen hij schuin achter de winnaar lag. Hij had anders een lage 1.16 gelopen. Over the Cloud (1) won zijn kwalificatie op Hamburg in 1.19,3. Hij kan ongetwijfeld harder. Gri Ravenna (5) liep in een vorlauf van de Stuten Derby maar sprong helaas in de eerste bocht.

Plaats 1: Moncler Bo (6)
Plaats 2: SJ’s Bianco (4)
Plaats 3: Coco Chanel (7)
Plaats 4: Bavaro (2)

 

Koers 2: Hanover Shoe Farm – Trophy (Kombi-Pokal / 1. Lauf)

Koers 2 en koers 7 zijn onderdeel van de Kombi-Pokal. Dezelfde paarden, 15 in totaal, komen tweemaal in actie: één keer onder het zadel en de andere keer aangespannen. We krijgen eerst de monté-draverij. Er komen veel goede paarden in actie die hun debuut maken in dit genre. Het is dus zaak om goed naar het voorwerk te kijken! Samson Ris (9) was de laatste keer tweede achter Vaduz Wise As en bleef daarvoor aan de kar van Fabio Bianco. Dergelijke paarden treft hij hier niet. Als dit werk hem ligt is hij een mogelijke winnaar. Easy Going BR (3) is een klasbak die bij tijd en wijlen de hele wereld aankan. Falco (8) is precies op tijd in vorm voor deze koers. Hij won twee weken geleden sterk vanuit het dodenspoor. Muscle Design (5) maakte in die koers zijn rentree na een zware blessure, hij eindigde als vijfde. Gobelin (13) kwam een dag eerder in actie en werd tweede achter Fast and Furious in een sterk bezette koers. En dan hebben we de specialisten nog niet besproken! Holly Star (1) heeft de steun van Ronja Walter. Hij won de laatste keer überlegen onder het zadel maar werd gediskwalificeerd wegens zijn gangen. Hij treft het nu een stuk zwaarder. Nelly Pepper (12) wordt gereden door Marloes Knopp. Zij lagen twee weken geleden lang voorin maar zakte weg naar een vijfde plek tegen enkele monté-toppers. Ze bleven over de mijl wel voor Chucky Mearas (11) en Yarrah (10). Moeilijke koers…

Plaats 1: Samson Ris (9)
Plaats 2: Gobelin (13)
Plaats 3: Nelly Pepper (12)
Plaats 4: Holly Star (8)

 

Koers 3: Nuncio - Rennen

Opnieuw een koers voor beginners. Fight of the Night (9) kwam bij zijn debuut heel hard af na een korte startfout en won de laatste keer sterk in een nietszeggende tijd. Million PS (8) werd in die koers derde op kleine achterstand. Tweede gelid hoeft geen nadeel te zijn voor Fight of the Night. Stand Up (4) is de volle zus van Stradivari. Ze is startsnel en werd bij haar debuut netjes tweede in een lage 1.16. Joule VS (1) had de laatste keer de hele weg de kop en werd derde. De driejarige ruin heeft veel karakter. Valentijn Newport (6) had in Hamburg een korte startgaloppade, knapte onderweg het vuile werk op en werd derde. Eerder moest hij Royal Blue (10) voor zich dulden, een paard dat de laatste keer in Berlijn hard afkwam na een zuinige koers.

Plaats 1: Fight for the Night (9)
Plaats 2: Stand Up (4)
Plaats 3: Joule VS (1)
Plaats 4: Royal Blue (10)

 

Koers 4: ASKANIA - Rekordmeile

De jaarlijkse mijlskoers met 15.000 euro prijzengeld. Het baanrecord van 1.11,2 is al bijna drie jaar in handen van Fredericus. Orlando Jet (7) mag in staat worden geacht om een aanval te plegen op dat record. De oogappel van Rudolf Haller is een uithangbord voor de Duitse drafsport. Hij plaatste zich dit jaar viermaal in Parijs met als hoogtepunt een vierde plaats achter Bold Eagle en Looking Superb in 1.10,3! Weerwerk kan vandaag komen van Halva von Haithabu (4) die in de vorm van zijn leven is. De zevenjarige hengst won het Charlie Mills Memorial van kop af aan. Hulskath wilde beslist niet overgeven aan de in het dodenspoor bivakkerende Goldy Stardust en ging uit van eigen kracht. De koppositie is hier binnen handbereik. SJs Junior C (5) gaat de Nederlandse driekleur verdedigen. Hij werd de laatste keer vijfde achter Halva von Haithabu die hij de hele weg als een schaduw volgde. Muscle Boy As (3) sprong in die koers toen Gerd Mayr van start af veel risico nam om een goede positie te bemachtigen. Out of the Slums (2) is geen typische mijler maar kan wel goed beginnen. Hij won recent een sprintkoers op Dinslaken. Ook Celestial Light TK (6) moet het meer hebben van haar vermogen.

Plaats 1: Orlando Jet (7)
Plaats 2: Halva von Haithabu (4)
Plaats 3: Out of the Slums (2)
Plaats 4: Muscle Boy As (3)

 

Koers 5: Spielbank Berlin Derby-Pokal der Steher

Een koers voor de subtop over 2500 meter. Toscanini Diamant (8) won de Halve Finale van de Newcomer Series maar dat ging niet zonder slag of stoot. Hij maakte bij het uitkomen van de laatste bocht een korte galoppade. Timberlake Diamant (5) werd vierde in diezelfde koers na een onmogelijk parcours. Hij kwam achterin te liggen met startnummer negen en finishte geweldig, kort achter Toscanini Diamant. Etorix (6) is een paard met veel lucht. Hij heeft een aantal weken niet gelopen maar zocht het de laatste keer hoog op. Hij had in de laatste bocht van de Großer Preis der NRZ nog uitzicht op een mooie klassering maar werd van de benen gereden door Halva von Haithabu. Dewy (9) heeft zich eveneens bewezen over de langere afstand en Genever (7) hoort ook op de plaatstickets.

Plaats 1: Timberlake Diamant (5)
Plaats 2: Toscanini Diamant (8)
Plaats 3: Etorix (6)
Plaats 4: Dewy (9)

 

Koers 6: Trotto.de 124. Deutsches Traber Derby (Finale B)

De Troostderby. Ook dit is een prachtige koers. Otero (5) en Gladiateur (7) waren de grote verliezers van de vorlaufen. Otero stond bij de bookmakers favoriet voor de Derby maar gaf na een koers vanuit het dodenspoor niet thuis. Hij was die dag duidelijk niet in orde en werd voorbij gestormd door Jaxon VS (4) die de laatste weken hard is verbeterd. Gladiateur won het Adbell Toddington-Rennen en was tweede in het Buddenbrock-Rennen. Twee weken geleden sprong hij in de eerste bocht. Winst vandaag zou een kleine pleister op de wonden zijn. Ornello (9) had het finaleticket al bijna in handen maar sprong weg toen hij Velten von Flevo aan wilde pakken in de slotfase. Zijn startnummer is niet ideaal. Bitter Lemon (8) nam in zijn serie brutaal de kop maar sprong weg toen hij over wilde geven aan Juan les Pins bij het uitkomen van de eerste bocht. Voor de plaatsen zijn nog meer paarden gevaarlijk: JFK (1) die voor het eerst zonder ijzers een goede indruk maakte, Man U (2) die een snelle tijd liep in de serie, Make me happy P (3) die oertrouw is, Piet de Wit (6) die onderuit werd gereden in zijn serie en Maranello Bo (10) die na zijn startgaloppade veel snelheid liet zijn. Grote vraag is of Otero nu wel in goede gezondheid aan de start verschijnt. In dat geval steekt hij er samen met Gladiateur bovenuit.

Plaats 1: Otero (5)
Plaats 2: Gladiateur (7)
Plaats 3: Jaxon VS (4)
Plaats 4: Ornello (9)

 

Koers 7: Preis der Dietz Direktsäfte (Kombi-Pokal / 2. Lauf)

Dezelfde 15 paarden als in koers 2 maar nu aangespannen in plaats van monté. Samson Ris (9) is in bloedvorm en stijgt qua klasse iets boven dit veld uit. Gobelin (13) is een moeilijke draver maar kan hard lopen. Hij liet de laatste keer goede paarden achter zich. Easy Going BR (3) moet dravende weg dichtbij kunnen zitten. Falco (8) is getuige zijn laatste zege in vorm en heeft de steun van Heinz Wewering. Chucky Mearas (11) en Nelly Pepper (12) hebben allebei geen moeite met een lage 1.14 over de afstand. Dat maakt hun ook in beeld voor het trio.

Plaats 1: Samson Ris (9)
Plaats 2: Gobelin (13)
Plaats 3: Easy Going BR (3)
Plaats 4: Falco (8)

 

Koers 8: COSY WASCH Derby-Poka der Derby-Champions

Er komen tien pikeurs aan de start die ooit een Duitse Derby of Stuten Derby hebben gewonnen in hun carrière. Heinz Wewering mag met Donna Granata (8) op pad, een merrie uit de stal van Rudolf Haller. Ze was vorig jaar vierde in de Stuten-Derby, gaat graag van kop af en is in topvorm. Golden Future (9) is een voormalig seriewinnaar uit Zuid-Duitsland. Bij zijn laatste start in Berlijn finishte hij geweldig en werd hij tweede achter Laurel Park. Charmeur Royal (2) is vorige maand van trainer gewisseld na verkoop. Hij werd vijfde in het Auktionsrennen, vlak achter Very Impressive S en Isabella Boshoeve. Hij is startsnel en goed genoeg om hier voorin te eindigen. Malory (5) is eveneens een paard met klasse. Zij draaide vorig jaar zomer een succesvolle campagne in Zweden maar is op dit moment zoekende naar die vorm. Twee maanden geleden liep ze voor het laatst. Toen sprong ze weg vanuit het dodenspoor toen ze de laatste bocht in wilde draaien. Västerbo Morning (6) is in vorm. Zij won recent van kop af tegen Night Star Sam (10). Ete d’Ourville (4) won een dag daarna in Berlijn maar staat nu zwaarder.

Plaats 1: Donna Granata (8)                                                                                                
Plaats 2: Golden Future (9)
Plaats 3: Charmeur Royal (2)
Plaats 4: Malory (5)

 

Koers 9: IDEE Kaffee Derby-Revanche 2018

De vierjarigen strijden om een prijzenpot van 25.000 euro! Helaas is de Derbywinnaar van vorig jaar, Mister F Daag, er niet bij. Van een échte Revanche mogen we dus niet spreken. Ook Ids Boko en Fabio de Pervenche, die allebei op het podium stonden, schitteren door afwezigheid. Zij verkiezen een Franse campagne. Very Impressive (3) behoorde op Derby-dag tot de favorieten na winst in zijn vorlauf maar werd vijfde met een matig parcours. De pupil van Cees Kamminga is in vorm. Hij won recent op Enghien en werd derde in het Auktionsrennen na een forse startfout met nummer één. Die koers werd gemakkelijk gewonnen door Officer Stephen (4). De grote zwarte hengst heeft zich enorm ontwikkeld. Hij hield Great Gatsby As (7), die de hele weg op zijn rug lag, knap van zich af. Erwin Bot heeft naast Great Gatsby As nog een ijzer in het vuur. Inspector Bros (1) is eveneens kansrijk. Hij liep 1.11,5 op Vincennes en bleef daarmee voor Very Impressive S. De huidige vorm is echter een klein vraagteken. Zijn laatste prestatie van kop af in Wolvega was onder zijn niveau. Dion Tesselaar heeft naast Officer Stephen Cahaya (2) in de strijd. De vosmerrie is eveneens van de Carpe Diem Stables. Ze kwalificeerde twee maanden terug in een hoge 1.13 op Gelsenkirchen maar heeft daarna nog niet gelopen. Qua talent en snelheid hoeft de ‘Stuten Derby-tweede’ in deze koers voor weinig paarden onder te doen. Michael Nimczyk presenteert ook twee starters. Free Bird (8) is een fantastisch paard maar kwam nog nooit tegenstanders van dit kaliber tegen. Emilion (6) al wel. De laatste twee keer sprong de kapitale hengst zomaar weg maar op zijn prestaties daarvoor is hij misschien wel de favoriet. Last but not least: Intouchable (5). De merrie van Mollema/Draviet Stables wordt vaak onderschat maar kan met een mooi parcours hier een mooie geldprijs meepakken. Inspector Bros, Cahaya en Emilion zijn vraagtekens maar hebben allemaal de klasse voor het duo. Officer Stephen en Very Impressive S moeten houvast bieden!

Plaats 1: Officer Stephen (4)
Plaats 2: Very Impressive S (3)
Plaats 3: Emilion (6)
Plaats 4: Inspector Bros (1)

 

Koers 10: Gerhard-Krüger Memorial

Een tweejarigenkoers met 12.000 euro prijzengeld. Alle acht deelnemers maken hun debuut. Ze hebben zich gekwalificeerd in drie verschillende kwalificaties. Dat is de enige houvast die we hebben. Emoji (8) noteerde 1.21,5 in Hamburg en is daarmee de snelste in het veld. Baltic Star (6) eindigde kort daarachter in 1.21,6. In Daglfing won Django (3) zijn kwalificatie van kop af aan in 1.22,0. Peony (2) kwam met de handen vol naast hem binnen voor Heck M Eck (5). En Sir Bourbon (4) heeft de baan in Berlijn al verkend. Hij won zijn proef in 1.22,3 vlak voor Fräulein Trixie (1). Op een kleine achterstand kwam Lady Rosana (7) als derde binnen. Deze koers is koffiedik kijken. Peony kwam dusdanig goed binnen dat we hem licht de voorkeur geven boven Django. Sir Bourbon, Emoji en Fräulein Trixie komen kort daarachter.

Plaats 1: Peony (2)
Plaats 2: Django (3)
Plaats 3: Sir Bourbon (4)
Plaats 4: Emoji (8)

 

Koers 11: Preis der Kentuckiana Farms Derby-Pokal der Amateure

Een amateurkoers met elf combinaties aan de start. Pompano Julian (3) is een beresterk paard die graag van kop af gaat. Zo won ze meerdere koersen, waaronder met de rijdster van vandaag: Dr. Marie Lindinger. Laura Vici (4) kwam éénmaal eerder in actie in een amateurkoers. Ze sprong toen bij de start. Het lijkt een heerlijk paard met veel speed. De laatste keer in Mönchengladbach sprintte ze naar plek twee achter Fast and Furious maar voor Candyman Hornline en Shelby Glide! Prince of Persia (7) heeft twee maanden niet gelopen. De vosruin won al eens van start tot finish in Berlijn met Andre Pögel in 1.13 vlak. Run for the Roses (8) plaatst zich bijna altijd. Hij won recent op Stove en was daarvoor derde achter Halva von Haithabu in Hamburg. Fredericus (11) kan zijn startsnelheid helaas niet benutten vanuit het tweede gelid. Paard loopt continue harde en goede koersen.

Plaats 1: Prince of Persia (7)
Plaats 2: Pompano Julian (3)
Plaats 3: Laura Vici (4)
Plaats 4: Fredericus (11)

 

Koers 12: Trotto.de 124. Deutsches Traber Derby (Finale)

Om 18.00 uur gaat de Finale van de Duitse Derby van start! Vijf Nederlanders nemen het op tegen zes Duisters en één Italiaan. Laatstgenoemde is Alessandro Gocciadoro. Hij gaf een demonstratie weg in de serie met Juan Bros (4). Op gepaste afstand werden Real Perfect (9) en Orkan von Haithabu (8) twee en drie. Volgens velen is Juan Bros de Derby-favoriet en zal hij van kop af willen domineren. Één paard is sneller van start af en dat is Velten von Flevo (2). Hij won zijn serie van start tot finish en hoefde niet voluit. Ebbinge reed onderweg een kilometer 1.20 en ging in een lage 1.11 naar huis. Place Royal (5) werd binnendoor tweede en het enige paard dat inliep op de winnaar was Jason Dragon (11). Hij finishte geweldig na een forse startfout. In mijn theorie ligt Velten von Flevo na vijfhonderd meter tweede paard binnenkant achter Juan Bros. Derde paard binnenkant ligt dan River Flow (1), de snelste seriewinnaar. Hij verraste door op speed de lang leidende Jaxon Schermer (12) te kloppen. Rancoon (6) kwam ook geweldig binnen en werd tweede. We zijn benieuwd hoe de andere seriewinnaar, Juan les Pins (3), in de koers komt te liggen. Hij won het Buddenbrock-Rennen en de Derby-vorlauf van kop af zonder het achterste van zijn tong te laten zien. De broer van twee Derbywinnaars (Unforgettable en Expo Express) kan echter ook toeslaan vanuit het veld. In dat geval krijgt hij mogelijk het dodenspoor want wie kan voor hem het vuile werk opknappen? Tweede in zijn serie werd Jackpot of Steel (10) die ondanks klein oponthoud in de laatste bocht hard thuiskwam. En derde werd Gangster (7). Van Juan Bros hebben we gezien wat hij in huis heeft. Het lijkt erop dat Velten von Flevo en Juan les Pins de troefkaarten nog in handen hebben. Er staat ons sowieso een geweldige Derby te wachten die in werkelijkheid heel anders kan verlopen dan dat ik zojuist heb geschetst. Mogelijke winnaars: Velten von Flevo, Juan les Pins en Juan Bros. Triopaarden daaromheen: River Flow, Rancoon, Jackpot of Steel en Jason Dragon. Veel kijkplezier!

Plaats 1: Velten von Flevo (2)
Plaats 2: Juan les Pins (3)
Plaats 3: Juan Bros (4)
Plaats 4: Jason Dragon (11)

 

Koers 13: Standardbred Horse Sales Company-Cup

Ovation L.A. (4) is een driejarige Zweedse merrie van Muscle Hill. Ze won haar eerste twee koersen spelenderwijs maar krijgt nu serieus partij. Jack Scott (3) en Rheingold (7) liepen in dezelfde vorlauf van de Derby maar werden beiden gediskwalificeerd. Jack Scott wegens onregelmatig draven in de laatste rechte lijn en Rheingold wegens een galoppade in de laatste bocht. Beide paarden wonnen sterk in de aanloop naar de Derby maar komen kracht tekort. Rheingold is een paard met karakter en Jack Scott won reeds in een 1.15-tijd in Berlijn. Il Capo dei Capi (6) is reeds een jaar ouder en won recent tweemaal in Oostenrijk. Red Girl (2) en Farenne O (8) kunnen verrassen op de plaatsen.

Plaats 1: Ovation L.A. (4)
Plaats 2: Jack Scott (3)
Plaats 3: Rheingold (7)
Plaats 4: Il Capo dei Capi (6)

 

Koers 14: Preis der Wolfram Bürokommunikation Derby-Ausklang

De laatste koers van het Derby-weekend 2019 is voor Trotteur Francais. Er starten twaalf paarden verdeeld over drie banden. De eerste drie nummers vertrekken over 3200 meter. Nummers 4 tot en met 8 moeten twintig meter geven. En de hoogste vier nummers hebben een handicap van veertig meter. Vooraan zijn twee paarden gevaarlijk. Dark Look (3) won recent sterk over 2500 meter. Dame Quick (2) won een dag later een monté-koers in een 1.14-tijd en is eveneens een paard met lucht. In het tweede band springt Amiral de Retz (7) in het oog. De hengst van Jochen Hulzschuh heeft weinig ervaring met dit soort afstanden maar won éénmaal eerder over drie kilometer. Het paard loopt meestal in de open klasse en komt daar sterkere tegenstanders tegen dan nu. De Poolse zegemachine Barbariska (6) zag haar laatste twee starts in Berlijn de mist ingaan door galoppades. Ze heeft echter wel het nodige in haar mars. Eleven des Plans (8) is een nieuwe aanwinst van Josef Sparber. Hij was recent derde op Vincennes in een lage 1.15 over 2800 meter. Helemaal achteraan springt Venicio Pommereux (12) in het oog. In zijn voorlaatste starts werd hij nog dichtbij vijfde achter Valko Jenilat en Bold Eagle. Hij won daarna in Wolvega en is hier hoogstwaarschijnlijk favoriet. Confidential Bond (9) kan de afstand makkelijk aan en hetzelfde geldt voor Verano du Reynard (11). Hij won afgelopen winter nog in Cagnes-sur-Mer over 2925 meter.

Plaats 1: Venicio Pommereux (12)
Plaats 2: Amiral de Retz (7)
Plaats 3: Confidential Bond (9)
Plaats 4: Dark Look (3)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.