Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Berlijn-Mariendorf - 31 augustus

Berlijn-Mariendorf – zaterdag 31 augustus – Start: 13.30 uur

Koers 1: Officer Stephen - Rennen

Op de dag dat er in Wolvega 68 jaarlingen geveild worden, wordt er gekoerst in Berlijn. Er zijn 8 koersen met enkele Nederlandse belangen. We beginnen met een opdracht voor de beginnersklasse. Michael Nimczyk heeft Famous World (2) in de strijd. De vierjarige ruin is een volle broer van King of the World. Bij zijn debuut in Dinslaken werd hij rustig op de benen gebracht. Hij wilde van achteraf driedik terrein goed maken maar sprong bij het ingaan van de één-na-laatste bocht. De kwalificatie in Gelsenkirchen zag er netjes uit. Justus Love (3) heeft geen aansprekend rijtje maar zou wel voor weerwerk kunnen zorgen. Hij komt uit Zweden en wordt getraind en gereden door Jorma Oikarinen. Bij zijn Duitse debuut in Karlshorst leek hij lang te gaan winnen. Hij dicteerde van start af het tempo maar verruilde de draf voor galop toen hij halverwege de laatste rechte aangevallen werd. De grote Love You-hengst had anders een hoge 1.17 gelopen. Ildikó (6) heeft een dergelijke tijd ook in de benen maar is grillig. Hij heeft vier maanden niet gelopen en zou verbeterd kunnen zijn. Dit voorjaar kwalificeerde hij gelijk op met Major Ass en werd hij dichtbij derde achter Lord Good Wood en Oxidizer. Al die paarden hebben zich behoorlijk doorontwikkeld in de tussentijd. Yucatan (4) was bij zijn debuut groot favoriet aan 1,50. Hij lag toen de hele weg derde paard binnenkant en zakte in de slotfase lelijk weg uit de kopgroep. Er zijn kennelijk wel verwachtingen en hij heeft nu de steun van Jaap van Rijn.

Plaats 1: Famous World (2)
Plaats 2: Justus Love (3)
Plaats 3: Ildikó (6)
Plaats 4: Yucatan (4)

 

Koers 2: Gold-Serie (3. Lauf)

Een dotering van 15.000 euro en slechts vijf paarden aan de start. Ulrich Mommert heeft twee paarden in de strijd en die lijken hier ook de dienst uit te gaan maken. Prince of Persia (3) is een geweldenaar. De vosruin maakte de laatste keer in Hamburg een startgaloppade maar daarvoor was de vorm uitstekend. Ook Out of the Slums (4) is in goede doen. De voorlaatste keer kwam hij in de Derby-Rekordmeile een hoofdje binnen achter Halva von Haithabu. De laatste keer dat Prince of Persia en Out of the Slums elkaar tegenkwamen was toevallig ook in Berlijn over 1900 meter autostart. Prince of Persia kwam toen van de laatste plaats en werd nipt tweede voor Out of the Slums. Mon Etoile (5) is enorm startsnel en is het niveau van bovengenoemde paarden gewend. Noubliez Jamais (1) start normaal in een lagere klasse. De trainingspupil van Age Posthumus wordt gereden door Jaap van Rijn en heeft wel genoeg vermogen voor een trioklassering. De laatste keer moest hij in Berlijn van de laatste plaats komen. Hij ging toen aan de overkant driedik, passeerde heel wat paarden en werd derde in een lage 1.13 achter Glaedar en Larsson. Dat was een goede verrichting. Tiger di Poggio (2) en Anne Lehmann krijgen het lastiger maar ook voor hun ligt een mooie geldprijs klaar.

Plaats 1: Prince of Persia (3)
Plaats 2: Out of the Slums (4)
Plaats 3: Mon Etoile (5)
Plaats 4: Noubliez Jamais (1)

 

Koers 3: Naheed - Rennen

Op Woodbrown Beauty (5) staat momenteel geen maat. De vijfjarige Goetmals Wood-merrie won in Berlijn een serie van het Bruno Cassirer-Rennen en was ook in Karlshorst oppermachtig van start tot finish. Icebear Newport (6) zou voor partij moeten zorgen ook al lijkt de vorm niet optimaal. Na twee zeges in Dinslaken viel hij tegen in een onderdeel van de Newcomer Serie. De laatste keer in Berlijn ging hij terug van huis uit, lag hij de hele weg laatste paard binnenkant en finishte hij netjes naar een vierde plek achter goede paarden. Dat was echter niet goed genoeg om Woodbrown Beauty hier terug te pakken. Anne Lehmann heeft Farenne O (1) en Hoe Well (7) aan de start. Beide paarden kunnen een hoge 1.15 lopen in Berlijn en doen mee voor de plaatsen. We schatten Hoe Well iets hoger in. Hij wordt gereden door Anne zelf en Jaap van Rijn neemt plaats achter Farenne O. Arkadiusz Simoni (2) heeft wel eens een uitschieter.

Plaats 1: Woodbrown Beauty (5)
Plaats 2: Icebear Newport (6)
Plaats 3: Hoe Well (7)
Plaats 4: Farenne O (1)

 

Koers 4: Yen - Rennen

Een bandenstartkoers voor Trotteur Francais over 2500 meter. Eternity de Ginai (1) en Espoir de Bellon (2) krijgen vijfentwintig meter voor maar staan ook zwaarder dan normaal. Toch zijn ze gezien hun laatste prestaties niet kansloos voor een mooie klassering. Eternity de Ginai werd derde in Berlijn in een lage 1.15 en Espoir de Bellon was de laatste keer verrassend derde achter Djoko du Bellay (3) van wie hij toen ook al meters kreeg. De favorieten vinden we echter verderop. Birdy de Neuilly (8) is aan een geweldig seizoen in Berlijn bezig. In vijf starts wist hij drie keer te winnen en werd hij twee keer tweede. Alle keren was Michael Nimczyk de rijder van dienst maar nu neemt Jaap van Rijn de honneurs waar. Nimczyk heeft namelijk een pupil uit de eigen stal in de strijd: Chance Classique (9). Na een kortstondig Frans avontuur is ze weer terug bij de kampioen van Duitsland. Deze snelle merrie was normaal gelijkwaardig aan of iets beter dan Birdy de Neuilly maar die vorm moet ze nog hervinden. Bij haar rentree werd ze vijfde in Wolvega in een prima 1.16,7 over 3120 meter. Brandy Hornline (7) hoefde op Karlshorst alleen As des Jacquets voor te laten gaan. Hij eindigde als tweede ruim voor Djoko du Bellay, Cash de Mortree (4) en Baliverne Buroise (6). Anne Lehmann brengt naast Birdy de Neuilly Dream Gibus (5) aan de start. Hij heeft veel vermogen en hoort op alle tickets thuis.

Plaats 1: Birdy de Neuilly (8)
Plaats 2: Chance Classique (9)
Plaats 3: Brandy Hornline (7)
Plaats 4: Dream Gibus (5)

 

Koers 5: Ilja Medo - Rennen

Een hele open amateurkoers. Puur op basis van de rijders geven we de voorkeur aan Ring the Bell (4). Zij komt uit de training van Thorsten Tietz en wordt gereden door Sarah Kube. De merrie heeft geen moeite met een 1.15-tijd in Berlijn maar dat geldt eveneens voor een paar concurrenten. De laatste keer in Karlshorst wilde ze hard weg rijden achter de startauto maar begon ze te rommelen met haar draf. Ze werd teruggenomen naar het achterveld en speelde verder geen rol van betekenis. Dat maakt haar hier een kleine vraagteken. In die koers werd Glorious Boko (2) vierde en eindigde Oneandonly Diamant (1) en Wildest Dreams (3) ook voor Ring the Bell. Magister (5) kreeg de laatste keer in Hamburg meters voor van Falco en Chucky Mearas en streed met hun om de overwinning. De keer daarvoor werd hij derde in Berlijn achter een goed finishende Touchdown OK (9). Magister bleef wel nipt voor Glorious Boko. Ook Arno (10) hoort op alle plaatstickets thuis. Zeer lastig te voorspellen deze koers…

Plaats 1: Ring the Bell (4)
Plaats 2: Magister (5)
Plaats 3: Touchdown OK (9)
Plaats 4: Glorious Boko (2)

 

Koers 6: Laurel Park - Rennen

Volare Gar (7) won dit jaar al ruim 20.000 euro! De vosruin van Stall Habo is bij Michael Nimczyk uitgegroeid tot een zegemachine. Hij klopte in Hamburg paarden als Larsson en Candyman Hornline. Stalgenoot William Scott (4) kan razendsnel vertrekken en heeft uitzicht op een mooi parcours. Een één-tweetje voor de stal is hier zeer reëel. O.M. Dustin (5) kwam vanuit het tweede gelid vrij vroeg aan kop in Karlshorst. Hij liet zich de overwinning daarna niet meer ontglippen. Sansibar Diamant (3) kwam in diezelfde koers hard af en werd tweede. Joe Cocker (2) staat vrij zwaar maar met de vorm is niks mis. Na een zuinige koers rolde hij in no-time het veld op in Mönchengladbach.

Plaats 1: Volare Gar (7)
Plaats 2: William Scott (4)
Plaats 3: O.M. Dustin (5)
Plaats 4: Sansibar Diamant (3)

 

Koers 7: Finale Newcomer-Serie

Een finale met in totaal 20.000 euro prijzengeld! Er zijn twee halve finales verreden, eentje in Wolvega en de ander in Berlijn. Van de koers in Wolvega maken drie combinaties de reis naar de Duitse hoofdstad. Inez Alki (8) won toen na een koers op maat. De keer daarvoor won ze op Duindigt van start tot finish het Sprintkampioenschap der Vierjarigen. Het kamp rond Inez Alki verkiest deze koers boven de halve finale van de Derby der Vierjarigen en dus zijn er verwachtingen. Omdat Hugo Langeweg zelf bij de veiling in Wolvega aanwezig is, hebben ze Michael Schmid als rijder gecontracteerd. De startsnelle Red Light DC (2) heeft een mooie uitgangspositie. Hij lag in de halve finale hopeloos vast achter koploper Ice Dragon (5). Anders had hij het op speed Inez Alki wellicht lastig kunnen maken. De halve finale in Berlijn werd gewonnen door Toscanini Diamant (7) die toen voor het eerst zonder check liep en zich een klein foutje kon permitteren in de laatste bocht. Major Ass (3) werd toen tweede en Timberlake Diamant (6) vierde vanuit het tweede gelid. Timberlake Diamant liep toen geweldig en bevestigde dat de keer erna toen hij van kop af soeverein won voor de op zijn rug liggende Kobra Haleryd (4) en de vanuit het dodenspoor opererende Toscanini Diamant. Voor zover een koers zich laat lezen neemt Red Light DC hier de kop en komen Ice Dragon en/of Timberlake Diamant hem aflossen. Toscanini Diamant zal dan als eerste opschuiven in het tweede spoor en wordt de ideale gangmaker voor de favoriet Inez Alki. Maar koers blijft natuurlijk koers…

Plaats 1: Inez Alki (8)
Plaats 2: Timberlake Diamant (6)
Plaats 3: Red Light DC (2)
Plaats 4: Ice Dragon (5)

 

Koers 8: Zauni - Rennen

We sluiten af met amateurs in de winsomklasse tot 7.000 euro. Opnieuw is de koers voor de liefhebbers moeilijk te voorspellen. Geen van de paarden wist dit jaar te winnen maar daar komt sowieso verandering in. Estrella AV (4) is trouw en presteert constant. Zij lijkt hier een bankpaard voor het trio. Maar wie wint deze koers? Liberty Bell (3) is erg lastig bij de start maar als Michael Hamann die fase overleeft dan zijn er winstkansen. De laatste keer werd ze na een rustig begin offensief gereden en werd ze vierde. Proud Miguel (6) werd recent tweemaal gediskwalificeerd wegens onregelmatig draven, dat scheelde hem twee mooie klasseringen. Correct dravend kan hij hier ook toeslaan. Goofy Wan (8) liep in juli twee goede koersen in Berlijn met tweede plaatsen achter Errakis als resultaat. De keren daarna had hij moeite om de finish te vinden. Hope (1) is startsnel en zou van kop af wat uit kunnen richten. Ze liep meerdere keren 1.15-tijden in Berlijn. De steun van Sarah Kube is een groot voordeel.

Plaats 1: Hope (1)
Plaats 2: Liberty Bell (3)
Plaats 3: Estrella AV (4)
Plaats 4: Proud Miguel (6)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.