Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Berlijn-Mariendorf - 4 december

Berlijn-Mariendorf – woensdag 4 december – Start: 17.30 uur

Koers 1: Preis vom Tannen-Paradies an der Trabrennbahn

Vanavond zijn er acht koersen in Berlijn waarvan er vier live worden uitgezonden op Equidia. We beginnen met een amateurkoers. Twee seriewinnaars van de familie Mommert gaan het waarschijnlijk onderling uitvechten. Andre Pögel won eind september met Cruzado (4) nadat hij de koploper lang als een schaduw gevolgd had. Daarna kwam de zoon van Timoko niet meer in actie. Nu zit Pögel, die op weg is naar het kampioenschap, achter Stand up (5). De Love You-merrie heeft recente vorm en schat ik sowieso iets hoger in. Drie weken geleden won ze van start tot finish voor de goed afkomende Piece of Cake (6). Hope (2) kan goed beginnen en hoopt meegezogen te worden naar een mooie klassering. Voor de verrassing moeten Arkadiusz Simoni (7) en Merete (9) ook mee op de plaatsen.

Plaats 1: Stand up (5)
Plaats 2: Cruzado (4)
Plaats 3: Piece of Cake (6)
Plaats 4: Hope (2)

 

 

Koers 2: Auktionsrennen für Zweijährige

De start van de V7 is een tweejarigenkoers voor paarden die in 2018 te koop waren op de Derby-Auktion in Berlijn. De totale dotering bedraagt 10.000 euro. Tussen de zes deelnemers zit geen Nederlandse inbreng. Feel the Magic (1) kwalificeerde het snelst. Zij liep drie weken geleden 1.17,6 in Berlijn. De Broadway Hall-merrie moest toen alleen de klus klaren en wordt opnieuw gereden door Heinz Wewering. Patron Viking (5) kwalificeerde een week eerder in Oostenrijk in 1.17,9. Gerhard Mayr komt nooit zonder illusies naar Berlijn. Peony (2) is het enige paard met koerservaring. De startsnelle merrie was vijfde bij haar debuut in de eerste tweejarigenkoers van Duitsland. King Beuckenswijk (3), Quartmajor (4) en Lano Express (6) waren iets minder opvallend in hun kwalificatie maar tweejarigen zijn altijd lastig in te schatten. Dat ze allemaal talent hebben staat buiten kijf.

Plaats 1: Feel the Magic (1)
Plaats 2: Patron Viking (5)
Plaats 3: Peony (2)
Plaats 4: Quartmajor (4)

 

 

Koers 3: Prix de Lyon / PMU

De eerste premium-koers is een koers voor de topklasse. Anderhalve maand geleden kwam Rainbow Diamant (7) als eerste over de finish in een soortgelijke koers. Hij werd echter teruggesteld doordat hij in de laatste rechte lijn van zijn leek week. Daarmee hinderde hij Gustavson Be (8) die vanuit het dodenspoor geweldig liep. Prince of Persia (6) werd dichtbij derde, de startsnelle New Dawn (2) vierde en Gobelin (1) vijfde. De keer erna haalde Rainbow Diamant zijn gram door opnieuw rond te gaan in 1.13 en te winnen voor de hard afkomende Mighty Hanover (9). Als Rainbow Diamant opnieuw aan kop wil komen dan moet hij waarschijnlijk eerst langs TomNJerry Diamant (4) die met een positie achter het koppaard niet ontevreden zou zijn. Hij heeft ongelofelijk veel speed. Muscle Boy As (11) is in theorie misschien wel het beste paard van de koers. Hij won zijn laatste start in Berlijn, de Troost Breeders Crown. Dat was ondermeer tegen Gustavson Be en Rainbow Diamant. Toen kwam Gerhard Mayr makkelijk aan kop, vanuit het tweede gelid krijgt hij het niet makkelijk. ‘Dark-horse’ is C’est bien (3) die na een pauze haar debuut maakt voor de stal van Dion Tesselaar. Ze heeft het getroffen met het startnummer en liep al eerder een lage 1.13 in Berlijn.

Plaats 1: Rainbow Diamant (7)
Plaats 2: Gustavson Be (8)
Plaats 3: Muscle Boy As (11)
Plaats 4: TomNJerry Diamant (4)

 

 

Koers 4: Prix de Toulouse / PMU

Een koers voor de beginnersklasse met enkele leuke paarden aan de start. Bavaro (9) is een driejarige hengst met talent. Hij behaalde tijdens het Derby-weekend een zege achter de groene tafel in een lage 1.16. De keer erna werd hij derde vanuit het dodenspoor en de laatste keer sprong hij in de Troost Breeders Crown aan de start. Dat was met startnummer één, nummer negen is ook niet eenvoudig. Aan Michael Nimczyk de taak om hem dravend weg te krijgen en onderweg in stelling te brengen. Hij heeft klasse genoeg om zelf een overwinning af te dwingen. Timoka Corner (4) kan hard beginnen en zou graag de kop af willen geven. Bijvoorbeeld aan Ildikó (6) die afgelopen zomer al een 1.16-tijd liep in Berlijn. Nanoko OV (7) is een seriewinnaar uit Tsjechië. En One More Dream (11) won de laatste keer in Karlshorst voor Nicks (8) die de hele weg aan kop had gelegen.

Plaats 1: Bavaro (9)
Plaats 2: Ildikó (6)
Plaats 3: Timoka Corner (4)
Plaats 4: Nanoko OV (7)

 

 

Koers 5: Prix de Nantes / PMU

We krijgen Franse paarden in actie over 1900 meter. Drie weken geleden werd een soortgelijke opdracht gewonnen door Dominik (3) en Anne Lehmann. De vosruin was goed weg, nam voor de laatste bocht de leiding over en won met veel vertoon van macht in 1.16,1. Espoir de Bellon (6) werd op afstand derde voor Eden Pierji (4). Die koers was begrensd tot een winsomklasse tot 20.000 euro. Nu treffen ze paarden in het tweede gelid tot 50.000 euro winsom die makkelijk een lage 1.15 kunnen lopen over 1900 meter. Van die paarden lijkt Dark Look (10) het meest in vorm. Hij won vorige maand een sprintkoers in Tsjechië in 1.13,5. Birdy de Neuilly (14) en Brandy Hornline (12) bleven hem al eens voor maar zijn scherper geweest. Daarbij moet gezegd worden dat Birdy rechtsom voor de sulky een stuk beter gaat dan linksom of monté. Hij heeft met Michael Nimczyk menige koers in Berlijn gewonnen, bijvoorbeeld in een mooi duel met Astasia du Vivier (9). Het tweede gelid is een nadeel. Open koers!

Plaats 1: Birdy de Neuilly (14)
Plaats 2: Dark Look (10)
Plaats 3: Dominik (3)
Plaats 4: Brandy Hornline (12)

 

 

Koers 6: Prix de Toulon / PMU

Nog zo’n open koers zonder vaste winnaar. Copernikus (1) won zijn laatste drie koersen met overmacht. Steeds drukte hij door naar de kop en bleef hij stug doorlopen. Virginias Prime (2), die dit jaar ook al vijf koersen won, werd de laatste keer op gepaste afstand tweede. Heinz Wewering gaat graag van kop af met Romeo Diamant (3) maar dat zal hier lastig worden. In een amateurkoers kwam hij hard af maar was te laat om een goed lopende G.G.’s Victoria (10) terug te pakken. Icebear Newport (9) koerst pechvol. De laatste keer kwam Nimczyk met de handen vol over de streep. Daarvoor zette ze van kop af telkens niet door. Nu wacht sowieso een koers vanuit het veld en zou hij eventueel direct meekunnen op de rug van Copernikus. Dan zijn er mogelijkheden om op speed toe te slaan. Francesco (7) mag je als seriewinnaar ook niet weglaten en Hoe Well (8), Oxidizer (5) en Riven (6) horen normaliter ook elke koers op de trio- en kwartettickets thuis. Dat is nu niet anders. Hoe Well verbetert per start, Oxidizer is trouw en Riven kan met een mooie koers veel speed ontwikkelen.

Plaats 1: Copernikus (1)
Plaats 2: Icebear Newport (9)
Plaats 3: Francesco (7)
Plaats 4: Hoe Well (8)

 

 

Koers 7: Preis vom Tribünenhaus

Een amateurkoers waarbij acht van de negen deelnemers dit jaar tenminste één koers wist te winnen. Whirlwind BR (1) kan hard beginnen en won zijn laatste twee koersen in lage 1.14-tijden. Alexander Dame wist nog niet met hem te winnen maar daar kan verandering in komen. William Scott (3) kan nog harder weg en hetzelfde geldt voor Nelly Pepper (7). Die nam vorige week in Karlshorst met nummer zeven de leiding, gaf over en won met een geweldige eindsprint. Glaedar (8) kreeg toen een zware koers buitenom en werd derde. Afgelopen zomer was hij in waanzinnige vorm. Falco (9) kwam er de laatste keer niet aan te pas. Hij had zijn dag niet en hoort op basis van zijn koersen daarvoor op alle tickets thuis. Red Attack (4) won zijn laatste koers met Linda Matzky dankzij een goede slotronde en Bonjour Ganyboy AM (6) mag met 1.14-tijden ook niet ontbreken in mijn voorbeschouwing. Moeilijke koers. Degene met het mooiste parcours wint!

Plaats 1: Whirlwind BR (1)
Plaats 2: Glaedar (8)
Plaats 3: Nelly Pepper (7)
Plaats 4: Falco (9)

 

 

Koers 8: Preis vom Teehaus

We sluiten af met een bandenstartkoers over de middenafstand. In het eerste band zou Ring the Bell (1) willen vluchten. Thorsten Tietz rijdt graag van kop af. De voorlaatste keer werd ze derde achter Wildest Dreams (8) die nu twintig meter moet geven. De keer erna liep Ring the Bell zich vast na een zuinige koers. De vorm is niet slecht. Lodrino (7) werd toen netjes derde. Mon Filou (9) heeft het nodige loopvermogen. Hij kan de starthandicap makkelijk overbruggen. De laatste drie keer kwam hij in een amateurkoers in actie, nu zit Heinz Wewering weer op de sulky. Tessa (5) was de laatste keer vierde op Mönchengladbach in een kluwen van paarden. Ze leek verbetert en zou hier kunnen profiteren van het eerste band.

Plaats 1: Ring the Bell (1)
Plaats 2: Mon Filou (9)
Plaats 3: Wildest Dreams (8)
Plaats 4: Tessa (5)

 

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.