Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Berlijn Mariendorf - 15 december

Berlijn Marienhof - zondag 15 december 2019 - Start: 14:10

1. Katja von Garnier - Rennen

"Om tien minuten over twee valt de eerste start van het acht koersen tellende programma op deze zondagmiddag op de drafbaan van Berlijn-Mariëndorf. In zijn laatste koers op 4 december kon Bavaro (5) in tweede positie zijn draf niet vasthouden en sprong door het stek. In de koers daarvoor, toen de driejarige hengst gereden werd door Roland Hülskath, werd hij gelijk aan het begin van de koers al uitgeschakeld. Dat hij veel beter kan dat bewijzen de eerdere eerste en derde plek. Na een zeer matige eerste helft van dit jaar lijkt het er op dat Timoka Corner (6) de vorm te pakken heeft. In haar laatste vijf starts was de merrie steeds bij de eerste vijf aankomende en won hiervan twee keer. Uit dezelfde stal komt Hope (8). Deze merrie verscheen dit jaar zeventien keer aan de start en liep daarvan twaalf keer in het geld. In haar laatste drie starts moest zij steeds één concurrent voor laten. De Tsjechische draver Nanoko OV (4) deed het in zijn thuisland met drie overwinningen zeer verdienstelijk. Zijn eerste start in Duitsland op de baan van vandaag verliep met een zevende plaats teleurstellend. "

1: Bavaro (5)
2: Timoka Corner (6)
3: Hope (8)
4: Nanoko OV (4)

 

2. trotto.de V5 Jackpot - Rennen

"De tweede koers van de middag is de eerste van de V5. Het is voor de speler van dit spel meteen een moeilijke opgave om in deze koers een ""vaste"" winnaar aan te wijzen. De koers start uit drie banden waarvan ik verwacht dat de winnaar wel eens uit het eerste band zou kunnen komen. Uit dit eerste band vertrekt o.a. Fandjo (1) met trainer Thorsten Tietz in de sulky. De Franse draver was in zijn laatste drie starts steeds in het trio terug te vinden. De Duitse kampioen Michael Nimczyk neemt plaats achter Otto Cash (4). De vierjarige ruin werd in zijn laatste koers na een laatste eindsprint tweede. Al moet hierbij wel worden aangegeven dat er van de zes deelnemers in deze koers er maar vier dravend de finish wisten te passeren. In het eerste band zien we ook Chillamoi (3). De ruin die begin november op deze baan al een keer derde en tweede wist te worden. Uit dezelfde stal van Thorsten Tietz als de favoriet komt Ring the Bell (6). De merrie start vanuit het tweede band met een achterstand van twintig meter. "

1: Fandjo (1)
2: Otto Cash (4)
3: Chillamoi (3)
4: Ring the Bell (6)

 

3. Advents-Pokal der Amateure (1. Vorlauf)

"De derde koers is de eerste afdeling waarin de amateurrijders in de sulky zullen plaatsnemen. Om aan de finale deel te nemen, welke als achtste koers zal worden verreden, zal men hier bij de eerste zes aankomende moeten eindigen. Dit lijkt vooralsnog geen probleem te worden voor Izzi's Newport (11). De vierjarige ruin uit de stal van Wolfgang Nimczyk finishte uit zijn laatste zes starts vijf keer als eerste. De strijd om de winst in deze koers zal hij moeten aangaan met Iron Creek (10). Ook deze draver weet wat winnen is. Zijn laatste drie koersen werden alle drie in een overwinning omgezet. Porto (1) komt veelal in actie op de baan van Hamburg en doet het daar met vier overwinningen uit vijf koersen buitengewoon goed. In zijn laatste optreden op de baan van Berlijn-Mariëndorf moest hij genoegen nemen met een derde plaats. De Nederlandse Inforgettable (2) lijkt (nog) een maatje te klein voor de eerder genoemde deelnemers, maar zal zeker mee gaan doen om de iets lagere geldprijzen "

1: Izzi's Newport (11)
2: Iron Creek (10)
3: Porto (1)
4: Inforgettable (2)

 

4. Advents-Pokal der Amateure (2. Vorlauf)

"In deze tweede afdeling voor amateurrijders komen we het duo Red Attack (10) met in de sulky Linda Matzky tegen. Gezien de twee recente overwinningen die zij met elkaar behaald hebben, kunnen we gerust stellen dat ze goed met elkaar overweg kunnen en wat mij betreft daarom mijn eerste keus in deze koers zijn. Met acht overwinningen uit veertien starts dit jaar is Smilla (5) in dit veld de deelnemer die als meeste als eerste in 2019 de finish passeerde. Paris Turf (2) vertrok in zijn laatste koers als huizenhoog favoriet, maar kon de verwachtingen niet waarmaken. Het leek er op dat de zesjarige ruin er deze dag niet zo veel zin in had en hij werd dan ook vrij snel uitgeschakeld. Hetzelfde geldt min of meer ook voor Perfect Hall (4), die al direct na het vallen van de start in zijn laatste koers uitgeschakeld werd. Daarvoor was de negenjarige ruin negen keer achter elkaar in het trio terug te vinden. "

1: Red Attack (10)
2: Smilla (5)
3: Paris Turf (2)
4: Perfect Hall (4)

 

5. Helen Slater - Rennen - Trotteur Francais

"In de vijfde koers kan Anne Lehmann zich met Dominik (3) zich revancheren voor de, na twee overwinningen op rij. teleurstellende vijfde plaats in de laatste koers van 4 december. Ze krijgen echter wel te maken met Fighter Pilot (7) die na een uitstapje naar Tsjechië waar hij twee van de vijf koersen won, weer op Duitse bodem is. Hier doet hij het echter niet veel minder gezien de eerdere twee overwinningen in Berlijn-Mariëndorf op 7 juli en 2 augustus. Encore Sun TF (9) de pupil uit de stal van Henk Grift maakt vandaag zijn debuut op de Duitse banen. De ruin liep tot nu toe zijn koersen op de Franse banen, maar kon daar met Cees de Leeuw in de sulky nog niet echt potten breken. Henk Grift heeft vandaag aan Michael Nimczyk gevraagd om de leidsels in de handen te nemen. Flying Marceaux (1) kwam na een afwezigheid van bijna acht maanden "

1: Dominik (3)
2: Fighter Pilot (7)
3: Encore Sun TF (9)
4: Flying Marceaux (1)

 

6. Barbara Valentin - Rennen

"De zesde koers van de middag telt zeven deelnemers verspreid over twee banden. Vanuit het tweede band voor een afstand van 2020 meter start de zeer snelle Mighty Hanover (6). Op deze baan liep hij over een afstand van 1900 meter op 17 november een kilometertijd van 13,6 waarmee hij tweede werd. In dit veldje moet hij met deze tijd zijn tweede overwinning in 2019 kunnen behalen. In het eerste band zien we de Duitse kampioen met Adonis CG (1). De vijfjarige ruin kende een prima eerste halfjaar toen hij maar liefst negen keer wist te winnen. Daarna ging het tijdje iets minder, maar met een eerste en derde plaats in zijn laatste twee koersen lijkt hij de draad weer op te pakken. Een deelnemer die ook zeker een plaats op de tickets verdiend is Glaedar (2). Op drie starts na was hij dit jaar dertien keer in het geld. Gobelin (4) wisselt goede met minder goede resultaten af, maar hij is een deelnemer die er vandaag zo maar weer eens kan staan. "

1: Mighty Hanover (6)
2: Adonis CG (1)
3: Glaedar (2)
4: Gobelin (4)

 

7. Adam Brody - Rennen - Probestart

"De zevende koers is er een voor dravers die nog geen 1350 euro hebben verdiend, waarbij de strijd om de eerste plaats lijkt te gaan tussen Chimichurri (5) en Virgill Hazelaar (8). De eerste werd in zijn eerste officiële koers gereden door Jaap van Rijn en won in een kilometertijd van 18,1. Vandaag zal hij door Roman Matzky gereden worden. Virgill Hazelaar won na een afwezigheid van meer dan acht maanden op 1 december op de baan van Hamburg in handen van Michael Nimczyk in een kilometertijd van 18,3. Dagobert (7) was ook een lange tijd afwezig en hij vierde zijn rentree op 17 november met een derde plaats. Voor Pat Austin (1) is het haar eerste officiële koers. Met een tijd van 20,1 gelopen in haar kwalificatieproef zou zij in dit veld met haar trainer Heinz Wewering in de sulky een rol van betekenis mee kunnen spelen. "

1: Virgill Hazelaar (8)
2: Chimichurri (5)
3: Dagobert (7)
4: Pat Austin (1)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.