Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Berlijn-Mariendorf - 12 januari

Berlijn-Mariendorf - zondag 12 januari 2020 - Start: 14:10

1. Ronja Walter - Rennen

Om tien minuten over twee valt de eerste start van het negen koersen tellende programma op deze zondagmiddag op de drafbaan van Berlijn-Mariëndorf. In deze eerste koers is Francesco (5) de uitgesproken favoriet voor de winst. Met drie overwinningen op rij op deze baan in de laatste maanden van vorig jaar moet het wel heel raar lopen als vandaag daar niet de vierde aan toegevoegd zal worden. Romeo Diamant (3) kwam Francesco op 4 december al eens tegen en kwam in deze koers toen niet verder dan een vijfde plaats. Vandaag verwacht ik dat de achtjarige ruin uit de training van Heinz Wewering in dit veld weer in het trio zal gaan finishen. Ring the Bell (6) maakte in zijn eerste koers dit jaar op de baan van Berlijn-Karlshorst al direct na de start een galoppade en werd uitgeschakeld. Als ze vandaag op de benen weet te blijven dan doet zij mee om de prijzen. Earl of Magic (2) zal vandaag voor de eerste maal worden gereden door de ervaren rijder Kornelius Kluth. Dat hij momenteel in vorm is bewijzen de twee overwinningen in Berlijn-Karlshorst afgelopen zondag wel.

1: Francesco (5)
2: Romeo Diamant (3)
3: Ring the Bell (6)
4: Earl of Magic (2) 

 

2. Christina Hempel - Rennen

Een koers voor de amateurrijders waarin er minder makkelijk een favoriet is aan te wijzen. Tiffany Diamant (6) kwam in 2019 tien keer aan de start waarvan zij vijf keer als tweede finishte. In 2018 won zij hier vijf keer en als het verloop van de koers meezit dan kan zij na een iets minder gelukkig jaar vandaag weer eens als winnares gehuldigd worden. Ze zal dan wel moeten afrekenen met Bonjour Ganyboy AM (8) die 2019 met een overwinning goed afsloot. Hij bleef in deze koers een andere deelnemer, Gentle Yankee (5), die hij vandaag ook tegen zal komen makkelijk voor. Jilliane (3) heeft in haar carrière maar liefst 81 koersen gelopen waarvan zij er zes won en vier en veertig keer geplaatst was. Vandaag zal zij haar laatste koers lopen en het zou een mooie afsluiting van haar loopbaan kunnen zijn als in het geld weet te draven.

1: Tiffany Diamant (6)
2: Bonjour Ganyboy AM (8)
3: Gentle Yankee (5)
4: Jilliane (3) 

 

3. UBetterWin Diamant V7+ Jackpot - Rennen

Fighter Pilot (8) liep uit zeven starts vorig jaar maar één keer niet in de prijzen en zijn twee overwinningen behaalde hij op de baan van Berlijn-Mariëndorf. Een daarvan met startnummer 8, het nummer wat de hengst vandaag ook met zich zal meedragen. Floris van Egmont (2) maakt vandaag zijn debuut op deze baan. De vijfjarige ruin sloot het vorig jaar goed af met een overwinning in Dinslaken. Eerder in het najaar van 2019 was dit ook al het geval op de baan van Mönchengladbach. Anne Lehmann komt in deze koers aan de start met Dominik (5), die tijdens de koers nog wel eens moeite heeft om de draf te behouden en vervolgens dan wordt uitgeschakeld. Als hij dit vandaag achterwege laat dan doet hij in deze koers mee om de prijzen. En we kunnen in deze koers natuurlijk niet om de kampioen van 2020, Michael Nimczyk, heen. Hij gaat van start met een van de laatste aankopen van Patrick Davidson. De door Henk Grift getrainde Flush Javanais (4) werd op 16 december door Jaap van Rijn naar een vierde plaats in Gelsenkirchen gereden.

1: Fighter Pilot (8)
2: Floris van Egmont (2)
3: Dominik (5)
4: Flush Javanais (4) 

 

4. Michael Nimczyk - Rennen

Op het eerste gezicht lijkt in deze koers Chimichurri (6) voor de wedders de eerste keus. De ruin lijkt over zeer veel talent te beschikken gezien zijn twee overwinningen uit twee starts. Deze overwinningen werden geboekt met Jaap van Rijn en trainer Roman Matzky in de sulky, maar vandaag gaat Chimichurri voor het eerst met zijn eigenaar Andreas Marx op pad. Michael Nimczyk zal er absoluut alles aan gelegen zijn om deze koers die naar hem vernoemd is te winnen en hij heeft hier meer dan een redelijke kans op. Virgill Hazelaar (2) liet na een pauze van bijna acht maanden aan het eind van 2019 met een eerste plaats in Hamburg zien dat de vorm aanwezig is. Nicks (4) finishte in zijn laatste drie koersen steeds in het trio. De laatste koers die hij hier liep won hij in een kilometertijd van 21,1. Als hij vandaag sneller weet te gaan dan behoort een plaats bij de eerste drie ook weer zeker tot de mogelijkheden. De in Nederland gefokte Jesican (7) uit de training van Didier Kokkes is een trouwe haververdiener. Vorig jaar finishte zij uit elf starts maar twee keer niet in het geld.

1: Chimichurri (6)
2: Virgill Hazelaar (2)
3: Nicks (4)
4: Jesican (7) 

 

5. Peter Kwiet - Geburtstagsrennen

De koers die vernoemd is naar de legendarische trainer Peter Kwiet is er een uit de banden, met vanuit het laatste band Prince of Persia (7). Ondanks dat de razendsnelle vosruin in zijn laatste vijf starts niet meer wist te winnen en ook nog eens met een achterstand van veertig meter op Panasonic Diamant (1) in het eerste band en twintig meter op de overige concurrenten in het tweede band moet vertrekken is hij voor mij de favoriet in deze koers. Na een aantal keer door Anna-Lisa Kunze te zijn gereden zal Falco (2) vandaag weer eens door Heinz Wewering gereden worden. In deze koers zal de in Nederland gefokte ruin van eigenaar Hans Sinnige zeker een rol van betekenis mee kunnen gaan spelen. De grootverdiener Bellinissimo (6) heeft op de banen in Duitsland nog niet echt de hoge verwachtingen waar weten te maken. Wat o.a. Robbin Bot en trainer Henk Grift niet zijn gelukt zal vandaag Michael Nimczyk gaan proberen.

1: Prince of Persia (7)
2: Falco (2)
3: Bellinissimo (6)
4: Panasonic Diamant (1) 

 

6. Ulrich Mommert - Rennen

In de zesde koers van de dag komen zeven deelnemers aan de start. Whirlwind BR (3) lag in zijn laatste koers op 4 december met startnummer 1 van start tot bijna finish ingesloten aan de reling en kwam niet verder dan een tegenvallende zesde plaats. Dat de ruin wel degelijk weet wat draven is bewijzen de twee overwinningen daarvoor wel gelopen in kilometertijden van 14,2 en 14,1. Longhire (2) was in zijn laatste zeven koersen steeds bij de eerste twee aankomende. In tien starts in 2019 viel hij ook nog nooit buiten de prijzen. Op 21 september werd hij al eens tweede achter Whirlwind BR in 14,3. Ook een voorbeeld van trouw is Smilla (7). In een zeer sterk bezette laatste koers werd de vijfjarige merrie knap tweede achter Paris Turf. Trainer Henk Grift gaat het vandaag weer eens met Zarch Wise As (6) in Duitsland proberen. De Italiaan van eigenaar Leendert Gerrits zal vandaag voor het eerst op pad gaan met Michael Nimczyk.

1: Whirlwind BR (3)
2: Longhire (2)
3: Smilla (7)
4: Zarch Wise As (6) 

 

7. Wolfgang Nimczyk - Rennen

"Onder de zeven deelnemers in deze zevende koers schuilt veel kwaliteit. It's it (6) maakte na een pauze van ruim zes maanden met een tweede plek op tweede Kerstdag veel indruk. In deze koers werd One more Dream (3) zesde nadat deze vijfjarige merrie daarvoor twee koersen op rij had gewonnen. Chanel (7) liep vorig jaar een groot aantal koersen in Zweden waarvan een aantal zeer verdienstelijk. Haar rentree in Duitsland op de baan van Berlijn-Karlshorst bekroonde zij direct met een tweede plaats. Heel benieuwd ben ik in deze koers naar het debuut in Duitsland van Liana Silvio (5). De Zweedse werd vorig jaar in Zweden met Johan Untersteiner een keer tweede en won met Peter Untersteiner. Overigens liep de merrie dat jaar maar drie keer en heeft sinds half oktober niet meer aan de koers deelgenomen. Enige reserve is dus geboden. "

1: It's it (6)
2: One more Dream (3)
3: Chanel (7)
4: Liana Silvio (5) 

 

8. André Pögel - Rennen

Idony (6) finishte in haar loopbaan in negen starts nog nooit buiten de eerste vier aankomende. Haar laatste koers op tweede Kerstdag won zij hier in een kilometertijd van 18,1. Proud Miguel (8) kwam in zijn laatste koersen voornamelijk in actie op de baan in Berlijn-Karlshorst. Wat voor Idony geldt is eigenlijk ook min of meer toepassing voor Proud Miquel. In zeven starts liep hier hij altijd in het kwartet. Bonanomi CG (9) kwam er in haar laatste koers met startnummer 1 nauwelijks aan te pas en finishte als zesde. Gezien haar eerdere verrichtingen kan de merrie absoluut beter en trainer Victor Gentz zal dit vandaag gaan proberen te bewijzen. Met Piece of Cake (4) maak ik mij voorspelling compleet. De merrie uit de training van Roman Matzky gaat vandaag weer met haar eigenaar, Andreas Marx, op pad nadat zij samen hier op 4 december al een keer wisten te winnen in 19,1. "

1: Idony (6)
2: Proud Miguel (8)
3: Bonanomi CG (9)
4: Piece of Cake (4) 

 

9. Franz-Josef Stamer - Rennen

"De laatste koers van de dag is gereserveerd voor de Trotteur Francais met een viertal kanshebbers op de overwinning. Chance Classique (7) liep haar laatste koers vorig jaar in Wolvega en won deze en liet daarin o.a. Bandino du Pre achter haar. Het was overigens niet haar enige overwinning dat jaar. Naast de overwinning passeerde de merrie uit de stal van Wolfgang Nimczyk nog eens vijf maal als eerste de finish. In deze koers gaat mijn lichte voorkeur dan ook naar haar uit. Birdy de Neuilly (5) ging op 4 december als eerste over de streep. De ruin uit de training van Anne Lehmann werd toen gereden door de rijder van Chance Classique van vandaag. Heinze Wewering neemt vandaag plaats in de sulky en zal deze prestatie zeker willen evenaren. De strijd om de derde en vierde plaats zal hoogstwaarschijnlijk gaan tussen Dark Look (4) en Etna de Vandel (6). De laatste liep de meeste van zijn koersen in Frankrijk en wist daar menig maal een rol van betekenis te spelen. "

1: Chance Classique (7)
2: Birdy de Neuilly (5)
3: Etna de Vandel (6)
4: Dark Look (4) 

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.