Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Berlijn-Mariendorf - 22 september

Berlijn-Mariendorf - zondag 22 september - Start: 14:00

Race 1. Preis der Dietz Direktsäfte Int. Amateurfahren

De tweede dag van het Breeders Crown weekend gaat om 14:00 uur van start met een koers voor amateurrijders. De koers is “Frei für Alle” en dat betekent dat er aan deze koers dravers meedoen met een winsom oplopend van 20.000 euro tot ruim over de 250.000 euro. Het is een koers uit de banden met de draver met het meest gewonnen prijzengeld, Fridericus (3), startend vanuit het eerste band. Dit betekent overigens niet dat hij de favoriet voor mij is. Daarvoor gaat mijn voorkeur uit naar Tyrolean Dream (8), die al eens een kilometertijd van 12,7 wist neer te zetten. Hij wordt op de afstand van 2540 meter die hij moet lopen vergezeld van Dame Quick (7). De zesjarige merrie uit de stal van Arnold Mollema kwam afgelopen zondag in Bedberg-Hau niet verder dan een vierde plaats. De baan in Berlijn-Mariëndorf bevalt haar goed en vandaag moet zij zeker mee kunnen doen om de ereprijzen. Panasonic Diamant (4) werd in zijn laatste drie koersen op deze baan twee keer tweede en een keer derde.

1: Tyrolean Dream (8)
2: Dame Quick (7)
3: Panasonic Diamant (4)
4: Fridericus (3)

 

Race 2. Preis der Spielbank Berlin BC für 3-jährige H/W

Deze tweede koers telt zeven deelnemers en dit zijn alle driejarige hengsten. In dit kleine veld zijn er meerdere kanshebbers op de eerste prijs van ruim 3000 euro. Ondanks dat Jaxon Schermer (2) een koers niet altijd dravend weet te voltooien, is hij voor mij in deze koers toch de favoriet. Nederland zou hierbij roet in het eten kunnen gooien want Dion Tesselaar is in deze koers present met Jackpot of Steel (6). Real Perfect (7) won dit jaar drie van zijn zeven koersen. Dit gebeurde echter nog niet op deze baan. Dit jaar werd hij hier tweede op 21 juli tijdens de kwalificaties voor de Duitse Derby. Bavaro (1) heeft nog niet heel veel koersen in zijn carrière gelopen, maar de laatste twee beloven veel voor zijn verdere loopbaan. Er werd een eerste en derde plaats behaald. Hier moet echter wel de aantekening bij worden gemaakt dat hij toen werd gereden door Michael Nimczyk, die vandaag de voorkeur geeft aan de eerder genoemde Jaxon Schermer.

1: Jaxon Schermer (2)
2: Jackpot of Steel (6)
3: Real Perfect (7)
4: Bavaro (1)

 

Race 3. ELTERS - Rennen BC für 4-jährige H/W

Een koers later komen de één jaar oudere hengsten en ruins in de baan en het moet wel heel raar lopen als onze kampioen hier niet zal gaan winnen. Rick Ebbinge zal plaatsnemen achter Velten Limelight (1) die dit jaar nog enkele keer een steekje liet vallen. Dit geldt ook voor Izzi’s Newport (7) alleen startte hij dit jaar pas twee keer in tegenstelling tot de vijf keer van Velten Limelight. Virginias Prime (6) heeft nog nooit ergens anders zijn koersen gelopen dan hier in Berlijn-Mariëndorf. We kunnen dus gerust stellen dat hij hier kind aan huis is al zal hij tegen de eerder twee genoemde waarschijnlijk tekort gaan komen. Major Ass (2) wist hier dit jaar al twee keer te winnen. Vandaag zal dat niet gaan gebeuren, maar een plek bij de eerste vier aankomende moet zeker mogelijk zijn.

1: Velten Limelight (1)
2: Izzi’s Newport (7)
3: Virginias Prime (6)
4: Major Ass (2)

 

Race 4. DEHOGA Berlin - Rennen Int. Amateurfahren

Na het spektakel van de vorige twee koersen maken we nu weer plaats voor de amateurrijders. Met zijn laatste overwinning op 1 augustus verwacht ik dat Cruzado (2) daar vandaag zomaar een vervolg aan kan gaan geven.  Als we de negende plaats van de Nederlandse IJsvink (6) op 3 september op de baan van Hamburg even niet in beschouwing nemen en wel kijken naar zijn verrichtingen daarvoor dan hoort hij in het trio thuis. Alle drie keer bij de eerste drie en steeds een kilometertijd van in de 16. One Penny Black (5) liep hier op 30 juni een tijd van 15,7 over dezelfde afstand als vandaag en won met deze kilometertijd ook deze koers. Dit hadden de wedders niet verwacht want er was een uitbetaling voor winnend van € 12,20. Estrella AV (8) liep dit jaar zeventien koersen en was daarvan maar twee keer niet in het geld. Met geldprijzen voor de eerste zes aankomende zal zij dit meer worden.


1: Cruzado (2)
2: IJsvink (6)
3: One Penny Black (5)
4: Estrella AV (8)

 

Race 5. Hofbräu Berlin Preis BC für 3-jährige Stuten

La Grace (6) de winnares van de Merriederby zal vandaag weer van start gaan met haar vaste rijder Michael Nimczyk en met de vorm die zij in de Merriederby liet zien, moet er vandaag ook gewoon weer een overwinning voor deze klassemerrie inzitten. Zij finishte in deze Derby voor Rock my Dreams (7), die er vandaag ook weer bij zal zijn. Echter verwacht ik dat “onze” Jaap van Rijn met Jacky Bros (3) eerder een overwinning voor La Grace zal kunnen voorkomen. In de B-finale van de Merriederby maakte zij een fout, maar zij zal zeker op een revanche uit zijn. Rick Ebbinge zal met zijn Jessy Schermer (4) zal er ook alles aan gelegen zijn om de zevende plaats finale van de Merriederby te verbeteren.

1: La Grace (6)
2: Rock my Dreams (7)
3: Jacky Bros (3)
4: Jessy Schermer (4)

 

Race 6. Preis der Schultheiss-Brauerei BC für 4-jährige H/W

In de zesde koers twee dravers uit de stal van Wolfgang Nimczyk, te weten UBetterWin Diamant (4) en Icebear Newport (7). De laatste zal worden gereden door Robbin Bot terwijl de Duitse kampioen zelf heeft gekozen voor UBetterwin Diamant. En met zeven overwinningen uit acht starts lijkt mij dat een voor de hand liggende keuze om zo weer een overwinning aan zijn totaal van dit jaar toe te voegen. San Pardo (6) liep op 21 juli al eens een koers tegen een andere deelnemer van vandaag. Hij liet toen Ibracadabra (5) achter zich. Vandaag denk ik dat deze twee de strijd om de derde plaats zullen aangaan, maar waarvan ik verwacht dat de rollen vandaag wel eens omgedraaid kunnen zijn.

1: UBetterWin Diamant (4)
2: Icebear Newport (7)
3: Ibracadabra (5)
4: San Pardo (6)

 

Race 7. www.trotto.de - Rennen BC für 2-jährige Stuten

De zevende koers is er voor de nog onervaren tweejarige merries. Twee deelnemers hebben inmiddels hun eerste overwinning behaald en een daarvan is Namanga Bo (3). Deze overwinning maakte veel indruk en ik verwacht dan ook dat zij vandaag weer als eerste de finishpaal zal passeren. De merrie die door Dion Tesselaar wordt getraind zal vandaag door Jaap van Rijn gereden worden.
Grace Keely (10) liep tot nu toe alleen nog maar een kwalificatieproef, maar met de tijd van 16,9 die zij daar liep, moet zij vandaag direct een rol van betekenis kunnen gaan spelen. Taste of Diamonds (6) is de andere merrie die al eens gewonnen heeft. Dit was in Denemarken en vandaag loopt zij voor het eerst op een baan in Duitsland en het is natuurlijk even afwachten of ze de reis goed heeft doorstaan en de baan haar zal bevallen. Deze zevende koers is de start van de V7 en als de wedder naast de drie eerder genoemde dravers ook TheBankonBroadway (4) op zijn wedticket meeneemt dan moet de eerste koers van de V7 wel “raak” zijn.

1: Namanga Bo (3)
2: Grace Keely (10)
3: Taste of Diamonds (6)
4: TheBankonBroadway (4)

 

Race 8. The Sixties Mariendorf - Trophy BC für 4-jährige Stuten

De hoofdkoers voor de vierjarige merries met een eerste prijs van bijna 24000 euro. En dit enorme bedrag zou wel eens gewonnen kunnen gaan worden door Dion Tesselaar. Hij gaat van start met Cahaya (6), de supersnelle merrie eigendom van Carpe Diem Stables. In haar laatste vijf koersen liep zij tijden van 14 of lager. Queen for a day (5) won haar laatste twee koersen waarvan een op de baan van vandaag in een tijd van 14,7. Iets minder snel dan de tijden van Cahaya, maar ik verwacht wel dat zij vandaag mee zal gaan doen om de grote prijzen. Ice Dragon (2) met Jaap van Rijn is voor ons geen onbekende. Haar eerste start in Berlijn-Mariëndorf eindigde in een diskwalificatie, maar wij weten dat zij absoluut beter kan. Met Laura Vici (1) erbij denk ik de vier merries genoemd te hebben die in deze koers de hoofdrollen zullen gaan vertolken.


1: Cahaya (6)
2: Queen for a day (5)
3: Ice Dragon (2)
4: Laura Vici (1)

 

Race 9. Ratskeller Rheinsberg - Rennen BC für 3-jährige H/W

Sinds zijn winst in de Derby is dit weer het eerste optreden van Velten von Flevo (6). Door deze winst heeft deze pas driejarige hengst al meer dan een ton aan winsom en daar kan vandaag zomaar een kleine 12000 euro aan toegevoegd worden. Met Rick Ebbinga als pikeur moet dit haast wel gaan lukken. De nummers drie en vier uit deze Derby, Rancoon (5) en River Flow (1) zijn vandaag ook weer van de partij, maar ondanks dat de achterstand op de winnaar destijds minimaal was, verwacht ik niet dat zij vandaag voor Velten van Flevo zullen finishen. Gladiateur (7) werd in de B-finale van de Derby tweede achter Otero. Hij werd toen gereden door Robbin Bot. Vandaag zal Michael Nimczyk deze plek weer voor zijn rekening nemen en dat beide het goed met elkaar kunnen vinden, bewijst wel de recente overwinning op de baan van Gelsenkirchen.


1: Velten von Flevo (6)
2: Rancoon (5)
3: River Flow (1)
4: Gladiateur (7)

 

Race 10. Eibl - Pokal BC für 2-jährige H/W

In de, alweer, tiende koers van de middag is het de beurt aan de tweejarige hengsten. Een voor de wedder zeer lastig te voorspellen koers. Na zijn winst in de Gerhard Kruger Memorial zullen deze wedders veelal hun geld inzetten op Baltic Star (1). Na een korte fout in de koers daarop moest hij twee andere deelnemers van vandaag, Wild West Diamant (2) en Winnetou Diamant (5) voor laten gaan. Als ik naar de tijden kijk die deze twee in hun kwalificatieproef hebben gelopen dan schat ik Wild West Diamant hoger in. Deze liep een tijd van 16,2. Keytothehill (9) liep in zijn kwalificatieproef ook een meer dan acceptabele kilometertijd van 16,8, maar werd vervolgens in zijn eerste officiële koers uitgeschakeld.


1: Baltic Star (1)
2: Wild West Diamant (2)
3: Winnetou Diamant (5)
4: Keytothehill (9)

 

Race 11. Pepsi Max - Cup BC für 3-jährige Stuten

De elfde koers voor de driejarige merries is een open aangelegenheid. Ondanks haar derde plaats onlangs op de baan van Gelsenkirchen achter o.a. General Lee is mijn eerste keuze in deze koers Marylin Monroe Bo (8), die op 3 augustus de B-finale bij de merries op haar naam wist te schrijven. Uiteraard moeten we Brightlands (5) met Robin Bakker niet over het hoofd zien. De laatste twee keer zette zij wel een kilometertijd neer van onder 15. Dit was o.a. in de Merriederby waar zij als vijfde de finishpaal passeerde.
Deelnemers die ook zeker op de wedtickets moeten worden meegenomen zijn Cherry Lady S (4) en Classic Royale (7). De laatste lijkt met twee recent eerste plaatsen haar vorm gevonden te hebben.

1: Marylin Monroe Bo (8)
2: Brightlands (5)
3: Classic Royale (7)
4: Cherry Lady S (4)

 

Race 12. Preis vom Gasthaus Tafelrunde BC für 4-jährige H/W

Het hoogtepunt van dit weekend op de drafbaan van Berlijn-Mariëndorf is deze twaalfde koers voor vierjarige hengsten en ruinen. Een veld waarvan alle tien deelnemers in mijn ogen zouden kunnen winnen. Mijn voorkeur gaat uit naar de geweldenaar Officer Stephen (4) met Dion Tesselaar in de sulky. Hij liep op 1 september op de baan in Wolvega een goede generale voor de koers van vanmiddag. Kijkend naar de gelopen kilometertijden moet ook zeker rekening gehouden worden met Inspector Bros (7). In Frankrijk zette hij al eens een tijd van 11,5 neer. Wolfgang Nimczyk heeft in dit veld drie ijzers in het vuur, waar Emilion (1) er eentje van is. Na drie diskwalificaties op rij liep hij op 4 september een herkwalificatie in Gelsenkirchen en het leek er op dat hij de draad van de goede prestaties weer op zou kunnen pakken vanmiddag. Hij heeft in ieder geval vanmiddag de steun van Michael Nimczyk. Een andere pupil uit de stal van Wolfgang Nimczyk is Laurel Park (8). Deze hengst zal vanmiddag doro Thomas Panschow gereden gaan worden. Met vier overwinningen uit zeven starts dit jaar mag hij zeker niet op de tickets ontbreken.


1: Officer Stephen (4)
2: Inspector Bros (7)
3: Emilion (1)
4: Laurel Park (8)

 

Race 13. Dallmayr Kaffee - Rennen Trotteur Francais

De allerlaatste koers van deze hele lange dag is weggelegd voor de Trotteur Francais met vijf paarden in het eerste band over een afstand van 2500 meter en vier paarden in het tweede band startend met een achterstand van 20 meter. Chance Classique (9) lijkt de laatste koersen de vorm wat kwijt te zijn, maar afgaand op haar eerdere verrichtingen zou het mij niet verbazen als zij deze laatste koers op haar naam zal weten te schrijven. Diego du Bellay (3) was dit jaar uit zes starts al vier keer in het geld en mijn verwachting is dat hij vanmiddag ook een greep uit de prijzenpot zal doen. Mijn viertal maak ik vol met Diego de Busset (5) en Dark Look (7).


1: Chance Classique (9)
2: Diego du Bellay (3)
3: Diego de Busset (5)
4: Dark Look (7)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.