Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Berlijn-Mariendorf - 3 november

Berlijn-Mariendorf – zondag 3 november – Start: 14.00 uur

Koers 1: Herbert Riedel - Gedenkrennen

Vandaag zijn er acht koersen in Berlijn. In de eerste race is Quick Winner (3) een logische favoriet. Hij had pech in Hamburg waar hij werd gehinderd achter de auto. De keer daarna won hij knap in 1.17 op Dinslaken. Dat is een aanbeveling waard! Ijsvink (1) is een snelle beginner en kan een hoog tempo aan. Hij zal strijden om plek twee, samen met Bonanomi CG (7). Zij liep al twee keer een 1.15-tijd op Berlijn en heeft klasse. Eduardo de l’Aumoy (4) is grillig maar heeft veel loopvermogen. Ook hij is in beeld voor een plek in het trio.

Plaats 1: Quick Winner (3)
Plaats 2: Ijsvink (2)
Plaats 3: Bonanomi CG (7)
Plaats 4: Eduardo de l'Aumoy (4)

 

Koers 2: Amateurpokal des VDT

De start van de V7 is een amateurkoers. Ik denk dat er twee paarden zullen strijden om de overwinning. Paris Turf (8) was de laatste keer erg goed in Berlijn. Hij nam onderweg de kop over, probeerde te ontsnappen maar werd nipt geklopt in een lage 1.14. Iris Flevo (6) kan een dergelijke tijd ook lopen. Ze won de laatste keer dat ze met Werner Schnieder in actie kwam. Daarna waagde ze de sprong in het diepe tegen de beste vierjarige merries in de Breeders Crown. Zo nu en dan springt ze achter de auto maar bij een goede start is ze gevaarlijk. Head over Heels (3) was de laatste twee keer zichtbaar verbeterd. Ze moet hier mee op de plaatsen. Daarachter kan er veel gebeuren. Lodrino (2) en Touchdown OK (7) hebben allebei een 1.15-tijd in de benen.

Plaats 1: Paris Turf (8)
Plaats 2: Iris Flevo (6)
Plaats 3: Head over Heels (3)
Plaats 4: Lodrino (2)

 

Koers 3: 125 Jahre VDT – Jubiläumspokal / Hans-Joachim Kleemann - Rennen

Vier paarden steken er in deze koers bovenuit. Virginias Prime (3) won de laatste keer in Hamburg een V75-koers, op zowel een sterke als verrassende manier. Hij loopt continue 1.15-tijden en wint zowel vanaf een rug als vanuit het dodenspoor. Heinz Wewering sleurt het liefst aan kop met Romeo Diamant (6). Op die manier gaf hij dit voorjaar paarden als Kiss Me Bo en UBetterWin Diamant knap partij. Inmiddels heeft hij na een lange rustperiode weer één start in de benen. In die koers ging Heinz terug achter de auto en moest hij van ver komen. Hij werd vierde en zal nu scherper zijn. Don’t forget me (5) is de laatste tijd erg verbeterd. In zijn laatste vier starts won hij twee keer en werd hij twee keer tweede. Hij liep in Berlijn al een lage 1.15 en kan goed vertrekken. Als hij bijvoorbeeld overgeeft aan Romeo Diamant dan krijgt hij een droomparcours. Red Lover (7) is een heerlijk koerspaard. Grote kans dat hij vandaag zijn record gaat verbreken, ik schat dat hij in Berlijn ook makkelijk een 1.15-tijd kan lopen.

Plaats 1: Romeo Diamant (6)
Plaats 2: Don’t forget me (5)
Plaats 3: Red Lover (7)
Plaats 4: Virginias Prime (3)

 

Koers 4: Preis der Traber-Züchter

Een koers voor de beginnersklasse zonder uitgesproken favoriet. Drie paarden wisten al een 1.18-tijd te lopen in Berlijn en kwamen elkaar onlangs tegen. Nicks (6) werd toen vijfde, ruim voor Höwings Wild Rose (8). El Kantara (7) had toen weinig aanhang in de wedmarkt en werd in de achterhoede uitgeschakeld. Wellicht dat Rolfi (1) Nicks partij kan bieden. De driejarige ruin is goed gefokt als zoon van Baltimore As en Wanda Kievitshof. Hij won zijn kwalificatie in een nietszeggende 1.22. Bij zijn debuut op Hamburg sprong hij bij het ingaan van de eerste bocht. Dravende weg kan hij waarschijnlijk meer dan hij in de proef heeft laten zien. La Benita (4) had in Karlshorst een snel moment nadat ze onderweg een fout had gemaakt. Ze passeerde in die koers Zora Lee PS (3). Toch blijft deze koers koffiedik kijken!

Plaats 1: Nicks (6)
Plaats 2: Rolfi (1)
Plaats 3: La Benita (4)
Plaats 4: Höwings Wild Rose (8)

 

Koers 5: VDT-Mitgliederpokal / Klaus Lehmann - Rennen

Queen for a Day (8) won het Johannes Frömming-Memoriaal op imponerende wijze. Daarna werd ze tweede in de Breeders Crown achter Cahaya. Zij is hier hét te kloppen paard. Kiss Me Bo (4) gaf de laatste keer op Gelsenkirchen C’est la Vie C heel lang partij. De vosmerrie gaat graag van kop af en kan hier ver komen. Ze zal samen met Major Ass (1) strijden voor de tweede plaats. Beide paarden wonnen dit jaar zo’n 20.000 euro. Major Ass verbaasde in het Deutsche Amateur Meisterschaft door seriewinnaar Very Special One terug te wijzen. Bonjour Ganyboy AM (7) loopt al veel langer mee in deze winsomklasse en heeft geen moeite met een 1.14-tijd over de afstand. Daarom krijgt hij de voorkeur boven de rest.

Plaats 1: Queen for a Day (8)
Plaats 2: Kiss Me Bo (4)
Plaats 3: Major Ass (1)
Plaats 4: Bonjour Ganyboy AM (7)

 

Koers 6: Preis der Trabrennstall-Besitzer

Mooie koers met vier paarden die hun laatste start in Berlijn wisten om te zetten in een overwinning. Over the Cloud (4) deed dat het meest recent. De grote hengst won zijn laatste twee koersen en ontwikkelt zich erg goed. Josef Franzl weet echter dat een 1.18-tijd vandaag niet goed genoeg zal zijn. Stand up (5) beviel deze zomer al in Berlijn met een zege in 1.15,1. De keer erna viel ze tegen en was ze even uit beeld. Medio oktober keerde ze terug met een zege van start tot finish. Ze werd toen tot het uiterste gedwongen door Flatrate AV (3) die hard afkwam en vandaag ook zeker niet kansloos is. Idony (6) is een stalgenoot van Stand up. Zij won ook haar laatste start in Berlijn en plaatste zich daarna twee keer in Hamburg achter goede paarden zoals Obango, Vincennes Diamant en Obango. Dergelijke paarden treft ze hier niet. Als laatste noem ik San Pardo (7) die recent won in Karlshorst en deze zomer al 1.15 liep in Mariendorf en won in het weekend van de Derby-vorlaufen. Ook hij heeft winstkansen. Voor de wedders is dit een lastige puzzel!

Plaats 1: Stand up (5)
Plaats 2: San Pardo (7)
Plaats 3: Over the Cloud (4)
Plaats 4: Idony (6)

 

Koers 7: Prof. Dr. Hansdieter Krzywanek - Gedenkrennen

Een bandenstartkoers over de middenafstand. Copernikus (6) moet meters geven maar is wel dusdanig in vorm dat ik hem als favoriet bombardeer. De meeste tegenstanders wist hij al eens te kloppen en zijn recente zege in een hoge 1.15 was goed. Trainer en rijder is Dennis Spangenberg. Stalgenoot Suprisingly Diva (3) wordt gereden door Heinz Wewering. Zij stond dit voorjaar nog bij Marcel Hauber voor wie ze een lage 1.15 wist te lopen in Berlijn. Inmiddels heeft ze weer twee starts in de benen en moet ze voorin mee kunnen doen. Voor de plaatsen is het lastig. Chillamoi (1) staat er gunstig in. Hij presteerde deze zomer erg goed maar zijn huidige vorm is twijfelachtig. Lucky Star (2) en Nu Cascada HS (4) zijn trouw en hebben eveneens het eerste band.

Plaats 1: Samson Ris (9)
Plaats 2: Gobelin (13)
Plaats 3: Easy Going BR (3)
Plaats 4: Falco (8)

 

Koers 8: Herbst-Pokal der Dreijährigen

We sluiten af met een koers voor driejarigen die nog geen 12.000 euro hebben verdiend. Zes deelnemers strijden om een prijzenpot van 10.000 euro, een mooie gelegenheid om het klassieke seizoen enigszins recht te trekken. Vincennes Diamant (6) is een grote talentvolle merrie van Muscle Hill. Ze was derde in de vorlauf van de Stuten Derby en zesde in de Finale. Ze keerde onlangs terug in de baan met een prima overwinning in Hamburg. In haar Derby-vorlauf eindigde Jamaica Ferro (5) ongeplaatst. De Timoko-merrie van Rob de Vlieger startte in de Troostfinale en werd daarin sterk derde achter Marylin Monroe Bo. Ze was recent tweede op Hamburg. Zij nemen het onder andere op tegen Classic Royale (3) die in de Troost Breeders Crown voor het eerst de confrontatie opzocht met de jaargangstop. Ze werd vanuit het dodenspoor dichtbij vierde achter Marylin Monroe Bo. Obango (4) is na drie starts op Hamburg nog steeds ongeslagen. Het gemak waarop de Lasbek-pupil telkens wint wekt de illusie dat ze hier ook meedoet om de overwinning. Ze loopt hier voor het eerst rechtsom. De netjes debuterende Maven Bo (2) en de lang afwezige Moonlight Bo (1) staan op papier zwaarder.

Plaats 1: Vincennes Diamant (6)                                                                                        
Plaats 2: Obango (4)
Plaats 3: Jamaica Ferro (5)
Plaats 4: Classic Royale (3)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.