Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Berlijn-Mariendorf - 21 september

Berlijn-Mariendorf – zaterdag 21 september – Start: 14:00 uur

1. Preis der Askania Uhrenmanufaktur

Het Breeders Crown weekend op de drafbaan van Berlijn-Mariëndorf gaat op deze zaterdag van start met een meeting bestaande uit elf koersen. De eerste koers is om 14:00 uur en is er een voor paarden die nog 7500 euro hebben gewonnen met als topfavoriet Naama (1). De Zweedse merrie uit de stal van Jozef Franzl wist haar laatste drie koersen allemaal in een overwinning om te zetten. De laatste twee koersen gingen in een kilometertijd van 14,5. Bovendien werden deze overwinningen behaald op de baan van vandaag en dan ook nog eens over de afstand die zij vanmiddag ook zal lopen, namelijk 1900 meter. We kunnen gerust stellen dat zij hier als een vis in het water voelt. Iets wat min of meer ook voor Bonanomi CG (5) geldt. De vierjarige merrie heeft inmiddels vijftien koersen in haar carrière gelopen en was daarvan maar één keer niet bij de eerste vijf aankomende. Op 19 juli won zij hier in een kilometertijd van 16,1. De strijd om de derde plaats in deze koers zal naar mijn mening gaan tussen Merete (6) en Earl of Magic (8).

1: Naama (1)
2: Bonanomi CG (5)
3: Merete (6)
4: Earl of Magic (8)

 

2. lorida Eis - Cup Int. Amateurfahren

De amateurrijders krijgen in deze tweede koers van de dag de gelegenheid hun stuurmanskunsten te tonen. So Keck (8) zal gereden worden door Wolfgang May die tevens haar eigenaar is. In haar laatste koers in Berlijn-Karlshorst kwam ze niet verder dan een achtste plaats. In het begin van de koers maakte ze een aantal mispassen en de achterstand die zij daardoor opliep kon zij in het restant van de koers niet meer goed maken. De vier koersen die hier aan vooraf gingen liep zij in Berlijn-Mariëndorf en werd toen twee keer tweede en twee keer eerste. Op 27 juli liep zij zelfs een tijd van 13,9 over dezelfde afstand als vanmiddag. In deze koers moet er ook rekening gehouden worden met Horatio Fortuna (10). De vijfjarige ruin liep dit jaar alleen maar koersen op de banen in Zweden en dat zeker niet zonder het nodige succes. Haar laatste drie koersen in Duitsland in de herfst van het vorig jaar wist zij alle drie op rij te winnen en...jawel dat was ook op de baan waarop zij vandaag haar rentree maakt. De laatste koersen van Unicorn Diamant (1) vielen wat tegen, maar eerder dit jaar won zij drie van haar vijf koersen. Realist (6) maakt helaas nog wel eens een foutje, maar als hij dat vandaag achterwege weet te laten dan moet er zo goed als zeker een plaats in het geld tot de mogelijkheden behoren.

1: So Keck (8)
2: Horatio Fortuna (10)
3: Unicorn Diamant (1)
4: Realist (6)

 

3. Thomas Philipps Filiale Falkensee - Rennen

De derde koers heeft een trio garantie van 5000 euro en dat kan zeker een reden zijn om in deze koers deze spelsoort te spelen. Een deelnemer die hierin zeker meegenomen moet worden is Nashua (7). De hengst verkeerd momenteel in topvorm. Dit jaar kwam hij pas vier keer in de baan, maar won hier 50% van. Zijn eerste koers hier in Berlijn-Mariëndorf ging zelfs in een kilometertijd van 14,6.
Een goede haververdiener is ook Longhire (3) met Kornelis Kluth in de sulky. Dit jaar was de ruin uit zes starts nog nooit buiten het geld. In haar laatste koers startte Whirlwind BR (9) met startnummer 11 in de tweede rij achter de startauto en kwam niet verder dan een zevende plaats. Vandaag mag de ruin het weer vanaf de tweede startrij achter de auto proberen. Hij kan veel beter dan dat hij de laatste keer liet zien en ik durf hem, ondanks het niet al te fijne startnummer, hier in mijn voorspelling mee te nemen. Als laatste noem ik Glorious Boko (4). Het is en blijft sport, maar ik verwacht met deze vier paarden “rond” een redelijke kans te hebben om mee te delen in de jackpot.

1: Nashua (7)
2: Longhire (3)
3: Whirlwind BR (9)
4: Glorious Boko (4)

 

4. ws.de – Trophy

Een Nederlandse deelname in deze koers en daarmee noem ik gelijk de favoriet General Lee (4) met Rob de Vlieger. De ruin loopt vanmiddag voor de derde week achter elkaar. Afgelopen zondag werd er overtuigend gewonnen op de trainingsbaan van Uwe Zevens in Bedberg-Hau. De week daarvoor liet de Generaal zijn huidige vorm ook al zien met een indrukwekkende zege in Gelsenkirchen. Hij krijgt in deze koers wel te maken met Pelle Barosso (7). De hengst liep dit jaar alleen op de banen in Frankrijk en Zweden. Hij werd daar o.a. gereden door toppikeurs als Eric Raffin en Björn Goop die goede verrichtingen en hele snelle tijden met hem wisten neer te zetten. De kampioen van Duitsland, Michael Nimczyk, komt met TomNJerry Diamant (6) in de baan. De hengst heeft even een paar maanden rust gehad, maar als hij zijn vorm van eerder weet te benaderen dan kan hij zeker een rol van betekenis meespelen. Mephisto PS (8) wisselt goede verrichtingen af met koersen waarin hij uitgeschakeld wordt. Als hij vandaag op de benen blijft dan kan hij in dit veld zeker voorin meedoen.

1: General Lee (4)
2: Pelle Barosso (7)
3: TomNJerry Diamant (6)
4: Mephisto PS (8)

 

5. t.de – Rennen

De vijfde koers is de start van de V7 met een poolgarantie van maar liefst 10.000 euro. Deze koers zou wel eens een Nederlands succes kunnen worden. Falco (5) de zevenjarige ruin van eigenaar Hans Sinnige verkeerd de laatste tijd in een uitstekende vorm. Van de vijf starts werden er drie gewonnen. Bovendien zal hij vandaag gereden worden door veelvoudig Duits kampioen Heinz Wewering. De tegenstand mag o.a. verwacht worden van Mc Arthur (10). De hengst uit de training van huidig Duits kampioen Michael Nimczyk keerde na bijna vier maanden afwezigheid begin september terug met een derde plaats in een kilometertijd van 14,8. Gobelin (8) werd in zijn laatste koers derde achter o.a. winnaar Falco. Hij werd toen gereden door Simon Siebert. Vandaag zal zijn trainer, Victor Gentz, weer achter hem plaatsnemen. Samen hebben ze in de zomer van dit jaar een paar succesjes weten te behalen.  En dan is er nog de in Italië gefokte Tragopan Jet (7). Kortom in de eerste koers van de V7 is er niet direct een uitgesproken favoriet. Ik hou het op onderstaand rijtje.

1: Falco (5)
2: Mc Arthur (10)
3: Gobelin (8)
4: Tragopan Jet (7)

 

6. Breeders Crown für 5- bis 7-jährige Stuten

De koers voor vijf tot zevenjarige merries met een eerste prijs van ruim 28.000 euro voor de winnaar van deze koers. In deze koers maakt de zeer succesvolle Zweedse pikeur Peter Untersteiner zijn opwachting. Hij zal plaatsnemen achter Stonewashd Diamant (10). Naast deze zesjarige merrie heeft deze Zweedse rijder nog een tweede ijzer in het vuur namelijk Ofelia OE (8). Het rijden van haar vertrouwt hij toe aan Jörgen Sjunnesson. Het moet wel heel raar lopen als de overwinning in deze koers niet naar een van de dravers van Untersteiner gaat. Hierbij gaat mijn lichte voorkeur wel uit naar Stonewashd Diamant. Alegra B (5) loopt ook veel van haar koersen in Zweden en dat gaat haar zeker niet slecht af. Haar trainer Conrad Lugauer zal zeker niet voor niets naar Duitsland komen. En dan de vierde draver die ik wil noemen is Pompano Euphoria (2). Ook deze draver is in Zweden gestationeerd. Ze heeft naar mijn mening niet de klasse van de eerder genoemde paarden, maar ze kan wel mee gaan doen om een plaatsje in het geld. Al met al beloofd deze koers een waar spektakel te gaan worden.

1: Stonewashd Diamant (10)
2: Ofelia OE (8)
3: Alegra B (5)
4: Pompano Euphoria (2)

 

7. Thomas Philipps Filiale Hennickendorf – Rennen

De favoriet van mij in deze koers is Fast and Furious (4) met  Michael Nimczyk. In zijn tien starts dit jaar was hij altijd in het geld en wist de helft in een overwinning om te zetten. Na drie overwinningen op rij, waarvan één in Berlijn Mariëndorf, werd de hengst in zijn laatste koers derde. Volgens mij moet hij vandaag de draad weer op kunnen pakken. De zeer snelle Larsson (9) won hier op 15 augustus in een kilometertijd van 13,1. Dit is niet uitonderlijk want in zijn laatste vier koersen liep hij nooit boven de 13,9. Na een afwezigheid van bijna vijf maanden kwalificeerde Gipsy Starlake (2) zich op 13 september in een zeer goede kilometertijd van 14,9. Het is voor het eerst sinds twee jaar dat de pupil van trainer Rob de Vlieger weer eens op een Duitse baan is. Met de tijden die hij normaal gesproken loopt, moet hij hier een rol mee kunnen spelen. In zijn laatste koersen had Gustavson Be (3) wat pech, maar hij zal zich in deze koers absoluut willen revancheren. Hij heeft hiervoor de absolute klasse al lijkt een eerste plaats er niet in te zitten.

1: Fast and Furious (4)
2: Larsson (9)
3: Gipsy Starlake (2)
4: Gustavson Be (3)

 

8. TrabInside - Trophy Int. Amateurfahren

Na het sportieve geweld in de vorige koersen is het in de achtste koers weer de beurt aan de amateurrijders. Een “vaste” gast hier is Francesco (5), die dit jaar pas twee keer aan de start verscheen. In deze twee starts leek hij niets van zijn vorm van vorig jaar verloren te hebben toen hij vier van zijn twaalf koersen in een overwinning wist om te zetten. Een andere deelnemer in deze koers die ook bijna al haar koersen hier afwerkt is Cora Sun (7). In augustus liep zij hier haar huidige record van 14,2. Ondanks dat zij vanuit de tweede rij achter de startauto vertrekt verwacht ik dat G.G.’s Victoria (10). De merrie uit de stal van Victor Gentz is veelal voorin de uitslag terug te vinden. Joeyboy (9) liep in de eerste helft van dit jaar al een aantal goede koersen. Vervolgens ging het een aantal koersen minder, maar met de recente derde plaats lijkt hij de weg te hebben terug gevonden.

1: Francesco (5)
2: Cora Sun (7)
3: G.G.’s Victoria (10)
4: Joeyboy (9)

 

9. Thomas Philipps Filiale Ostpreußendamm 67 – Rennen

De strijd om de winst in deze koers lijkt zich op voorhand af te gaan spelen tussen Yen (4) met Thomas Panschow en Honesty Newport (12) met Michael Nimczyk. Yen won hier onlangs drie keer op rij. Een prestatie die Honesty Newport zelfs overtreft. Van de laatste zeven starts werden er vijf gewonnen en tweemaal werd als tweede de finishpaal gepasseerd. De vijfjarige merrie uit de stal van de Duitse kampioenspikeur heeft dan ook een beetje mijn lichte voorkeur. Kiss Me Bo (9) is buiten een tiende stek op 2 augustus bijna altijd bij de eerste vier aankomende in de einduitslag terug te vinden. De tiende plaats is overigens wel te verklaren. De merrie maakte achter de startauto een lange galoppade, maar werd niet door het draverij comité uitgeschakeld. De opgelopen achterstand kon ze echter niet meer goedmaken. De regelmatig in Nederland startende Victorymoko (7) van stal de Groningers heeft vandaag de steun van Heinz Wewering.   

1: Honesty Newport (12)
2: Yen (4)
3: Kiss Me Bo (9)
4: Victorymoko (7)

 

10. Breeders Crown für 5- bis 7-jährige Hengste und Wallache

De tiende koers van de middag is er weer een om naar uit te kijken. De vijf tot zevenjarige hengsten en ruinen gaan de strijd aan om een eerste prijs van ruim 25000 euro. De draver met de snelste tijd en de hoogste winsom is Orlando Jet (1). Volgens de kenners is hij op moment de beste draver die Duitsland heeft. De eerste waarvan ik verwacht dat hij nog enigszins bij Orlando Jet in de buurt kan blijven is Halva von Haithabu (2). De twee kwamen elkaar al eerder tegen op 4 augustus en toen was het verschil tussen de twee in de einduitslag duidelijk te zien. Orlando Jet liep een tijd van 11,1 en werd hiermee uiteraard eerste over de mijl. Halva von Haithabu werd op gepaste afstand tweede in 11,4. Trainer Paul Hagoort is met Tsunami Diamant (7) naar Berlijn-Mariëndorf gekomen. De plaats op de kar van vaste rijder Robin Bakker wordt vanmiddag overgenomen door Jörgen Sjunnesson. Jaap van Rijn rijdt voor trainer Age Posthumus Noubliez Jamais (6). Als de hengst foutloos weet te blijven dan zie ik voor in de uitslag terug.

1: Orlando Jet (1)
2: Halva von Haithabu (2)
3: Tsunami Diamant (7)
4: Noubliez Jamais (6)

 

11. Preis der Breeders Crown Gala 2019 Trotteur Francais

De laatste koers van de middag is weggelegd voor de Trotteur Francais. Aan deze koers nemen een aantal paarden mee die zeer wisselvallig presteren en wel eens door een uitschakeling de koers voortijdig moeten verlaten. Dit geldt min of meer ook voor Fanny Hill (5). hoewel de laatste vier koersen dravend werden afgelegd. Deze vier koersen werd zij gereden door Michael Nimczyk die haar vandaag ook de weg zal wijzen. Als Furtif du Levant (4) vandaag op de benen weet te blijven dan zou ze wel eens in de buurt kunnen komen van Fanny Hill. Twee deelnemers in deze koers die zelden of nooit een fout maken zijn Eden Pierji (9) en Fleur des Sables (3).

1: Fanny Hill (5)
2: Furtif du Levant (4)
3: Eden Pierji (9)
4: Fleur des Sables (3)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.