Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Berlijn-Mariendorf - 20 oktober

Berlijn-Mariendorf - zondag 20 oktober - Start: 14:00

Race 1. Jerry Orbach - Rennen Probestart

De koersen in Berlijn-Mariëndorf gaan vanmiddag van start met een draverij voor deelnemers die nog geen 1250 euro hebben gewonnen. De stal van trainer Jozef Franzl verkeerd momenteel in grootse vorm en daarom zullen alle ogen in deze koers gericht zijn op de debutant Ol Dono Lengai (2). De kwalificatie in een kilometertijd van 18,3 op 3 oktober in Hamburg was in ieder geval veelbelovend. Na een tweede plaats in 18,4 op de baan van Berlijn-Mariëndorf  hadden de eigenaren van Fandjo (5) op 2 augustus hoge verwachtingen, maar de vierjarige ruin kwam er niet aan te pas en werd uiteindelijk uitgeschakeld. Zonder mispassen zou hij zich vandaag moeten kunnen revancheren. Trainer Dennis Spangenberg heeft in deze koers twee ijzers in het vuur. De trainer zelf neemt plaats achter Maven Bo (1), terwijl hij voor het rijden van Valira (6) Thomas Panschow heeft gevraagd. De laatste heeft meer koerservaring en liep uit negen starts reeds zes keer in het geld. Heinz Wewering neemt voor de tweede achtereenvolgende keer plaats achter Lady Russgi (7). De eerste keer dat zij beiden op pad gingen werden zij derde.

1: Ol Dono Lengai (2)
2: Fandjo (5)
3: Valira (6)
4: Lady Russgi (7)

 

Race 2. Wanda Jackson - Rennen

In deze koers zien we de uit Zweden teruggekeerde Iron Creek (7). Hij stuit in zijn eerste koers in Duitsland sinds 15 juli van het vorig jaar op Here I am (6). Kijkend naar zijn verrichtingen en gelopen tijden in Zweden heeft Iron Creek wat mij betreft in deze koers een eerste kans. Beiden zijn overigens een tijdje niet aan de start verschenen. Iron Creek liep zijn laatste koers op 13 juni en Here I am liep op 3 oktober een kwalificatie, maar was daarvoor voor het laatst op 10 maart in actie te zien. Dit was op de baan vanmiddag en deze koers werd toen met een overwinning afgesloten. In haar laatste koers op 12 oktober maakte G.G.'s Victoria (3) op de baan van Hamburg een fout en werd uitgeschakeld. Gezien haar verrichtingen lijkt het er op dat zij zich op de baan van Berlijn-Mariëndorf meer op haar gemak voelt. Ditzelfde geld min of meer ook voor Chaplin (1). De zesjarige ruin wist dit jaar hier al een keer te winnen en twee keer tweede te worden.

1: Iron Creek (7)
2: Here I am (6)
3: G.G.'s Victoria (3)
4: Chaplin (1)

 

Race 3. rotto.de V7+ Rennen

De derde koers van de middag is de eerste van de V7. Voor de speler van deze weddenschap direct een lastige opgave om er een "vaste" winnaar uit te halen. Maxi Cup (7) is afkomstig uit de stal van Jozef Franzl en zoals eerder aangegeven verkeerd de stal in een uitstekende vorm. De laatste keer dat de vijfjarige ruin in actie kwam, was op 25 augustus. Hij werd toen eerste in een kilometertijd van 15,8. Om de V7 niet direct met een foutieve voorspelling te beginnen is het aan te raden in deze koers om meer paarden aan te kruisen op de tickets. Twee die daar zeker niet op mogen ontbreken zijn Unicorn Diamant (2) en Paris Turf (9). Beide kwamen elkaar al eerder tegen op de baan van vandaag, namelijk op 21 september. Paris Turf won toen en liet Unicorn Diamant achter zich. Tot slot wil ik nog even wijzen op de deelname van Herbie Dot (6). Met twee overwinningen en drie tweede plaatsen uit totaal zes starts maakt deze zevenjarige ruin het de wedder nog moeilijker om een keuze te maken. 

1: Maxi Cup (7)
2: Paris Turf (9)
3: Unicorn Diamant (2)
4: Herbie Dot (6)

 

Race 4. Snoop Dogg - Rennen

De eerste koersen van Classic Royale (8) waren niet echt succesvol te noemen, maar haar eigenaar Isabelle Bucher bleef haar grondig onderzoeken en met hulp van haar trainer Thomas Panschow lijkt dit nu zijn vruchten af te gaan werpen. Uit haar laatste drie starts passeerde zij twee keer als eerste de finish. In deze koers moet zij het o.a. opnemen tegen Over the Cloud (3). Deze driejarige hengst heeft ook de smaak te pakken. Na in zijn eerste koers in Berlijn-Mariëndorf te zijn uitgeschakeld, werden de twee daaropvolgende koersen in Hamburg afgesloten met een tweede en een eerste plaats. Magic Love (1) werd in haar laatste koers in zeer slecht weer op een kletsnatte baan van Berlijn-Karlshorst uitgeschakeld. Daarvoor was zij al een keer derde en twee keer tweede geworden. De laatste koers werd zij tweede achter Classic Royale. Rien n'est plus (6) verscheen op 29 september voor het eerst sinds ruim acht maanden weer in de baan wist deze rentree direct met een overwinning te bekronen.

1: Classic Royale (8)
2: Over the Cloud (3)
3: Magic Love (1)
4: Rien n'est plus (6)

 

Race 5. Herbst-Pokal des VDT

De vijfde koers is de Herfst-cup met in het deelnemersveld de in vorm zijnde Falco (6) van eigenaar Hans Sinnige. Deze koers is voor de zevenjarige ruin zijn grootste uitdaging tot nu toe. Perfect Hall (2) liep dit jaar negen koersen waarvan hij in de laatste acht iedere keer in het trio wist te finishen. De zeer snelle Larsson (4) stelde in zijn laatste koers met een zevende plaats teleur. De vijfjarige hengst ging toen met startnummer 9 vanuit de tweede rij achter de startauto van start. Vandaag kan het startnummer zeker in zijn voordeel gaan werken. Na tien keer achter elkaar in het trio te zijn gefinisht, ging het Glaedar (5) in zijn laatste koers een stuk minder af toen hij niet verder kwam dan een zevende plaats.

1: Falco (6)
2: Perfect Hall (2)
3: Larsson (4)
4: Glaedar (5)

 

Race 6. Stefan Raab - Rennen 1. Abteilung

Het moet wel heel raar lopen als de zesde koers van vanmiddag geen overwinning zal worden voor Francesco (9). De achtjarige ruin heeft op één koers na al zijn koersen gelopen op de drafbaan van Berlijn-Mariëndorf. Vorig won hij vier van zijn twaalf starts. Na een afwezigheid van zeven maanden maakte hij in juni zijn rentree. Na een vierde en tweede plaats boekte hij op 21 september al weer zijn eerste overwinning dit jaar.  In haar laatste koers vertrok Liberty Bell (4) met startnummer 9 vanuit de tweede startrij achter de auto. Op het laatste rechte einde sprintte zij nog van een vierde naar een tweede plaats. Haar startnummer is vandaag beter te noemen en moet er zeker een herhaling van deze verrichting inzitten. Thomas Panschow neemt voor het eerste sinds januari weer eens plaats achter Elsa Hanover (1). Ondanks dat de verrichtingen van deze merrie na deze koers zeer acceptabel waren te noemen, was dit in januari tot nu toe haar enige overwinning dit jaar. Earl of Magic (7) is een trouwe haververdiener, maar komt over het algemeen niet verder dan derde, vierde plaats. In dit veld zou dit vandaag ook weer mogelijk moeten zijn.

1: Francesco (9)
2: Liberty Bell (4)
3: Elsa Hanover (1)
4: Earl of Magic (7)

 

Race 7. Carlo von Tiedemann - Rennen Int. Amateurfahren

In de vijfde koers van de V7 staat de wedder weer voor een hele moeilijke  opgave omdat er in deze koers er niet een "vaste" winnaar aan te wijzen is. Wildest Dreams (8) werd in zijn laatste koers tweede en verdiende daar zijn eerste geld mee dit jaar. De wijze waarop hij winnaar Izzi's Newport in de koers wist te volgen en op de finish af in haar buurt wist te eindigen is voor mij een reden om hem in ieder geval niet weg te laten. Glorious Boko (5) is een zeer trouwe draver en was dit jaar op deze baan al twee keer dicht bij een overwinning. Ring the Bell (7) won haar eerste koers van dit jaar op deze baan. Ze verscheen hierna nog zeventien keer aan de start, maar wist deze verrichting niet te evenaren. Ze liep overigens nog wel tien keer in het geld. Als laatste wil ik de nog even de aandacht vestigen op Twelve in a Row (11). De negenjarige ruin is ook een voorbeeld van trouw en met de eerder genoemde drie deelnemers zou het aankruisen van deze vier dravers voldoende moeten zijn om deze ronde van de V7 te "overleven". 

1: Wildest Dreams (8)
2: Glorious Boko (5)
3: Ring the Bell (7)
4: Twelve in a Row (11)

 

Race 8. Gold-Serie (Lauf 4)

De hoofdkoers van deze middag gedoteerd met 15000 euro waarvan 6600 euro voor de winnaar. De favoriet voor deze koers is zonder twijfel Gustavson Be (8). De vosruin uit de training van Victor Gentz won in zijn loopbaan als draver een derde van al zijn 51 koersen en verscheen zelfs al een aantal keren op de Zweedse banen. Ondanks dat zijn startnummer niet ideaal is, geeft zijn trainer aan dit geen probleem is zolang het maar geen bandenstart is. Zijn laatste overwinning in Hamburg op 13 oktober was indrukwekkend. Als hij een goede dag heeft dan is Prince of Persia (4) bijna niet te verslaan, maar helaas maakt de zevenjarige ruin tijdens de koers nog wel eens een foutje. Rainbow Diamant (5) heeft ook de nodige klasse in huis. In zijn laatste koers op 21 september finishte hij op een lengte van Gustavson Be als vierde. Zijn trainer, Heinz Wewering, zal ook vandaag op de kar plaatsnemen. Naast Gustavson Be heeft Victor Gentz nog een tweede ijzer in het vuur, namelijk Gobelin (3). Met reeds vijf overwinningen in 2019 mag deze negenjarige ruin zeker niet over het hoofd worden gezien.

1: Gustavson Be (8)
2: Prince of Persia (4)
3: Rainbow Diamant (5)
4: Gobelin (3)

 

Race 9. Tom Petty - Rennen 2. Abteilung

Romeo Diamant (8) is sinds 30 juni niet meer in actie geweest en het is af te wachten of hij de vorm voor hij uit het zicht verdween nog steeds heeft. Zijn laatste drie koersen liep hij in Berlijn-Mariëndorf en werd twee keer tweede en wist één keer als eerste de finishpaal te passeren. In haar laatste koers sprong Bonanomi CG (7) achter de startauto weg en werd uitgeschakeld. Als de merrie vandaag blijft draven dan zit er weer een plaats in het trio voor haar in. De zeven koersen voor haar uitschakeling was zij daar namelijk nooit buiten. Highspeed Polly (3) lijkt een abonnement op derde plaatsen te hebben. In haar laatste vijf koersen moest zij steeds twee andere dravers voor laten gaan. Porto (1) won zijn laatste twee koersen op de baan in Hamburg. Iets wat hij nog niet wist te doen op de baan van vandaag.

1: Romeo Diamant (8)
2: Bonanomi CG (7)
3: Highspeed Polly (3)
4: Porto (1)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.