Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Bjerke - 9 juni

Bjerke – zondag 9 juni - Start: 13:00

RACE 1, Support Justice Äreslöp

We trappen deze prachtige zondag af met een koers voor Noorse driejarigen. Deep Sea Candy (4) kan hard vertrekken en de kans is groot dat ze hier de kop gaat nemen. In dat geval zal de rest van goeden huize moeten komen om haar nog te kloppen. Favoriet. Sweet Lins (2) nam laatst op Åby spelenderwijs de kop vanuit het band, waarna ze van kop af de koers wist te dicteren. Ze vertrok nog nooit achter de auto, maar ze lijkt me redelijk explosief en hier zou ze misschien op de rug van de koploper kunnen belanden. In ieder geval interessant voor uw koppelspel. Partyman (1) beschikt over het nodige vermogen, maar bij zijn afgelopen twee starts sprong hij steeds van start af. Dit startnummer zou derhalve een valkuil kunnen zijn, maar wanneer hij zich gedraagt dan is hij in staat om het een en ander zelf af te dwingen. Quality Dancer (10) kreeg laatst een ideaal parcours vanaf de rug van de koploper, waarna hij in de slotfase heel veel speed liet zien. Vanaf dit startnummer is de kans groot dat hij weer positie in het tweede spoor gaat vinden en zijn winkansen zullen stijgen naarmate het koerstempo hoger komt te liggen. Four On The Floor (11) behoort tot de snelste paarden van het veld, maar dit startnummer is natuurlijk lastig. Mocht het koersverloop mee zitten dan zal hij zich toch mengen in de strijd om de voorste plaatsen.

Plaats 1: Deep Sea Candy (4)
Plaats 2: Sweet Lins (2)
Plaats 3: Partyman (1)
Plaats 4: Quality Dancer (10)

 

RACE 2, ENERGIMA CUP, serie 1

Michelangelo Ås (1) belandde laatst in zijn serie van de Sweden Cup in het dodenspoor en dat is nu eenmaal niet zijn ding. Hij is normaal gesproken niet snel genoeg om de kop te kunnen houden, maar vanaf dit nummer zal Kihlström hem toch een gunstig parcours kunnen verschaffen. Als hij op tijd ruimte krijgt dan zie ik hem alles en iedereen voorbij sprinten, al bestaat er enig risico op insluiting. Bij het ontbreken van echte startraketten zou Gigant Invalley (4) hier wel eens de kop kunnen gaan nemen en als dat lukt dan is er veel gewonnen voor hem. Vorige maand won hij de Klosterskogen Grand Prix nog van kop af en nu treft hij in feite niet veel betere paarden. Coquin Bebe (2) had laatst niet te klagen over het koersverloop in de serie van de Sweden Cup, maar al met al scoorde hij zowel in de serie als in de finale een ruime voldoende. Vanaf dit ideale nummer bestaat een behoorlijke kans dat Kontio de titelverdediger wederom naar een finale gaat sturen. Cash Okay (7) treft het niet met zijn startnummer, maar de voormalige Derby-tweede is in absolute topvorm. Hij beschikt zowel over macht als speed, maar als Ready Cash-zoon tevens over het nodige temperament. Wanneer hij galoppades achterwege laat dan zie ik hem vrijwel zeker doorgaan naar de finale. Good old Deep Sea Dream (9) werd vorig jaar nog vierde in de finale, u dient hem dus niet te onderschatten. En het startnummer is ook zo slecht nog niet, aangezien hij zich direct in het tweede spoor (op de rug van nummer 2?) zal bevinden.

Plaats 1: Michelangelo Ås (1)
Plaats 2: Gigant Invalley (4)
Plaats 3: Coquin Bebe (2)
Plaats 4: Cash Okay (7)

 

RACE 3, ENERGIMA CUP, serie 2

Donatomite (3) won de afgelopen twee jaar zijn serie van deze koers en de kans dat hij dat hier weer gaat doen is vrij groot, aangezien hij vanaf dit startnummer vrijwel zeker de kop gaat nemen. Wanneer hij vervolgens onderweg niet onder druk wordt gezet, en dat zie ik niet zo snel gebeuren, dan zie ik hem hier niet geklopt worden. Whitehouse Express (7) kan behoorlijk rap vertrekken als het moet, maar ik betwijfel of Kihlström gas zal geven vanaf dit nummer, wetende dat hij nummer 3 normaal gesproken niet voorbij komt. Wanneer het hem lukt om positie op een rug te vinden dan zie ik hem hier nog wel naar een trio-klassering sprinten. The Last Ticket (5) is een trouw en allround koerspaard en in principe is hij niet zo heel veel minder dan de favoriet. Eind maart trof hij Donatomite voor het laatst en toen kwamen ze naast elkaar als tweede en derde door de finish in de Steinlagers Äreslöp. Waarschijnlijk zal hij als tweede of derde paard in het tweede spoor positie vinden en in dat geval kan ik me niet voorstellen dat de finale hem zal ontgaan. Volare de Lou (4) kan behoorlijk vertrekken, maar de kans dat hij aan kop kan komen is niet zo heel groot. Als het Robin Bakker lukt om het dodenspoor te ontlopen dan zal hij om een plek in de finale strijden met Testimonial OK (6).

Plaats 1: Donatomite (3)
Plaats 2: Whitehouse Express (7)
Plaats 3: The Last Ticket (5)
Plaats 4: Testimonial OK (6)

 

RACE 4, monté

Een deel van het koersverloop kun je hier al uittekenen. Be Mine De Houelle (3) gaat hier de kop nemen om vervolgens als een razende in de rondte te gaan. In de slotfase zal de verzuring toeslaan en de vraag is of haar voorsprong op dat moment groot genoeg is om nog te kunnen winnen. Ik denk zelf van niet. Aigle Jenilou (9) was laatst oppermachtig op Solvalla, al treft hij nu wel een lastiger startnummer. Het wordt zaak voor Jonathan Carre om halverwege het veld positie te vinden, om het vervolgens af te maken met een eindschot. Favoriet. Dat Versus As (7) vorige maand op Charlottenlund wist te winnen is allemaal leuk en aardig, maar hij was tegen die matige tegenstand eigenlijk ook aan zijn stand verplicht om als eerste over de finish te komen. Laatst trof hij op Vincennes paarden van een heel ander kaliber, maar dat maakte blijkbaar niks uit. Ondanks een parcours vanuit het dodenspoor (grotendeels) bleek hij wederom oppermachtig en hier geldt hij als eerste én zeer serieuze uitdager. Bonnies Celebrity (6) ging 14 keer van start in het bereden genre, resulterend in 11 (!) overwinningen. Winnen zal hier net iets te hoog gegrepen zijn, maar een trio-klassering zit er wel degelijk in. De Noorse monté-hoop zal gevestigd zijn op Ready Eddie (5), die hier laatst repeteerde met een overwinning in een snelle tijd.

Plaats 1: Aigle Jenilou (9)
Plaats 2: Versus As (7)
Plaats 3: Be Mine De Houelle (3)
Plaats 4: Bonnies Celebrity (6)

 

RACE 5, V75-1, Summer Meeting Stayer

Outstanding O. (2) nam laatst de kop in de Harper Hanovers lopp, om vervolgens af te geven aan Magic Cash. Had-ie dat maar niet gedaan, aangezien laatstgenoemde zo leeg ging als een gieter, zodat hij muurvast kwam te zitten. Hier zal hij vermoedelijk weer de kop gaan nemen, maar tegen dit kwalitatief aanzienlijk mindere veld zal hij die dit keer zeker niet afstaan. Wat mij betreft een potentiële V75-banker. Volocity de Vie (10) wist laatst indruk te maken door na een offensief parcours te winnen over de stayersafstand. Hij kan redelijk vertrekken vanuit het band, dus de kans bestaat dat hij al snel aansluiting vindt bij de paarden uit het eerste band. Ochongo Face (13) voelt zich bij dit soort opdrachten als een vis in het water, zolang hij onderweg maar niet te veel werk hoeft te verzetten. Ulf Ohlsson zal hem onderweg waarschijnlijk opbergen om vervolgens tijdens de slotronde de aanval te openen, dan wel te volgen. Wanneer hij niet te ver van de frontpaarden verwijderd is bij het ingaan van de laatste bocht dan heeft hij een winkans. Blumberg Delo (12) was bij zijn voorlaatste start erg goed op La Capelle, waar hij als laatste paard de laatste rechte lijn indraaide, om vervolgens met een machtig eindschot winnaar Ready Ribb op een haar na te achterhalen. Hij werd toen op basis van zijn gangen gediskwalificeerd, maar dat zal op Bjerke geen probleem zijn. Zou kunnen verrassen! N.Y. Coeur de Soleil (9) wist tijdens het Elitlopp-weekend op imponerende wijze de leerlingkoers te winnen. Ik ben er echter niet van overtuigd dat hij over deze afstand het best tot zijn recht komt, bovendien wordt de Amerikaanse bike dit keer omgeruild voor een conventionele sulky. Helemaal kansloos is hij niet, maar ik vermoed dat zijn winkans niet helemaal in verhouding zal staan met de uiteindelijke cote. Derhalve betrek ik liever Bear Hope (5) in mijn trio-spel.

Plaats 1: Outstanding O. (2)
Plaats 2: Volocity de Vie (10)
Plaats 3: Ochongo Face (13)
Plaats 4: Blumberg Delo (12)

 

RACE 6, V75-2, 4-ÅRSELITE

Twintig jaar na dato (Milo Windspiel) bestaat er een goede kans dat een Nederlands getraind paard de Noorse 4-Årselite gaat winnen. Met het oog op zijn gebrekkige startsnelheid is de sprintafstand in principe niet ideaal voor Mister F Daag (6), maar hij beschikt over genoeg klasse om zelf de koers vanuit het dodenspoor hard te maken én om vervolgens te winnen. Ik zie eigenlijk maar één scenario waarbij hij geklopt zou kunnen worden en dat is wanneer Robin Bakker hem een passieve koers vanuit het achterveld zou geven. Wanneer de koploper dan onderweg het tempo zou kunnen drukken zou het zelfs voor de Hagoort-crack ingewikkeld kunnen worden om nog veel terrein goed te maken. Maar dat weet Robin ook, dus ik vermoed dat hij het niet zo ver zal laten komen. Toch denk ik dat ik hem niet ga banken op mijn V75-ticket, aangezien ik Missle Hill (7) toch liever niet loslaat. Laatst gingen voor het eerst alle ijzers er onder vandaan in de Zweedse Fyråaringseliten en toen wist hij zelfs trainer Redén te verrassen met zijn overwinning. Zelf geeft de trainer aan dat de Muscle Hill-zoon toen nog niet echt "scherp" was getraind en dat hij verwacht dat hij nu beter voor de dag zal komen. Hij kan hard vertrekken en er bestaat een kans dat hij na een paar honderd meter de kop mag overnemen. En dan zou dat ene scenario (zie eerder) kunnen ontstaan. Samo Different Day (2) leek als tweejarige een uitgesproken jaargangcrack te gaan worden in Amerika, maar als driejarige heeft hij die ontwikkeling (deels d.t.v. een blessure) niet kunnen doorzetten. Zijn twee starts in Scandinavië gingen beiden in rook op door toedoen van galoppades, dus zijn huidige vorm is lastig in te schatten. Hij is in ieder geval snel genoeg om hier de kop te nemen, maar dan moet hij wel blijven draven. Met Björn Goop op de sulky neem ik hem in ieder geval mee op plek drie van mijn trio. Indien de 2 wel zou springen dan gaat Patent Leather (1) gegarandeerd de kop nemen. Laatst in de Fyråaringseliten belandde hij in het dodenspoor, maar op zich liep hij daar nog niet zo'n slechte koers. Hier gaat hij hoe dan ook een gunstiger koersverloop treffen en ik zie hem hier "altijd" derde of vierde worden. Zelig Kronos (5) sloeg laatst op Solvalla nog niet zo'n gek figuur en hier zou hij wederom een prijsje kunnen belopen. Tenslotte nog de mededeling dat Park View (8) hier voor het eerst rondom zonder ijzers zal koersen, maar of dat hem gaat helpen waag ik te betwijfelen.

Plaats 1: Mister F Daag (6)
Plaats 2: Missle Hill (7)
Plaats 3: Patent Leather (1)
Plaats 4: Samo Different Day (2)

 

RACE 7, ENERGIMA CUP- FINALE

In de Sweden Cup zat ik er volledig naast met mijn finale-tip (Cyber Lane), maar ik laat me niet uit het veld slaan. Dit keer ga ik voor MICHELANGELO ÅS!

Plaats 1:   Michelangelo Ås

 

RACE 8, V75-3

In het derde onderdeel komen we de "community-banker" van de dag tegen in de vorm van Zalie Gar (3). Nu ben ik zelf geen liefhebber van het banken van dergelijke megafavorieten, maar na haar laatste optreden op Solvalla zie ik nauwelijks aanleiding om tegen haar in te spelen. Volgens de trainer is er weliswaar een klein galoprisico bij het startmoment, terwijl ze in tegenstelling tot laatst nu oudere paarden (en hengsten en ruins) treft. Toch lijkt het jongere zusje van Shadow Gar hier een maatje te groot voor de rest. Beyblade (7) is er door een blessure bijna een jaar uit geweest, waardoor zijn winsom is achtergebleven bij zijn potentie. Hij heeft nu één koers in de benen en wanneer die hem naar hetzelfde niveau heeft gebracht als vorig jaar rond deze tijd dan verwacht ik hem minimaal in het trio. Mellby Frodo (2) is hier wat mij betreft de favoriet om initieel de kop te nemen (al zal hij daar om moeten strijden met nummer 1) en als dat lukt is er voor hem veel gewonnen. Vervolgens afgeven aan de favoriet, lijkt mij het devies, om in haar kielzog mee te kunnen liften naar een hoge klassering. Ofelia O.E. (4) en Rajah Silvio (12) beschikken beide over een goed eindschot en zij zouden zich kunnen mengen in de strijd om de plaatsen.

Plaats 1: Zalie Gar (3)
Plaats 2: Beyblade (7)
Plaats 3: Mellby Frodo (2)
Plaats 4: Ofelia O.E. (4)

 

RACE 9, V75-4, Alm Svartens Äreslöp, koudbloedkoers

Mocht u het niet weten: de Finse koudbloed is van een ander ras dan de Noorse, derhalve zijn de Finnen in de meeste koersen in Noorwegen en Zweden niet startgerechtigd. Dit soort koersen zijn de uitzondering op de regel, net als het Elitkampen van twee weken geleden. En wat kwam Josveis (8) daar bij zijn eerste internationele optreden verrassend sterk voor de dag! Hier maakt de zoon van het Finse fenomeen Viesker- ondanks dit startnummer- een uitstekende kans om direct de kop te nemen en bij een vergelijkbare prestatie als laatst zie ik hem dan eigenlijk niet meer geklopt worden. Potentiële banker. Puntje van zorg is de aanwezigheid van Polara (3), die bekend staat om zijn enorme startsnelheid. Dit jaar heeft hij de hem zo typerende bliksemstart nog niet laten zien, maar aangezien hij beter in vorm begint te raken zou het best kunnen dat hij nu weer wel ouderwets snel van start gaat. In dat geval zal hij wel de kop weten te behouden en dan stijgen zijn winkansen direct aanzienlijk. Mochten de twee genoemde paarden elkaar onderweg het leven zuur maken, dan zou er "een derde hond" op het toneel kunnen verschijnen. Valle Matis (5) lijkt mij de eerst aangewezene om mijn favorieten te verrassen, maar ook Ulsrud Tea (9) en Odd Herakles (7) zijn goed in vorm.

Plaats 1: Josveis (8)
Plaats 2: Polara (3)
Plaats 3: Valle Matis (5)
Plaats 4: Ulsrud Tea (9)

 

RACE 10, V75-5, merriekoers

De weg naar de koppositie ligt hier open voor Peace Of Mind (3) en van kop af zie ik haar simpelweg niet geklopt worden. Op dit moment staat ze nog maar op 26 % van de V75-tickets en als dat zo zou blijven dan is ze wat mij betreft de beste banker van de maand. Het lijkt me echter meer waarschijnlijk dat ze uiteindelijk als groot favoriet van start zal gaan en dat is alleen maar terecht. Ultra Bright (5) is ook rap van start, maar het lijkt me sterk dat ze hier een lengte gaat pakken op de favoriet. Mocht het Persson lukken om het dodenspoor te vermijden dan is ze wel de eerste uitdaagster. Viscarda Jet (10) sprong twee weken geleden van start af, maar dit is een goede merrie die nu wordt gereden door Goop! Calina (2) zou vanaf dit startnummer wel eens een koers op maat kunnen gaan krijgen, terwijl ik van zowel Gina Schermer (6) als Shadow Gar (7) verwacht dat ze zich in de slotfase zullen mengen in de strijd om eremetaal. Hillary Queen (11) staat vanaf dit startnummer voor een lastige opgave.

Plaats 1: Peace Of Mind (3)
Plaats 2: Ultra Bright (5)
Plaats 3: Viscarda Jet (10)
Plaats 4: Calina (2)

 

RACE 11, V75-6, FINNTACKS EUROPAMATCH

Heart Of Steel (6) is geen echte "startkatapult", maar hij is snel genoeg om tegen deze paarden de kop te kunnen nemen. Net als laatst komt hij rondom zonder ijzers, met een bike en met een trekhoofdstel aan de start en van kop af is hij het te kloppen paard. Duke Of Greenwood (2015) zou dus al snel een Nederlandse opvolger kunnen krijgen. De voormalige Untersteiner-pupil Alcoy (2) wist laatst imponerend van kop af te winnen en hier zou hij wel eens op de rug van zijn voormalige trainer kunnen belanden. In dat geval de eerste uitdager. Vincero' Gar (9) liep laatst tegen een onmogelijk geachte nederlaag aan, maar ook gezien zijn zware opening liep hij zeker geen slechte koers. Nu zal Jorma waarschijnlijk voor een iets passievere tactiek kiezen en met zijn sterke eindschot zal hij in de slotfase nog veel terrein goedmaken. De wedders zullen er anders over denken, en de trainer zelf wellicht ook wel, maar ik geef Hambo Transs R (7) de beste kans van de twee Hagoort-pupillen. In tegenstelling tot laatst koerst hij hier rondom zonder ijzers! Vainqueur R.P. (8) is een goed paard, maar dit startnummer heeft zijn winkansen zo goed als om zeep geholpen. Als het koersverloop een beetje meezit dan is een klassering echter goed mogelijk.

Plaats 1: Heart Of Steel (6)
Plaats 2: Alcoy (2)
Plaats 3: Vincero' Gar (9)
Plaats 4: Hambo Transs R (7)

 

RACE 12, V75-7, OSLO GRAND PRIX

Ringostarr Treb (3) heeft nu twee voorbereidende koersen in de benen en vandaag komt hij voor het eerst dit jaar met een Amerikaanse bike aan de start. Stal Riordan gaat dus all-in en van kop af is Ringo nog ongeslagen in Scandinavië. Favoriet! Perfect Spirit (2) sprong laatst door toedoen van de harde baan, maar volgens Redén heeft hij nog nooit beter getraind dan nu het geval is. Hij is in principe snel genoeg om de kop te kunnen behouden, maar Kihlström zal waarschijnlijk graag afgeven aan mijn favoriet. Vanaf de rug van de koploper is de kans op een trio-klassering erg groot, terwijl het mij ook niet zou schockeren wanneer hij in de slotfase op speed zou toeslaan. Nadal Broline (9) maakte bij zijn debuut voor Goop direct veel indruk, terwijl het startnummer hier helemaal niet zo slecht is als het wellicht lijkt. Hij bevindt zich immers direct in het spoor van de (mede-) favorieten en het is natuurlijk bekend dat hij over genoeg speed beschikt om in de slotfase uit te halen. Gretzky B.R. (6) koerst hier voor het eerst rondom zonder ijzers en u dient hem niet te onderschatten, terwijl Vitruvio (4) en Bahia Quesnot (5) in het trio zouden kunnen lopen.

Plaats 1: Ringostarr Treb (3)
Plaats 2: Perfect Spirit (2)
Plaats 3: Nadal Broline (9)
Plaats 4: Gretzky B.R. (6)

 

RACE 13

Gustafson (3) zal zich waarschijnlijk niet mengen in de strijd om de kop, maar vanaf dit startnummer ligt een gunstig koersverloop voor de hand. De vorm van zowel rijder als paard is meer dan uitstekend en wat mij betreft is hij hier het te kloppen paard. Reigning Moni (1) zou hier de kop wel eens kunnen houden en in dat geval gaat hij de koers dicteren. Mocht het Kihlström onderweg lukken om het tempo te drukken dan zal hij zich in de slotfase niet makkelijk meer laten achterhalen, maar dat weet Rick Ebbinge ook! Hierro Boko (4), een volle broer van de Nederlandse Derbywinnaar Davy, is niet bepaald een bliksemvertrekker, daarentegen kan hij geweldig afkomen. Het zal Björn Goop vanaf dit nummer vast lukken om Hooters USA (9) een gunstig koersverloop te verschaffen en een trio-klassering is zeker mogelijk. Counterfeightr (7) is redelijk in vorm, maar vanaf dit startnummer wordt het nog lastig om een goede uitgangspositie te vinden. Op zich kan hij redelijk vertrekken, maar als Rennesvik inderdaad gas geeft van start af dan is het risico op het dodenspoor levensgroot.

Plaats 1: Gustafson (3)
Plaats 2: Reigning Moni (1)
Plaats 3: Hierro Boko (4)
Plaats 4: Hooters USA (9)

 

RACE 14

We zouden de meeting zomaar (weer?) kunnen afsluiten met Oranje Boven, aangezien Zante Grif (1) hier wat mij betreft het beste paard van de koers is. Punt van zorg is zijn gebrekkige startsnelheid, waardoor er een wezenlijk risico op insluiting bestaat. Broad Vision (7) zal met Ithinkiama Genius (5) gaan strijden om de koppositie en wanneer het hem (7) lukt om inderdaad aan kop te komen dan zou hij best verrassend voor de dag kunnen komen. Zenone Bar (3) toonde goede vorm tijdens het Elitlopp-weekend, terwijl Darlington (2) laatst erg overtuigend wist te winnen. Indien Robin Bakker hier onverhoopt ingesloten komt te zitten dan is dit nog een lastige, verraderlijke race!

Plaats 1: Zante Grif (1)
Plaats 2: Broad Vision (7)
Plaats 3: Zenone Bar (3)
Plaats 4: Darlington (2)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.