Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Berlijn-Mariendorf - 7 september

Berlijn-Mariendorf – zaterdag 7 september – Start: 13.30 uur

Koers 1: Gilda Newport - Rennen

Vandaag zijn er acht koersen in Berlijn met onder andere de Jugend-Preis en de finale van de Silber Serie. We beginnen met een koers tot €11.000 winsom. Twee talentvolle driejarigen gaan opnieuw met elkaar de strijd aan. Gwendoline Go (2) maakte als favoriet een startgaloppade in haar vorlauf van de Stuten Derby. In de Troostfinale werd ze eervol vijfde na een parcours vanuit het dodenspoor. De keer daarna in Karlhorst werd ze tweede voor Cherry Lady S (1) die na een jaar afwezigheid goed afkwam. Mr Culpeper (5) koerst erg ongelukkig. Zonder fouten is hij niet ongevaarlijk. Hoe Well (6) is trouw en heeft veel vermogen. Edana (3) is eveneens mogelijk voor plek drie of vier en Elena Kievitshof (7) is een ‘dark-horse’. Zij is drieënhalf jaar uit de roulatie geweest en kwalificeerde onlangs in 1.17,1 vlak achter L.A. Confidential. Wellicht kan ze stunten.

Plaats 1: Gwendoline Go (2)
Plaats 2: Cherry Lady S (1)
Plaats 3: Mr Culpeper (5)
Plaats 4: Hoe Well (6)

 

Koers 2: Heinz-Mohr-Memorial

De start van de V7 is een amateurkoers over 3200 meter. De paarden één tot en met zes krijgen twintig meter voorsprong. Voor bijna alle deelnemers is de afstand nieuw. Falco (4) is in geweldige vorm. Hij vocht zich naar een prima zege in Hamburg terwijl hij rechtsom in Berlijn zijn beste koersen loopt. Nu met Anna-Lisa Kunze die ook veel werk verricht in de training. Gobelin (8) moet meters geven maar dat is over deze afstand geen probleem. Hij werd de laatste twee keer uitgeschakeld vanwege onregelmatig draven maar in de juiste gangen kan hij veel uitrichten. Panasonic Diamant (7) kwam de voorlaatste keer hard af. Hij werd toen tweede achter Falco die vanuit het dodenspoor sterk doorging. Bonjour Ganyboy AM (3) kreeg de laatste keer een zuinig parcours achter Volare Gar en verdedigde zijn tweede plek. Wees niet verbaasd als er een onbekende stayer opstaat waar we geen rekening mee hebben gehouden.

Plaats 1: Falco (4)
Plaats 2: Gobelin (8)
Plaats 3: Panasonic Diamant (7)
Plaats 4: Bonjour Ganyboy AM (3)

 

Koers 3: Isabella Boshoeve - Rennen

Een koers voor de beginnersklasse. Drie paarden wisten hun laatste koers te winnen maar toch kiezen we voor een debutant. De driejarige Extravaganza (1) kwalificeerde onlangs in 1.14,8 in het kielzog van de doorgewinterde Nelly Pepper. Bavaro (8) heeft de steun van Michael Nimczyk met wie hij in het Derby-weekend achter de groene tafel een zege behaalde. De keer daarvoor sprong hij in het heetst van de strijd, nu kon zijn rijder hem vast houden richting de finish. Justus Love (5) ging een fractie langzamer bij zijn zege in Mariendorf. Hij leek even geklopt te worden maar vocht zich binnendoor knap terug. De keer daarvoor sprong hij op Karlshorst in de laatste rechte lijn toen hij als koploper onder druk kwam van de winnende Classic Royale (4). De laatste keer maakte Justus Love een veel volwassenere indruk. Instagram (9) heeft geen moeite met een lage 1.16 op Mariendorf. Hij wist nog niet te winnen op de Derby-baan maar doet niet onder voor bovengenoemde paarden.

Plaats 1: Extravaganza (1)
Plaats 2: Bavaro (8)
Plaats 3: Justus Love (5)
Plaats 4: Instagram (9)

 

Koers 4: Rapido OK - Rennen

Weer twee driejarigen die zich met elkaar gaan meten. Man U (4) werd vierde in de vorlauf van de Derby en eindigde ook als vierde in de Troostfinale. Jane Attack (2) is een merrie en was tweede in haar vorlauf van de Stuten Derby, ruim achter La Grace. In de finale sprong ze met nog een ronde te gaan. Man U noteerde iets snellere tijden. Virginias Prime (1), Go for Gold (6) en Don’t forget me (8) hebben allemaal geen moeite met een lage 1.16 en zijn in vorm. Met een zuinige koers zie ik vooral Virginias Prime op speed gevaarlijk worden. Op die manier won ze haar voorlaatste start in Berlijn.

Plaats 1: Man U (4)
Plaats 2: Jane Attack (2)
Plaats 3: Virginias Prime (1)
Plaats 4: Go for Gold (6)

 

Koers 5: Jugend-Preis 2019

Een absoluut hoogtepunt voor tweejarigen met in totaal €20.000 prijzengeld! Wild West Diamant (10) is fantastisch gefokt als zoon van Muscle Hill uit Mustang’s Sally. Hij won zijn kwalificatie op Wolvega in 1.16,2 met veel vertoon van macht. Trainer Paul Hagoort heeft nog twee troefkaarten in handen: Winnetou Diamant (5) en Black Cash (7). Toch zien we Dion Tesselaar als de gevaarlijkste concurrent. In tegenstelling tot Wild West Diamant heeft hij met Natorp Bo (2) een mooi nummer in het eerste gelid. Hij won ook zijn kwalificatie op Wolvega in een lage 1.16. Tesselaar heeft ook Namanga Bo (8) aan de strijd die indruk maakte op Duindigt door met een forse startfout in 1.18,1 te kwalificeren. Baltic Star (9) wist als enigste al een koers te winnen. Dat was in het Derby-weekend van Berlijn waarin hij ruim won voor Emoji (1) in 1.19,0. Wil hij opnieuw de show stelen dan zal het nu een stuk harder moeten.

Plaats 1: Wild West Diamant (10)
Plaats 2: Natorp Bo (2)
Plaats 3: Namanga Bo (8)
Plaats 4: Baltic Star (9)

 

Koers 6: Walter-Föllmer-Geburtstagspreis

De kwartetkoers is een opdracht voor amateurs. G.G.’s Victoria (3) kan bloedsnel uit de startblokken komen en dan is er een hoop gewonnen. Op die manier bleef ze de laatste keer knap voor Cora Sun (1) die de steun heeft van Andre Pögel. Recent liep Cora Sun een lage 1.14 in Berlijn, de vorm is dus goed. Chaplin (2) is eveneens startsnel en zal ook een mooie uitgangspositie bemachtigen.  Whirlwind BR (11) zou vanuit het tweede gelid een doorslag kunnen hebben bij de start. Zij kan net als Ring the Bell (7) en Iris Flevo (13) een hoog tempo aan. Bovengenoemde zes paarden moeten mee in uw kwartet en laat voor de zekerheid niemand weg op plek vier.

Plaats 1: G.G.’s Victoria (3)
Plaats 2: Cora Sun (1)
Plaats 3: Chaplin (2)
Plaats 4: Iris Flevo (13)

 

Koers 7: Silber-Serie (Finale)

Weer een koers met €20.000 prijzengeld! Ditmaal de finale van de Silber-Serie waarvoor zowel in Wolvega als in Berlijn startbewijzen te verdienen vielen door middel van een puntenklassement. Vier Nederlanders tegen vier Duitsers en de posities achter de startauto zijn verdeeld op basis van winsom. Een fantastisch aan elkaar gewaagd deelnemersveld waarin niemand kansloos is! Glaedar (8) was fenomenaal in het Derby-weekend waarbij hij naar de kop snelde en uit de greep bleef van Larsson (6) die daarna Honesty Newport (4) de weg naar de finish wees. Eerder klopte Larsson Laurel Park (7) vanuit het dodenspoor. Laurel Park was daarna zonder check een openbaring over drie kilometer en zal voor velen de favoriet zijn. Dan de Nederlanders. Super Queen C (5) is enorm startsnel en klopte de laatste keer op speed ondermeer Hindy Heikant. Hector Boko (3) schuwt harde competitie niet en zou wel eens de meest kansrijke Nederlander kunnen zijn. Hunter Montana (2) herkwalificeerde vorige week op Wolvega achter Mister F Daag en City Guide. Dat zag er niet slecht uit. En Hollywood Star (1) reageerde uitstekend op het dichttrekhoofdstel in Duindigt. Zij heeft niet de meeste startsnelheid en daarom is startnummer één niet ongunstig. Laurel Park licht voorop en het koersverloop zal de overige onderlinge verschillen bepalen…

Plaats 1: Laurel Park (7)
Plaats 2: Larsson (6)
Plaats 3: Hector Boko (3)
Plaats 4: Glaedar (8)

 

Koers 8: Broadwell - Rennen

We sluiten af met een bandenstartkoers voor Trotteur Francais over 2000 meter. De paarden één tot en met drie krijgen meters voor en de paarden acht en negen moeten maar liefst veertig meter geven! Vooraan is Fanny Hil (3) het meest gevaarlijk. De vierjarige merrie van Un Mec d’Heripre is enorm talentvol. Na een overwinning in Mönchengladbach was ze tweede in Berlijn in 1.14,5 en de keer erna sprong ze in de laatste bocht als vaste winnaar. Als ze de bandenstart goed overleeft dan heeft ze een grote kans om te winnen. Dream Gibus (7) kan haar kloppen ook al is de afstand wel wat kort om de handicap goed te maken. Hij ging de laatste keer die andere troef van Anne Lehmann net voorbij. Deze City du Saptel (8) moet hem nu meters geven. Diego de Busset (6) won de laatste keer een soortgelijke opdracht tegen de favoriet Diego du Bellay (5) die van start af een korte galoppade maakte. Furtif du Levant (2) kan dravende weg verrassen op plek drie.

Plaats 1: Fanny Hill (3)
Plaats 2: Dream Gibus (7)
Plaats 3: City du Saptel (8)
Plaats 4: Diego du Bellay (5)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.